Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   64 / 143
(#) zenetom válasza _JANI_ hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Értem már.
Köszi.
(#) Collector válasza zenetom hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

De kb. 3 hete én is raktam fel (másodszor) erről képet..
(#) brs hozzászólása Feb 24, 2009 /

Sziasztok! Már többször beszéltetek a veszélyekről, melyek a szemet érhetik ha a lézer-diódával foglalkozunk. Mi a helyzet az egyszerű infra LED-el? (pld amelyeket az infa távirányítóban használnak, vagy ennél nagyobb tljesítményő infra-LED-ek). Szerintetek ezek is okozhatnak sérülést?
(#) Collector válasza brs hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Ami <1mW, azoknál nincs nagy probléma, mert elég nagy a divergenciájuk is. Néhány x10mW már talán káros, de ha egy 100W-os izzóra nézel, akkor is jut ekkora teljesítményű (ha nem nagyobb) infra a szemedbe, mondjuk 1 méter távolságból. Okozhat sérülést természetesen.
(#) NeoCorteX válasza Collector hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

az nem számíthat hogy az infra tartománynak melyik része?
vagy ami infra fény az már "melegít" is?
(#) brs hozzászólása Feb 25, 2009 /

Nem az a veszély ebben, hogy a szem természetes reakciója (azazhogy hirtelen becsukódik a szemed, összehúzódik az iris..) csak a látható fényre reagál és az infra (nem látható) tartományra nem reagál, és tágra nyílt iris-el, nyitott szempillákkal bámulunk bele a sugárba? Az infra távirányítón van egy sötét szűrő, ez vajon mennyire korlátozza a kibocsájtott energiát. Igazából nem is értem a funkcióját?? mit kell itt szűrni, adásnál?
(#) brs hozzászólása Feb 25, 2009 /

Más kérdés..
Próbálta már valaki a lézer pointer vagy infra LED fényét mezei pecás damil-on levezetni?
(#) NeoCorteX válasza brs hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

sokat a tövénél összefogva szép asztaldíszt lehetne csinálni. vagy ez ilyen "szegényember" üvegszála lenne?
(#) brs válasza NeoCorteX hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Nem. Létezik "Plastic Optical Fiber" 1mm átmérővel, optikai adatátviteli célra igen kis csillapítással (ez nem az igazi üvegszál). Ha nincsenek magas elvárások az átviteli sebességgel, csillapításal akkor talán megfelel. (egy szálon, elektromos zaj nélkül jelek átvitelére)Különben az üvegszál technikában alkalmaznak "damil" szálat de pont a nagy csillapítása miatt, hosszú üvegszál kábelek modelezésére, mérésekhez. Úgy rémlik ezt is lézer adóval hajtják meg..
(#) Collector válasza NeoCorteX hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Minél mélyebb az infra, annál jobban nyelődik el anyagokban. Mondjuk ez így nem egészen igaz, de ez a lényeg.
(#) NeoCorteX hozzászólása Feb 26, 2009 /

dolgozgattam 50W-os infra CO2 lézerrel, akkor utána olvastam és ha jól emlékszem szépészeti lézerek, plö tetoválás eltávolításnál az a lényeg hogy a lágy szöveteken áthatol de a sötét fekete festéket szétbombázza ami aztán felszívódik
(#) ZPKing hozzászólása Feb 27, 2009 /

Sziasztok!
Szétszedtem egy LG 4120B írót
egy szál diódát találtam benne és az sem piros lézer.
áramgenerátorról hajtva halvány pirosan világít
míg van egy másik diódám azt egy samsungból szedtem az meg szép pirosan mint a rendes piros lézer.
Nem azt mondja itt mindenki hogy az LG DVD írókba van legjobb piros lézer.
A másik azt olvastam itt több helyen hogy kettő van benne de én csak egyet találtam pedig ez már a második lg amit szétszedtem abban is a dióda ugyan igy világít.
Ötlet esetleg?
Köszi
(#) WaRL0 válasza ZPKing hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Szerintem te egy CD-irot szedtel szet !
(#) Djatis válasza ZPKing hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Én csak ennyit mondok hogy ha az tényleg az amit szétszedtél lehetetlen hogy ne legyen benne másik dióda.
vagy ha valahonnan ha nincs benne akkor vagy tényleg csak CD író vagy cd olvasó.

Sziasztok!
mint írtam a típusát LG4120B
Raktam fel képet róla a fejből még nem hiányzik semmi.
Légyszi mutassa meg valaki hol van a másik dióda.
Az előző LG is író volt ami ráadásul az enyém volt és még fénykorában írtam vele dvd-t és az is hasonlóan nézett ki.
Előre is köszi
PeTi

P1000308.JPG

(#) ZPKing válasza ZPKing hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

És még egy kép csak a fejről
(#) pamesz válasza ZPKing hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Üdv! Ugyanilyen van nekem is és DVD író. Azt mondjátok nincs benne 2 dióda?! Szerintem kizárt. Lennie kell benne. De most délután én is utánajárok mert nekem is pont most ment tönkre egy ugyanilyen. Remélem van benne.
(#) ZPKing válasza pamesz hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Szia Köszi
mellékeltem egy képet azon is látszik hogy benne van minden
és csak egyet találok!
Várom a te tapasztalatod
amúgy ez egy 12szeres író
(#) pamesz válasza ZPKing hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Üdv! az enyémben 2 van, de az 16X-os.
(#) igor4122 válasza ZPKing hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Üdv.

Nekem egy 8X-os LG DVD íróm volt aminek pont ugyanilyen volt az írófeje.
Namármost én úgy gondolom ( persze javítsatok ki ha tévedek ) hogy az általad mellékelt képen a dióda mellett az az IC az üveg "prizmával" a tetején egy infra dióda.
Ez persze csak egy tipp mivel még nem sikerült beüzemelnem.
(#) ZPKing válasza pamesz hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Szia!
Akkor a tiédnek más a számozása szerintem
nem?

Super Multi DVD Drive
MODEL: GSA-4082B

De az írófej egy az egyben ugyanolyan, csak a diódák teljesítménye külömbözik sztem.
(#) keurus válasza ZPKing hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

(#) pamesz válasza igor4122 hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Jaja az enyém GSA-4163B 16X Super Multi DVD/CD Rewriter 8.5GB DVD+R Double Layer.

Bejöltem a képen azt a diódát amit én találtam
De akkor hol másik?
Neked a hol volt a fejbe?
rajzoljad be légyszi esetleg!
Vagy valakinek ötlete?
Köszi

egy.jpg

Bejelöltem a képen azt a bizonyost.
Remélem segített.
(#) nyilas hozzászólása Feb 27, 2009 /

Itt van ha jól tudom!
(#) igor4122 válasza nyilas hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Üdv.

Amit bejelöltél tudomásom szerint egy fotó dióda, pontosabban IC.
(#) pako válasza igor4122 hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Elképzelhető, hogy ez is olyan 2 az 1ben dióda. Ugyebár 2 szalagkábel megy rá, a bal oldalin elég vastag erek vannak. Ránézésre nem csak 1-2 mA-re tervezték azt a pár eret, szóval szerintem az lesz a másik diófa tápja.

Ezek amiket jelöltetek ezek véletlenül nem szenzorok?
az alsó valami egy üveg szerü lap alatt van és van vagy 20 láb ahova lehet kötni?
Amúgy melyiknek kéne a piros lézernek lenni?
Köszi
Következő: »»   64 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem