Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Willem prog.
 
Témaindító: jav, idő: Máj 23, 2008
Lapozás: OK   1 / 3
(#) jav hozzászólása Máj 23, 2008 /
 
Sziasztok!

Nem igazán sikerül 27c256-ot égetnem Willemmel, illetve 100bol 1x sikerül mindig ezt a hibaüzenetet kapom. Az eprom biztos hogy üres ezt le tudom ellenörizni, de még a zsír uj gyárilag üres epromot sem sikerül égetnem. Pic-et gond nélkül viszi ugyan ezzel a programmal.

Tudna valaki segiteni mi lehet a baj? (Dip jól van beállitva)
(#) jav hozzászólása Máj 23, 2008 /
 
Senki?
(#) molnarp válasza jav hozzászólására (») Jún 7, 2008 /
 
Gyári Willemed van, vagy saját készítésű, pl PCB3-ad?
Én a pcb3-ast építettem meg, gond nélkül működik.

Ha a gyári, akkor következő lehetőségek vannak:
1.: Helytelen LPT konfiguráció a biosban.(ECP/EPP/ECP+EPP, próbáld végig)
2.: Instabil, nem megfelelően szűrt vagy kevés táp.Ha lehet, 13-15V legyen a tápfesz.
3.: Túl hosszú az LPT kábel.Max 1.5m legyen.
4.: Alaplapod nem kompatibilis az égetővel. Ez sűrűn előfordul, próbáld ki másik szgéppel.
5.: Bugos szoftververzió, próbáld másikkal.
6.: Hardwer hiba. Ez már nagyobb falat.
Panel, félvezetők,stb... Ha foglalatos ic-id vannak, akkor könnyen kicserélheted őket. Engem a DIP kapcsoló szivatott meg egyszer ugyanígy, kontaktos volt...


Ha pcb3-as van neked akkor csak kattints a Willem gombra, hogy PCB3-ra álljon át. A Jumperek állása megváltozik a képen!
(#) Damian666 hozzászólása Feb 4, 2009 /
 
Helósztok. Először is elnézést kérek, a kérdésem nem épp ehez a fórumhoz tartozik.

Szeretnék 1 pcb3-ast építeni. de nem találok hozzá rajzot se infót sehol. Tudna valaki segíteni?

Előre is köszönöm!
(#) lui3 válasza Damian666 hozzászólására (») Feb 4, 2009 /
 
hali talán addig ez segit amig megkeresem a nyáktervet.:http://www.startolj.hu/elektronika/wil.html
(#) lui3 válasza lui3 hozzászólására (») Feb 4, 2009 /
 
tessék:http://www.willem.org/ a nyákterv és a shema plusz beültetés a zip-ben üdv:lui
(#) Damian666 válasza lui3 hozzászólására (») Feb 4, 2009 /
 
Nagyon szépen köszönöm Örök hálám
(#) Damian666 hozzászólása Feb 4, 2009 /
 
Lui3 Lehetne még 1 kérdésem? ezt a fájlt elfogadják a panelgyártók? vagyis minden adat amire szükségük van tartalmazza, és tudják használni? mert sajna ez nekem túl nagy falat, megfelelő szerszám híján csak egyszerűbb panelt tudok magamnak legyártani, ehez meg elkelne 1 nyákrajzoló robot, vagy más speckós cucc. Szóval muszáj lesz legyártatnom. Remélem nem nagyon drága.
(#) lui3 válasza Damian666 hozzászólására (») Feb 5, 2009 /
 
szerintem ha már a legyártatásnál jársz olcsobban és gyorsabban jössz ki ha rendelsz egy komplett égetöt a fentebb belinkelt oldalrol.
(#) Damian666 hozzászólása Feb 8, 2009 /
 
Hali. Lui3 honnan tudom meg hogy hány vattosak az ellenállások, illetve hogy az induktivitás mien fajta, és a kondik hány voltosak? Mert alkatrész lista sajna nincsen a rajzhoz :S Valahol lehet találni róla valami infót?
(#) lui3 válasza Damian666 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
ha átnézted a pdf-et akkor látod hogy nincs benne semmi extra alkatrész ez ellenálások is alapok nem kell extra wattos bele az induktivitás normál 100uh a kondiknál ott van általában 35voltosak amihaz meg nincs odairva pl:kerámia azok 50voltosak szoktak lenni.de most épitesz vagy veszel eldöntötted mert ha megveszed mind ezek a kérdések ill válaszok feleslegesek.
üdv:lui
(#) Damian666 válasza lui3 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
egyértelműen megépítem, sokkal olcsóbb, és szeretem magam csinálni az efféle dolgokat. Igen én is erre tippeltem, csak mondom, ha mindenhová 1/2W os ellenállást veszek akkor jó lesz e. Nincsen e nagyobb terhelésnek kitéve valahol. de akkor ezek szerint nincsen. a tekercsnél meg csak az kérdés számomra, lehet hülye kérdés, de légmagos? vagy pedig ferrit magos? mert nekem van vagy 1000 db ami olyan kivitelű mint 1 ellenállás.
(#) jaflosmes hozzászólása Aug 31, 2010 /
 
Sziasztok! Lenne egy kérdésem hozzátok, hatha tud vki segíteni. Vettem egy willem eprom égetőt, v50a típusa, de nem akar működni. Mindig ezt írja ki:"Privileged instruction". Windows 7-t használok, ez lehet a hiba? Vagy ilyenkor mi a teendő? válaszokat előre is köszönöm
(#) aroxol válasza jaflosmes hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Win7 a hiba oka, a legtöbb hobbista alkalmazáshoz alkalmatlan. Olyan mint a csilli villi bovli, kinézetre ok. de semmit nem ér. Tegyél fel egy XP-t minden ilyen gondod megoldodik.
(#) jaflosmes válasza aroxol hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
okés, köszi. Megpróbálom azzal.
(#) jaflosmes hozzászólása Szept 1, 2010 /
 
Windows xp-vel megy. Működik is, mert beolvassa az ic tartalmát, de sajna írni nem sikerül. Ezt írja"Error at 0x000000 Chip = 0x2525 buffer = 0xFDFD". am29f200-as ic ez. Erase Chip ikonnal próbáltam letörölni, de mikor kiolvasom a tartalmát, akkor ami eddig is rajta volt azt olvassa. Uv-val kellenne törölni ezt az ic-t?válaszokat előre is köszönöm
(#) Damian666 hozzászólása Szept 20, 2010 /
 
Helósztok! Olyan problémám lenne, hogy van 1 pcb3 asom, de akár melyik epromot teszem bele, mindíg hibaüzenetet kapok. mintha nem lenne belerakva az eprom. próbáltam az lpt-t állítani, másik pc-n is próbáltam, de semmi változás. a pcb 3 as új. Mi lehet a probléma?
(#) Damian666 hozzászólása Nov 22, 2010 /
 
Senki? Beolvasni beolvassa, az epromot, már most írni is tudok 1-2 fajtára. de plcc átalakítóval firmware hub : sst vagy winbond, beolvas valamit, de nem igazán azt ami rajta van, törli, elvileg, de semmi ávltozás, írni meg egyáltalán. Rossz lenne az átalakító? vagy valamit rosszul állítottam be?
(#) Honda130 hozzászólása Jan 13, 2011 /
 
Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem. Karácsonyra a Jézuska megsajnált, mert látta, hogy nehezen boldogulok a Willem PCB3-mas saját készítésű eprom íróm életre keltésével. Végülis hozott nekem egy nagyon szép PCB5-ös SMD változatú epromírót. Elvileg nagyon univerzális a cucc, csak még nem tudom miért nem hajlandó megírni nekem a 27C256 tipusú UV törölhető epromot. Tisztelettel megköszönném, ha valaki épkézláb ötlettel állna elő, mert lassan ott tartok, hogy belefáradok az egészbe.
Az eprom tipusából biztosan van olyan ember köztetek, aki már kitalálta, hogy nagy valószínűséggel mit szeretnék programozni. Honda epromot szeretnék írni, egyenlőre kevés sikerrel. Leírnám pár szóban, hogy mit csináltam eddig:

Először is, XP-re telepítettem a Willem-hez kapott programot. Értelemszerűen beállítottam a Jampereket, Csatlakoztattam a nyomtató párhuzamos kábelére és a 12 Voltos adapterre az áramkört. Megnyitottam a programot és csináltam egy olvasási tesztet eprom nélkül. Szépen működött, mert felismerte a gép az áramkört és le is szimulálta az olvasást. A bufferben sok-sok 04 szerepelt. Kitöröltem és kiolvastattam egy üres epromot, hogy lássam, üres-e. Üres, mert sok-sok FF volt a bufferben. Aztán kiolvastattam vele egy Honda Concertóból kiforrasztott Epromot és tele lett a buffer sok-sok krix-kraxal. Ez már a kívánt tartalom, amit majd alkalom adtán módosíthatok a Turbóedit programmal és beleírhatom a korrigált tartalmat egy üres epromba. Mindegy, mivel ez az alkalom még nem a tuningról szól, ezért a tartalmat változtatás nélkül egyszerűen bele akartam másolni egy üres epromba. Behelyeztem és rákattintottam az írásra, de a folyamatcsík egyszerűen egy pillanat alatt eltűnik és kiírja a következőt:

Error at 0x000000 Chip= 0xFF buffer= 0x01

Fogalmam sincs mi ez, de az informatikus munkatársaim segítőkészek voltak és meggpróbáltak segíteni. Ők rájöttek, hogy írna ez a drága, csak nem ír, mert az írás előtt először -és ez az érdekes- a bufferben lévő tartalmat összehasonlítja az üres eprom tartalmával. Mivel a bufferben program van az üres epromban meg sok-sok FF, ezért már az első szektornál kidobja a hibát és megszakítja a további tevékenységét. Mi lehet ez a dolog? Ezt kellene megfejtenem, mert ha ez sikerülne, akkor működne bitzosan az epromíróm. Érdekes módon ha azt csinálom, hogy a Concertó epromot kiolvasom a bufferbe és utána nem cserélek epromot, akkor az írás gombra kattintva teljesen jól működik. Persze leszámítva azt a dolgot, hogy egy kész, felprogramozott eprom van a foglalatban. Tehát: Először összehasonlít és mivel egyezik a kiolvasott tartalom az epromban lévő tartalommal, ezért nem akad meg és folytatja írással a folyamatot. A végén pedig hibaüzenet nélkül kész lesz a művelet. Vicces, de egyben tragédia is, amíg ez nem oldódik meg. Még egy módszerrel meg tudtam győződni erről a dologról: Ha kiolvasom a Concertó epromját és az előbbi dolgot annyiban módosítom, hogy a kiolvasott tartalmat a bufferben bárhol egy picit is megváltoztatom, akkor addig a szektorig megy el az ellenőrzés és ott megáll.

Légyszi segítsen az akinek lehetősége van rá!

Köszönettel: Csabi
(#) Hp41C válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Szia!

Úgy tűnik, mintha ellenőrzés / Verify / műveletet hajtanál végre a programozás / Program vagy Írás / Write helyett.
(#) huba válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Égetőfeszültség megvan? Mert lehet bele is írja, csak épp nem marad benne. Esetleg próbálj meg állítani az időzítéseken. Nekem segített.
(#) Honda130 válasza (») Jan 14, 2011 /
 
Bocsika! De nem voltam biztos benne, hogy bárki is el fogja olvasni, mert ahol rákerestem a témára, mind régi hozzászólásokat találtam.
(#) Honda130 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Tehát a jobb oldalon felül elhelyezett ikonra kattintok és nem csupán ír, hanem először ellenőriz, vagy összehasonlít. Nem tudom, melyik a helyes szó erre, de ha csak simán programozna, akkor sikeresen meg is tudná írni.
(#) Honda130 válasza huba hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
A feszültségeket több részletben emelgettük, mert mi is gondoltunk erre a lehetőségre. Nem hozott változást. Egyébként egy állítható 12 voltos adapterről működtetem. Próbáltam USB-ről is, de nyilván az lehet gyengébb. Ugyanazt csinálja és gyanítom, hogy ha a hiba nem állna fenn, akkor megírná az USB-ről is.
(#) Honda130 válasza huba hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Bocsi! Az előbb elfelejtettem megkérdezni, hogy azokon az időzítéseken hogy is kell állítani? Megpróbálnám, csak nem tudom hogy kell. Köszi!
(#) huba válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Az én willememen az első oldalon van két szövegdoboz, és ott lehet állítani. A tiedet nem ismerem. Esetleg ha belinkeled a programot.
(#) lui3 válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
nekem az a véleményem hogy nem üres az ic.csak egyszer irhato nem?
(#) Honda130 válasza lui3 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Az UV törölhető eprom különös ismertető jele szerintem az, hogy van rajta egy kis ablak. Nekem olyan van. Ezenkívül egy teli epromot kiolvasva egy csomó adat lesz a bufferben, az Üreset kiolvasva meg sok FF lesz ugyanott. Tehát üres epromjaim vannak.
(#) lui3 válasza lui3 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
biztos sikerült teljesen üresre uv vel törölni?
(#) Honda130 válasza huba hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Jaj még annyira új vagyok a fórum használatát illetően, hogy fogalmam sincs hogy kell linkelni itt. Neked milyen Willemed van? Ha gondolod, Becsomagolva elküldhetem neked Mamutmaillel a programokat, amiket próbáltam.
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem