Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok
hangulatfényt szeretnék építeni rgb ledekből ami valami hasonló lenne mint a Philips Living Colors lámpa csak mondjuk én egy hosszú csíkba szeretnék rgb ledeket rakni mondjuk olyan 50-100db és ezek váltogatnák a fényüket vagy bizonyos időközönként amit mondjuk potival lehetne állítani vagy zenére váltana színt csak az lenne a lényeg hogy átmenetbe váltson ne úgy hogy most piros zöld és kék hanem legyen átmenet a szinek között erre kellene nekem valami okos egyszerű kapcsolás köszönöm ![]()
Üdv! Pont ilyenen töröm én is az agyam!
Mind három színhez kell csinálni egy áramszabájzót (áramgenerátort) és azokat írányítani egy kapcsolással vagy egyszerűbben 3 potival! Ez az én ötletem ![]()
kukkants be a LED-es topicba.
Nemértem ezét miért kellett új témát nyitni.!? ![]() ![]()
Nemrég csináltam ilyet. Bővebben: Link
(A 12f6xx verzió nem megy!) A 12f509 re épített verzió már több mint 2 hónapja megy folyamatosan és eddig nem láttam benne még hibát. Ilyen sok ledhez csak a teljesítményfokozatot kell hozzáépíteni és kész is. (Ez nem hangra váltogatja a színét hanem időközönként).
Bővebben: Link
Nézzd meg a kapcsolás egyszerűségét! A "főproci" kemény 250ft-ba kerül! 3db tranzisztor kell még hozzá, és kész is a teljes projekt! Felprogramozásban, proci beszerzésben tudok segíteni.
hát most nem igazán szeretnék beruházni avr programozóra... esetleg valami pic-es megoldás nincs?
vagy valami más ic-és megoldás?
ez az ami neked kell..IC-vel van megoldva és nagyon egyszerű is szerintem
Esetleg a ledek áttűnése LM386 topic is segíthet.
Bocs rosszul emlékeztem: link Valahol ebben a témában biztosan akad valami neked való.
szevasztok
vajon mi okozhatja hogy a televiziomon nincs kép sem fény. néha 20-30 perc elmultával eddig vissza jöt a fény de most bekrepált
hát szerintem kapcsoló vagy biztosíték lehet
![]() ![]() vagy még lehet az is hogy a tv helyett az éjjeli lámpát nézegeted ![]() ![]() ![]() ![]()
szia!
lenne egy kérdésem: ha esetleg megépíteném majd az általad belinkelt avr es rgb led vezérlőt, akkor azt hogy lehetne felhasználni egy jóval több ledes vezérlőnek? igazából egy függönykarnis hosszúságú csíkról lenne szó először. ![]() ![]() ![]() köszi: lewi
Ugyebár, ha egy gyenge kimenő áramú fokozattal teljesítményt akarsz kapcsolni/vezérelni, akkor oda tranzisztor kell. Remélem ez egyértelmű.
Ha át akarod alakítani: két lehetőséged van: 1: beprogramozásnál beállítod a fix értéket, programot leállítjuk, hogy ne változtassa magát. Ha új szín kell, akkor új programot töltesz bele. Esetleg nyomógombbal tudnál változtatni előre beírt szinek között Ez nem nehéz! 2: 3 poti 3 lábra, ez megoldható lazán, ilyet még nem sokat csináltam, de megoldjuk, nézzd meg a szervó tesztert a cikkben. Az alapján lazán összerakható a program. Ez nem igazán ide tartozik, vagy csattanj át az AVR topikba, és akkor sokan tudnak segíteni, (már ha van kedvük nulláról progit irni,) vagy keress meg privátban! |
Bejelentkezés
Hirdetés |