Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   34 / 123
(#) levaitamas hozzászólása Jan 8, 2009 /

rendben, kipróbálom a dolgot
(#) bakaruha válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Szia kipróbáltad ? mert én igen de elsem villan a csövem viszont ha az eredeti rajznál maradok és növelem a c2 és c3 értékét akkor működik egy bizonyos értékig azaz 150mikró 385 volt de ittis kihagy a villanás 200 mikrónál már besem villan

IMG_0515.JPG

(#) bakaruha hozzászólása Jan 11, 2009 /

Őtis megépítettem de semmi

1500w.JPG

(#) bakaruha hozzászólása Jan 11, 2009 /

Próbáltam ezzel a csővel is de eggyet villant és annyi

IMG_0518.JPG

(#) levaitamas hozzászólása Jan 11, 2009 /

Amit mellékeltem rajzot, az nekem működik rendesen! R1et kihagytam és úgy is jó.C2-C3 47uF, C1 50uF(még). Eleinte 4kV-os trafóval próbáltam. Ez bevillantotta a kicsi csövet, de az 1500Ws-at már nem. Viszont a 6kV-os trafó az jó. ZTR32-t próbáld ki.
A második kapcsolás nekem is megvan, de még nem építettem meg. Próbáld már ki a másik trafóval azt is, hátha megoldódik a probléma.
(#) epyn válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

igazából az FT218 ("250Ws"spirális)cső már a ZTR32-t kivánja...De meg lehet bundázni:0,3kV-os a primer,minél inkább legyen e közelében a rajta levő DC fesz.
Amit használsz 2kW cső az mekkora,fizikai méretében?
Véletlenül az nem az FT2000?
Jólláttam hogy csak fémezett csik van az üvegcsövön a gyújtásnak?Nem próbáltál fémhuzalt tekerni a csőre?Az öregedő csöveknek ez áldás,főleg a hosszabb ívűeknek.
(#) levaitamas hozzászólása Jan 12, 2009 /

1500-as csövet használok, ami 15" (xop15).
(#) bakaruha válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Szia próbáltam én mindenféle trafóval de nem ott van a gond hanem valahol az ic-k körül mert még a led sem villan ami az optocsatoló előtt van azonkivül meg valami bibi van vagy a kapcsolási rajzal vagy a nyákrajzal mert ha megnézed akkor az optocsatoló nem egyformán van, felvan cserélve az 1-es és 2-tes láb én kipróbáltam ígyis meg úgyis és a led nem csinál semmit a következő kapcsolásrol beszélek

1500w.JPG

(#) bakaruha hozzászólása Jan 12, 2009 /

Már azon vacilálok hogy veszek magamnak egy gyárit 17 ezer forintért már van

17.000 ft.jpg

(#) taj1989 hozzászólása Jan 12, 2009 /

sziasztok!
akarok építeni egy stroboszkópot, körülnéztem a hestore.hu-n és a vakuknál megnéztem a karakterisztikákat és a 250ws-s csak 4et villog percenként, az alatta lévő meg 60-at. én olyan strobira gondoltam, ami legalább 4et villog másodpercenként. Ti milyen csöveket használtok? lehet ezeket a csöveket "túlterhelni" vagy be kell tartani ezt a villanási szabályt?
köszi

az amit megépítettél nekem is megvan, de a rajz készítője esküszik rá hogy ez működik. Ez a címe: cstpro@freemail.hu, ha gondolod keresd fel. Kíváncsian várom a fejleményeket!
(#) bakaruha válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Beszéltem már vele nekem is mondta hogy az övé működik sőt még képeket is küldött róla
(#) dB_Thunder válasza bakaruha hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Van nekem is kapcsolási rajzom Ez

Lehet hogy nem egy rajzról beszélünk, nekem ezt küldte el. Erre mondta hogy működik.
taj1989: csövet túlterhelni szerintem nem lehet, max hamar tönkremegy vagy be se villan. De még egyszer mondom hogy ez csak az én véleményem.
(#) bakaruha válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Szia nyákot tudnál hozzá adni?megköszönném!
(#) dB_Thunder válasza bakaruha hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Ha rákeresel ebben a topikban a hozzászólásaimra, akkor megtalálod azt is. Csak 1 fotó Vam róla... (Nézd el azt, hogy ezt nem teszem meg helyetted, mert márt kicsit késő van és épp indulok aludni)
(#) bakaruha válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Az már rég megvan de nekem olyan kellene ami működik is mert ez nem igazán működőképes te írod hogy van benne valami hiba

nyák.jpg

(#) DMZ válasza bakaruha hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Szia!

Szeretném közölni veled azt hogy mikor ezt írtad:Szia próbáltam én mindenféle trafóval de nem ott van a gond hanem valahol az ic-k körül mert még a led sem villan ami az optocsatoló előtt van azonkivül meg valami bibi van vagy a kapcsolási rajzal vagy a nyákrajzal mert ha megnézed akkor az optocsatoló nem egyformán van, felvan cserélve az 1-es és 2-tes láb én kipróbáltam ígyis meg úgyis és a led nem csinál semmit
Nos nekem is ugyez volt a baja!
Valahol fóliazárlat volt neked,de már müxik!
DjGeorge!
Anno a suliba kielemeztük a rajzot ez csak azért van hogy legyen (bika kapcsolás), szóval működésképtelen
epyn!
maximális egyetértés...
Sajnos nincs igazatok,mert nekem tökéletesen működik!
Hála köszönet Edmondnak, aki segített megkeresni a hibáját!
Viszont ebbe a kapcsolásba még annyit kellett variálni,hogy a gyójtótrafó elé kellett egy glimlámpa,mert a cső összevissza vilogott,nem úgy villogott mint a led a nyákon!
Minden jót kívánok! Üdv .: DMZ
UI: Persze erről a kapcsolásról van szó!

kapcsrajz.jpg

(#) dB_Thunder válasza bakaruha hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Igen a nyákban van hiba, de a kapcsolás működik. Azt ne várd itt senkitől, hogy kész terméket ad a kezedbe!! Arra ott van a bolt. Sokan, többek közt én is, több hónapos kutatómunkájuk, fejlesztésük eredményeit adják közre teljesen ingyen! Természetesen előfordul hogy béta verziójú kapcsolások, vagy nyák tervek kerülnek fel, és csak később derül ki, hogy valami alulméretezett (mint ahogy nálam a KY... dióda, de azt 1 gyári készülékből bontottam, ahol ugyanazt szerepet töltötte be, ezért nem gondoltam, hogy kevés lesz oda, nem néztem utána a paramétereinek)
Valószínűleg több jól működő kapcsolást is kaptál már, én a helyedben elgondolkoznák azon hogy egyáltalán jó e az a cső, vagy már az utolsókat rúgja!! A másik: meg kellene tanulni éleszteni, hibát keresni !! Ehhez természetesen tudni kellene mi, mit, hogyan csinál(ja) az áramkörben..
(#) bakaruha válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Nemigazán értelekén nem arra kértelek hogy egy kész áramkört postázzál nekem !!!!én csak annyit kértem hogy olyan nyákot rakjál fel amiben nincs hiba de ezek szerint neked sincs működőképes mert ha lenne nem vacilálnál itt
(#) dB_Thunder válasza bakaruha hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Különösen nem érdekel a véleményed, és a következtetéseid sem. Én, és még jó páran, tudom hogy működik. Ezt a készüléket én már kb 5 éve készítettem, 2 évvel ezelőtt eladtam, 1 éve nem találkoztam a tulajdonosával, mert én külföldön tartózkodtam, tehát azóta nem tudok róla semmit.
Az hogy sajnos nem dokumentáltam minden lépését az építésnek, ill időközben elvesztek a dokumentumok, az az én hibám és gondom. Az viszont a te gondod, hogy olyan b...asz vagy, hogy nem tudsz nyákot tervezni ! Szerintem menjél vissza inkább homokozni, és ne ócsárold itt mások munkáját!

Ha ezen a képen látható csövet akarod használni, akkor tekerjél az üveg részre végig csupasz huzalt, a menetek közt legyen 5-10 mm. Erre a tekercsre kösd a nagyfesztrafó kimenetét! Azt a narancs és fekete vezetéket pedig cseréld ki 2,5 mm2 keresztmetszetű sodrott vezetékre, és a nyákot is úgy kellene készíteni hogy a cső táp ágában 100 amper körüli áramok folynak!! (Ez a vezeték tuning csak annyit jelent, hogy felére kellet csökkentenem a energiatároló kondi kapacitását az akkori kis strobómba)

Az új tulajdonosát megkértem anno, hogy csináljon pár képet, ezek megtekinthetők a weblapomon! (dBass menü alatt)
(#) levaitamas hozzászólása Jan 15, 2009 /

Valaki tudna abban segíteni, hogy mit kellene cserélnem hogy nagyobb legyen a fényerő?

strobi.jpg

(#) Georgee válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

c2 c3-as kondikat, de, ha nagy értékűt raksz bele akkor a csőnek harangoztak
(#) levaitamas hozzászólása Jan 16, 2009 /

a cső élettartama jelen esetben másodlagos, a lényeg a hatalma fényerő!
Köszönöm a választ, kipróbálom!
(#) Georgee válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Előfordulhat hogy csak egyet villan de azt tényleg erősen
(#) levaitamas hozzászólása Jan 16, 2009 /

és az mitől lehet?

ha nem akarsz warn-t szerintem használd a válasz gombot Előzőekben leirtam, hogy mitől lehet!!! 351558 HSZben megtalálod!
(#) levaitamas válasza Georgee hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

ezt pontosítanád a kedvemért

Ha nagyobb kapacitású kondikat használsz, akkor a cső 1 villanás alatt tönkre megy! Meg van adva egy adott kapacitás amin a cső üzembiztos, ha növeleg a kapacitást nagyobbat villan, jobban melegszik a cső és csökken az élettartama. Van egy kritikus kapacitás, ami már a csövet teljesen működésképtelenné teszi. Csak rövid példa tölts fel egy 2200µF os kondit és süsd ki a csavarhúzóval, mi marad a csavarhúzón? Hasonló játszódik le a villanócsőben is.
(#) levaitamas válasza Georgee hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

akkor ezek szerint próbálgatni kell és ki tudja mennyi csövem fog "rámenni"? Látván a rajzot szerinted 100-200µF már kritikus lehet?
Következő: »»   34 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem