Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 143
(#) k0munista válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

Értem. És áramgenerátort honnan szerezhetek, vagy hogy készíthetek?
(#) zenetom válasza k0munista hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

Úgy, hogy átolvasod EZT a topicot
+használod a keresőt
(#) Collector válasza k0munista hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

Szerintem keress rá ezekre a googléban (vagy a fórumban) : ohm törvény, thevenin, és norton tétel, kirchoff törvények, félvezető anyagok alapvető tulajdonságai (elég a diódáé).
(#) Kovidivi válasza k0munista hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Üdv!
Hát ezt nagyon elhamarkodtad... Elemről áramgenerátor nélkül lézert hajtani? :eek2: Örülj neki, ha még ép a dióda! Egy sima ledet is tönkre lehet tenni, az is áramgenerátorral megy... Csak egy hibát vétettél, de a legdurvábbat! Egyébként pont ebben a témában kérdeztem, hogy hogyan kell fókuszálni, melyik lencsét kell használni, és választ is kaptam. Elolvastad ténylegesen a topicot, vagy csak átfutottál rajta? Itt van minden válasz!
(#) DigitalSilence válasza k0munista hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Az lehet nem írónak kinéző, és világít az, csak nem látod, mert infratartományban van.
(#) krissz555 hozzászólása Ápr 16, 2009 /

Üdv! Én is a supply áramgenerátort építem(ném) csak egy ideje nem kapok hozzá Fet-et! Van egy gyári lézer modulom, annak az elektronikája nem lenne jó egy másik pl:. dvd író lézeréhez?
(#) HA7EYB hozzászólása Ápr 17, 2009 /

Hi ,egy kérdésem lenne . Le lehet-e esztergálni a lézer dióda elejéről a tokot ,vagy van benne valami gáz ami védi az oxigéntől? mert nekem van egy lézer diódám és az elején egy sárgásan tükröződő üveg van ami mintha megégett volna és emiatt enyhén szórja a fényt

d1.jpg

(#) Collector válasza HA7EYB hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Ha leszeded, akkor vége a diódának. Nincs benne különösebb atmoszféra, de ha egy kis pára is lecsapódik rajta, tönkremegy rögtön. Ha szórja a fényt, meg kell tisztítani. Denaturált szesz, vagy ablaktisztító folyadék, majd mikroszálas kendő.
(#) DigitalSilence válasza Collector hozzászólására (») Ápr 17, 2009 /

Akkor is megpusztul, ha levegő megy bele.
Héliumos szivárgás teszterrel mértem bontásból származó lézerdiódákat.
A sárgulás lehet bagófüst is, hihetetlen, de nagyon szeret lerakódni optikai egységekre, több esetben előfordult, hogy a pc-ben lévő odd, azért nem ismerte fel a lemezt, mert füstös volt valamelyik lencséje.
(#) zenetom hozzászólása Ápr 18, 2009 /

Itt van az áramgenerátor beültetési rajza.
(#) Tomi20 válasza DigitalSilence hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Én egyszer kiszedéskor hozzáértem csavarhúzóval a külső lencséhez, és elrepedt. Mondom semmi vesztenivalóm nincs, ez már úgy is kuka, bekapcsoltam, világított, csak össze-vissza tükrözte a fényt. Ekkor vékony csavarhúzóval kipiszkáltam a darabokat, finom ütögetéssel kijött az összes a tokból. Láss csodát, a mai napig tökéletesen világít, összesen legalább 48 órát már világított pedig. Lehet, hogy csak szerencse, de akkor is működik
(#) DigitalSilence válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 18, 2009 /

Minden lehetséges. A szivárgó diódákat éppen azért mértük ki, hogy ne kerüljön újra beszerelésre, mert hosszútávon biztosan nem bírná ki.
(#) pasekl hozzászólása Ápr 20, 2009 /

Üdv Van egy kérdésem Tiffany üvegel foglallkozom. kérdés lehet-e lézer üveg vágott csinálni és menyiért? Köszönöm. pasekl@vipmail.hu
(#) DigitalSilence válasza pasekl hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Bizonyosan lehet, de oda szén-dioxid lézer kell, az ára bizonyára borsos(abb), mint a dvd-lézereké.
(#) Collector válasza pasekl hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Üveg vágására a lézer nem a legcélszerűbb. Én sima üvegvágó bekarcolós módszert használok, nem tudom milyen az a Tiffany üveg.
(#) NeoCorteX hozzászólása Ápr 20, 2009 /

75W-os (igenigen hetvenöt wattos) CO2 lézer gravírozó és kivágószerszámmal épp csak hogy nyomot lehetett hagyni az üvegen. Elképzelhetetlennek tartom lézerrel üveget vágni.
(#) DigitalSilence válasza Collector hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

A kérdést feltevő adatlapján lévő linken látható ez az üveg.
Így érthető, hogy íveket könnyebb lenne vágni lézerrel, mint üvegvágóval.
(#) DigitalSilence válasza NeoCorteX hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Itt a válasz: Bővebben: Link
1000-2000W-ról van szó.
(#) krissz555 hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Üdv! Én is a supply áramgenerátort építem(ném) csak egy ideje nem kapok hozzá Fet-et! Van egy gyári lézer modulom, annak az elektronikája nem lenne jó egy másik pl:. dvd író lézeréhez?
(#) Collector válasza krissz555 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Meséld már el, mi az a supply áramgenerátor?
(#) krissz555 válasza Collector hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

ez az! supepe-féle vagy hogy írják.
(#) zenetom hozzászólása Ápr 22, 2009 /

Egy 4X-es DVD írót hány mA-rel lehet maximum meghajtani? (Sony DW-U14A)
(#) Collector válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

60mA-nél nem többel az biztos.
(#) zenetom válasza Collector hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Jesszus, az semmi

Extra hűtéssel sem?

Hát, ha csinálsz neki peltieres, vagy kompresszoros hűtőt, akkor lehet

Jó lesz ott a 60mA...
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Közbe a 2. megépítet áramgenárátoromban (szupepés) találtam egy nagyon lényeges hibát, kb 40mA-nél 2,2V-ot mérek a diófán. Azonnal lekapcsoltam. A másik áramgenerátornál (ami teljesen ugyanaz mint ez a 2.) 1V-ot mérek ugyanennél a diófánál, ugyanennyi ampernél. De hogy én ezt miért nem vettem észre hamarabb azt nem tudom (kb 2 diófát juttattam a túlvilágra ezzel az áramkörrel). De legalább akkor tudom miért, legalábbis szerintem ezért.
Hol keressem a hibát?

Fizikai képtelenség. Az egyetlen ok, a hőkülönbség, vagy más dióda, vagy rosszul mértél.
Következő: »»   68 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem