Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   42 / 123
(#) Travolta válasza henrik05 hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Szia!

Ezt mind szépen leírtad,csak az maradt ki, hogy mi a problémád vele.
(#) henrik05 hozzászólása Júl 19, 2009 /

A gyújtóról lenne kérdésem !
Találtam egy képet itt a hobbielektronika oldalon ami azt mutatja hogy hogyan kell bekötni a gyújtótrafót , de én máshogy tettem be melyik a jó ?
(#) henrik05 válasza Travolta hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

upsz !
Szia a probléma hogy nem működik a cső nem villan fel sajnos !

Az első csatolmány a helyes.(én igy kötöttem be)!A másodikat mégén linkeltem anno,csak ell let rontva.Aszem késöbb jeleztem is.Szóval ahogy bekötötted,annak jónak kell lennie.

Helyezd feszültség alá az áramkört és egy darab vezetékkel zárogasd össze a tirisztor A és K kivezetéseit.Elvileg úgy villani kellene.Ezt próbáld meg,és ha így se működik,tovább keresgélünk.
(#) Medve válasza Travolta hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Én nem ezen a véleményen vagyok, az "elvileg igy" a helyes. A csőnek kV-os impulzust kell kapnia, ez pedig csak a nagy menetszámű szekunder tekercsről vehető le.
(#) Travolta válasza Medve hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Mint írtam az első csatolmány, (en így kötöttem) a helyes.

Húh , még nem csináltam meg a rövid zárási próbát , most ebédelünk majd utána lehet , de amint megvan szolok köszönöm a hamar válaszokat !!

Sajnos nem villan fel úgy hogy rövidre zártam a katódot és az anódot !

Vedd ki a tirisztort,és úgy is próbáld meg.
(#) sound.man válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

A papír nekem is meg van, kaptam a cső dobozába viszont a leírás az nicns meg, azt köszi. Tegnap még kipróbáltam egy kisebb csövet és az ment. Volt olyan h folyamatosan világított akkor nagyon gyorsan kihúztam.

Egyikőtök tudását sem szeretném megkérdőjelezni ! De mivel nem értek a gyújtótrafóhoz , nem tanulta még róla, így nem ismerem , és akkor most melyik lehet a pontos berakási módszer ?
Kivettem a tirisztort és rövidre zárogatom az Anódot és a Katódot így sem villan fel a cső !

Ez

Leválasztó trafó, utána gratz és puffer. Rákötöttem a csövet aztán katt katt katt és világított. Jól fel is melegedett a cső.
(#) henrik05 válasza Travolta hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Okés Köszi ! jelenleg is így van , de akkor szerinted mi lehet a gond ??

A cső kivezetésein megvan a ca. 310V?Mérd meg kivett tirisztor mellett a C1 kapcsain is a feszültséget.Ha ott is megvan a legalább 150-200V,és úgy sem működik,akkor próbálj meg egy olyat, hogy kiveszed a glimmet,R4-et,tirisztort,meg C-t,és a P1-R2 helyére tegyél egy 100kohm-osellenállást.Majd ezután egy vezetékkel zárogasd rövidre a tirisztor A-K helyét.

Áháá... Még nem nagyon vagyok otthon ebbe a storbis témába. Amúgy írtad, hogy tudsz olyat akinek volt olyan nagy csöve mint nekem. Az milyen kapcsolást épített hozzá?

A vaterán, 5db volt 5eFt plusz posta.
(#) henrik05 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

kimértem

tehát akkor jól van benne a transzformátor, mert a primer 0,4 ohm majd a szekunder megy a csőre, és az meg olyan 70 ohm
(#) Directors hozzászólása Júl 19, 2009 /

Sziasztok!

A linken látható stroboszkóp hány Wattos,mekkora izzó van benne?
Csak mert az biztos,hogy nem 500W. Bővebben: Link
(#) mammut válasza Directors hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Szerintem ez max 250WattSecundum és nem watt. Ja meg nagyon kamu az a 15millió villanás, az én 250Ws-os csavart csövemre találtam leírást, amiben 250-500.000 villanást írnak!
(#) mammut válasza Directors hozzászólására (») Júl 19, 2009 /

Ja, én kérek elnézést! Az oldalon nem teljeskörű a tájékoztatás!
EZ már kimerítőbb.

Teljesítmény: 500 W
Stroboszkóp villanások: 1-20 villanás / mp
Izzó típus: neon
Izzó fajtája: BH0647
Izzó élettartama: 10 millió villanás
Védőlap: plexilap
Izzócsere szerszáma: lapos csavarhúzó
Vezérlés típusai: kézi / manual, távvezérelhető
Vezérelhető funkciók: villanási sebesség
Vezérlési szabvány: analóg
Méret: 300 x 160 x 275 mm

A fényforrás nem Xenon, hanem neon cső, tehát így már elképzelhetőbbek az adatok!
(#) Directors válasza mammut hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Értem.
Szerinted melyik villan erősebbet.Az előbb linkelt strobi vagy az oldalon cikkben szereplő?

Bővebben: Link
(#) sound.man válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Az ifk2000-res csőhöz jó lenne az 1500w-os rajz?
(#) mammut válasza Directors hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Elképzelhető, hogy a gyári nagyobbat villan, mint ez a 250Ws-os, de meglepő találatokat dobott ki a Google a fényforrás keresésére:
BH0647
Kifejezetten ugyanúgy néz ki mindkettő villanócső!
Egyébként nekem is egy ilyen 250Ws-os csővel felszerelt strobim van, csak még fényverő híján. A HeStore-ban most nem rendelhető, itt kecskeméten még láttam a forrásban egyet, de kb 2000Ft körül adja a boltos.
(#) mammut válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 20, 2009 /

Sajnos mindenhol ezt írják. Akkor nem tudom miért ez, pedig tényleg xenon töltésűnek látszik.
(#) simi hozzászólása Júl 21, 2009 /

Sziasztok!

Volt kb két hete egy kérdésem, akkor sajnos nem nagyon volt látogatott ez a topic, úgyhogy most újra megpróbálom feltenni a kérdésemet, ami így szólt:

Idézet:
„Lehetséges olyan, hogy a strobi túl rövid impulzust kapjon ahhoz hogy elvillanjon?
Egy rádiós vakukioldóval szeretnék működtetni egy strobit oly módon, hogy a kioldó vevő része egy optotriakot vezérel és ez kapcsol feszültséget (5V? a strobihoz). Azt már sikerült elérni, hogy őrült nyomkodás közben néha néha villan egyet, illetve ha a kioldóra csatlakozó kábelt rövidre zárom, akkor gyönyörűen el lehet villantani a strobit. Ugyanez a kapcsolás fényképezős rendszervakukra tökéletesen működik. Ezért gonolok ilyenre, hogy rövidek az impulzusok (1/180 s).
Lehetséges? Esetleg más ötlet hogy mi lehet a hiba?”

Még annyit hozzátennék, hogy esetleg valami más megoldást tudnátok-e, hogy egy rádiós vakukioldóval tudjak működtetni egy strobit? Lényeg hogy különálló egység legyen, ne kelljen megbontani a strobit.

Köszi!
(#) simi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Köszi a gyors reagálást!

Na akkor elmesélem a teljes történetet. Szóval partyfotósként tevékenykedem és felfedeztük, hogy egész jó képek készülnek ha a discoban éppen akkor villan el a stroboszkóp, amikor én fotózok.
Ezért próbáljuk úgy megvalósítani a dolgot, hogy a gépről egyszerűen egy rádiós vakukioldóval lehetne egyszerre villantani, mint ahogy mondtad is, kiegészítő vakuként. A strobinak nem tudom a pontos típusát, de vezérlőről működik 5V os impulzusokkal.
Ezért is kellene valami külső megoldást csinálni, hogy egyszerűen csak bedugjuk a cuccot a vezérlő meg a strobi közé és működik, egymástól függetlenül (tehát amikor fotózok plusszban villan egyet).
Valami olyasmire gondoltam, hogy a kioldótól érkező jelet meg kellene "hosszabbítani" ,erre kellene nekem konkrét megoldás.

Talán így már világos, hogy mit is szeretnénk megvalósítani.

Előrre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
(#) Csabixszusz hozzászólása Júl 25, 2009 /

Sziasztok
Milyen strobit tudnátok ajánlani?
Egy kb. 5*5-ös vagy nagyobb szobát szeretnék bevillantani. Kezdő vgayok szóval ne legyen vmi eszméletlen bonyolult kapcsolás.
Amúgy meg ami a főoldalon van az jó-e? és ha igen milyen cső kéne pontosan hozzá és honnan tudnék gyújtótfót venni

Kösszi
Következő: »»   42 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem