Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   26 / 317
(#) ensium válasza laj91 hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

A bc548c lábkiosztása alapján, az elsö tranyó középsö lábának (ha a tranyó sík oldala néz a bemenet oldala felé) az 1 nanos kondenzátorhoz kell mennie, a hozzád közelebb lévö lába a földre, a távolabbi lába, a 43 ohmos ellenállás, és a másik tranyó középsö lábához kell mennie. Feltételeztem, hogy ugyanúgy építetted meg mint ahogy a kapcsolási rajzon látható.

Itt a tranyó adatlapja, ez alapján könyebb lesz eligazodnod!

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/d/0kq9ua20u27ka13c66efh9...py.pdf
(#) magitor válasza ensium hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

Estleg 12v stabilla csapd eg, énis löktem ilyet össze kisebb módosítással és valamiért nem szerette a 9v tápot mert nem érte el a nyitófeszt valami isten adta okból.
(#) laj91 válasza ensium hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Megnéztem a a tranzisztorokat, mindkettőt jól kötöttem be! Lehet az a baj amit magitor ír, mert az eredeti kapcsolási rajzon mpsa18 tranzisztor van!
(#) magitor válasza laj91 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Banyek már csak azért is ha jól látom akkor a zener dióda ami benne van annak 9.1v a nyitója ha jól látom bár a rajz szerint is 9.1v kell kapia ott mérd le h mennyi van! mert lehet amúgy hogy az a baja hogy a zener nem nyit...
(#) laj91 válasza magitor hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Rendben! De elvileg én az onnan ki is vehetm nem? Az csak stabilizál, nem?

Ki si veheted de szerintem kell bele mert nekem is megvan ez a FF énis ezzel kezdtem és a zener vort nekem a véres benne! Tranyókat megfordítottad, kipróbáltad úgy? estleg fényképet tudsz a nyákról csinálni és ide feltenni mert lehet hogy ott van gond.
Ahogy nézem alkatrészem van otthon lehet este összerakom énis XD

Lemértem! 8,1V van ott! MIndjárt teszek fel képet is!
(#) laj91 válasza (») Márc 30, 2009 /

Egy ilyen van nálam azt hiszem! Egy zenész barátom adta,h nézzem meg! MIlyen képet rakjak, a beültetési oldalt vagy a nyák alját?

mind2 öt! bocs hogy törötlem de amikor feltettem akkor láttam h jogvédett.

nem gond! gyorsan leszedtem nos itt az alja

Kép079.jpg

Itt pedig a beültetési oldal, remélem jól látszik minden!

Kép078.jpg

(#) magitor hozzászólása Márc 30, 2009 /

aha jók bár lehetne élesebb kicsit próbáld makróval fotózni, a forrásztás sebb mint amit annó elöször én müveltem XD viszont itt nyugodtan építs mindent a legközelebb egymáshoz és dugd tövig le az alkatrészeket, mert rengeteg zajt össze tud szedni, arra meg figyelj hogy a ki és bemenet legyen távol egymástol! késöbbiekben életet menthet, plusz egy trükk vegyél ic aljzatot, vagy foglalat ahogy tetszik és azt vágd méretre a tranyóhoz és azt ültesd be, és majd abba tedd bele a tranyót mert azt már nemkell beforraztani és tudod nagyon könnyen cserélgetni! esetleg tennél fel képet a csatlakozókról illetve a potikról képet hogy van összerakva illetve egészében h átlátható legyen, nehogy ott legyen valami apró gebasz. tetszik az árnyékolt gityókábeled tekercsbe meg a lakat XD

Na ezeket a képeket fényképezővel csináltam! Remélem jók! Annyit még had kérdezzek, hogy ez ugynúgy jó basszusgitárhoz is? Mert azt is eltorzítja nem?

DSCF5054.JPG

(#) laj91 válasza laj91 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Itt is egy!

DSCF5055.JPG

És itt is!

DSCF5057.JPG

Jó persze kompatibilis mert torzítja, csak az a kérdés hogy az teszeni fog e neked avagy sem. esetleg próbáld úgy meg letesztelni hogy rákötsz pl egy cédét és azzal adsz neki jelet mert az is lehet h nem kap elég jelerősséget. maga nyák jónak tünik

Itt a kábel helyett felmosót találsz!

Próbátam már disckman-nel, de az nem volt túl sikeres, meg az az igazság,h gitárom nincs, mert barátomnak készítem és nem tudom gitárral próbálgatni sajnos! De azt mondták, hogy az ilyen disckman-eknek nem ugyan olyan nagyságú voltot adnak ki, meg ügyebár az audio jel más! De akkor ezekszerint működhet, ha a 12v-ot adok neki?
(#) rognork válasza laj91 hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy ugyanilyen sztereó 6,3mm jack aljzatot használtam, és mocskos alattomos módon tud kontaktot produkálni. nézd meg azokat is, amikor bedugod a gityót! ha jó a nyák, akkor kösd rá direktbe a cuccot, én csak a torzítás potit hagynám fent.
(#) laj91 válasza rognork hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Kösz szépen! Átnézem azt is! És lehet kipróbálom úgy is ahogy írtad!

Hát jel és jelközöt tvan külömbség de gyakorlatban a discman is meg a gitár is ugyanolyan anaóg jelet ad ki magából, hogy mekkora feszültséget az már kérdéses, de az én samsung yepp discmanem majdnem 800 mV ad ki míg a gitíóm ha nagyon brutálba pengetek akkoprdot akkor épphogy 320mV ot eléri ami nagy külömbség. Az viszont tényleg gond hogy nem tudod kipróbálni...

Hát igen így is már sokat zaklattam egyik barátom, akinek van, de rajta vagyok az ügyön, hogy valamilyen ismerőstől kérjek egy olyat amit nem használ! Addig megcsinálom a 12v-os tápot neki meg ilyesmi és utána megint próba! Aztán rákötöm a discmamre Sztem lezs ilyen töltőm vagy valamim itthon! És köszi, hogy segítesz!

Nincsmit. Közben annyira megment a fantáziám hogy gyorsan rittyentettem egy nyáktervet hozzá csak sajnos az otthoni gépemen tudom megcsinálni a nyákot, ha kell elküldöm majd este, vagyis felte3szem ide. Hátha segít az is esetleg, meg akkor már szebben is fog kinézni Esetleg a nyákkészítést tanulmányozd át mert kezdésnek a fénymásolós rávasalós technológiával egész csini dolgokat lehet müvelni. nem lesz egy lézergravír XD de tanulgatni tökéletes szerintem.

Oh azt megköszönném, kiváncsi vagyok rá! De fénymásolós rá vasalós technikát nem tudom, hogy kell, vagyis ejtem, de még nem próbáltam, de a sprint lay out 5-ben énis megterveztem már és elég jó lett! De én simán filcel rajzoltam meg majd lemarattam! Totál az alapoktól kezdtem
(#) rognork válasza laj91 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

A rávasalósat mindenképp próbáld ki, ha van időd, mindenképp szépet tudsz alkotni.
(#) laj91 válasza rognork hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

És azt milyen foljára kell nyomtatni vagy fénymásolni, mert a technikáját nem ismerem.
(#) ensium válasza laj91 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Boltban kapsz 'Műnyomó papír't, így kell kérni. Ha van otthon lézernyomtatód, akkor egyből nyomtasd a műnyomó papíra a nyáktervet, ha nicsn, akkor sima papírra, majd vidd el lefénymásoltatni, és a boltosnak mondd meg, hogy a fénymásolásnál a műnyomó papírra fénymásoljon.
Tesék ezt olvasd el, jól leírja a további lépéseket!

De a HE topikjában is király dolgokat írnak, tapasztalatokat osztan...sznos!
(#) rognork válasza laj91 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Valahol van itt az oldalon egy leírás, keress rá. Úgy működik, hogy a nyákod kinyomtatod műnyomó papírra, grafikai boltokban lehet kapni. Lézernyomtatóval, mindenképp, vagy fénymásolóval. A papírt rá kell helyezni a letisztított nyákra nyomtatott ábrával lefelé, és pár percig vasalóval rá kell melegíteni. Nem tudom ismerted-e a rávasalós póló matricákat, valahogy úgy. Elég 2-3 perc közepes hőfokon. Ekkor a tinta ráolvad a réz fóliára. Beteszed vízbe, és megvárod, hogy leázzon róla a papír, majd óvatosan lehúzod róla. Ha mindent jól csináltál, a kemény tinta réteg szépen ottmarad, a papír meg simán lejön. HA nem akar lejöbbi, ne erőltesd. Utána maratás, majd acetonnal lemosod a tintát a rézről, és kész. Nagyon szép tud lenni, meg retusálni is könnyű.
(#) laj91 válasza rognork hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Köszi szépen mindkettőtöknek: ensium, rognork! megnéztem tényleg nagyon szép munkát lehet így végezni, neki is állok a sprint lay out-tal megcsinálom gyorsa! Meg így kissebet tudok csinálni mint amit kézzel rajzoltam Köszi mégegyszer!
(#) witti válasza laj91 hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Szia!
Mifelénk egy A4-es fólia 1200.- szóval vasaláshoz húzós az ára.
Papírboltokban (bár erre kicsi az esély), illetve normálisabb fénymásoló szalonokba tartanak műnyomó papírt. /20-30 forint nyomtatással.../ World-be szoktam belerakni 6-7 nyákrajzolatot /így nem pazarlódik a papír és már rajta lehet az is aminek a szerelésére majd csak jóval később kerítesz sort, nem kell a későbbiekben egyetlen rajz miatt újra futkosni.../ pendrive-on elviszed és kész.
Fontos megmondani a másoló szalonban, hogy a "legegyszerűbb nyomtatón" csinálja amiben MATT FEKETE por van. Mert a csúcs szuper új "színes" lézermásolók valamiféle olajos fekete trutyi festéket raknak a papírra, ami nem jól tapad a rézre.
A lényeg: félfényes műnyomó papíron matt fekete rajzolat legyen!!!
Következő: »»   26 / 317
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem