Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Max232-->Pc
Sziasztok!
Megcsináltam a lenti rajzon szereplő kapcsolást. Egy router-en szeretnem kicserélni firmware-t. Csatlakozás után van is adatkommunikáció, de agy idő után mindenféle értelmezhetetlen karakterek jelennek meg a terminál ablakban. Kipróbáltam egy másik eszközzel (NAS), de avval is ugyan azt csinálja. Mit rontottam el?
Csak egy ötlet:
Nekem hasonlóképpen néz ki az adatkábelem, amit telóhoz csináltam, és ha a teló gnd-jét ne kötöttem össze a max232 gnd-vel, akkor nem müködött, vagy nem normálisan működött! :yes: próba cseresznye.. Bár nem tom a routered felől milyen csati jön, meg van e föld... ![]() De a nagyok ugy is leszólnak, ha hülyeséget mondtam! ![]()
Milyen routerről van szó?
Egy terminál képernyőfotót lehetne? elég kevés az infó
Fonera router.
Csatlakozás után inditom a routert, van mikor a látom ahogy az eszköz bootol, 20-30 másodpercig, utána viszont megjelennek a az össze- vissza karakterek.
Itt egy kép.
A boot végén jött elő. Viszont a router működik rendesen, lan-on keresztűl elérem.
Ebben nincs megoldva az a lehetőség firmware-frissítés tekintetében, hogy a LAN által elért "saját menüjében" lehessen új szoftvert feltenni rá?
Az én router-emnél úgy van megoldva, hogy böngészővel meghívom a 192.168.0.1 helyet (ez maga a router a hálózatban), ott kér egy jelszót, belépek, és a router saját menüjében van egy olyan lehetőség, hogy: "firmware upgrade"... Nálad ez nem megoldott? Feltétlenül szükséges az RS232-es vonal hozzá?
Elképzelhető hogy nem ASCII karaktereket küld, hanem valami más binárs értéket. A terminál progi csak az ASCII karaktereket "érti"
Persze, hogy lehet a web-es felületről frissiteni, de én egy régebbit akarok vissza rakni, amit úgy nem enged.
Még annyi, hogy egy MAX232N jelűt használok.
Terminál programból nem fogod frissiteni. Azt a sok krixkraxot nem ASCII karakterként küldi. A saját szoftverével kommunikálj. Vagy ott is hiba van?
A kapcsolásod jó, és a MAX232 is elég stabil... nem jellemző ilyesmi rá.
Nekem is hasonló a problémám. Én egy kis modult akarok összekötni Max232N-en keresztül a PC-vel, de valami nem stimmel.
A modul jól küldi a jeleket, az biztos. Bekötöttem minden vezetéket a helyére, az is biztos. (A kérdező kapcs. rajzát használtam én is.) Még sem történik semmi. A soros portot úgy teszteltem, hogy összekötöttem a TX-et az RX-szel és küldtem egy jelet, amit a PC meg is kapott. Amikor viszont a MAX232-est kötöm rá, nem csinál semmit. Nem kap, és nem is küld jelet. Amikor a modul TX és a föld között mérem a feszt, az ugrál 3 és 0.5 V között. (Gondolom a feszmérőm mintavételezési sebességétől függ, hogy mennyit mutat.) Amikor viszont a kivezetés RX és TX-e között mérem a feszt, az stabil -10 V-ot mutat. Ami esetleg hibalehetőség lehet, az az, hogy nem 5V-ról hajtom a MAX-ot, hanem csak 3.6-ról mert a modul annyit kér. Hogyan tudnám tesztelni, hogy maga a MAX232 jól működik-e egyáltalán?
Más bootloader soros sebesség, mint amikor már az oprendszer kezeli.
Nem véletlen dd-wrt van a Fonerán? Ott az oprendszer soros konzol sebessége 115200. Értelmetlen ez a döntés, de ez van.
Egyéb mérések:
Minden lebeg: 14-es láb: -5.8V 12. láb: 3.6V : 14-es láb: -5.8V 12. láb: 0V : 14-es láb: -5.8V 11. láb: 0V : 14-es láb: 5.8V 11. láb: 3.6V : 14-es láb: -5.8V (Amit nem jelöltem külön, az lebegett.)
Van külön MAX3232 (3V-os) tipus. A normál nem biztos, hogy megy 3V-ról.
A 6. lábnál biztos jo a kondi polaritása?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |