Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   27 / 583
(#) llaci56 válasza Danaman hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Nem. Szerintem puffer elkó.
(#) Danaman válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

A táp puffi?
(#) kisgeri válasza Danaman hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Szerintem nézd meg a pufferelkót, lehet azzal van probléma, kapcitásvesztett, vagy kiszáradt. Szerintem próbáld meg regenerálni.
(#) Danaman válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

rendben azt akkor cserélem van ugyanolyan évjáratú csak új bár az se biztos hogy jó.

Előbb szűrd ki a hibát! Talpald meg amelyiket gynúsnak ítéled, és ha meg van a bűnös, akkor keress a helyérevalót! A talpalást végezheted más, nagyobb értékűvel is, a kondi próbafesz ne legyen kisebb!
(#) kisgeri válasza Danaman hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Hiába új, ha régóta áll használatlanul, azt is illik regenerálni. Pár oldallal előrébb szerepel, hogyan kell, nézd meg!
(#) Danaman válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

oké de akkor azt csak holnap, igen csak jól be van rakva a kávájába a saszi sok mindent ki kell kötözgetni

Fűrész, csípőfogó, véső... :gun:
(mint apósom csinálná...)
(#) oregtamas0202 válasza Danaman hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Üdv .Egy öreg gépnél az elkó rögzítő csavar is meglazúlhat. Mielőtt meghúzod megtisztítod a kondi és a váz felületét.Ha búg párhuzamosan teszel vele eggy másik kondit,természetesen megfelelőt.De laci rutinból mondta, mielőtt dolgoznál a cserével 1/2 órát.Vigyázz a skálaüvegre mer nagy és törik!Öreg
(#) Danaman válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

köszi a tippet pont ezen filóztam hogy egy 100 mikros kondit párhuzamba köthetnék vele elvégre attól nem lehet gond és kiderül jó e vagy sem itt leginkább az agond hogy ki kell szednem így is úgyis mert az elko forfüle befele van és nem férek hozzá a pákával a skálaüveg miatt nem félek én inkább a húrozás miatt félek mert nagyon feszes és félek elszakad ha sokat pisztergálom.
(#) oregtamas0202 válasza Danaman hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Csak próbára tedd hozzá.Az nem 100mF, hanem 2X50mF 350V.A 100mF.
(#) petya54 válasza petya54 hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

sziasztok! ugyan az a problémám még mindig, de rájöttem valamire össze raktam egy másik magnót (philips N4415) és ugyan azt a hibát tapasztaltam. Hallottam olyat, hogy erősítőről kapja a jelet és képes ilyenre, na összekötöttem simán egy sony cd deckel simán, ugyan az. kicseréltem vezetéket ugyan az. Sajnos most kéznél csak ez a szalag van, az létezik, hogy a szalag viccel meg? üdv:petya
(#) petya54 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

na megnézzük a philipset egy másik szalaggal ha jó magnó csere
(#) llaci56 válasza petya54 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

A szalag ilyet nem tud csinálni. Te mikor kezdtél szalagos magnóval foglalkozni? Ugye nem fordítod meg a szalagot?! Mindig a matt felére veszel, és a fényes fele kívül van?!
(#) masi1 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Elég ritkán ,de okozhatja a csö is (katod-fütés zárlat esetén).
(#) petya54 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

nem túl régen. nincs benne fordítva mert az eredetit ami régen lett felvéve azt vissza játsza rendesen. 3deckről próbáltam ki és egy tunerről, kicseréltem a vezetéket is neki, de hiába. megnézem majd ha rákötöm phono-ra hát ha ottvesz fel tisztán. Ja és persze természetesen a szalag úgy is van fent ahogy mondod, a vasoxidos réteg van belül. üdv:petya

Bocs, de nem tudhatom, hogy mennyire vagy képben a szalagokkal. (Ma már csodálkozva néznek sokan, amikor az orsós magnómat meglátják. - Mi az?)
Töröld le kézzel a szalagot, és akkor nem téveszthet meg, ha valamely sávra már volt felvéve, másikra pedig nem.
Kézi törlés: Gyorstekerés, mágnest odanyomni finoman KÍVÜLRŐL a szalaghoz.
(#) petya54 hozzászólása Jan 25, 2009 /

már egyáltalán nem tiszta kómás vagyok, mert fél 4kor álltam fel az M 1417 S elől Ja am. lenne egy olyan kérdésem h a philipsen van elől egy olyan, hogy 2 csati és ezvan fölé írva: "L+ST MICRO R" ez konkrétan mi lenne? mert az sejtem, hogy Left Micro Right, de az St az mi lenne?

Az nem lehet, hogy egyszerre játszod le a 2 sávot? (mert ez a kapcsoló azt csinálja!)
Azt hiszem azért volt, hogy a gyári sztereo felvételeket le lehessen játszani.
Azért mondtam a kézi törlést, mert az sem mindegy, milyen szalaggal próbálod. Járhatsz úgy, hogy más szabványú sávkiosztással felvett szalagon minden másképp szól! (A kelet és nyugati sávkiosztások nem voltak egyformák, nehogy az imperialista-kapitalista felvételeket hallgathassuk.)
(#) mp3maker válasza petya54 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

ST=stereo
(#) petya54 hozzászólása Jan 25, 2009 /

köszönöm a válaszokat! Laci ezt nem értem h érted a 2sávot,de ha simán monoban veszem fel az 1-4 re az ramaty minőség lesz és sztereóban is az a sáv. A másik tökéletesen működik. Na délután beleugrok megint még egyszer megnézem

Felvétel csak 1 sávra történik. Ha hozzájátszod a másik sávot, az olyan, mint ha nem törölt volna.
A sávkiosztás pedig úgy volt bonyolítva, hogy ha keleti normás készüléken nyugati felvételt hallgattál, akkor csak egy sáv volt használható, a másik visszafelé szólt.
(#) petya54 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

aha értem megnéztem mikrofon bemeneten sztereóban, ugyan az a 2-3-as nem jó gyengébb is a jel, de viszont szépen letörölte a szalagot, ja egy elég jó állapotban lévő agfa szalag van rajta.
(#) masi1 válasza petya54 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Ha csak a középsö "középsö sávokra" vesz fel jól akkor lehet fej, szalaghiba(fodros szélü!),.Érdemes megnézni a szalagpálya (görgö) nem húzza el esetleg a szalagot valamelyik irányba.
(#) petya54 válasza masi1 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Értem. Törtem a fejem cirka 1.5órát próbálgattam és mind a kettő magnó ugyan azt csinálja. Lehet, hogy a kábel lenne rossz? de viszont a "VU" úgy jelzi, hogy megy rendesen felvételnél, utána vissza játszásnál pedig nem jó, bele hallgatni felvétel közben nem tudok mert csak fülhallgatóra adja le a jelet olyat 5 "pólusú" csatlakozóm pedig nincs. Ja am. a másik magnó a Philips az teljesen 100%-osan működött. Azt pedig lehetetlennek tartom, hogy ugyan az legyen a baja mind a kettőnek, szalagot pedig 6 db-ot próbáltam ki, és azt sem akarom elhinni h mind rossz legyen.

egy kérdés még: ugye van a 2sáv 1-4 és 2-3 ezekre lehet sztereóban felvenni vagy csak együtt a kettőre, és ezek csak 1-1 mono sáv?

köszönöm előre is a válaszokat
(#) masi1 válasza petya54 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

1-4 a két széljösáv(itt nyulik meg a szalag a legtöbbször).WU mérö(felvételnél)csak a felvételi szitjelzö.Ezekkel csak az ugynevezett (monitoros 3-fejes )kivitelnél lehetett látni a "hivatalosan" felvett jelszintett.
(#) petya54 válasza masi1 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Szóval ha jól értem fülhallgatóval tudnák csak biztosra menni?
(#) oregtamas0202 válasza cleetus hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Üdv . Kicsit késön reagálok . Köszönöm a választ de igy nem érdekel. Öreg.
(#) Danaman válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Ma nem jutottam el addig hogy szétszedjem a rádiót mert az erőlködőm dobozával ügyködtünk de talán holnap szétszedem.
(#) oregtamas0202 válasza Videotonman hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Üdvözletem. Említetted hogy gyűjtöd a VIDEOTON gépeket.Találtam régi adatlapokat -posztereket-VT ujságot.Érdekel?
Következő: »»   27 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem