Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A nevezett program használatával van egy-két apró gondom. Ha valakinek volna hozzá magyar nyelvű használatija, az nagy segítség lenne.
Ha leteszek egy IC-t, hol tudom beállítani, hogy a táp lábai is láthatóak legyenek?
Ahhoz a szimbólumot kell módosítanod (edit part).
Hogy ezután hogyan, az attól függ, hogy milyen PADS-ed van.
Akkor: alkatrész kijelölés-edit part-edit electrical-signal pins fül-remove mindkét pinre. Így mindkét táp pin unused lesz.
Ezután a Gates fülön az Add gombbal hozzáadhatod a töbi "normális" pinhez.
Ez megy, de a plusz lábakat valahogy külön be kéne rajzolnom? Ugyanis továbbra is csak 5 lábat jelenít meg, méghozzá a lista első 5 elemét rendeli hozzájuk.
Ha mentek, rákérdez hogy alkalmazni szeretném ezt a rajzra, mire ezt a hibaüzenetet kapom: Incomplete information in part type usr:TL071C
Ez valószinűleg azért van, mert a szimbólumon csak 5 pin van, te meg 7-et akarsz hozzárendelni. A megoldás, hogy módositod a szimbólumot: rajzolsz rá még két lábat.
Én ezeket a módositásokat saját könyvtárban szoktam csinálni, hogy a gyáriak maradjanak meg eredetiben.
A CAE Decal Wizard-ban próbálkoztam a lábszám módosítással, de teljesen átrajzolta a szimbólumot, Add Terminal-lal viszont már működik
![]() Volna még egy kérdésem: Ha egy alkatrészhez több szimbólum is tartozik (pl. ellenállás), akkor hogyan tudom az alapértelmezettet megváltoztatni? Tehát hogy amikor lerakom, alapban egy másik (Alternative Decals) szimbólumot jelenítsen meg.
A wizard csak arra való, hogy új szimbólumokat csinálj, a meglévőket nyilván kézzel kell szerkeszteni.
Ha több szimbólum választható, akkor az lesz az alapértelmezett, ami az 1. helyen van a szimbólumok listájában, azaz a CAE decal 1 kockában lévő.
Kezd összeállni a kép. Ami még nem világos, hogy hogyan tudom a saját könyvtáram elemeit módosítani az alkatrész lerakása nélkül. (Ez úgy jött elő, hogy módosítottam egy elemet, elmentettem új névvel, de hibás volt, így nem tudtam lerakni, ezért Edit Part-tal sem tudtam megnyitni és javítani.)
Van benne egy library manager: File-Library...
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudnék letölteni LQFP tokokat is tartalmazó alkatrészkönyvtárat PADS-hoz? (*.pt07*.olb)
Azt a topicot is én nyitottam, de az a tervezőprogram használatára irányul, ez pedig az alkatrészkönyvtárak felkutatására.
Ez lehet hogy segít. Ha jól értelmeztem, más könyvtárakat átalakit, így használhatóvá válnak a PADS-al.
Üdv. Scanmen
Nos az olb az orcad kiterjesztése, melyet mind az orcad, mind a Pads kezel, ennélfogva ez a topic a másikkal ellentétben nem egy konkrét szoftver használatával foglalkozik, hanem általánosságban az áramkörtervező programok alkatrészkönyvtárainak felkutatásával. Az én esetemben egy olyan speciális könyvtár felkutatása a cél, mely LQFP tokozású alkatrészeket is tartalmaz, és valamelyik támogatott formátumban van. Nyilván nem nyitok 170 topicot, ha 168 felmerülő kérdésem beleillik valamelik létező topicba.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy honnan tudnám letölteni a Mentor Graphics progit? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv, Zsoci
Sziasztok!
Kétoldalas nyákot akarok tervezni PADS 2007-ben, és bár több tutorial alapján is végigmentem, beállítottam, hogy kétoldalas legyen, végtelen via lehessen, stb., de nem enged a Bottom rétegen vezetéket vezetni és az autorouter sem csinálja. Egyik réteghez sem rendeltem hozzá csomópontot, ez nem lehet gond. Ha valakinek van eseteg vmi tippje, vagy ő is elcsúszott valamin annak idején, megoszthatná. ![]() Köszi!
Nem lehet, hogy táprétegnek állítottad be? Talán "plane", vagy "power plane" a neve, este megnézem.
Megnéztem, nekem 2005-ös van, de küldd el a fájlt, hátha megnyitja, és meg tudom nézni.
Nemrég töröltem le a 2007-est, mert túl nagy volt és nem sok pluszt nyújt a 2005-höz képest.
Hú, köszi szépen, el is felejtettem, hogy hajnalban kérdeztem, aztán másnap megtaláltam, mi volt a gond... most megy.
![]() Ami viszont zavar: ha a Routerben a vezetékezésnél veszem észre, hogy még a Logicban rossz helyre kötöttem egy vezetéket, azt nem tudom kijavítani a Routerben, hogy az áramkör többi részét ne kelljen újratervezni?
De igen: "ECO mode" kell neked. Ekkor lehet törölni, és hozzáadni neteket, ilyesmi. De ha a PCB-n javítasz, akkor az nem fog látszani a kapcsrajzon, így nem lesz a kettő többé szinkronban. Én inkább mindig javítom a kapcsrajzon, aztán újra netlista.
Köszi!
De úgy tűnik, megy a nyák újrarajzolása nélkül is. Layoutban meg van nyitva az aktuális nyákterv, Logicban módosítok, Tools -> PADS Layout -> Design -> ECO to PCB, és a Layoutban meg is változott a "pókháló." Ez PADS 2007-ben van így.
Igen, ez a helyes módszer, így marad szinkronban az sch és a pcb. Nem csak a 2007-ben, hanem már régóta így megy ez.
Csak én úgy értettem, hogy a kapcsrajzot nem akarod módosítani, csak a pcb-t.
Sziasztok
A PADS könyvtárban nem létező alkatrészeket szeretnék letenni. XC74UL14AA vagy SN74LVC2G17 schmitt trigger és 1SMB24AT3 supressor diode. Lehet hozzá fájlokat letölteni? (mint pl szimuláció során spice) és ha igen milyen a kiterjesztés ? köszi tompE
Üdv,
én felraktam a 9.1-est, de sz_arakodott, így gondoltam váltok a környezetemben mindenki által használt 2007.2-re, és a telepítésnél már a Products Install után a Running post installation scripts 50%-nál elakad, közben elindítja az MGC SDD Configuratort, és ott az Updating Core Components-nél nem megy tovább. Ezt az MGC-t elvileg verziók közötti váltogatásnál lehet használni. Szerintem maradhatott a 9.1-ből valami ami akadályozza az egyszerű feltelepülést, pedig menüből uninstalláltam. Valami ötlet vagy tapasztalat esetleg? Köszi, Zsombor
Sziasztok!
PADS Layout-tal kapcsolatban lenne kérdésem. A már megtervezett nyáktervet hogyan tudom úgy kinyomtatni, hogy vasalásos technikával otthon el tudjam készíteni. Próbálkoztam már Create PDF és CAM file-lal is, de egyszerűen nem tudom a furatokat rávarázsolni a pad-ekre. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Köszönöm.
Sziasztok!
Nem igazán ismerem a PADS programot még, és lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik modullal érdemes a rajzot létrehozni (LOGIC vagy DxDesigner) ha bonyolultabb nyákot készítek? A DxDesigner-ben nem igazán találtam olyan könyvtárat amihez pcbdecal lenne rendelve, valami demo könytár van néhény alkatrésszel. Előre is köszömöm a válaszokat.
Sziasztok
![]() ![]() Előre is köszönöm ![]()
Sziasztok!
A következő feladatra kérek segítséget: A kész nyákterven szeretném a derékszögű vezetéksarkokat letörni 45 fok-ra. Egyszer már sikerült, hogy kijelöltem az egész rajzot, és egyszerre megcsinálta az egészet, de elfelejtettem hogy hogyan csináltam. (PADS v:9.5) Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |