Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CF - IDE átalakító házilag

Témaindító: mcload, idő: Ápr 21, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mcload hozzászólása Ápr 21, 2009 /

Szeretnék a számítógépembe 1 ilyen átalakítót. Először venni akartam, de láttam, hogy maga az eszköz nagyon egyszerű. Csupán 1-2 alkatrész van a penelon + a csatlakozók. Valaki tudja, hogy hol található hozzá kapcs. rajz, leírás stb?

SD- kártyásra is gondoltam, de ott ahogy néztem, külön vezérlő van .......
(#) kobold válasza mcload hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Például ez?
(#) mcload válasza kobold hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Igen, ilyesmire. Ez, ami a rajzon van, így már működőképes? Mert, amit én láttam azon volt még 1-2 alkatrész ....
Összekötöm a két csatlakozó egyforma névvel jelzett vezetékeit és kész?
(#) kobold válasza mcload hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Azt nem mondom biztosra, hogy működőképes. Ezen az oldalon találtam, részletek nem voltak.
Állítólag ezen a linken van egy tuti rajz - de nekem félóra homokozás után sem nyitja meg
(#) vtsoftware válasza kobold hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Erre a rajzra gondoltál?
Csatoltam.

Nekem is volna egy kérdésem.
Ha találunk - bár lehet már megvan - egy rajzot, amit megcsinálunk, majd azt egy CF-et is támogató USB-s kártyaolvasóra kötjük, az működne?
Persze a tápot adapterről, meghát a sebesség is kisebb gondolom, de ötletnek jó, de meg lehet-e valósítani?

CFtoIDE.pdf

(#) zolee1209 válasza vtsoftware hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Kicsit homályos, mit is szeretnél... Az IDE csatira vincsesztert akarsz kötni, vagy másik számítógépet?
(#) DaeMonS válasza vtsoftware hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

ez a rajz nekem is zavaros a CF kartyat mindaket idere tezi?:S
Kulonben az otlet jo, pl nekem van egy digitalis fotokeretem pcbol, ha abba az idere nem hdd hanem cf kerul,mindjart jobb es csendesebb...illetve notikba is belelehetne tenni,akkor tobb ideig birna akksival....etc
(#) zolee1209 válasza DaeMonS hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Sajnos nem vagyok PC guru, de a laptopokban nem alkalmaznak IDE-t, vagy igen!?
(#) mcload hozzászólása Ápr 22, 2009 /

Azon a rajzon nem mindkét Ide csatlakozóra teszi a cuccot, hanem úgy mutatja, hogy két csatlakozós ide vezeték van. Aztán lehet választani, hogy a drive master v. slave módban lesz.

Összehasonlítottam a két ábrát és vannak eltérések. Van olyan vezeték, ami teljesen máshová van kötve.
stb ...

Sajnos normális leírást nem találtam, hiába egyszerű a felépítése. Egyjó kapcs. rajz kellene, ami biztosan jó. Esetleg 1 panelrajz ....

Lehet, hogy az lesz a vége, hogy veszek egyet.
(#) bladika válasza zolee1209 hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Újabbakban már nem, de pl az enyémben is az van!
(#) Action2K válasza mcload hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Idézet:
„Először venni akartam...”
És miért nem vettél?
Idézet:
„Csupán 1-2 alkatrész van a penelon + a csatlakozók.”
Jaaa, hogy ezért nem akartál venni? És azt nézted már, hogy a CF csatin milyen sűrűek a lábak? Megbírod ezt oldani egy vagy kétoldalas nyákon?
Mennyibe kerül egy CF csati? Nekem megért 890Ft/darabon vásárolni többet is: Link
Mind szépen "muzsikálnak".

vtsoftware: nem értem kérdésed, de ha USB-s HDD-t akarsz kreálni, akkor arra is van már fillérekért áramkör.
(#) mcload válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Ne okoskodjál! Tudtommal ez egy olyan honlap, ahol elektronikával, barkácsolással foglalkoznak. Ezért tettem fel a kérdést. Azért nem vettem, mert láttam, hogy nagyon egyszerű a cucc, és mivel van IDE és CF csatlakozóm, és érdekel az elektronika, gondoltam jó lenne házilag megcsinálni.
(#) vtsoftware válasza zolee1209 hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

A CF csatira szeretnék Winchestert kötni.

És azt kérdem hogy egy CF kártyát is olvasó USB-s kártyaolvasóra rá lehet-e kötni a winyót hogy működjön is?
(#) Action2K válasza mcload hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Nem okoskodom, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy vannak dolgok, amivel nem érdemes házilag bajlódni. Persze a megszállottság az nagy úr. Ha már régebbről ismernél a fórumról, nem ez lenne a véleményed.
Ha meg mindened megvan hozzá, akkor kobold rajzát használd nyugodtan. A SunDisk elég jó márka ahhoz, hogy ne adjon ki gagyi cuccot. Ha meg netán mégis "nyomdahibás" a rajzuk (amit kétlek), a nyáktervezéskor úgyis észreveszed.
(#) Action2K válasza vtsoftware hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Igen, rá, és még működik is. CF-es PDA-ra is tettek már rá így vinyót. A CF memóriakártya csatlakozófelülete egy az egyben IDE felület.
(#) mark.budai válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

[off]250GB-os memóriájú PDA, nem semmi! Főleg IDE-s noti winóval, az elfér a pda alján, szorosan rákötörve, akkor ott egy kész notebook, már csak valami normális op.rendszer kéne rá, aztán lehetne rajt játszani is, akkor meg ott a PSP.
(#) Action2K válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Azért vigyázzunk a méretekkel, mert az oprendszer szabhat határokat. Na meg a noti-winyónak is kell +5Volt. Extrém a kivitelezés, de működik. MP3, filmek dögivel a PDA-n Bár egy 16 gigás CF kártyára is sok elfér, de kétségkívül a HDD jobb kapacitás/ár mutatóval rendelkezik.
(#) Szakos hozzászólása Máj 15, 2010 /

Hellosztok! látom már egy ideje nem gondolkodot ilyesmin senki! Nekem van egy ZIF-to-CF átalakitóm. De sajnos a biosz nem látja sokszor le is fagy a mikor a gep az eleéj keresi az eszközöket. valakinek vémi ötlete milehet a gond? Köszi!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem