Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fantomtáp
 
Témaindító: Oneill, idő: Dec 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 4
(#) lapose válasza Dave87 hozzászólására (») Jan 26, 2009 / 4
 
230/30V AC 3VA-es trafó elég neki!

p96-f1.gif
    
(#) Dave87 válasza lapose hozzászólására (») Jan 26, 2009 /
 
Köszönöm, nálad a pont )))
(#) lapose válasza Dave87 hozzászólására (») Jan 26, 2009 /
 
Szia!

Szívesen, köszönöm!
(#) Dave87 válasza lapose hozzászólására (») Jan 27, 2009 /
 
Helló! Felmerült mégegy kérdés! A rajzon szereplő D1, D2, D3 milyen tipusú legyen? mert a többi alkatrész értékét/tipusát látom, de ezeket nem
(#) szamóca válasza Dave87 hozzászólására (») Jan 27, 2009 /
 
Nos utánna néztem én is ha már magánba is kérdezel.
Én is azt tanácsolnám amit lapose, vagyis kondival biztonságosan leválasztható az egyenfesz. a mic, preamp bemenetéről. Néztem az adatait 350Ohm a miki ellenállása Tehát illeszkedik a dinamikus mikik (1-2kohm-os) előerősítő bemenetéhez.
(#) lapose válasza Dave87 hozzászólására (») Jan 27, 2009 /
 
Szia!

D1,2: pl. 1N4003-1N4007
D3: ZPD24
(#) Dave87 válasza lapose hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Szia! Köszike

Közben Sprintben megcsináltam a kapcsolást, amit bátyám átalakított kicsit hogy jobban elférjenek az alkatrészek... Úgy látom jó lesz így, ránéznél azért? Köszi ezt is ) Közben kipróbáltam ezt a fotópapírral való nyomtatott áramkör készítést. Arról is tettem fel egy képet Elsőre sztem nem is lett olyan rossz Amint elkészül a kütyü írok hogy jó-e vagy sem
(#) Dave87 válasza Dave87 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
hopp a másik kép lemaradt // Ááá és még egy másik. szerváltam egy trafót 23VA-s és 29,4 voltot mértem rajta... annyi elég, vagy szigorúan 30V-nak kell lennie?

DSC00099.JPG
    
(#) dbase válasza Dave87 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Egy gyári Behringer DI box leírásában 18-48v közá írják a fantom táp kimenő fesszét.Bővebben: Link
Nekem ez a kapcsolás sántit. Bővebben: Link
30x1,41=42,3V és még soros stabilizátor van ami a zener értékéből szerintem 24V fog kijönni. Jó bármilyen 25V fölötti trafó.
(#) Dave87 válasza dbase hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
A miki leírásában +48V-os fantomot ír. Próbáltam kisebb fesszel is de nem ment :S csak villogott a led a mikin...
(#) dbase válasza Dave87 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Akkor szerezz nagyobb trafót, 40v ost min, abbol egyen 56V lesz, és lehet stabilizálni. Vagy egy táp töbszöröző kapcsolást. De ez ami eddig van tuti nem lesz jó, akkor ha 48 kell neki. Nézd vissza topikot sok rajz link van még.
(#) lapose válasza dbase hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Szia!

Nem vetted észre, az elején feszültségkétszerező van!
(#) dbase válasza lapose hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Nemám, bocsánat!
(#) Dave87 hozzászólása Feb 7, 2009 /
 
Nos... Akkor kezdjük az elején... Elkészülkt elsőnek a táp ami baromira nem 48V-ot adott le hanem kb 50,6-ot... Aztán akárhogy próbálkoztam nem működött a miki. Majd megkerestem a táp kapcsolási rajzának eredeti helyét ahol találtam egy másik áramkört ami vélgülis leválasztja a 48V-ot a keverő bemenetéről. Igen, ezt írta lapose is, hogy kell oda kondi meg ellenállás stb, de csak simán kondival nem ment... Aztán megépítettem a ezt a másik kis áramkört amit miután bekötöttem... hát gyönyörű volt amit hallottam. egy hatalmas pukk, majd a saját szuszogásom! (gyk.: műxik minden annak rendje módja szerint) A mellékelt képen látjátok hogy mi is lett a a többnapos megfeszített munka, éjszakázás, meg idegtépés eredménye Ha minden jól megy, ma már ez a miki fogja a hangom "rögzíteni", amit majd a kedves rádióhallgatók hallhatnak is Köszönöm mindenkinek a segítséget! Nagyon sokat jelentett tényleg! De még egy kérdésem van mindig... Ennek a mikrofonnak változtatható a karakterisztikája. Végülis úgy néz ki, én a 8-ast fogom használni de a vese ill. a másik (nem jut eszembe a neve) használatakor hallható hangosan egy bűgás.. tudjátok mintha elszállna a test és ami az érdekes, hogy ha a mikit a föld (talaj, padló) felé közelítem megszűnik a zaj. Illetve ha a PC házát megfogom, akkor is... Szerintetek mi lehet a gond, illetve mit tegyek, hogy ezzel se legyen gond? Tényleg köszi mindenkinek a segítséget! De legfőbbképp a bátyáimnak illetve lapose-nek (A képet nem méreteztettem át, hátha jobban látható úgy Ha kéritek felrakom a nyáktervet is.

DSC00096.JPG
    
(#) karpi válasza Dave87 hozzászólására (») Feb 7, 2009 /
 
Foldelesel lehet segiteni.De nem kene legyen zaj ha szimetrikus a bemenet.Valahol leromlik a szimetria (?).
(#) Bassmester válasza Dave87 hozzászólására (») Feb 7, 2009 /
 
Szia!
Az a leválasztó panel jól van bekötve? A képen úgy tűnik, mintha a keverő felére lenne kötve a fantom
Persze ha jól szól, akkor oké. Ha a bipol elkók helyett 2,2 µF MKT kondikat raknál bele, az szerintem jobb hangzást eredményezne. A búgást akkor is produkálja, ha csak simán bedugod a keverőbe, fantom nélkül? Ez a búgás fölghurok miatt lehet.
Próbáld ki úgy is hogy a fantom testje és a mikrofon testje közé beraksz egy párszáz Ohm -os ellenállatot.
Én fejmikrofont gyártottam a héten, fantomtáplált előfokkal és szépen jelentkezett is minden lehetséges hiba Ezek egy-két trükkel álltalában orvosolhatóak, így aztán jó is lett.
(#) vastagricsi hozzászólása Feb 11, 2009 /
 
Bocsi mindenkinek, sokkal amatőrebb kérdésem van.
Dobot kéne felvennem, de ahhoz nagyon sok miki kéne (7 a minimum) viszont nekem nagyon nincs pénzem ilyesmikre, viszont az akármilyen rádiómagnókból vagy sztgép headsetekből kibuherált kondimikik hangja sem túl rossz, és erre a célra anyagilag is megfelelne. Valamikor láttam én ezt egy ellenállással meg egy kondival megoldva egy 1,5 voltos ceruza forrásából az előfeszítését. Tudna nekem segíteni milyen alkatrészeket vegyek? Előre is köszönöm!
(#) Bassmester válasza vastagricsi hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Nem a legjobb megoldás az elektret :no:
Nem nagyon szeretik a nagy hangnyomást, és gerjedékenyek is. Persze próbálkozhatsz, de a lábdobhoz mindenképpen jobb egy dinamikus mikrofon ami már 50 Hz-től rendesen vesz.
(#) vastagricsi válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
A hangnyomást a távolsággal lehet kompenzálni. A gerjedékenység nem téma, mivel nem hangosításra, hanem felvételre kéne, tehát nem hallja magát vissza sehonnan se. Csak azért tetszett meg mert olcsó és relatíve tűrhető az átvitele is. A lábnak igazad van, nem ő volna a megoldás, de azért akad itt egy-két dinamikus miki ami erre a célra megfelel. Szépen ki lehet keverni, hogy viszonylag sok basszus, null közép és átlag magassal el lehet érni a kívánt láb hang hatást.

Egy próbát azért tennék. Tud valaki segíteni, milyen ellenállásokkal próbálkozhatok? Nem tudom mekkora fesz meg áram kell neki hogy jól működjön. Na meg a leválasztás, szeretnék biztosra menni, nehogy kinyírjam a keverő előfokát.

Előre is thx
(#) Bassmester válasza vastagricsi hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Milyen keverőt használsz? Mikrofon, vagy vonalbemenetre kéne illeszteni az ECM-et? Vagy egyből az audio interfész bemenetére kötnéd? Ha vonalra kötnéd, akkor elöerősítő is kell, mindegyikhez, de így alacsonyabb lehet a zajszint. Ismertesd légyszi a perifériákat, ha jobban képben leszek, többet tudok segíteni. Régebben én is csináltam hasonló dolgot, több-kevesebb sikerrel de már elektromos dobunk van.
Mégegyszer végiggondoltam a dolgot, végül is lábdobra is lehet találni megfelelő tipust, de a felfüggesztését nagyon konkrétan meg kell csinálni.
Ha messzebbre teszed a lábdobtól, akkor nem lesz annyira szelektív. Inkább olyan mikrofontestet kell kialakítani, hogy közvetlenül a kapszula előtt minél kisebb torlónyomás alakujon ki. Végül is, nem lehetetlen.
(#) Bassmester válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Közben megnéztem a honlapodat
Gondolom hogy erre a célra az E-MU interfészt használnád . Mindegyik ecm-hez kéne egy kis előfok, hogy a keverő vonalbemeneteire tudjad kötni őket.
Itt találsz sima elemes táplálást és előerősítőt is.
Én a tranzisztoros előfokot építettem meg, ez működik fantomról és 9V-os elemről is. Nagyon jól szól, semmi hallható zaja nincs és egyszerű is.
(#) vastagricsi válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Nagyon szépen köszönök mindent! Van a keverőn miki bemenet is de a vonaljeles téma tényleg jobb.
Alapból úgy gondoltam felvenni a cuccot hogy keverőbe bele minden mikrofont amit találok itthon aztán preamp out emuba az meg tegye a dolgát.

Még meg se építettem, már kombinálok pl több áramkört kéne építeni egymás mellé h több külön csatornát hozzak létre, de az egész mehetne egy elemről mert eléggé gyenge áramfelvétele lehet a kapcsolásnak (hálisten).

Egy garry hangfesztiválon voltam, ott nyomtak egy gyorstalpalót dobmikrofonozásról. Hihetetlen mennyit számít a mikrofon és a bőr által bezárt szög, a távolság, meg pl az is, h a lábcin tányér közepére néz a mikid (erőteljes, de kissé "vas" hangja lesz) vagy éppen a szélére teszed (ott meg már szinte bántja az ember fülét annyira lejönnek a magasak), figyelni kell, hogy a dobokról, tányérokról lemászó hanghullámokba ne legyenek merőlegesen a mikik mert akkor rövid életűek lesznek az pedig drága mulatság.

Lábra meg szerintem berakom a jefe avl-2500-at mert annak énekmiki mivoltához képest is szép telt basszus átvitele van, illetve magasakat is szépen hozza.

Köszönö a tanácsokat is!

ui. Egyik haverom megnézte a weboldalam, aszongya 149 db hibát talált benne. Persze még nincs feltéve egy két kép mert elfogyott az időm de azért az túlzás... nem vagyok én webmaster csak egyszerű sztgép műszerész...
(#) aőkd hozzászólása Márc 5, 2009 /
 
Peace! segítség kellene
Behringer keverőm van, ilyen kisebb 8 csatornás. Vettem egy T-bone kondenzátor mikrofont, ugye fantomtáp kell hozzá. A pulton benyomom a táp gombját.
A használati útmutatóban azt írják, hogy elvileg 1-2 perc alatt helyre áll, de nekem ha bármennyi hangot is adok rá recseg megállás nélkül, nem stabilizálódik.
Volt már valakinek hasonló, vagy hallottatok már ilyenről?
Ki mit ajánl, mit tegyek? Köszi előre is! Üdv!
(#) vastagricsi válasza aőkd hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Üdv!

Nekem egyszer volt egy shure kondimiki amivel kínlódtam... jóval érzékenyebb a kábel minőségére mint a dinamikus. Próbáld ki rövidebb, lehetőleg gyári kábellel!
(#) Bassmester válasza aőkd hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Ki kell próbálni másik kábellel, ha úgy sem jó, akkor meg kell mérni a fantomot hogy rendben van e. Ha minden rendben lenne, kb 2 másodperc alatt üzemkész lenne a kondimiki, minden anomália nélkül.
(#) Dave87 válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Nekem sikerült megépíteni a fantomtápot ami miatt annyit hisztiztem és igen... bekapcsolás után 1-2mp és máris hibátlanul szól a miki... kicsit zajos de az valószínüleg a kábel miatt van.
(#) Bassmester válasza Dave87 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Lényeg hogy műxik
A zajon sokféleképpen lehet segíteni, próbálkozhatsz a félvezetők válogatásával, minőségi kondik, vezetékek, kábelek stb. használatával.
(#) Bolni válasza Dave87 hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /
 
A zaj nem biztos, hogy a te hibád. Nekem az első kondis mikrofonom egy behringer c-1 volt. Nagyon nagy volt a zaj, ami miatt az előfokot hibáztattam. De mikor kipróbáltam egy jobb mikrofonnal, kiderült hogy a zaj 80-90%-a a c-1-ből jött. (azóta sok helyen olvastam hogy nagyon zajosak szegények és ezért kerülendők)
(#) Dave87 válasza Bolni hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /
 
Köszi Bolni a válaszod, nekem jelenleg mint azt fentébb írtam, egy C-3as behri van, de a következő tuti nem az lesz... mármint hogy nem behringer inkább shure vagy sennheiser.
(#) tyborg hozzászólása Feb 27, 2010 /
 
Sziasztok!

Fantomtáp jellegű a kérdésem. Adott egy elektroakusztikus gitár, aminek az elektronikája 3V-ról, két ceruzaelemmel máködik...de sajnos előfordul, hogy koncert közben lemerül.
Szóval. A gitártest megfúrása nélkül, a 6.3-as jack gitárkábelen szeretnék bejuttatni tápot a hangszerbe. A külső doboz tehát egy 3V-os fantomtáp, és gondolom belül a hangszerben is kell valami leválasztás, vagy szűrés, hogy nem legyen brumm az egyenáram miatt. Mit javasoltok?
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem