| Fórum témák 

» Több friss téma | Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása 
			Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008		 
			Témakörök:

Ha van rajt külső hangszóró csatlakozó, amit Imi említett, az gyakran totálkáros szokott lenni, ki kéne iktatni próbaképpen.						 
				Na, mostmár kezdek semmitse érteni, ott maradtam le h a puff +-ra meg az EC-re vmennyi áramot kell kötni és búgnia kéne, de én még mindig azt a kis drótot szeretném a helyére kötni, de akk az ahoz a dobozhoz megy ami a forgókondihoz megy... itt ez a kép, nem-e segít VALAMIT... Ezért legközelebb warn lesz! Frankye 
				Addig nincs értelme a drót helyét keresgélni, amíg nem megy a hangfrekvenciás rész (hacsak nem a kimenőtrafóról megy az anódra vagy a kimenő szekunderéről a hangszóróra vagy a külső hangszóró cstlakozó kapcsolóérintkezőjére).  
				Küldtem az E-mailodra egy régi könyvet, hátha azzal segítünk.						 
				Szép jó estét! Íme legújabb szerzeményeim. Igaz hiányosak, de ettől függetlenül nagy örömöt okoznak az új tulajdonosuknak. véleményt kérek   üdv:petya 
				Csudaszép, ha fel lesz újítva, hatalmas érték lesz. Én is közlök pár képet a Technics deckről: 
				Még egy pár kép:  Külön említésre méltó a komplett mechnaika kiszerelhetősége és csatlakozórendszere, és a 4 főáramkörös, minden külön áramkört védő olvadóbiztosító rendszer. (1983 !!!! ) 
				Na, ilyet manapság biztosan nem látsz! A termék menedzserek "anyagtakarékosság" címszóval lazán kivetetik a "fölösleges" (szerintük felesleges!) 3 biztosítékot, meg a csatlakozókat! Ezzel darabonként akár 10-15 Ft-ot is meg lehet spórolni, ami termelői áron 50-100 db termék után már egy egész termék árát kiteszi!						 
				Gratulálok hozzá, nagyon szép darab, kéne nekem is egy ilyen, bár azt mondtam több kazettás deck nem jön a portára. De ki tudja még, hogy mi lesz   
				sziasztok tegnap volt egy kérdésem ha valaki tud róla válasoljon valaki ismeri a rádiótechnika mr-5201-es stereó hifit?Nekem van és semmi infóm nincs felőle csak azt tudom elég erős az erősitője és szépen szól meg hogy elég régi.Valószinüleg orosz gyártmány.Előre is köszi az infót.     
				Miért gondolod, hogy tudnánk, de nem válaszolunk?						 

Üdv.Kemény 8-900Ft volt. Dallam nevet viselt . KH.						 
				Nagyon szépen köszönöm a könyvet és a segítséget és elnézést, hogy nem fejeztem be a mondatom! Ma nekiláttam és megcsináltam, hogy hangfrekisen is működjön, annyi volt a baj, hogy 2 vezeték fordítva volt bekötve....... Mostmár csak azt az egy kósza kábelt kéne bekötni..... csináltam képeket is   
				Köszi! Sokáig keresgéltem a Vaterán, mire ráakadtam. Nagyon ritka, lehet az országban talán 5-10 db. Még egy pár kép: 

Gondoltam lesz időm megnézem, hogy mi baja van. Állítólag csak a hangszóró egyik vezetéke van leszakadva. Tényleg ha már a Dallamnál tartunk, nincs véletlenül valakinek 2db poti sapkája hozzá?   
				áramot nem találtam benne....      
				Elnézést a buta kérdésért, de az ecc-nek melyik lábára kellene kötni ha mégis azlenne? most méricskélek még picit....    
				Nagyon tetszik az a VFD kijelző. A deck-hez (reparáláshoz) pedig sok türelmet!						 

Szép estét! Megnéztem a saját De lux-omon: a kósza vezeték(ami az enyémben kék színű) az FM doboz paneljára megy. A készülék hátlapja felől alulról nézve a jobb külső oldalon,kívülről a 4. forrasztási pont   ettől a ponttól megy egy kis átkötő vezeték 1nF-os kondira! Így elég idétlen  a leírás,de sajnos most nem tudom fotózni  remélem azért segít valamit ez a zagyvaság. 
				Köszönöm szépen az elismeréseket. Igen, nos, ez a kijelző valóban megkapó szépségű, tiszta, nemes vonalú, elegáns és nyugtató színű.  Úgy tűnik, végére is értem a dolgoknak; kiszereltem a szintén külön panelen lévő, és sorcsatlakozókkal kapcsolt rec level potmetereket, 2 csavar oldása és a csatlakozó kihúzása után kivehető: egy adag WD40 -est adtam neki, és megmozgattam a főpanelen a relévezérlés output-ra csatlakozó sort, most úgy tűnik, rendben megy minden, jelátvitel szabályozás közben recsegésmentes, a működés stabil, a beállított üzemmódból nem lép ki. Valóban kontakthibás volt, én rosszabbra számítottam. 
				Még egy-két képet megérdemel a motor és a belsőrész: 
				Ezekben még van vas! mikori gyártmány lehet? 80-as évek?						 
				Szia! Szerintem gyártásban 1982-83-ig volt. Most 26 éves. Az, vas van benne bőven. És még mondják, hogy Japán nyersanyagszegény ország....      

Üdv Fecó. Nem kell a betét?Öreg T						 

Üdv. Csak sapka vagy koplett kapcsoló gomb?						 

Szia! Csak a sapka kéne, mert az hiányzik róla. Van  neked olyanod, véletlenül?  üdv:petya 
				Nincs sajnos. Én mindig azokat a szerkezeteket kapom amikről hiányoznak.  De hülye lettem volna nem elhozni mert hiányzik róla   
				Jóestét mindenkinek! Sajnos a rádióm a kósze vezeték bekötése után sem működik, de a varázsszem világít   egy érdekes dolgot vettem észre, a skálaizzó csak akkor kezdett el működni mikor megcseréltem a vezetékeit, ez jelenthet valamit? Arra gondoltam hogyha a kimenő rossz akkor jólenne bele egy vt f946(szintén szimfónia) kimenője? Most még a könyvből próbálkozok amit kaptam, ezúton is köszönöm!   | Bejelentkezés Hirdetés |