Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Ugyanaz a dióda csinálja mint amivel a dvd-t írja csak a lemez azon felülete olyan réteggel van bevonva ami arra befeketedik fókuszpont helyén
HD DVD 650nm-es diófákkal én is tudok szolgálni, akinek kell, szóljon (akár komplett modulba), válogatva áramra. (privátba!)
Sziasztok!
Megépítettem a mellékelt kapcsolást igaz próba nyákon de meg van építve. Két dolog van módosítva IRL540 helyett BUZ10 van és a 3,9 ohm 2W helyett 4,2 ohm 2W van Ez mennyire befolyásolja? Táp egy 12 V 300mA as táp egy 2200µF es kondival. a kimeneten nem mérek semmi feszt. A dszamperekkel mit kell kezdeni?melyiket kell összekötni? ugye ez a rajz alkatrész oldal?Köszi
Igen ez az alkatrész oldal.
De megint ismétlem hogy a stab után azt a 20 Mikrost vedd ki belőle főleg mert lézer mehgajtásnál nem szabad a stab után mikros kondit rakni. Nameg előtte ott van a 2200 mikros az ott jó is van. Kérdés még az hogy mit hajtasz vele mert a 12 volt az egy kicsit sok főleg a 4,2 ohm ellenállásnál És ami a legfontosabb hogy ha visszaolvasol a topicban nemhiába van az áramkörben IRL tehát L végű fet mert logikai vezérlést ad neki az IC Mivel kapcsolóüzemű áramgenerátorról van szó. A BUZ lehet hogy nem is fog működni de ha működik is sima fesz stab ként működni maximum. Ha van netán alaplapod olyan P2 P3 körüli amit szétbonthatsz vannak rajta Lxxxx jelzésű fetek a proci tápjában. Azzal is nagyon jó szolgálatot tesz. Lényeg hogy L legyen a vége nembaj ha nem akkora teljesítményű mint az 540 mert annak bőven negyede is elég lenne ha lézerdiódát akarsz hajtani minek a 28 amperes IRL Elég ha L-es és csak 10 Ampert tud hisz a dióda is max 300 400 mA vesz fel. Remélem segítettem. Idézet: „lézer mehgajtásnál nem szabad a stab után mikros kondit rakni.” De miért nem szabad? ![]()
mivel kapcsolóüzemű generátorról van szó ha mikros kondi van a stab után rezgőkör jöhet létre és hiába mérsz te pl 200 beállított miliampert a kimeneten szkóppal rámérve kijöhet egy amper is rajta 10 mHZ-en ez csak egy példa volt.
Kicseréltem egy 0.1µF-os kerámiára... raktam a bemenetre is.
Szeretném megkérdezni, hogy a SZUPEPE-féle áramgenerátor mitől lesz
"kapcsolóüzemű áramgenerátor"? S ( naggyából ) a teljes témát elolvastam. De az " L " (IRL540) -es fetek jelentősségét még nem egészen értem. ![]()
ha elkészült a lézered tegyél fel videót róla,hogy működik?!
kösz sziasztok
Sziasztok!
Felmerült bennem egy kérdés: DVD íróból kiszerelt diódából készített lézerrel ha belevilágítunk egy kamerába vagy egy fényképezőbe akkor nem teszi tönkre a gépet? ![]() Persze digitális gépre gondoltam... :help:
[off] Jót biztosan nem tesz neki!!! De legalább pótolható... :buck:
Vegyél 1000 forintért egy gagyi webkamerát, és próbáld ki.
logitech webcam túlélte a <5mW-os zöld lézert.
A szem gondolom érzékenyebb mint egy kamera. szerintem :gumicsirke:>
ez egy idézet lessz a guglin találtam .
Így megspórolhatsz egy kamerát is. Nagyobb teljesítményű és erősen kollimált nyalábot adó lézer sugárzása tönkreteheti a CCD-érzékelőt. A szabályozáshoz ezért 1 mW-nál kisebb teljesítményű félvezető lézert használjunk, és azt is csak rövid időszakokra és szűrőn át engedjük a CCD felületére. A szűrő használata azért is indokolt, mert a direkt lézerfény sokszorosan túlvezérli a kamerát, szűrő nélkül még a beállítható legrövidebb expozíciós időkkel sem kapunk használható képet. Idézet: „A szem gondolom érzékenyebb mint egy kamera.” Ez nem igaz így.
Köszönöm a választ.
Már csak az a kérdés, hogy a DVD író lézere erősebb vagy gyengébb mint 1mW?
Sokkal de sokkal erősebb!!
CW ben tehát nem inpulzus üzemben is legalább 100 -150 mW
30 mW piros lézert így látja a PDA kamerája: (kép)
nekem tetszik ![]()
Csináld még párszor, aztán lesz néhány halott pixeled a ccd-n.
Pako a kép tényleg nagyon állat, nekem is tetszik!
![]() ![]() De ezek szerint egy 30mW-os nem teszi tönkre a kamerát...
Ez a kép nagyjából 1 éve készült, és még 1 pixelhiba sincs
![]() ![]()
Sziasztok!
Kiszedtem egy Samsung íróból a lézert "szerencsére"(miért is ne) nyitott lézer van benne viszon működik a lézer. Mivel lehetne fokuszálni a fény nyalábot? Ami benne van kicsi lencse azzal is lehet vagy csak valami speciális lencsével? Ötlete valakinek? Köszi ui. még csak most kezdek ismerkedni a DVD író lézerekkel. és áramgenerátor amit csináltam azt mellékeltem.
Mit takar a
Idézet: kifejezés? „nyitott lézer” ![]()
az a kicsi lencse ami a dvd lemez re fókuszál az tökéletes rá kb 3 mm-re kell tenni a diódától de majd belövöd
Bővebben: Link
Parancsolj, fókuszáláshoz abszolút ideális.
Ilyen lézert én is bontottam már ki. Tisztán látszik a meztelen igazság (azaz a kristály, mindenféle védelem nélkül)! Az egész a műanyag keretbe volt "ragasztva". Bontás után a fémtőnk a kristállyal elvált a műanyag szerkezettől. Teszek fel róla képet... :photo:
Szia!
Az enyém is ugyab ilyen csak egy münyag burkolat van körülötte és négy kivezetése van a diódának. Én is teszek fel majd képeket róla de csak hétvégén mert most nem vagyok otthon |
Bejelentkezés
Hirdetés |