Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bedini motor

Témaindító: Kartalljani, idő: Máj 5, 2007
Lapozás: OK   3 / 3
(#) kilianhu hozzászólása Nov 27, 2007 /

Bár tudatlanságom határtalan, de mi van akkor, ha a tér és elektronikai (nem)ismereteinket összekutyuljuk??? :O

Van néhány ez irányú fejtegetés és egy két összeesküvés elmélet... /hívő vagyok/

Érdemes ezen a szálon is elindulni... (talán)?!?

Szerintem a lehetőségeket és nem a lehetetlenségeket kéne feltérképezni. Emez előre visz, amaz sehova
(#) dpeti válasza kilianhu hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

először inkább tanulni kellene, hogy mik azok az elvek amelyeket őseink kitaláltak, és ha azokat teljes mértékben ismered, tudod hogy melyek a bizonyítékai az elveknek, tudsz érvelni tisztességesen amellett amit kitaláltál, akkor nekikezdhetsz saját elméletek kidolgozásának, és annak az elméletnek a részhalmazának kell lennie az eddigi elméleteknek (mert azok ugyebár bizonyítottak, és így az új elméletben kell találni olyan speciális eseteket, amelyek ekvivalensek a régiekkel), bizonyítékot kell találni a két elmélet mettszetében található effektusokra/állításokra és publikálni kell az eredményeket, hogy lehessen rajta vitatkozni, és ha a vitában megvédted az állításaidat, akkor lehet elfogadott az elméleted, mert az hogy a szomszéd Rózsi néni megsimogatja a buksidat, hogy jaj de okos vagy hogy mindezt kitaláltad, attól még lehet hülyeség amit írsz.
(#) kilianhu hozzászólása Nov 27, 2007 /

Ez nagyon igaz! Tényleg lehet, hogy hülyeséget írok!
De mi azzal a baj?
Mondtak nekem már olyan sületlenséget a szakmámon belül, hogy az fáj és még is az volt a jó irány. :O

Nem vitázni szeretnék.
Az érdekel, hogy mi az ami ebben a témában megvalósított. Mert ugye Egely bácsi is csak jó pénzért hajlandó ezeket kiadni. Hátha most van egy fórum, ahol, megkaphatom én is a szükséges infót, nálam tapasztaltabb emberektől...
Az persze számomra értékelhetetlen, hogy nem és kész, mert ezzel a semmi van jól megmagyarázva és hát a semmi az semmi... :O

De azért köszönöm a helyreigazítás, sokat tanultam belőle rólad!

Szóval sok elmélet kering ebben a témában és az érdekel, hogy ki dolgozott rajta és milyen eredményt ért el. Leginkább az, hogy melyiket miként valósította meg valaki...
(#) dpeti válasza kilianhu hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

azt nem konkrétan rád értettem
hanem amolyan általános alanyként írtam...
(#) kobold válasza kilianhu hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Legközelebb a "Válasz" linket használd, mert így nem tudjuk, melyikünknek szóltál be

Aligha fogsz itt olyat hallani, hogy hogyan csináld... Nem nagyon élte még túl egy topic sem, ha hasonló volt a témája.
Ha azt mondják: nem, de te hivő vagy, meg se halld. Dpeti-nek igaza van, tanulni kell hozzá, de eszement sokat, mert véletlenül felfedezni egy dolog, de utána tökélyre vinni, megvédeni, elterjeszteni képtelenség, ha nem tudod mindent kizáróan bizonyítani. Én ma is felkapom a fejem, ha hasonló dologról hallok, adok annyi lehetőséget az alkotónak, hogy elolvasom/megnézem, mit csinált, de sajnos mindig csalódás a vége. Azok a mondatok, hogy "hát, ez most épp döglött, tudom, mi baja van, csak itt és most nem tudom megcsinálni" azt szokták eredményezni, hogy pár halk szó kíséretében odébbállok.
Neked se hívőnek kellene lenned, hanem inkább könyörtelennek: akard érteni, ellenőrizd le százszor, gondold át még többször, és ha hibázik valami, tedd be Andersen kötete mellé. Az alkalmazott tudományban kevés helye van a hitnek, az a kevés meg inkább motiváció.
(#) DonCarlos válasza kilianhu hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Hello!

Én kb. 3 éve voltam a bme-n egy szupravezető kiállításon ahol elég sok mindent elmondtak a dologról de szoba hőmérsékleten szupravezető anyagról nem hallottam. A technologia nagyon érdekes, emellett lehet venni ilyen anyagot, nekünk mutattak, olyan tekercsen van mint ami a magnókazettába van csak "kicsit" nagyobb és hát nem emléxem de nem 2Ft meg a hűtésről is gondoskodni kell, arra ugy emléxem a srác vmi 10e körül említett egy tartály folyékony nitrogént. lehet gyűjtögetni, ötletes dologokat lehet belőle csinálni
(#) dpeti válasza DonCarlos hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

a folyékony nitrogénre úgy mondják, hogy "kóla" árban van (kb 200ft/liter),

a szupravezetők általában kerámiák, és nagyon nehéz alakítani őket (ez az egyik bajuk a többi mellett), szobahőmérsékletű szupravezetés még igencsak álomnak számít, "magas" hőmérsékletű szupravezetők vannak, ami annyit tesz most sacc/kb 177K-en már mutatkozik némi jele a szupravezetésnek...

annak idején már az is nagy dolognak számított, hogy el tudták érni, hogy 97 K-en szupravezetővé váljon az YBCO (folyékony nitrogén forráspontja 77K és kvázi olcsó)
és ezt is "magas hőmérsékletű" szupravezetőnek hívják...
na most gondold el innen még milyen messze van a szobahőmérsékletű szupravezetés (márha egyáltalán létezik)
(#) Sarok Adrián hozzászólása Feb 29, 2008 /

Hát... ez a Bedini dolog nevetséges.
Hiszem, hogy lehet ingyenenergiát előállítani, de így biztos, hogy nem. A fénykapuról meg annyit, hogy jónéhány cikket elolvastam és mindíg kiszúrtam, hogy mi az ami felett (nyilván véletlenül...) elsiklottak, ami miatt az egész ötlet nem működhet. (Fizika: hatás-ellenhatás). Sokszor említik a reakciómentes erőket, miközben a példáikban (lásd mágnesmotor) semmilyen cselt sem követnek el az erővisszahatás ellen. pl. A mágnesmotorban, amiben ferdén helyezték el a mágneseket, ugyanakkora erőhatás éri a forgórészt mindkét irányból.... Ha legalább megpróbálták volna leárnyékolni a mágneses teret az egyik irányban (minden egyes mágnesnél az egyik oldalon), akkor még akár hihető is lehetne a dolog.
Vagy ha az Archimedes által feltalált csigás vízemelőt hozzák fel példának (amit valóban tudjuk, hogy feltalált), akkor egy fizikából általános iskolát végzett gyerkőcnek is feltűnhetne, hogy a felemelt víz helyzeti energiája E=m*g*h összefüggés alapján akkor is ugyanannyi lesz, ha egy kisebb kerék emeli fel és egy nagyobb keréken folyik le, persze áttétellel...
Én sem értem, hogy miért kell mindenféle zöldséget összehordani, hacsak nem azért, hogy eltereljék a figyelmet olyan dolgokról, amelyek valóban működnek.
Valószínüleg ezek lehetnek azok a találmányok, amelyekről NINCS részletes leírás, illetve más van leírva. Ha el szeretném terelni a figyelmet valamiről én is körülbástyáznám hasonló jellegű kacsákkal...
Ki tudja, bár szerintem nincs egy épkézláb ötletük sem.
-Szerintem a jövő a megújuló energiákban rejlik, ez mindig rendelkezésünkre fog állni, és nem cáfolja meg a fizika törvényeit. Ezekben a témákban legalább igazat állítottak (mármint a sallangot leszámítva)
-Egyébként meg a jövő nagy találmánya egy olyan hajtómű lehet, ami betartja a fizika törvényeit, de a saját pozíciójához képest fogja előrehajtani magát a környezettől függetlenül állandó gyorsulást produkálva.
Egy ilyen meghajtással 2G-s tolóerő mellett 3,5 óra alatt el lehetne jutni a Holdra, vagy 36 óra alatt a Marsra... És ebben nincs semmi rejtély, vagy megmagyarázhatatlan idegen szakkifejezésekkel teletűzdelt effektus, csak tiszta fizika: Erőhatás és ellenhatás.

Elnézést a hosszú többszörösen összetett mondatokért, de felháborít, hogy egyesek unalmukban nem működő, lehetetlen találmányokkal rukkolnak elő, mindenféle értelmes magyarázat és bizonyíték nélkül, helyette megy a ködösítés, meg az új, nem létező szakkifejezések...
Ha működik, mutassa be ország világ előtt mindenféle rejtett csomagolás és kusza vezetékek nélkül, és kezdje el gyártani! Biztosan lenne rá igény!
Ha meg nem működik NE Fárassza a népet, azért, hogy egy-két könyvet el tudjanak adni minél nagyobb példányszámban!!!
(#) vvvsanyi hozzászólása Júl 10, 2008 /

Sziasztok!
Én még zöldfülü vagyok ebben a Bedini dologban de tegnap sikerült megépítenem egy működő modelt egy használt 24V-os egyenáramú ventillátorból, két 6V-os akksiról próbáltam ki, a ventillátor állórészében van két tekercs amit külön kell csatlakoztatni egymástól, majd kivezetést csinálni neki, és úgy rákötni a rajz szerint az osszcillátorra. Nekem sikerült elinditanom de nem mindegy a tekercsek egymáshoz viszonyított polaritása sem, ki kell tapasztalni mikor inditható be a kerék, akkor jó a kapcsolás ha a motorból magasfrekvenciás hang hallatszik a poti teljes ellenálláson való beállításakor majd kicsit csökkentve az ellenállás értékét a bázisfesültség optimális beállításakor ha kézzel elinditjuk a kereket az magától felpörög és elkezdi a munkát. Majd finoman behangolhatjuk a potival a megfelelő teljesítményre a motort, ezutám már minden indításkor simán erölködés nélkül az első kis lendítésre el fog indulni és beáll az optimális fordulatszámra. A méréseket elvégeztem mindkét oldalon oszcilloszkoppal is és nálam előjött a megjósolt jelalakés tényleg feltöltötte másodlagos akksimat, és úgy működött ahogy leírták. Ha lesz kis időm megpróbálok videót készíteni róla.
(#) MaSTeRFoXX válasza vvvsanyi hozzászólására (») Júl 10, 2008 /

Akkor most cseréld ki az akkumulátorokat pár darab sok ezer µF-os kondenzátorra, ha ezekkel is működik hoszabb távon, akkor tényleg plusz energiát termel. Az akkukban ebből a szempontból nem lehet bízni....
(#) SKY hozzászólása Jan 5, 2009 /

Szia! A Bedini motor nagyon hasonlít az Adams motorhoz az effektus lehet ugyanaz is, de az uttóbbihoz páros számú mágnesek kellenek a forgórészben.A bedini motor leírásából úgy vettem ki hogy nemis a motor termeli a többletet hanem az akku dipólusa, a vezető elektronjai veszik fel a vákumenergiát, valószínűleg mindenképp akkuról kell járatni.
(#) lacikutyus válasza vvvsanyi hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

hello én is zöldfülű vagyok ha van rá mód oszd meg velem ennek a motornak a megépitéséhez szükséges informácioit. egyszer láttam ilyet egy videón de megépitenem sajna még nem sikerült
(#) SKY válasza vvvsanyi hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Hello! A kimenetet terheld be és mérd a teljesítményt rajta meg az akku által leadott teljesítményt is és számold ki a hatásfokot. Számomra az lenne a legmeggyőzőbb, ha beindítanád és járna magától táplálás nélkül, akkor már igazi "ingyenenergia gépet" építettél.
(#) SKY hozzászólása Jan 19, 2009 /

Nem a motor termeli az energiát, hanem az egy rezonanciát állít elő az akku részecskéiben. A motor csak egy kapcsoló eszköz.
(#) antituvok válasza SKY hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

sziasztok ! az elöbbi üzenetem nem menet át, van valami más magyarázat. Az egész ólom aku impulzus töltéséről szól, nagy áram impulzus
sok éve fet-es PWM impulzustöltővel tönkretettem UPS kütyüket, nem örültek a zseniális ötletemnek ( a kár akkor volt 10e6 Ft)
Komoly vizsgálat lett, a következő történt, nagy (áram)impulzus hatására az ólom akuban átalakulnak a cellák az elektróda felületén (szőrök, ne ez nem túl szakszrű) képződnek, minden mérés (fesz, savsűrűség) feltöltött állapotot mutat, de az aku nincs feltöltve, ill. tönkrement Ha terheled( nagy áram).vagy megrázod a szőrök letörnek cellazárlat lesz !!!!
a galavanízálók marhára figyelnek az A/cm2-re, különben nem galvánbevónat (pl.króm) keletkezik, hanem valami ágasbogas vattaszerű izé
nincs + energia, csak akkú tönkretétel.
olvasd el az angol cikket, írja FeNi (lúgos) akúval a dolog nem megy, persze az nem utat ilyen szőrős jelenséget.
szerintem szélhám az egész
(#) FreeNemesis válasza Kartalljani hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

A lifter működik, énis építettem már 1et de semmi köze nincs az antigravitációhoz. Jó móka (és veszélyes a ~30kV miatt) de semmi másra nemjó tsak hülye fizikaversenyeket nyerni vele xDD
(#) SKY válasza FreeNemesis hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Volt videó róla hogy vákumban is működik a lifter vagy lifter szerűség, mert ott forgott (tehát nem ionszél)de az a lényeg hogy elektronok ill. ionok mozgásával nem lehet magyarázni, hiszen zárt rendszer önmagához képest nem tud elmozdulni úgy hogy részecskéket bocsát ki a tetejéből az aljába. (Remélem értitek, hogy mit akartam leírni.)
(#) fúró válasza Kartalljani hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

amit az állitolagba is csinálnak annak a fele nem igaz
(#) pagaby hozzászólása Ápr 18, 2009 /

Sziasztok! Lenne pár kérdésem.

Mi az a "NEON1 NE2" nevezetű alkatrész, a "Kartalljani" által feltett képen?
Kb. hány menetűnek kell lenni a tekercseknek?
Az csak egy sima vasmagos tekercs?

Választotokat előre is köszönöm!
(#) SKY válasza pagaby hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Felejtsd el azt a rajzot még én sem igazodok ki rajta. Itt van pár jobb.
(#) szigorú válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Csak a pontosság kedvéért: Ha te 99,9%-os hatásfokon dolgozol, akkor a veszteség 0,1% lesz, ami persze veszteség, de mégsem 1%. Pont az ilyen részletek miatt lehet hihetően tálalni a semmiből jövő valamit.,)
(#) SKY válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 18, 2009 / 1

A titok ott lehet, hogy a mágnes energiáját nyerik ki(vissza), mert ugyebár a mágnes felmágnesezéséhez szükséges energia el van tárolva a mágnesben. A dolog úgy működhet, mikor a mágnes odavonzódik az egyik (vas) pólushoz akkor munkát végez és az állórészen lévő tekercs energia nélkül hoz létre polarizációt, lehetőleg olyan mértékben hogy semlegesítse a mágnes erővonalait, így a forgórész tovább mozoghat visszahatás nélkül. Ez így elvileg motorként üzemelhet, de lehet a lenz törvény bekavarhat generátor üzemmódban. Egy lendkerék fontos lenne a kinetikus energia tárolására.
(#) kalcika válasza Kartalljani hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Utánnanéztem, mer én sem tudtam:
6378,137 km a föld sugara..
(#) szsrobert hozzászólása Jún 27, 2011 /

48V-os gépet épített már valaki a fórumról?
(#) wicca válasza SKY hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Sziasztok! Tudom, több éves hozzászólások, de pár dolgot szeretnék hozzátenni, a teljesség kedvéért. Hátha még valaki beesik ide és olvasgat.

Kezdeném a kedvencemmel:
"Hogy egy kis pozitív dolgot is mondjak, a téma első oldalát olvasva: az energiamegmaradás törvényét valóban nem cáfolta meg senki a fennállása óta dokumentált, bizonyítható, bármikor megismételhető módon, de be sem bizonyították, csak elfogadtuk, használjuk, tapasztaljuk. Nem is törvény, csak axióma, olyan állítás, aminek ellenkezőjét még nem láttuk a minket körülvevő folyamatokban."

Az energiamegmaradást a múlt század első felében vezették le matematikailag:
Energiamegmaradás - Wikipédia
Albert Einstein speciális relativitáselméletének is része, de az érdem főként a Noether-tétel megalkotójának köszönhető, mivel ennek a tételnek köszönhetően pusztán a fizikai folyamatok időszimmetriájából levezethető. (A szimmetria itt azt jelenti, hogy mindegy, hogy egy esemény mikor következik be, ugyanazok a fizikai törvények érvényesek rá.)
Noether tétel - Wikipédia
Azért ez a kedvencem, mert Emmy Noether egy HÖLGY volt, aki a fent nevezett tételt 1915-ben dolgozta ki. Hát neki tessék köszönni az energiamegmaradás (és az összes többi megmaradási tétel) egzakt matematikai bizonyítását.

Egy szépség, ami engem is évekig foglalkoztatott (lelkes Star-Trek rajongó lévén), de ahogy bővült a tudásom, be kellett, hogy lássam, hogy soha nem lesz megvalósítható:
"-Egyébként meg a jövő nagy találmánya egy olyan hajtómű lehet, ami betartja a fizika törvényeit, de a saját pozíciójához képest fogja előrehajtani magát a környezettől függetlenül állandó gyorsulást produkálva.
Egy ilyen meghajtással 2G-s tolóerő mellett 3,5 óra alatt el lehetne jutni a Holdra, vagy 36 óra alatt a Marsra... És ebben nincs semmi rejtély, vagy megmagyarázhatatlan idegen szakkifejezésekkel teletűzdelt effektus, csak tiszta fizika: Erőhatás és ellenhatás."

Sajnos mivel nincs abszolút tér, ilyen hajtóműt építeni lehetetlen. Minden mozgás relatív, valamihez képesti. Tegyük fel, hogy beszállsz egy ilyen űrhajóba, ám egy véletlen kvantumeffektus miatt eltűnik minden anyag az univerzumból, csak te maradsz az űrhajóddal. Na most akkor mihez képest lenne hatás/ellenhatás, és hová jutnál el, ha elindulnál? Egyáltalán hogy méred a sebességet? Viszont ha hagyományos űrhajód van, a hátrafelé kiáramló gázhoz képest tudsz mozogni... Tehát ha impulzusra akarsz szert tenni, azt csak valamihez képest tudod megtenni. Valami hátramegy, te előrehaladsz. Ez van. A téridőn nincsen kapaszkodó.

És a legdurvább, tényként közölt vélemény:
"Volt videó róla hogy vákumban is működik a lifter vagy lifter szerűség, mert ott forgott (tehát nem ionszél)de az a lényeg hogy elektronok ill. ionok mozgásával nem lehet magyarázni, hiszen zárt rendszer önmagához képest nem tud elmozdulni úgy hogy részecskéket bocsát ki a tetejéből az aljába. (Remélem értitek, hogy mit akartam leírni.)"

A lifter működik, és ionszél hajtású. Az ionok valóban csak a két elektróda között áramolnak, de útközben "magukkal sodorják" a levegő molekuláit, amik viszont tovább haladnak lefelé, ezzel felhajtóerő keltkezik. Vákuumban nem megy, a Mythbusters egyik epizódjában demonstrálták. Mondjuk kicsit elbonyolították, mert elég lett volna csak füstöt fújni főlé, rögtön látszott volna a légáramlat...
Egyébként a Mythbusters nagyon jó tudományos műsor, minden igaz benne. Sőt, volt, hogy Jamie egyik tévedésének a korrigálására egy egész epizódot szenteltek, ill néhány kísérletet a nézők panaszai miatt ismételtek meg. Igazi kutató koponyák, és szórakoztató is.

"Nincs misztikum. Csak meg nem értett tudomány."
(#) gladi07 hozzászólása Okt 25, 2015 /

Sziasztok!
Szeretnék egy Bedini motort készíttetni olyannal, akinek már ez sikerült. Az a kapcsolás érdekel, amelyik ezen a linken levő kapcsolási rajzon van: http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=54023
A működőképes modellért fizetek. Ezen az oldalon látható az a kapcsolás (ha a linkre "nem jönne elő").
Mono pole 11 jpeg, vagy19 jpeg
Ebben a hozzászólásban vannak azok a rajzok, amelyek alapján el lehet készíteni a berendezést:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_420432.html#420432
Ha van vállalkozó, kérem keressen, beszéljük meg.
Előre köszönöm.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem