Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztópanel sípol

Témaindító: maszi, idő: Ápr 21, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) maszi hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Sziasztok !

Az alábbi képen szereplő riasztópanel nagyon magas frekvenciájú sípoló hangot ad a kapcsolóüzemű rész tájékáról ( az én behatárolásom szerint a kép bal felső sarkában lévő "220" feliratú alkatrésztől ). Visszavittem az új panelt, és hoztam egy másikat. Az ugyanezt csinálja. Van erre valami orvoslás szerintetek ?

Köszi Jani
(#) zolee1209 válasza maszi hozzászólására (») Ápr 21, 2009 / 4

Szia!
Az egy induktivitás. Amennyiben úgy gyártották le (nem jellemző), hogy kicsit laza a tekercselés, vagy nincsen kiöntve valami anyaggal, vagyis mechanikailag laza, akkor előfordulhat, hogy hallható hangot ad ki. Nem igazán tudsz vele mit csinálni, ha gyárilag ilyen az egész, mind a tekercsre nézve, mind a tekercsen lévő feszültség frekvenciáját nézve. Próbáld meg az áramkört jól hangszigetelő dobozba tenni, ha annyira zavaró a hangja. Egyébként ez a jelenség teljesen üzemszerű, hibára nem kell gyanakodni! :yes:
(#) bladika válasza maszi hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Sejtésem szerint az a tekercs lesz! Esetleg, ha nagyobbra cseréled megoldja a gondot. Nekem az ICD2-m csinált ilyet. Nagyon alul volt méretezve a tekercs benne a hely hiány miatt. Fogtam beraktam egy sokkal nagyobbat és elhalkult, mondhatni megszűnt a sípolás, de nem garantálom, hogy ez a te esetedben működik. Meg ugye ne felejtsd el a garanciát se!

szerk.: Megelőztek!
(#) tiggersoft válasza maszi hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Körömlakk vagy hasonló anyaggal kend körbe a tekercset és hagyd megszáradni,garantáltan elhalgat.
(#) maszi válasza zolee1209 hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Köszi a gyors válaszokat

Ujjal próbáltam kicsit nyomni a tekercset, de nem segít semmit. Amúgy nem vészes a dolog, mert ha bent van a központdobozban, és csukva van az ajtó, akkor nem hallani, max nagyon halkan a 220v-os transzformátor 50hz-es brummját. Nyitott panelajtónál viszont akár 2 méterről is hallani a sípolást, ami ráadásul ciklikus, mivel a panel 10mp-enként ellenőrzi az akkut, és ilyenkor visszaveszi a töltőáramot, majd 1mp múlva újra ráadja, ilyenkor ebben a pillanatban hallható igazán a sípolás. Sajnos csere nem jöhet szóba a gari miatt sem

Köszi Jani
(#) maszi válasza tiggersoft hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

A tekercs tövénél gondolod, ahol érintkezik a nyákkal ?
(#) tiggersoft válasza maszi hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

nem hanem magát az egész tekercset, mintha ki akarnád önteni!
(#) Remci válasza maszi hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Szia!

Én úgy tudom hogy ezek a panelek mikor töltik az aksit, impulzus szerűen sípolnak /sípol-elhallgat- sípol/ Persze nem nagyon lehet hallani.Jó esetben ezt hallod. De meg is tudod mérni az aksi kimenetet hogy van-e töltés.Ha nincs akkor vagy rövidzár van valahol, vagy az aksi fordítva lett rákötve és tönkrement a táp rész, de ilyenkor kellene lenni valamilyen hibajelzésnek.Házilag a sípolás ellen nem nagyon tudsz mit tenni. Szerintem
(#) maszi válasza Remci hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Semmi rendellenes nincs, 10 mp ig 13,6 az akkunál a fesz, majd 1 mp re megzuhan picit, ekkor mér, majd ujra stabil 13,6. Teljesen normális a központ működése, és ráadásul ez már a második. ( az elsőnél azt hittem valami gyártási hiba miatt sípol ). De ugyanaz a helyzet ezzel is. Ne hangos sípolást képzelj el, hanem hasonló magasfrekis hangot, mint amikor egy képcsöves tv üzemel. Vagy amikor egy kondi töltődik.
Nem lehetett volna ezt a kapcsolóüzemű részt úgy megtervezni a kanadaiaknak, hogy nem legyen hallható tartományban ez a dolog ?

Köszi Jani
(#) huba válasza maszi hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Nekem hasonlóan rondán sípolt a routerem kapcsolóüzemű tápja. Aztán nem tudom mi okból, talán egyenletesen beolvadt mindenhova a ragasztóanyag a trafóba, megunta és abbahagyta.
(#) Remci válasza maszi hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Igen én is ezt mondtam.Hallotam már én is sípolni/Pc1616/,de csak közelről hallható.Ha rácsukod a doboz ajtót már nem is zavaró/bár én még a szúnyogot is meghallom a szobában /
(#) damkodav hozzászólása Ápr 22, 2009 /

Ha nem melegedik semmilyen alkatrész körülötte(mármint azért hogyha melegedne akkor ezzel ártanál a hővezetés miatt) Akkor nyomd le sziloplasztal az szigeteli majd a hangot. Amúgy az szerintem egy kapcs táp része ami a bemenő 16 voltos ac ből csinál az aksinak csepp töltést impulzusban,és a kapcsolási frekit hallod rajta ha jól hiszem bár nem biztos de a rajta átfolyó áram miatt örvényes mágneses teret hoz létre maga körül és a tekercselés miatt ezek ellentétesek és egy kicsit taszítják egymást és remegnek a menetek.
(#) Fonák válasza maszi hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

DSC-nél még nem találkoztam ilyennel. A DSC Hungária mit mondott rá? Resettel próbálkoztál már?
Más típusnál ez a hang akkor jön elő, ha kezelő nélkül indítom a panelt. (Szándékosan nem akarok nevet mondani)
Fel kell venni a kapcsolatot a DSC Hungáriával, kikérni a véleményüket.
Szerviz telefonszám: +36-1-210-3359/43m
Oktatás telefonszám: +36-30-685-4171
Műszaki ügyelet telepítőknek: +36-30-279-0882
A műszaki ügyelet úgy tudom 24 órában elérhető.
Ha nem megy, akkor ki kell cseréltetni, nem szabad belenyúlni, mert ugrik a garancia, és ha káreset van, akkor talán még a biztosító is bele tud kötni a házilag javított panelba. Persze ez elég szélsőséges eset, de lehetséges. Főleg, ha saját szakértővel vizsgáltatja felül a riasztót.
Amúgy is a riasztó felszerelése engedélyköteles, kötelező a felelősségbiztosítás a telepítőknek.

szerviz feltételek
Na, de ha megvan, hogy mi volt, arra azért kíváncsi lennék én is.
(#) maszi válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Felhívom ma őket, de már a második panelt hozom el, mind ezt csinálja. ( 1832 legújabb 4,22 verzió ).
Pénteken megnézek egy múlt héten felszerelt 1832-est. Majd jelzem, hogy az is sípol e.

Üdv, Jani

Az áramköri alkalmazásból adódóan sípol .
Nem azért mert az összes általad elhozzott panel rossz
Hát a tervező nem úgy gondolta azt az áramkört hogy te az mellett alszol meg hogy nyitogatod az ajtaját.
Ez azért sípol mert ilyen
És miért reklamálsz majd, hogy emeljék meg az össes készülékben a kapccsoló frekvenciát hogy azt ne lehessen hallani.
Akkor meg fűtene mint a disznó.
Az aranyközépút a helyes nem a hállószobába vagy a lakótérbe kell felhelyezni azt a vackot és bek kell csukni és kész.
Már meg is oldódott a szaladgálással és a telefonáklással több pénz megy el mintha árébb tennéd.
És úgyis mindíg a nagy cégnek lesz igaza mert nem ők választottak téged hanem te őket.

Vagy menj be és mond nekik hogy öntsék ki rendesen epoxival azt a szart.
(#) Fonák válasza damkodav hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Na most egyet meghallgattam. Vagy az én fülem rossz, vagy ez rendesen össze van rakva, vagy a kolléga túlságosan is vájt fülű.
Mondjuk én vagyok olyan, hogyha valami nem jó, nem tetszik, akkor felhívom a forgalmazót. Felénk ez normális dolog. Általában segítenek. Annyit szerintem megér az ember lelki nyugalma.
Amit én hallottam még sípolni a panelon, az szándékos volt. Ha nincs kezelő, sípol. De az más történet.
(#) maszi válasza Fonák hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Beszéltem a DSC szervízzel, a válasz a következő:

" a magas frekvenciás sípolás sajnos normális jelensége a panelnek, nem lehet tenni ellene semmit "
(#) Fonák válasza maszi hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Akkor már baj van én fülemmel is... Régóta...
De szerintem némelyik trafó is zúg annyira, hogy rendesen lehet hallani. És azok miatt sosem hallottam még panaszkodni senkit.

Mondom én ez ellen nem segít semmi csak a jó kis hangszigetelés sziloplaszt vagy epoxi.
Mert a mágneses erőteret nem tudod csillapítani a vezetők körül és így elengedhetetlen velejárója az induktivitás mozgása zúgása.Vágj bele az ajtóba és az oldalába egy 2-3cm vastag hungarocelt
(#) Fonák válasza damkodav hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Én azért a hungarocellt mellőzném.
Csúnya meleg tud ott lenni néha a hűtőborda környékén, arról nem is beszélve, hogy el sem férne.
Én nem gondoltam volna, hogy ez lett volna a gondja a kérdés felvetőjének. Epoxi kell oda szerintem is, ha nem tud ezzel élni. ott a pont
Meg kell jól választani a központ helyét, és tuti nem fog senkit zavarni. Alapvetően ha jó helyen van, akkor tuti nem fogja azt senki hallani. Én még hálószobába sosem raktam, és szeretem kerülni a lakásban a látható helyeket is. Mert ha bejut esetleg valaki a lakásba, akkor ne legyen látható helyen a központ. Amúgy meg ezek a dobozok eléggé el tudják rontani az összképet. Igaz, néha kell kompromisszumot kötni.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem