Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   26 / 583
(#) petya54 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Jó estét!
hát őt 0Ft-os aukcióban szereztük 1 iskolából, ránézésre nem volt sokat használva, a motor van legatyásodva, mert áramot megkapja, de nem forog vagyis néha meg mozdul és annyi. Ha sikerül bele lelket lehelni nagyon boldog leszek és szerintem rossz véleménnyel ilyen koros készülékről nem lehet az ember.

üdv:petya
(#) vpist válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Nem vagyok képben annyira a régi dolgokkal, csak megakadt rajta a szemem. Hát nem tudom.... Pacsirtát 5é sztem még méhtelepről sem lehetne kihozni kilóra. De tényleg nem tudom..
(#) kisgeri válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Semmi gond! Igen 5db rajzról lenne szó. A kondikat holnap összeírom, mert mindjárt megyek melózni. Előre is köszi!
(#) svebis.zoltan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

szép lett gratulálok hozzá!
(#) petya54 hozzászólása Jan 21, 2009 /

Sziasztok!

Lenne egy vagyis kettő kérdésem, főleg olyanokhoz akiknek van a tulajdonukban Unitra M1417 S típusú magnó, hogy neten látott képek alapján nekem úgy tűnik a potisapkák alumíniumból készültek. Ez valóban alumínium? Házilag nehéz lenne legyártani?
előre is köszönöm a válaszokat.

(#) petya54 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Szia! értem, köszönöm a válaszodat! am. erről az "öreg" harcosról lenne szó ennyi hiányzik róla mi a képen látszódik sajnos, meg egy nagytakarítás, ja meg a hétvégére tervezem az ékszíjak cseréjét, ha valakit érdekel kép a mechanikáról akkor szóljon és csinálok szívesen. (darabokban lesz) amelyik képen 2is van ott a jobboldali az alkatrész, de azt hiszem ez látszik is

(#) djmagoo válasza petya54 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Szia!

Nekem nemrég volt a kezem között ilyen gép, arra sikerült kompatibilis műanyag poti tológombokat vennem egy Bp-i amatőrboltban, a Thököly úton... ott elég sok minden van, még Akai GX alkatrészek is voltak... Egy ilyen gombot én is találtam még itthon...

Üdv!
(#) djmagoo válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

No üdv újra!

Közben folyamatosan haladok az Alba Regia paneljével...Lassan fémtiszta lesz, leszedtem az összes trafót róla hogy ne sérüljenek meg pl nedvességtől a tisztítás során, a rámenő vezetékeket kis cetlikkel láttam el és lerajzoltam mi hova ment... találtam 3 szakadt huzalellenállást (fűtőköri soros 220 ohm-ok illetve a szelén előtti védő 22 ohm), valamint zárlatos az első puffer elkó is... Lehet a szelén se élte túl bár lehet a nedvesség jobban ártott neki...De azt roncs Duna sassziban találtam másikat...

No akkor a képek:
(#) djmagoo válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Nem lesz egy könnyű menet a dolog és még az átvezetéses kondenzátorok cseréje csak ezek után fog következni...Remélem a nagyfesz nem fog megviccelni hogyy a nedvesség azt is tönkretette... mert szerintem kaphatott nedvességet a cucc rendesen, ez látszott a chassis-on is, némely trafót rögzítő csavart nem is lehetett kitekerni egyszerűen inkább beletört a bepréselt ellendarabba...A teljesítmény ellenállások huzalanyagát is a korrózió és az oxidáció tette tönkre...

szelen.jpg

(#) petya54 válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

szia!
Köszönöm a válaszodat! nem kérdezem meg h mennyiért vetted mert, gondolom, hogy "filléres dolog". Itt a közelben Hatvanban van egy híradás technikai bolt, majd ott megnézem.

(#) llaci56 válasza vpist hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

A Pacsirta nem is 1000 Ft volt, mert összesen 7e -ért vettem a 3db-ot. (nem egy helyről!) Az egyikből hiányoznak a csövek.
(#) oregtamas0202 válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Üdv. Van ellenállásod a pótlásra?Szelén bizonytalan. Öreg.
(#) oregtamas0202 válasza petya54 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Üdv. Az M-20 ról van szó?A motor szinte örök ,nézd meg a kondiját.C34-220nf/c32-1.5mf.No és főleg a motor csapágyba beöregedett a kenőanyag.Kis kontakt spray-megforgat majd műszer olaj.
(#) Iszkakof István válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Aki ennyire tiszteli a régi masinákat én is szívesen adnék ingyen pár dolgot, még egy italra is meghívnám. Az előző életemből rám is maradt pár cucc. Felteszem a legújabban vásárolt gépem. Ebben még a tranzisztorok lábai vasból van. Egy közeli ismerősömnek van egy ilyen rádiója és még nap mint nap használja. Az is igaz, hogy a Kossuth rádiót hallgatja rajta a nyári konyhában. Reggel bekapcsolja, este kikapcsolja. Kb. 40 évre visszamenőleg emlékszem arra a rádióra, de már akkor megvolt. Az is igaz, hogy kétszer már javítottam, de csak a billentyűzetet. Abban még minden ellenállás és kondenzátor eredeti. Fel is ajánlottam neki, hogy ha bármilyen baja akad, nekem szóljon, ingyen megjavítom.

Dunarea.JPG

(#) djmagoo válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Szia!

Ellenállás van pótlásra, az nem gond... a szelén meg van bontva, max amíg nemmegy addig pótolom SiEK4 diódával ideiglenesen persze mert ezzel az anódfesz lehet sokkal több is mint az előírt 240V... régen próbáltam egy Orion Duna-ban de sajnos nem volt jó mert emiatt iszonyat nagyot nőtt a nagyfesz is ha meg előtét ellenállással beállítottam az anódfeszt, akkor az ellenállás izzadt mint a fene...

Köszi!
(#) oregtamas0202 válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Üdv. OK. bármi kell ,van.
(#) petya54 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Szia! most nagyon elgondolkodtattál. meg is fogom nézni, mert csak egyszerűen tudomásul vettem h nem működik, ha olyan baja van akkor meg egyszerűbb cserélni és szerintem olcsóbb is.

(#) oregtamas0202 válasza petya54 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Üdv. Jelezz ha megnézted. Kívácsi vagyok.
(#) petya54 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Mindenféle képen fogok Nagyon kíváncsi vagyok rá
(#) stefo hozzászólása Jan 22, 2009 /

Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Keresem a Vermona Regent 2022 típusú erösítő kapcsolásirajzát.
Bár nem annyira múzeális, de szeretném megjavítani. Esetleg ha valakinek megvan a rajz,legyenszives ossza meg velem (velünk)!
Köszönöm! Stefo
(#) petya54 hozzászólása Jan 23, 2009 /

Sziasztok! írtam már 1-2 oldallal ez előtt egy unitra aria magnóról h keresek hozzá potméter sapkát. Most lenne egy gondom ezzel a magnóval, hogy lejátszani szépen játszik, de felvételnél a kivezérlés jelző szerint meg kapja a jelet frankón, de utána vissza játszva (sztereóban) a 2-3 sáv jó teljesen tökéletes, de az 1-4 az viszont (elnézést a kifejezésért) teljesen sza... Alatta marad a régi felvétel gyenge a minősége, és halk is. ez miért lehet? Ja az összes bemeneten ezt csinálja. előre is köszönöm a válaszokat üdv:petya
(#) llaci56 válasza petya54 hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Előmágnesező (törlő) fej nem dolgozik azon a sávon valamiért. Fej beállítás hiba is lehet. Kap-e jelet a törlőfej ezen része?
(#) petya54 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Köszönöm a gyors választ! kontakt hiba nem lehetséges?
(#) petya54 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Köszönöm a gyors választ! és szintén azt kérdezném, hogy kontakt hiba nem lehet?
(#) petya54 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

oké többet nem is szántam külön írni csak ezt érdekes ilyet még am. nem láttam hogy egyik "fele" jó a másik nem....
(#) cleetus válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Ha érdekel,akkor elcserélhető a budapest rádiónak a hangkimenője,azt megtaláltam, a táptrafóját odaadtam Danamannak,avval nem tudok szolgálni,ennyit találtam meg öszvissz,.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Zoli! De az oszci az mind a kettőhöz ugyanaz szokott lenni, - nem? Csak kapcsolva van a megfelelő sávcsoporthoz.
Petya! Persze lehet az kontakthiba is bőven! Vagy esteleg olyan hibakeresési probléma is, hogy a próbaszalag egyik csávcsoportja üres volt, a másikon pedig volt felvett anyag. Ebben az esetben lehet, hogy az egész törlőoszici nem működik, és emiatt becsapott.
De fejállási gond is lehet, ha a szalag nem fekszik fel egyoldalon rendesen.
(#) llaci56 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

csávcsoport = sávcsoport :yes:
(#) petya54 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

szia! köszi szépen. majd belebújok este amikor haza jövök. nagyon remélem, hogy nincs komolyabb baja. üdv:petya
(#) Danaman hozzászólása Jan 24, 2009 /

Üdv,
A multkoriban vásárolt terta T422-esem ma kitakarítottam úgy ahogy de bekapcsolás után szomorúan tapasztaltam hogy nem szól mindössze egy (szerintem) 50Hz-nél is kissebb frekin búg de teljes hangerővel akár merre tekerem a hangerőpotit, 2db cső kivételével betettem újakat de a helyzet nem változott ECL82 a végfokozata ezt nem tudtam cserélni nincs csak PCL-em, szerintetek ez lenne a gyenge pont?
Következő: »»   26 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem