Fórum témák
» Több friss téma |
Értem. És áramgenerátort honnan szerezhetek, vagy hogy készíthetek?
Úgy, hogy átolvasod EZT a topicot
![]() +használod a keresőt ![]()
Szerintem keress rá ezekre a googléban (vagy a fórumban) : ohm törvény, thevenin, és norton tétel, kirchoff törvények, félvezető anyagok alapvető tulajdonságai (elég a diódáé).
Üdv!
Hát ezt nagyon elhamarkodtad... Elemről áramgenerátor nélkül lézert hajtani? :eek2: Örülj neki, ha még ép a dióda! Egy sima ledet is tönkre lehet tenni, az is áramgenerátorral megy... Csak egy hibát vétettél, de a legdurvábbat! Egyébként pont ebben a témában kérdeztem, hogy hogyan kell fókuszálni, melyik lencsét kell használni, és választ is kaptam. Elolvastad ténylegesen a topicot, vagy csak átfutottál rajta? Itt van minden válasz!
Az lehet nem írónak kinéző, és világít az, csak nem látod, mert infratartományban van.
Üdv! Én is a supply áramgenerátort építem(ném) csak egy ideje nem kapok hozzá Fet-et! Van egy gyári lézer modulom, annak az elektronikája nem lenne jó egy másik pl:. dvd író lézeréhez?
Hi ,egy kérdésem lenne . Le lehet-e esztergálni a lézer dióda elejéről a tokot ,vagy van benne valami gáz ami védi az oxigéntől? mert nekem van egy lézer diódám és az elején egy sárgásan tükröződő üveg van ami mintha megégett volna és emiatt enyhén szórja a fényt
Ha leszeded, akkor vége a diódának. Nincs benne különösebb atmoszféra, de ha egy kis pára is lecsapódik rajta, tönkremegy rögtön. Ha szórja a fényt, meg kell tisztítani. Denaturált szesz, vagy ablaktisztító folyadék, majd mikroszálas kendő.
Akkor is megpusztul, ha levegő megy bele.
Héliumos szivárgás teszterrel mértem bontásból származó lézerdiódákat. A sárgulás lehet bagófüst is, hihetetlen, de nagyon szeret lerakódni optikai egységekre, több esetben előfordult, hogy a pc-ben lévő odd, azért nem ismerte fel a lemezt, mert füstös volt valamelyik lencséje.
Itt van az áramgenerátor beültetési rajza.
Én egyszer kiszedéskor hozzáértem csavarhúzóval a külső lencséhez, és elrepedt. Mondom semmi vesztenivalóm nincs, ez már úgy is kuka, bekapcsoltam, világított, csak össze-vissza tükrözte a fényt. Ekkor vékony csavarhúzóval kipiszkáltam a darabokat, finom ütögetéssel kijött az összes a tokból. Láss csodát, a mai napig tökéletesen világít, összesen legalább 48 órát már világított pedig. Lehet, hogy csak szerencse, de akkor is működik
![]()
Minden lehetséges. A szivárgó diódákat éppen azért mértük ki, hogy ne kerüljön újra beszerelésre, mert hosszútávon biztosan nem bírná ki.
Üdv Van egy kérdésem Tiffany üvegel foglallkozom. kérdés lehet-e lézer üveg vágott csinálni és menyiért?
![]()
Bizonyosan lehet, de oda szén-dioxid lézer kell, az ára bizonyára borsos(abb), mint a dvd-lézereké.
Üveg vágására a lézer nem a legcélszerűbb. Én sima üvegvágó bekarcolós módszert használok, nem tudom milyen az a Tiffany üveg.
75W-os (igenigen hetvenöt wattos) CO2 lézer gravírozó és kivágószerszámmal épp csak hogy nyomot lehetett hagyni az üvegen. Elképzelhetetlennek tartom lézerrel üveget vágni.
A kérdést feltevő adatlapján lévő linken látható ez az üveg.
Így érthető, hogy íveket könnyebb lenne vágni lézerrel, mint üvegvágóval.
Itt a válasz: Bővebben: Link
1000-2000W-ról van szó.
Üdv! Én is a supply áramgenerátort építem(ném) csak egy ideje nem kapok hozzá Fet-et! Van egy gyári lézer modulom, annak az elektronikája nem lenne jó egy másik pl:. dvd író lézeréhez?
Meséld már el, mi az a supply áramgenerátor?
![]()
ez az! supepe-féle vagy hogy írják.
![]()
Egy 4X-es DVD írót hány mA-rel lehet maximum meghajtani? (Sony DW-U14A)
Hát, ha csinálsz neki peltieres, vagy kompresszoros hűtőt, akkor lehet
![]()
Közbe a 2. megépítet áramgenárátoromban (szupepés) találtam egy nagyon lényeges hibát, kb 40mA-nél 2,2V-ot mérek a diófán. Azonnal lekapcsoltam. A másik áramgenerátornál (ami teljesen ugyanaz mint ez a 2.) 1V-ot mérek ugyanennél a diófánál, ugyanennyi ampernél. De hogy én ezt miért nem vettem észre hamarabb azt nem tudom (kb 2 diófát juttattam a túlvilágra ezzel az áramkörrel). De legalább akkor tudom miért, legalábbis szerintem ezért.
Hol keressem a hibát? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |