Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PADS nyáktervező (Mentor Graphics)

Témaindító: XR___, idő: Márc 28, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) XR___ hozzászólása Márc 28, 2009 /

Sziasztok!

A nevezett program használatával van egy-két apró gondom. Ha valakinek volna hozzá magyar nyelvű használatija, az nagy segítség lenne.
(#) pbalazs válasza XR___ hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Kérdezz...
(#) XR___ válasza pbalazs hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Ha leteszek egy IC-t, hol tudom beállítani, hogy a táp lábai is láthatóak legyenek?

Ahhoz a szimbólumot kell módosítanod (edit part).
Hogy ezután hogyan, az attól függ, hogy milyen PADS-ed van.
(#) XR___ válasza pbalazs hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

2005-ös

Akkor: alkatrész kijelölés-edit part-edit electrical-signal pins fül-remove mindkét pinre. Így mindkét táp pin unused lesz.
Ezután a Gates fülön az Add gombbal hozzáadhatod a töbi "normális" pinhez.
(#) XR___ válasza pbalazs hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

Ez megy, de a plusz lábakat valahogy külön be kéne rajzolnom? Ugyanis továbbra is csak 5 lábat jelenít meg, méghozzá a lista első 5 elemét rendeli hozzájuk.
Ha mentek, rákérdez hogy alkalmazni szeretném ezt a rajzra, mire ezt a hibaüzenetet kapom:
Incomplete information in part type usr:TL071C
(#) pbalazs válasza XR___ hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

Ez valószinűleg azért van, mert a szimbólumon csak 5 pin van, te meg 7-et akarsz hozzárendelni. A megoldás, hogy módositod a szimbólumot: rajzolsz rá még két lábat.

Én ezeket a módositásokat saját könyvtárban szoktam csinálni, hogy a gyáriak maradjanak meg eredetiben.

A CAE Decal Wizard-ban próbálkoztam a lábszám módosítással, de teljesen átrajzolta a szimbólumot, Add Terminal-lal viszont már működik Köszönöm a segítséget

Volna még egy kérdésem: Ha egy alkatrészhez több szimbólum is tartozik (pl. ellenállás), akkor hogyan tudom az alapértelmezettet megváltoztatni? Tehát hogy amikor lerakom, alapban egy másik (Alternative Decals) szimbólumot jelenítsen meg.

(#) pbalazs válasza XR___ hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

A wizard csak arra való, hogy új szimbólumokat csinálj, a meglévőket nyilván kézzel kell szerkeszteni.

Ha több szimbólum választható, akkor az lesz az alapértelmezett, ami az 1. helyen van a szimbólumok listájában, azaz a CAE decal 1 kockában lévő.

Kezd összeállni a kép. Ami még nem világos, hogy hogyan tudom a saját könyvtáram elemeit módosítani az alkatrész lerakása nélkül. (Ez úgy jött elő, hogy módosítottam egy elemet, elmentettem új névvel, de hibás volt, így nem tudtam lerakni, ezért Edit Part-tal sem tudtam megnyitni és javítani.)

(#) pbalazs válasza XR___ hozzászólására (») Márc 29, 2009 / 4

Van benne egy library manager: File-Library...
(#) XR___ hozzászólása Ápr 13, 2009 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudnék letölteni LQFP tokokat is tartalmazó alkatrészkönyvtárat PADS-hoz? (*.pt07*.olb)
(#) XR___ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Azt a topicot is én nyitottam, de az a tervezőprogram használatára irányul, ez pedig az alkatrészkönyvtárak felkutatására.
(#) Scanmen válasza XR___ hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Ez lehet hogy segít. Ha jól értelmeztem, más könyvtárakat átalakit, így használhatóvá válnak a PADS-al.

Üdv.
Scanmen
(#) XR___ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Nos az olb az orcad kiterjesztése, melyet mind az orcad, mind a Pads kezel, ennélfogva ez a topic a másikkal ellentétben nem egy konkrét szoftver használatával foglalkozik, hanem általánosságban az áramkörtervező programok alkatrészkönyvtárainak felkutatásával. Az én esetemben egy olyan speciális könyvtár felkutatása a cél, mely LQFP tokozású alkatrészeket is tartalmaz, és valamelyik támogatott formátumban van. Nyilván nem nyitok 170 topicot, ha 168 felmerülő kérdésem beleillik valamelik létező topicba.
(#) zsoci1980 hozzászólása Máj 9, 2009 /

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy honnan tudnám letölteni a Mentor Graphics progit?

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv,

Zsoci
(#) pec hozzászólása Márc 29, 2010 /

Sziasztok!

Kétoldalas nyákot akarok tervezni PADS 2007-ben, és bár több tutorial alapján is végigmentem, beállítottam, hogy kétoldalas legyen, végtelen via lehessen, stb., de nem enged a Bottom rétegen vezetéket vezetni és az autorouter sem csinálja. Egyik réteghez sem rendeltem hozzá csomópontot, ez nem lehet gond.

Ha valakinek van eseteg vmi tippje, vagy ő is elcsúszott valamin annak idején, megoszthatná.

Köszi!
(#) pbalazs válasza pec hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Nem lehet, hogy táprétegnek állítottad be? Talán "plane", vagy "power plane" a neve, este megnézem.
(#) pbalazs válasza pec hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Megnéztem, nekem 2005-ös van, de küldd el a fájlt, hátha megnyitja, és meg tudom nézni.
Nemrég töröltem le a 2007-est, mert túl nagy volt és nem sok pluszt nyújt a 2005-höz képest.
(#) pec válasza pbalazs hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Hú, köszi szépen, el is felejtettem, hogy hajnalban kérdeztem, aztán másnap megtaláltam, mi volt a gond... most megy.

Ami viszont zavar: ha a Routerben a vezetékezésnél veszem észre, hogy még a Logicban rossz helyre kötöttem egy vezetéket, azt nem tudom kijavítani a Routerben, hogy az áramkör többi részét ne kelljen újratervezni?
(#) pbalazs válasza pec hozzászólására (») Ápr 2, 2010 / 1

De igen: "ECO mode" kell neked. Ekkor lehet törölni, és hozzáadni neteket, ilyesmi. De ha a PCB-n javítasz, akkor az nem fog látszani a kapcsrajzon, így nem lesz a kettő többé szinkronban. Én inkább mindig javítom a kapcsrajzon, aztán újra netlista.
(#) pec válasza pbalazs hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Köszi!

De úgy tűnik, megy a nyák újrarajzolása nélkül is. Layoutban meg van nyitva az aktuális nyákterv, Logicban módosítok, Tools -> PADS Layout -> Design -> ECO to PCB, és a Layoutban meg is változott a "pókháló." Ez PADS 2007-ben van így.
(#) pbalazs válasza pec hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Igen, ez a helyes módszer, így marad szinkronban az sch és a pcb. Nem csak a 2007-ben, hanem már régóta így megy ez.
Csak én úgy értettem, hogy a kapcsrajzot nem akarod módosítani, csak a pcb-t.
(#) tompe hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Sziasztok
A PADS könyvtárban nem létező alkatrészeket szeretnék letenni. XC74UL14AA vagy SN74LVC2G17 schmitt trigger és 1SMB24AT3 supressor diode. Lehet hozzá fájlokat letölteni? (mint pl szimuláció során spice) és ha igen milyen a kiterjesztés ?

köszi
tompE
(#) Zsoma hozzászólása Ápr 13, 2010 /

Üdv,

én felraktam a 9.1-est, de sz_arakodott, így gondoltam váltok a környezetemben mindenki által használt 2007.2-re, és a telepítésnél már a Products Install után a Running post installation scripts 50%-nál elakad, közben elindítja az MGC SDD Configuratort, és ott az Updating Core Components-nél nem megy tovább. Ezt az MGC-t elvileg verziók közötti váltogatásnál lehet használni. Szerintem maradhatott a 9.1-ből valami ami akadályozza az egyszerű feltelepülést, pedig menüből uninstalláltam. Valami ötlet vagy tapasztalat esetleg?

Köszi,
Zsombor
(#) TWS hozzászólása Dec 9, 2010 /

Sziasztok!
PADS Layout-tal kapcsolatban lenne kérdésem. A már megtervezett nyáktervet hogyan tudom úgy kinyomtatni, hogy vasalásos technikával otthon el tudjam készíteni.
Próbálkoztam már Create PDF és CAM file-lal is, de egyszerűen nem tudom a furatokat rávarázsolni a pad-ekre. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Köszönöm.
(#) gb197 hozzászólása Jún 1, 2013 /

Sziasztok!
Nem igazán ismerem a PADS programot még, és lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik modullal érdemes a rajzot létrehozni (LOGIC vagy DxDesigner) ha bonyolultabb nyákot készítek? A DxDesigner-ben nem igazán találtam olyan könyvtárat amihez pcbdecal lenne rendelve, valami demo könytár van néhény alkatrésszel.
Előre is köszömöm a válaszokat.
(#) abacs hozzászólása Okt 28, 2017 /

Sziasztok Szükségem lenne azokra az informáziókra amelyek a nyák tervezés szabályairól szólnak. Én személy szerint PADS-ben dolgozom de ha az infó nem a PADS-ben dolgozóknak szól (ez alatt álltalános dolgokra gondolok, amit minden nyák tervezőnek tudnia kell) úgy is tökéletes
Előre is köszönöm
(#) hian hozzászólása Feb 19, 2019 /

Sziasztok!
A következő feladatra kérek segítséget:
A kész nyákterven szeretném a derékszögű vezetéksarkokat letörni 45 fok-ra. Egyszer már sikerült, hogy kijelöltem az egész rajzot, és egyszerre megcsinálta az egészet, de elfelejtettem hogy hogyan csináltam. (PADS v:9.5)
Előre is köszönöm!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem