Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Jó estét!
![]() hát őt 0Ft-os aukcióban szereztük 1 iskolából, ránézésre nem volt sokat használva, a motor van legatyásodva, mert áramot megkapja, de nem forog vagyis néha meg mozdul és annyi. Ha sikerül bele lelket lehelni nagyon boldog leszek és szerintem rossz véleménnyel ilyen koros készülékről nem lehet az ember. üdv:petya
Nem vagyok képben annyira a régi dolgokkal, csak megakadt rajta a szemem. Hát nem tudom.... Pacsirtát 5é sztem még méhtelepről sem lehetne kihozni kilóra. De tényleg nem tudom..
Semmi gond! Igen 5db rajzról lenne szó. A kondikat holnap összeírom, mert mindjárt megyek melózni. Előre is köszi!
szép lett gratulálok hozzá!
![]()
Sziasztok!
Lenne egy vagyis kettő kérdésem, főleg olyanokhoz akiknek van a tulajdonukban Unitra M1417 S típusú magnó, hogy neten látott képek alapján nekem úgy tűnik a potisapkák alumíniumból készültek. Ez valóban alumínium? Házilag nehéz lenne legyártani? előre is köszönöm a válaszokat. üdv:petya
Szia! értem, köszönöm a válaszodat! am. erről az "öreg" harcosról lenne szó
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() üdv:petya
Szia!
Nekem nemrég volt a kezem között ilyen gép, arra sikerült kompatibilis műanyag poti tológombokat vennem egy Bp-i amatőrboltban, a Thököly úton... ott elég sok minden van, még Akai GX alkatrészek is voltak... Egy ilyen gombot én is találtam még itthon... Üdv!
No üdv újra!
Közben folyamatosan haladok az Alba Regia paneljével...Lassan fémtiszta lesz, leszedtem az összes trafót róla hogy ne sérüljenek meg pl nedvességtől a tisztítás során, a rámenő vezetékeket kis cetlikkel láttam el és lerajzoltam mi hova ment... találtam 3 szakadt huzalellenállást (fűtőköri soros 220 ohm-ok illetve a szelén előtti védő 22 ohm), valamint zárlatos az első puffer elkó is... Lehet a szelén se élte túl bár lehet a nedvesség jobban ártott neki...De azt roncs Duna sassziban találtam másikat... No akkor a képek:
Nem lesz egy könnyű menet a dolog és még az átvezetéses kondenzátorok cseréje csak ezek után fog következni...Remélem a nagyfesz nem fog megviccelni hogyy a nedvesség azt is tönkretette... mert szerintem kaphatott nedvességet a cucc rendesen, ez látszott a chassis-on is, némely trafót rögzítő csavart nem is lehetett kitekerni egyszerűen inkább beletört a bepréselt ellendarabba...A teljesítmény ellenállások huzalanyagát is a korrózió és az oxidáció tette tönkre...
szia!
Köszönöm a válaszodat! nem kérdezem meg h mennyiért vetted mert, gondolom, hogy "filléres dolog". Itt a közelben Hatvanban van egy híradás technikai bolt, majd ott megnézem. üdv:petya
A Pacsirta nem is 1000 Ft volt, mert összesen 7e -ért vettem a 3db-ot. (nem egy helyről!) Az egyikből hiányoznak a csövek.
Üdv. Van ellenállásod a pótlásra?Szelén bizonytalan. Öreg.
Üdv. Az M-20 ról van szó?A motor szinte örök ,nézd meg a kondiját.C34-220nf/c32-1.5mf.No és főleg a motor csapágyba beöregedett a kenőanyag.Kis kontakt spray-megforgat majd műszer olaj.
Aki ennyire tiszteli a régi masinákat én is szívesen adnék ingyen pár dolgot, még egy italra is meghívnám. Az előző életemből rám is maradt pár cucc. Felteszem a legújabban vásárolt gépem. Ebben még a tranzisztorok lábai vasból van. Egy közeli ismerősömnek van egy ilyen rádiója és még nap mint nap használja. Az is igaz, hogy a Kossuth rádiót hallgatja rajta a nyári konyhában. Reggel bekapcsolja, este kikapcsolja. Kb. 40 évre visszamenőleg emlékszem arra a rádióra, de már akkor megvolt. Az is igaz, hogy kétszer már javítottam, de csak a billentyűzetet. Abban még minden ellenállás és kondenzátor eredeti. Fel is ajánlottam neki, hogy ha bármilyen baja akad, nekem szóljon, ingyen megjavítom.
Szia!
Ellenállás van pótlásra, az nem gond... a szelén meg van bontva, max amíg nemmegy addig pótolom SiEK4 diódával ideiglenesen persze mert ezzel az anódfesz lehet sokkal több is mint az előírt 240V... régen próbáltam egy Orion Duna-ban de sajnos nem volt jó mert emiatt iszonyat nagyot nőtt a nagyfesz is ha meg előtét ellenállással beállítottam az anódfeszt, akkor az ellenállás izzadt mint a fene... Köszi!
Üdv. OK. bármi kell ,van.
Szia! most nagyon elgondolkodtattál. meg is fogom nézni, mert csak egyszerűen tudomásul vettem h nem működik, ha olyan baja van akkor meg egyszerűbb cserélni és szerintem olcsóbb is.
üdv:petya
Üdv. Jelezz ha megnézted. Kívácsi vagyok.
Mindenféle képen fogok
![]() ![]()
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Keresem a Vermona Regent 2022 típusú erösítő kapcsolásirajzát. Bár nem annyira múzeális, de szeretném megjavítani. Esetleg ha valakinek megvan a rajz,legyenszives ossza meg velem (velünk)! Köszönöm! Stefo
Sziasztok! írtam már 1-2 oldallal ez előtt egy unitra aria magnóról h keresek hozzá potméter sapkát. Most lenne egy gondom ezzel a magnóval, hogy lejátszani szépen játszik, de felvételnél a kivezérlés jelző szerint meg kapja a jelet frankón, de utána vissza játszva (sztereóban) a 2-3 sáv jó teljesen tökéletes, de az 1-4 az viszont (elnézést a kifejezésért) teljesen sza... Alatta marad a régi felvétel gyenge a minősége, és halk is. ez miért lehet? Ja az összes bemeneten ezt csinálja. előre is köszönöm a válaszokat üdv:petya
Előmágnesező (törlő) fej nem dolgozik azon a sávon valamiért. Fej beállítás hiba is lehet. Kap-e jelet a törlőfej ezen része?
Köszönöm a gyors választ! kontakt hiba nem lehetséges?
Köszönöm a gyors választ! és szintén azt kérdezném, hogy kontakt hiba nem lehet?
oké többet nem is szántam külön írni csak ezt
![]()
Ha érdekel,akkor elcserélhető a budapest rádiónak a hangkimenője,azt megtaláltam, a táptrafóját odaadtam Danamannak,avval nem tudok szolgálni,ennyit találtam meg öszvissz,.
Zoli! De az oszci az mind a kettőhöz ugyanaz szokott lenni, - nem? Csak kapcsolva van a megfelelő sávcsoporthoz.
Petya! Persze lehet az kontakthiba is bőven! Vagy esteleg olyan hibakeresési probléma is, hogy a próbaszalag egyik csávcsoportja üres volt, a másikon pedig volt felvett anyag. Ebben az esetben lehet, hogy az egész törlőoszici nem működik, és emiatt becsapott. De fejállási gond is lehet, ha a szalag nem fekszik fel egyoldalon rendesen.
szia! köszi szépen. majd belebújok este amikor haza jövök. nagyon remélem, hogy nincs komolyabb baja. üdv:petya
Üdv,
A multkoriban vásárolt terta T422-esem ma kitakarítottam úgy ahogy de bekapcsolás után szomorúan tapasztaltam hogy nem szól mindössze egy (szerintem) 50Hz-nél is kissebb frekin búg de teljes hangerővel akár merre tekerem a hangerőpotit, 2db cső kivételével betettem újakat de a helyzet nem változott ECL82 a végfokozata ezt nem tudtam cserélni nincs csak PCL-em, szerintetek ez lenne a gyenge pont? |
Bejelentkezés
Hirdetés |