Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Lenne két elektrós feladat, amit nem tudok megoldani, mert nem találom a régi középsulis elektró könyvemet, és nagyon kéne a segítség. Az egyik feladat : Határozza meg a rendszer impedanciáját 100 kHz-en. ( Számoljon abszolút értékekkel !) [pic]http://img.tar.hu/gege_01/img/25873996.jpg#3[/pic] Kellenének a képletek, nem muszály kiszámolni de ha valaki annyira kedves annak örülök A másik, amit nem tudok, az a feladat, hogy rajzolja fel a blokkvázlatát egy általános adónak, és egy általános vevőnek. itt fingom nincs mire gondol :no: ötletek?
Hi!
1µF-os kondi 50Hz-en: 3184ohm 1H-s tekercs 50Hz-en: 314ohm A frekvencia növekedésével a kapacitív ellenállás arányosan csökken, induktív ellenállásnál arányosan nő. Ezekből már számolhatsz!
Javítom magam:
Az induktív ellenállás a freki növekedésével szintén nő. (Az előző mondatom nem egyértelmű)
Egyenesen arányosan? és mindkét paraméternél?
úgy értem, mondjuk 1ľF és 100 Hz, akkor a kapacitív ellenállás 2*3184? és ha 2ľF és 50 Hz akkor is 2*3184?
na szal
Xc= 1/(2*pi*f*C) XL=2*pi*f*L Zeredő melyik pontokra kell??? mondom a képleltet meg ki is számolom :yes:
fogalmam sincs melyik pontra, nincs megadva
Te melyik pontra találod ésszerűnek?
na mivel nem mondod ezé kitalálom a kérdést valszeg Zab kell másnak nem sok értelmét látom
.... nah tehát Zeredő=gök(Rnégyzet+Xcnégyzet) és uygan így a tekercsnél is Ze=gök(Rnégyzet+XLnégyzet).... Xc 100KHz=1/(10n*100k*2pi)=159,155 ohm R=10 ohm Zeredő=...=159,4688 ohm pontosan bepötyögve:159,468793 ohm az első feladat másik: XL:2*pi*f*L =2pi*100k*10m= 6,2832Kohm R=10ohm Z=.....=~ 6283,2 ohm pontosan befirkantva: 6283,19326 ohm ennyi ha másik pontokra kellene az vagy csak Xc vagy R illetve XL vagy R csá
ha kell még fázisszög vagy esetleg valami extra akkor monnd ...
vektorábrák......fesz-áram, Z vektorábra meg amit akarsz csá
Tenksz!
sokat segítettél Én is az A,B pontra gondoltam, biztos jó lesz ![]() Esetleg a másik feladatra nem tudsz valami ötletet? Általános vevő és adó blokkvázlata.
milyen vevő?? rádijóó vagy drótos vagy nemtom
egyébként max csak tippelni tudnék mivel nem tanultam mégy ilyeneket (középsuli 4.) de google csá
Üdv! Lenne egy elektrotechnika házim. Amit nem tudok megoldani. Tudnátok segíteni? Mellékeltem a feladatot. És amit nem rajzoltam még oda, az az hogy a motor az óramutató járásával ellentétes irányban forog. és a potméter pontosan közép állásban van.
Egy kicsit el van rontva a rajz, a generátor nem ott van... mellékeltem a javított rajzot!
És jó a rajz?Nézd meg a potin mekkora fesz esik?
ez csak elmélet! nincs megépítve a dolog. ha tudnám mekkora fesz esik rajta az tök jó lenne.
Ha N=10/min akkor 1 sec az 0,16666666666N/minX9 sec az 1,499999N, akkor a poti ugyan ott áll ahonnét elindult, a fesz nulla az A ponthoz képest. Rajzolj egy szinuszt ahol a kiindulási pont 100V és a min az nulla a max az 200V és a periódusidő 9 sec!
A potin 200V esik, mert akkora a generátor feszültsége...
Nincs megadva a tengely és a csúszka távolsága, a mozgató lemez 50mm az igaz, de a kar lehet hosszabb! és akkor már a teljes 220mm-ert végigfutja.. én abból indultam ki hogy a mozgató lemez csak átverés... és lehet hogy csak félinformáció... vagy még annyi sem...
bocsi, de nem vettem fel a szemüveget és 220 mm-nek néztem, de most látom, 120mm!
De az okfejtésem helyes volt.. tehát 9 mp múlva a két pont között az eredő fesz az 0V!
100V a kiindulási pont és az érkezési is... Tehát A és B között kiinduláskor 0V mérhető, és a befejezéskor is 0V a mérhető feszültség.. A min/max értéket csak a poti végkitérése alakítja....
Üdv. Elekrtóból kaptam egy feladatsort ami nekem kinai. Ehhez kellene segitség:
Egy 500 menetes, 1650 relatív permeabilitású vasmagos tekercs hossza 4cm, átmérője 1cm. Mekkora a gerjesztés a mágneses térerősség az indukció és a fluxus ha a tekercsben 2mA áram folyik?
Tudna valaki linkeli elektrotechnikai peldatárt ahol egyszerubb feladatok vannak megoldva,levezetve?
koszonom ezt mar neztem, esetleg valami mas?
Megtudná valaki oldani nekem ezt a block sémát - leegyszerűsíteni, minimalizálni?
http://i.imgur.com/j3gPG.jpg
ELEKTRO - valaki letudna ellenőrizni, hogy jel e van leírva differenciális egyenlettel a kov. Aramkor?
http://i.imgur.com/UzTQP.jpg
Helotok
55 V meresnel a tartomany 100,000V >> tovabb nem tudom hogy kene,hogy lessz a : % of reading + % of range a range mivel a 100,000V a vessző után 3 drb szamjegy lehet ezert 0,001 % lessz a range a reading az nem tudom mi lessz, mi lehet http://i.imgur.com/NOgzi5J.png
MATEK, FIZIKA - valaki megtudná oldani vagy segíteni a feladatban?
Számolja ki a koeficientet a k,q egyenletnek, ami kifejezi a Ux jel átváltást fizikai mértékegységre X -re. A feszultség Ux az A/D átváltónak, amelyet alakítunk azonos méretű számra. Az ellenállás R átalakítja az aktuális jelet feszültség bemenet A/D-re. Egyenlet X = k* Ux+ q http://i.imgur.com/TPSTX4L.jpg
Differenciál-erősítő Mekkora lessz az U out, ha Ui1,2 = 100 mV és az erősítő A = 2?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

de ha valaki annyira kedves annak örülök