Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Az alábbi képen szereplő riasztópanel nagyon magas frekvenciájú sípoló hangot ad a kapcsolóüzemű rész tájékáról ( az én behatárolásom szerint a kép bal felső sarkában lévő "220" feliratú alkatrésztől ). Visszavittem az új panelt, és hoztam egy másikat. Az ugyanezt csinálja. Van erre valami orvoslás szerintetek ? Köszi Jani
Szia!
Az egy induktivitás. Amennyiben úgy gyártották le (nem jellemző), hogy kicsit laza a tekercselés, vagy nincsen kiöntve valami anyaggal, vagyis mechanikailag laza, akkor előfordulhat, hogy hallható hangot ad ki. Nem igazán tudsz vele mit csinálni, ha gyárilag ilyen az egész, mind a tekercsre nézve, mind a tekercsen lévő feszültség frekvenciáját nézve. Próbáld meg az áramkört jól hangszigetelő dobozba tenni, ha annyira zavaró a hangja. Egyébként ez a jelenség teljesen üzemszerű, hibára nem kell gyanakodni! :yes:
Sejtésem szerint az a tekercs lesz! Esetleg, ha nagyobbra cseréled megoldja a gondot. Nekem az ICD2-m csinált ilyet. Nagyon alul volt méretezve a tekercs benne a hely hiány miatt. Fogtam beraktam egy sokkal nagyobbat és elhalkult, mondhatni megszűnt a sípolás, de nem garantálom, hogy ez a te esetedben működik. Meg ugye ne felejtsd el a garanciát se!
szerk.: Megelőztek! ![]()
Körömlakk vagy hasonló anyaggal kend körbe a tekercset és hagyd megszáradni,garantáltan elhalgat.
Köszi a gyors válaszokat
![]() Ujjal próbáltam kicsit nyomni a tekercset, de nem segít semmit. Amúgy nem vészes a dolog, mert ha bent van a központdobozban, és csukva van az ajtó, akkor nem hallani, max nagyon halkan a 220v-os transzformátor 50hz-es brummját. Nyitott panelajtónál viszont akár 2 méterről is hallani a sípolást, ami ráadásul ciklikus, mivel a panel 10mp-enként ellenőrzi az akkut, és ilyenkor visszaveszi a töltőáramot, majd 1mp múlva újra ráadja, ilyenkor ebben a pillanatban hallható igazán a sípolás. Sajnos csere nem jöhet szóba a gari miatt sem ![]() Köszi Jani
A tekercs tövénél gondolod, ahol érintkezik a nyákkal ?
nem hanem magát az egész tekercset, mintha ki akarnád önteni!
Szia!
Én úgy tudom hogy ezek a panelek mikor töltik az aksit, impulzus szerűen sípolnak /sípol-elhallgat- sípol/ Persze nem nagyon lehet hallani.Jó esetben ezt hallod. De meg is tudod mérni az aksi kimenetet hogy van-e töltés.Ha nincs akkor vagy rövidzár van valahol, vagy az aksi fordítva lett rákötve és tönkrement a táp rész, de ilyenkor kellene lenni valamilyen hibajelzésnek.Házilag a sípolás ellen nem nagyon tudsz mit tenni. Szerintem
Semmi rendellenes nincs, 10 mp ig 13,6 az akkunál a fesz, majd 1 mp re megzuhan picit, ekkor mér, majd ujra stabil 13,6. Teljesen normális a központ működése, és ráadásul ez már a második. ( az elsőnél azt hittem valami gyártási hiba miatt sípol ). De ugyanaz a helyzet ezzel is. Ne hangos sípolást képzelj el, hanem hasonló magasfrekis hangot, mint amikor egy képcsöves tv üzemel. Vagy amikor egy kondi töltődik.
Nem lehetett volna ezt a kapcsolóüzemű részt úgy megtervezni a kanadaiaknak, hogy nem legyen hallható tartományban ez a dolog ? Köszi Jani
Nekem hasonlóan rondán sípolt a routerem kapcsolóüzemű tápja. Aztán nem tudom mi okból, talán egyenletesen beolvadt mindenhova a ragasztóanyag a trafóba, megunta és abbahagyta.
Igen én is ezt mondtam.Hallotam már én is sípolni/Pc1616/,de csak közelről hallható.Ha rácsukod a doboz ajtót már nem is zavaró/bár én még a szúnyogot is meghallom a szobában
![]()
Ha nem melegedik semmilyen alkatrész körülötte(mármint azért hogyha melegedne akkor ezzel ártanál a hővezetés miatt) Akkor nyomd le sziloplasztal az szigeteli majd a hangot. Amúgy az szerintem egy kapcs táp része ami a bemenő 16 voltos ac ből csinál az aksinak csepp töltést impulzusban,és a kapcsolási frekit hallod rajta ha jól hiszem bár nem biztos de a rajta átfolyó áram miatt örvényes mágneses teret hoz létre maga körül és a tekercselés miatt ezek ellentétesek és egy kicsit taszítják egymást és remegnek a menetek.
![]()
DSC-nél még nem találkoztam ilyennel. A DSC Hungária mit mondott rá? Resettel próbálkoztál már?
Más típusnál ez a hang akkor jön elő, ha kezelő nélkül indítom a panelt. (Szándékosan nem akarok nevet mondani) Fel kell venni a kapcsolatot a DSC Hungáriával, kikérni a véleményüket. Szerviz telefonszám: +36-1-210-3359/43m Oktatás telefonszám: +36-30-685-4171 Műszaki ügyelet telepítőknek: +36-30-279-0882 A műszaki ügyelet úgy tudom 24 órában elérhető. Ha nem megy, akkor ki kell cseréltetni, nem szabad belenyúlni, mert ugrik a garancia, és ha káreset van, akkor talán még a biztosító is bele tud kötni a házilag javított panelba. Persze ez elég szélsőséges eset, de lehetséges. Főleg, ha saját szakértővel vizsgáltatja felül a riasztót. Amúgy is a riasztó felszerelése engedélyköteles, kötelező a felelősségbiztosítás a telepítőknek. szerviz feltételek Na, de ha megvan, hogy mi volt, arra azért kíváncsi lennék én is.
Felhívom ma őket, de már a második panelt hozom el, mind ezt csinálja. ( 1832 legújabb 4,22 verzió ).
Pénteken megnézek egy múlt héten felszerelt 1832-est. Majd jelzem, hogy az is sípol e. Üdv, Jani
Az áramköri alkalmazásból adódóan sípol .
Nem azért mert az összes általad elhozzott panel rossz ![]() Ez azért sípol mert ilyen ![]() És miért reklamálsz majd, hogy emeljék meg az össes készülékben a kapccsoló frekvenciát hogy azt ne lehessen hallani. Akkor meg fűtene mint a disznó. Az aranyközépút a helyes nem a hállószobába vagy a lakótérbe kell felhelyezni azt a vackot és bek kell csukni és kész. Már meg is oldódott a szaladgálással és a telefonáklással több pénz megy el mintha árébb tennéd. És úgyis mindíg a nagy cégnek lesz igaza mert nem ők választottak téged hanem te őket. Vagy menj be és mond nekik hogy öntsék ki rendesen epoxival azt a szart. ![]()
Na most egyet meghallgattam. Vagy az én fülem rossz, vagy ez rendesen össze van rakva, vagy a kolléga túlságosan is vájt fülű.
Mondjuk én vagyok olyan, hogyha valami nem jó, nem tetszik, akkor felhívom a forgalmazót. Felénk ez normális dolog. Általában segítenek. Annyit szerintem megér az ember lelki nyugalma. Amit én hallottam még sípolni a panelon, az szándékos volt. Ha nincs kezelő, sípol. De az más történet.
Beszéltem a DSC szervízzel, a válasz a következő:
" a magas frekvenciás sípolás sajnos normális jelensége a panelnek, nem lehet tenni ellene semmit "
Akkor már baj van én fülemmel is... Régóta...
![]() De szerintem némelyik trafó is zúg annyira, hogy rendesen lehet hallani. És azok miatt sosem hallottam még panaszkodni senkit.
Mondom én ez ellen nem segít semmi csak a jó kis hangszigetelés sziloplaszt vagy epoxi.
Mert a mágneses erőteret nem tudod csillapítani a vezetők körül és így elengedhetetlen velejárója az induktivitás mozgása zúgása.Vágj bele az ajtóba és az oldalába egy 2-3cm vastag hungarocelt
Én azért a hungarocellt mellőzném.
Csúnya meleg tud ott lenni néha a hűtőborda környékén, arról nem is beszélve, hogy el sem férne. Én nem gondoltam volna, hogy ez lett volna a gondja a kérdés felvetőjének. Epoxi kell oda szerintem is, ha nem tud ezzel élni. ![]() Meg kell jól választani a központ helyét, és tuti nem fog senkit zavarni. Alapvetően ha jó helyen van, akkor tuti nem fogja azt senki hallani. Én még hálószobába sosem raktam, és szeretem kerülni a lakásban a látható helyeket is. Mert ha bejut esetleg valaki a lakásba, akkor ne legyen látható helyen a központ. Amúgy meg ezek a dobozok eléggé el tudják rontani az összképet. Igaz, néha kell kompromisszumot kötni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |