Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius SW-HF5.1
 
Témaindító: eSDi, idő: Jún 11, 2007
Lapozás: OK   1 / 12
(#) eSDi hozzászólása Jún 11, 2007 /
 
Üdv mindenkinek!

Szükségem lenne egy Genius(KYE SYSTEMS CORP.) SW-HF5.1-es Hangfalszett szervizkönyvére vagy a kapcsolásirajzára. Ha valakinek meg van, vagy találkozott vele valahol és el is küldené nekem, akkor azt ropogós 50 ponttal jutalmaznám. Én sajnos szét gugliztam a netet, de nem leltem rá, pedig kellene. De talán másnak nagyobb szerencséje van...

Előre is köszi mindenkinek!
(#) (Felhasználó 1947) válasza eSDi hozzászólására (») Jún 12, 2007 / 4
 
Szia !

Ki kell hogy ábrándítsalak,reménytelen dolog szervizkönyvet találnod a cucchoz.
Inkább mond el mi a hiba,esetleg egy fotó a panelról
ami benne leledzik.
Szerintem igy több esély van a sikeres javitásra. :yes:

Üdv ! Luki
(#) eSDi válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Jún 12, 2007 /
 
Üdv!

Kár... Az az igazság, hogy tavaly előtt villám járta át szegényt. Kicseréltem rajta minden aktív alkatrészt meg egy két kondit és ellenállást, de az idén sorra halnak meg benne a hangerőszabályzó potik... A sztereó potikat még csak csak ki tudnám cserélni, de a fő hangerő szabályzó 6 csatornás potija is kezd behalni. A Center részét már át kellett hidalnom. Ezen felindulva gondoltam csinálok belőle egy erősítőt külön dobozba, ami nagyrészt digitális lesz. Végül is csak a csatlakozók miatt kellett volna a kapcsolási rajz, de majd kiméregetem valahogy. Meg az előfok miatt, de azt megpróbálom visszarajzolni.... A végfok rész az nem nagy eresztés... TDA IC-kel van megoldva. Attól függetlenül elég szépen tud szólni...

Kösz a infót!

Jah és a poén a végére... 1 hónapig volt a szervizben, de nem tudták megcsinálni még akkor. Illetve ráforrasztottak 2 vezetéket a nyákra ahol leégette a villám a rézvezetőt.... Én szétkaptam és 2 nap után már müködött is... Csak be kellett menni a legközelebbi alkatrész üzletbe és mindent meg tudtam venni hozzá....
(#) Rapidus hozzászólása Dec 23, 2007 /
 
Az én gondom az, hogy a poti kezd kimúlni az ugyanilyen hangfalamban. Csakhogy ebben nem egy sima poti van, hanem egy motoros beszerezhetetlen darab. Legalábbis
nekem nem sikerült fellelnem hasonlót sem. Tud valaki megoldást? (A mellékelt kép a szétszedések rovatból való.)
Fénykép a potiról.
(#) eSDi válasza Rapidus hozzászólására (») Dec 25, 2007 /
 
üdv! el kell hogy keserítselek... sok megoldás nincs... vagy átkötöd s akkor a windowsban állítod a hangeröt. vagy PIC + digipotméter és egy rotary encoder. én az utóbbit választottam, csak még kivitelezni kellene... plusz még át is épitem, ha már belenyúlok...

további szép estét s boldog karácsonyt! S ebben a pár napban a forrasztópákának is jár egy kis pihenö!
(#) rudolf992 válasza Rapidus hozzászólására (») Feb 4, 2008 /
 
Szia en ugy latom azok potik 3 db sztereo,ami esetleg szijjal es egy attetellel at van teve hogy vezerelje a 3 potit.

P.S Nem hittem volna hogy igy oldjak meg
(#) Rapidus válasza rudolf992 hozzászólására (») Feb 4, 2008 /
 
Ezt nem értem. kifejtenéd bővebben? Minek van szíj áttétele? A jobb oldali nagy poti (erről van szó, a 3 kicsi nem érdekes) egy motoros potinak látom.
(#) f.petya hozzászólása Máj 20, 2008 /
 
Sziasztok!

Kezembe került egy ilyen gép,felrobbant benne a mélyhangszoró meghajtó IC-je,poziciószáma IC9..tudja valaki a tipúsát?

Köszönöm!

Péter
(#) csaby hozzászólása Jan 25, 2009 /
 
helló mindnekinek! van egy Genius SW-5.1 Home Theater hangrendszerem és az lenne vele a bajom hogy tegnap óta nem kapcsol be a zöld vissza jelző led se világít. kicseréltem a biztosítékot benne így se jó.valakinek van valami ötlete mi lehet vele? én a tápra gyanakszom de nem tom mi lehet vele.

előre is kösz az ötleteket.
(#) INFINITY80 válasza csaby hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Szia! Sziasztok!

Genius SW-HF5.1 5000 RAJZ engem is érdekel!

A javítást ott kezd, hogy áramtalanítsd és szedd szét és szemrevételezd. Keres égési nyomokat és persze ne feledkezz el a tápegység esetenként szekunder oldali biztosítékáról sem!
Általában 2db 8A-es van benne, de a lényeg, hogyha cseréled akkor nagyobbat semmi esetre se válasz, csak pont ugyanolyat.
Ha szakadt a biztosíték akkor többféleképpen lehet hibát keresni..
Ha csak éppen elhiccent a biztosíték és nincs égésre vagy komolyabb zárlatra utaló nyom, akkor megpróbálhatod kicserélni. De ha úgy vágta ki a biztit, hogy a biztosíték üvegfalát beterítette, akkor valahol komolyabb zárlat lehet.. (Ilyenkor ne próbálkozz bizti cserével, hanem egy digitális műszerrel érdemes zárlatott keresni, mégpedig a végfok, vagy a tápegység felöl.)

Sok sikert!

Ha nincs rajz és esetleg valakinek lennének jó képei a fent említett hangfalban található panelokról és a csatlakozók bekötéseiröl, akkor megköszönném, mert én úgy jutottam hozzá, hogy szétégett a sub, de totál, és az összes végfok halott.. , illetve belebarmoltak és hibásan kötötték vissza a szétszedhető csatlakozókat..

Előre is köszönöm.

Üdv.
(#) csaby válasza INFINITY80 hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
helló multkor megnéztem és az egyik kondi körül gyanúsan fekete a szigetelés meg a panel hátuljánál látszik hogy kicsit barna a cucc.
(#) csaby válasza INFINITY80 hozzászólására (») Feb 5, 2009 /
 
helló!! szóval találtam a panelon 2 gyanúsan fekete kondit kicseréltem de most se működik.A biztosíték működik de csak 1 -et találtam ami a hátulján van a 2A-es többet nem láttam.De még mindíg ha bedugom és bekapcsolom semmi vissza jelzést nem ad én nem működik.Szerintem a táppal van valami baj de nem tudom hogy áljak neki. Remélem tud valaki segíteni mert nagyon sajnálom hogy elromlott mert nagyon jó ketyere.
(#) INFINITY80 válasza csaby hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Szia.
Dobj fel pár jó minőségű képet a panel mindkét oldaláról és jelöld meg hogy mit cseréltél ki!
Az én hangfalamban a sub-ban a trafónál is van két 8A-es biztosíték, a szekunder ágban, nézd meg megint, hátha ottvan. -Persze nem lehetetlen hogy nincs benne, kitudja hányféle verzió van belőle..

Üdv.
(#) csaby válasza INFINITY80 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
helló! le írnád hogy hol van a bizti a trafónál?? mert én kerestem de nem találtam.rámértem a trafóra és nem jön ki belőle semmi.bele bele megy de nem jön ki semmi.kösz a segítséget
(#) INFINITY80 válasza csaby hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Szia.
A tápegységgel én nem sokat foglalkoztam még, mivel a végfokok padlón vannak így az volt az első dolgom, hogy megnézzem müxik-e, de nekem nem ezzel volt illetve van gondom..
A végfokok nekem ki vannak szerelve, remélem nemsokára sikerül feléleszteni őket és mehetnek vissza a helyükre.
Szal nekem egyben van a sub, benne meg a táp, de ha jól emlékszem fejből, az enyémben volt két sárga vezeték ez a készenléti tápja, viszont azt nem figyeltem meg hogyha nem megy az erősítő összes tápja akkor ad-e készenléti jelet-(világító led).

Szóval a trafóból kijön jó néhány vezeték..
a végfofok számára jön ki kétszer 3 vezeték.
természetesen a trafóból váltóáram jön ki, gondolom váltót mértél, mert egyenáram állásban semmit nem mér a műszer. -(bocs, hogy ezt leírtam, de nemtom mennyire vagy jártas az elektronika világában.)
Szóval a trafó közelében van az a két biztosíték, ha jól emlékszem akkor nekem 1-1 kék vezetéken van, úgynevezett lengő biztosíték.
Remélem sikerült segítenem valamit.

Viszont lenne egy kérdésem amiben te is tudnál nekem segíteni!
A te hangfaladban mi a sub erősítő TDA ic tipusa?
Nem a három egymás melletti érdekel, hanem a másik panelon lévő kis magányos érdekel, mert az enyémben szét van pukkanva és így nincs meg, hogy mi a pontos tipusa -köszi.

Üdv.
(#) csaby válasza INFINITY80 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
helló!! az IC-kről annyit hogy nekem a két panelon 2-2 ic van. most nem tom megnézni milyen mert késő van már majd holnap szét szedem és megnézem. meg akkor megnézem azt a kék vezetéket.meg akkor megnézem az IC-et. Kösz a segítséget!!
(#) csaby válasza csaby hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
ja és hogy az a biztosíték a trafón kívül van vagy a burkolat alatt a kék műanyag alatt???
(#) Ronin válasza INFINITY80 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Az 5000-ben úgy emlékszem TDA7294 van.
(#) Tomy27 hozzászólása Feb 10, 2009 /
 
Üdv.Igen az 5000-es ben tényleg TDA7294 a sub végfok.Jó hogy rátaláltam erre a topikra mert épp minap vettem egy 5000-es típust hibásan.A régi tulaj azt mondta hogy egyszer csak elhallgatott zene közben de van vezérlés ehhez képest semmit nem csinál még a készenléti sem megy.Állítólag elvitte szerelőhöz de nem nagyon foglalkozott vele és beleunt elhozta és eladta így hibásan én meg megvettem,gondoltam hátha csak a végfok ***t be de sajna bonyolultabb a szitu.Megmondom őszintén én kicsit tartok hogy nem-e a vezérlő csipp purcant ki de remélem tévedek.Mivel csak estefelé szedtem szét így még nem méregettem de azt láttam hogy volt forrasztgatva rendesen. Ha valakinek van valami ötlete hogy mi jöhet szóba azt szívesen venném.

Az ilyen szót nem írjuk le ezen az oldalon, mivel nem szeretjük olvasni...
- Norberto
(#) INFINITY80 válasza csaby hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Szia.
A trafón kívül kell lennie a biztosítéknak.
Bár, a fene tudja gyártáskor hányféle jött le a futószalagról

Üdv.
(#) INFINITY80 válasza Ronin hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Szia.

köszi a segítséget.

Üdv.
(#) INFINITY80 válasza Tomy27 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Szia.

Köszi, neked is hogy megnézted, épp ezt akartam beleépíteni, legalább nem kell nyákot terveznem. A TDA7294V 100W-ot tud gyári kapcsolásban, ha minden igaz.

Ha gondolod, majd nézd meg hogy jó-e a sub végfoka, mert az enyémben nemcsak a végfok halt be, hanem a hangszorója is...
Sajna szenesre égett a tekercse.

Lenne egy kérdésem nekem is, hátha valaki jártasabb ebben a dologban.Szóval ha sikerül és működik majd a végfok akkor mi történik olyankor ha a sub hangszoróval sorbakötök egy 1000uf/50V-os elektrolit kondit?
Megvédheti-e, ez majd az új hangszorót?
Gondolom valamennyit torzítani fog a kondi miatt, illetve a kondenzátor valamelyest levág majd a jelböl és kicsit csökken a teljesítmény, de ha nem torzít számottevően akkor lehet megéri, feltéve ha a végfok ic nem melegszik majd hevesen, tiltakozáskép..
Tudom, hogy a gyári kapcsolás lehet a legjobb, de ettől függetlenül valakinek van esetleg ilyen irányban tapasztalata?
Vagy esetleg valami más ötlet, hogyan védhető meg a hangszoró?

Köszönöm előre is.

Üdv.
(#) Ronin válasza INFINITY80 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Én a helyedben nem tennék be kondit, mert azzal romlik a dinamika. Egyébként valószínűleg megvédené egy ideig.
Hangszóróvédő kapcsolás kell Neked. Én a csatolt kapcsolást használom. 12V kell neki. Nálam ki sincs fúrva a panel, csak felülről vannak beforrasztva az alkatrészek, mint a képen. (lustaság ) A kék vonal, az átkötést jelent.

védelem.jpg
    
(#) Ronin válasza Ronin hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
1 átkötés lemaradt, javítva.

Snap10.jpg
    
(#) Tomy27 válasza INFINITY80 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Szerintem ha csak a hangszórót akarod megvédeni akkor tegyél elé egy biztosítékot természetesen a pozitív ágba.Szerintem KB úgy 3-5A elég,és ha esetleg zárlatba menne a végfok ami megesik néha ennél az IC-nél akkor az abban a pillanatban megszakad és a hangszóró nem kap egyenáramot.Mondjuk a hangfalvédő is jó ötlet csak szerintem nem ér ennyit ez a genius hogy még ilyenekkel is vesződj,legalábbis nekem biztos nem.Remélem tudtam segíteni,én amúgy eleve úgy vettem meg hogy hangszóró nélkül. Gondolom az is hasonló sorsra jutott mint a tied is kidobták, viszont érdekesség képp megkérdeztem a genius szervizet hogy mennyi bele és az ára bruttó 5040.-Ft.De én inkább veszek más típust ilyen méretben 100W körülit jutányos áron és még jobb minőségű is mint az eredeti volt.Amúgy a benne lévő gyári az milyen teljesítményű,és Ohm számú volt?Mert a neten talált információk alapján az 5000-nél 4Ohm az egész hangszórók,de viszont én találtam egy kis videót a neten és ott 8Ohm 75W volt ráírva,csak nem 100% hogy az 5000-é volt.Bár ezt is furcsálltam mert az előző 3600-asban 100W 8Ohm van pedig annak csak 45W a sub teljesítménye ennek meg 75W. Bár szerintem abból jó ha 50W a valós.Ma még bele sem néztem mert valahogy elment tőle a kedvem mikor láttam a csippeket amiket használ.
(#) INFINITY80 válasza Ronin hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Szia.

Köszönöm, szerintem meg fogom építeni.

Üdv.
(#) INFINITY80 válasza Tomy27 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Szia.

De lehetett az eredetileg, mert az én hangfalamban is az volt, csak kár hogy szétégett.
Köszi a segítséget, de ha már megjavítom akkor nagyon valószínű, hogy megépítem azt a védőkapcsolást is, már csak azért is mert a sub tápjában volt 2db 8A-es biztosíték ami semmit nem csinált... Persze valószínüsítem, hogy nem volt akkora zárlat, hogy a trafót kelljen megvédeie, bár a panel és a hanszoró is szenes lett. -(Mellesleg, biztos került volna a kínaiaknak körübelül vagy 20Ft-ba, hogy legyen benne némi védelem is.)

szóval nemtudom hogy pontosan hol is nézted a hangszorót, de küldök egy linket, itt majdnem bruttó 2900.- Ft jah, igen plusz postaköltség!! De ez mindenhol van.

Adatai:
Mélysugárzó 80 / 50 W SA 1620, 165mm, 8 Ohm

http://www.hestore.hu/termek_10020201.html


Remélem segitettem vele valakinek.

Egész klasz kis oldal, én már gyüjtöm a listát, hogy miket fogok rendelni, na igen meg a pénzt is gyüjteni kell.

Egyébbként tényleg igaz az a hír, hogy minden ok nélkül is képesek elszállni ezek a TDA ic-k??

Üdv.
(#) Tomy27 válasza INFINITY80 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /
 
Hát abból is gondolom mert több helyen is olvastam hogy tönkrement másoknak is,de ha nincs túlhajtva akkor nem hinném hogy még egyszer lesz vele problémád, de az tény hogy elég érzékeny típus.
Köszi a linket de én már üzleteltem egyet és még pénzembe se került. De tudok neked ajánlani jobbat ha elfogadod a tanácsom mégpedig ezt: http://www.vatera.hu/sony_eastech_6742_125205709.html
Ez még kicsit erősebb is mint a gyári, viszont nem lehet egy lapon említeni a SAL-al.Az meg hogy 6Ohm attól nem kell megijedni én is ezt vettem volna meg ha nem tudtam volna szerezni.
(#) INFINITY80 válasza Tomy27 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Szia.
köszi a tippet,de kicsit tartok az ilyen oldalaktól.. Mármint, hogy fizess előre és majd megnézheted mit vettél.Nyíregyhez közel lakom szóval személyesen nem fogom tudni úgyse átvenni,Lehet hogy ez hülyeség,de inkább óvatos vagyok.
Persze az a 600ft nem pénz érte, de lehet hogy mire leküldik postaköltséggel..Ezt meg legalább tudom, hogy új és ha nemjó akkor addig ütöm a vasat amíg ki nem cserélik. Bárcsak a hangszóró hiányozna már.

Lenne egy kérdésem,vagy kérésem.
Neked szétvan még szedve a hangfalad, már mint a sub?
Csak mert én úgy vettem hogy előttem már belepiszkáltak és most ahogy nézem 100%,hogy rosszul kötötték vissza a csatlakozókat.
Ha nincs még összerakkva akkor dobnál fel esetleg pár képet? -Nem kell hogy túl jó kép legyen,csak éppen ki lehessen venni hogy mi merre megy.Leginkább a 2vezetékes csatlakozókat cserélték fel és nekem a 2 panelon van 5db alapból, nem is csodálom hogy eddig meg sem nyikkan.
például van itt egy ilyen 2-es csatlakozó,hogy con4, nos ez egy 78L09 feszstab ic-röljön le pozitívnak kell lennie,de nem hiszem,hogy majd pont fekete vezetékhez társítják amikor pozitív,általában azért van valami logika benne,hogyan választják meg a szineket,szal miért pont a fekete vezetékre kötnék a stabil +9-et? -(tuti,hogy valami barmolva van, vagyis felcserélve néhány vezeték.)
Jah mégvalami.
Nemtud valaki neten tranzisztor katalógust?
Helyettesíteni kellene kéttranyót: C845 illetve A1015 illetve van egy müveleti erősítő ic is, ezzel kapcsolatban csak az lenne a kérdésem,
hogy UTC4558 = MC4558CD

Köszi.

Üdv.
(#) Tomy27 válasza INFINITY80 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Szia!Melyik panelon van a csatlakozó?
Mert nekem a háta van még csak lecsavarozva mivel még nem kezdtem el csinálni.Az elejéhez még nem nyúltam meg nem is szeretnék ha nem muszáj, mert imbusz csavarok rögzítik ha jól látom.De szivesen segítek ha tudok, csak nem tudom melyik panelre gondolsz képet meg nem akarok feltenne mert a két panel szemben van egymással és a fényviszonyok olyan rosszak hogy azzal semmire nem mennél ezért inkább próbáld meg körülírni hogy melyik csatlakozóra gondolsz ha lehet mert én pl stab IC-t még nem láttam benne.Ja itt egy link ahol megtudod nézni a tranzisztorokat meg az IC-t is le tudod ellenőrizni.http://www.alldatasheet.com/
Következő: »»   1 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem