Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangulatfény

Témaindító: sanyady, idő: Feb 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) sanyady hozzászólása Feb 25, 2009 /

sziasztok
hangulatfényt szeretnék építeni rgb ledekből
ami valami hasonló lenne mint a Philips Living Colors lámpa
csak mondjuk én egy hosszú csíkba szeretnék rgb ledeket rakni mondjuk olyan 50-100db és ezek váltogatnák a fényüket vagy bizonyos időközönként amit mondjuk potival lehetne állítani vagy zenére váltana színt
csak az lenne a lényeg hogy átmenetbe váltson ne úgy hogy most piros zöld és kék hanem legyen átmenet a szinek között
erre kellene nekem valami okos egyszerű kapcsolás
köszönöm
(#) krissz555 válasza sanyady hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Üdv! Pont ilyenen töröm én is az agyam!
Mind három színhez kell csinálni egy áramszabájzót (áramgenerátort) és azokat írányítani egy kapcsolással vagy egyszerűbben 3 potival!
Ez az én ötletem
(#) Lacika válasza sanyady hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

kukkants be a LED-es topicba.
Nemértem ezét miért kellett új témát nyitni.!?
(#) Braf válasza sanyady hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Nemrég csináltam ilyet. Bővebben: Link
(A 12f6xx verzió nem megy!)
A 12f509 re épített verzió már több mint 2 hónapja megy folyamatosan és eddig nem láttam benne még hibát.
Ilyen sok ledhez csak a teljesítményfokozatot kell hozzáépíteni és kész is. (Ez nem hangra váltogatja a színét hanem időközönként).
(#) Sir-Nyeteg válasza sanyady hozzászólására (») Feb 25, 2009 / 4

Bővebben: Link
Nézzd meg a kapcsolás egyszerűségét!
A "főproci" kemény 250ft-ba kerül!
3db tranzisztor kell még hozzá, és kész is a teljes projekt!
Felprogramozásban, proci beszerzésben tudok segíteni.
(#) sanyady hozzászólása Feb 26, 2009 /

hát most nem igazán szeretnék beruházni avr programozóra... esetleg valami pic-es megoldás nincs?
vagy valami más ic-és megoldás?
(#) totti91 válasza sanyady hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

ez az ami neked kell..IC-vel van megoldva és nagyon egyszerű is szerintem
(#) proba válasza sanyady hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Esetleg a ledek áttűnése LM386 topic is segíthet.
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Bocs rosszul emlékeztem: link Valahol ebben a témában biztosan akad valami neked való.
(#) mahin hozzászólása Márc 1, 2009 /

szevasztok
vajon mi okozhatja hogy a televiziomon nincs kép sem fény.
néha 20-30 perc elmultával eddig vissza jöt a fény de most bekrepált
(#) totti91 válasza mahin hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

és ez most hogy jön ehhez a témához?
(#) sanyady válasza mahin hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

hát szerintem kapcsoló vagy biztosíték lehet
vagy még lehet az is hogy a tv helyett az éjjeli lámpát nézegeted
(#) lewi válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

szia!
lenne egy kérdésem: ha esetleg megépíteném majd az általad belinkelt avr es rgb led vezérlőt, akkor azt hogy lehetne felhasználni egy jóval több ledes vezérlőnek? igazából egy függönykarnis hosszúságú csíkról lenne szó először. (180cm) scak, mert épp most építek egy avr programozót. esetleg tudnál segíteni majd a program átírásában, hogy esetleg a színeket se saját magától váltsa, hanem lenne mind a 3 színnek egy-egy mikrokapcsolója/potija, amit ha nyomok/tekerek egyre több színt ad hozzá -> én keverhetném a színeket kérdés, hogy megoldható e avr rel, ésmennyire marad az egyszerűsége?
köszi: lewi
(#) Sir-Nyeteg válasza lewi hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Ugyebár, ha egy gyenge kimenő áramú fokozattal teljesítményt akarsz kapcsolni/vezérelni, akkor oda tranzisztor kell. Remélem ez egyértelmű.

Ha át akarod alakítani:
két lehetőséged van:
1: beprogramozásnál beállítod a fix értéket, programot leállítjuk, hogy ne változtassa magát. Ha új szín kell, akkor új programot töltesz bele. Esetleg nyomógombbal tudnál változtatni előre beírt szinek között Ez nem nehéz!
2: 3 poti 3 lábra, ez megoldható lazán, ilyet még nem sokat csináltam, de megoldjuk, nézzd meg a szervó tesztert a cikkben. Az alapján lazán összerakható a program.

Ez nem igazán ide tartozik, vagy csattanj át az AVR topikba, és akkor sokan tudnak segíteni, (már ha van kedvük nulláról progit irni,) vagy keress meg privátban!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem