Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
A nyugottnémet Beethoven... Nagy különbség, hogy ez nem ráz.
Ez gyönyörű szép! Miért van olyan érzésem, hogy bakelitdobozos szegényke? Vagy csak a fényviszonyok miatt látom így? Viszont a skálaüvege, selymezés, rácsozás, aranyozás nagyon elegáns, esztétikus!
Valóban egy remekmű! Aprólékosan kidolgozott forma. Egyáltalán nem hittem,hogy pl. a tertával egyidőben gyártották. Kíváncsi lennék mennyi volt a korabeli ára. Ha jól tudom az URH-ja pedig CCIR!
Persze, hogy CCIR, mert az OIRT szabványt "nem is ismerték"!
Tudnál képet küldeni az RFT-ről? Nagyon megköszönném!Nekem egy ilyenem van(ez nem az enyémről készült),sajnos nincs hozzá rajzom
Típusa: 1121.2 Első vizsgálatra a kimenőtrafó és a hangszóró hiányzik belőle. Romos,de megmenthető.
Persze. Szintén az öreg rádiók honlapjáról. Közelebb van mint a pince.
A Tied nem tudom milyen lehet. Nincs semmi utalás, vagy embléma? Hátlapon, vagy a dobozban?
Mindenkinek! Mindenkinek!
Keresem az első Orion színes televíziót. Sorozatgyártásba nem került, laborban készült belőle 35 darab. Ez volt Magyarországon az első színes készülék. Üdv
Pegel(németül)jelszint(vagy csillapítás)mérő-analóg távbeszélő-távközlés technika.még nem dB-t, hanem "Neper"-t mért(az átszámítást már nem tudom.
Üdv!
Köszönöm a képeket! Milyen utalásra gondolsz?
Típus, szám, stb, - amiről azonosítani lehet.
Már írtam fent: RFT 1121.2 Szerintem teljesen ugyanaz,mint amit a mellékelt képen küldtem.
Szervusztok Mindenki!
Keresem az Orion és Magyarország első színes tévéjét 1968-ból. Sorozatgyártásba nem került, 35 példány készült belőle. Ha találunk egyet, átírja a technikatörténetet.
De hát ezt már egyszer mondtad! Ennyire nem vagyunk ám szenilisek!
Most voltam anyumnál, és találtam egy kincset. ORION AR 602. Valamely 1955-1957-es év terméke. Korához illő, de szép állapotban. A belsejét matatták már sajnos (tápjavítás), a csövei megvannak. Így fog kinézni, ha rendbe rakom majd: Link. Addig amíg neki nem állok ő is az anyumnál marad, a PHILIPS 648 A mellett (1945-1947), aki így fog majd kinézni: Link.
Előbb befejezem a csöves erősítőmet, aztán állok neki a restaurálásnak.
Üdv mindenkinek!
Nemrég hozzájutottam egy TK-1024-es tudományos számológéphez. Híradástechnika gyártmányú, minden tartozéka megvan, még a jótállási jegye is! (Eszerint 1978 november 29.-én vásárolták a slála áruházban... ) Az akkumulátorai szétfolytak, jelenleg zsebtelepről üzemel, és teljesen jól használható. Külön érdekessége, hogy inverz logikát használ, négyszintes regisztere van. Egy példa:5-( 8/4)= 3 Ezt kell gépelni: 5 ENTER 8 ENTER 4 ENTER "/" "-" eredmény: 3 Vagyis zárójelek nélkül dolgozik. Mellékelek képeket is.
Üdvözletem!
Ez egy NDK szines TV függőleges eltérítő modul (amúgy NDK-san A2030-al) most szedtem szét 2db ilyen TV-t az egyiket ma este. Ha jól tévedem Colortron vagy valami hasonló volt a neve. Lhanzi
Nekem is van
![]() Azt a "zarojel nelkuli szamolast" maskeppen ugy hivjak hogy "RPN, Reverse Polish Notation"). Bővebben: Link Van erre epult programnyelv is, a "Forth". Egyszer kerultem szembe egy olyan kutyuvel (protokol teszter) ami ezt hasznalta. Kiutessel gyozott
Üdv. Nagyon köszönöm,már újra megakartam kérdezni ,mivel senki nem válaszolt. Az igazság az hogy ezeket soha nem javítottam ,mégis hozzámkerül valahonnan egy csomó modúlja. Csak az Estematot és Strasfurt-ot javítottam.Fínoman fogalmazva nem kedveltem őket, pedig sok hibájuk nem volt. Mégegyszer köszönöm:Öreg T
Igen, én a használati leírásából ismerem, egyébként ma is gyártanak ilyeneket:
HP-35s (Meg van rengeteg RPN-es számológép program )
Üdvözlöm!
Én meg éppen az ellenkezője, határozottan csípem az NDK cuccokat. Ők mindent saját alkatrészekből gyártottak (esetleg Tesla, Szu) nincs tele minden féle beszerezhetetlen nyugati vacakkal. Bár nem a TV-k a kedvenceim hanem a műszerek. Ha esetleg van ilyen alkatrésze amire nincs szüksége jelezze, én vagyok az a pasi aki a múltkor írt az ingyen alkatrészekre. Lhanzi
Üdv.Csak a TV-k ről beszéltem.A szinest nem ismertem mert nem hozzánk tartozott. A feketével meg akkor lettem haragba mikor a kedves ügyfél úgy hozta a TV -t hogy ráhúzta azt a puha zsákot amiba a gyári csomagolásban volt, és egy Skoda hátsó üléséről húztam kifele a nagy böhöm Strasfurt-ot és a zsák elszakad és a tv az ülésre vissza eset. A vékony pozdorja káva összecsuklott és leütötte a képcső nyakét.Az eredeti hiba szinkron hiba volt.Szóval jól jártam. De volt minde hozzá.Összeszedem amit találok és szólok.A rádiói-lemezjátszó és háztartási gépei megbízhatók volta és szerettem és javítottam is őket.Öreg T
Jó estét.Kicsit hagy dicsekedjek! Még a skála izzó is az eredeti. A 949 ről beszélek, ez volt az egyik vágyam és beesett az ajtón az R4902-el együtt. A baj egyedűl hogy a hangszóró az a R646- os é. Egy csúszka volt törött.
Szépek Tom!
Szép napot kívánok! Nagyon szép állapotban van
Jó napot. Jaj -jaj csak ennnyi? Kíváncsi voltam hogy menyire vagytok figyelmesek. Valami van a rádió alatt!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Típusa: 1121.2 Első vizsgálatra a kimenőtrafó és a hangszóró hiányzik belőle. Romos,de megmenthető. 

) Az akkumulátorai szétfolytak, jelenleg zsebtelepről üzemel, és teljesen jól használható. Külön érdekessége, hogy inverz logikát használ, négyszintes regisztere van. Egy példa: