Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Max232-->Pc

Témaindító: Vaffi, idő: Máj 17, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Vaffi hozzászólása Máj 17, 2007 /

Sziasztok!
Megcsináltam a lenti rajzon szereplő kapcsolást.
Egy router-en szeretnem kicserélni firmware-t.
Csatlakozás után van is adatkommunikáció, de agy idő után mindenféle értelmezhetetlen karakterek jelennek meg a terminál ablakban. Kipróbáltam egy másik eszközzel (NAS), de avval is ugyan azt csinálja.
Mit rontottam el?

232.gif

(#) X Sügi X válasza Vaffi hozzászólására (») Máj 17, 2007 /

Csak egy ötlet:

Nekem hasonlóképpen néz ki az adatkábelem, amit telóhoz csináltam, és ha a teló gnd-jét ne kötöttem össze a max232 gnd-vel, akkor nem müködött, vagy nem normálisan működött! :yes: próba cseresznye.. Bár nem tom a routered felől milyen csati jön, meg van e föld...

De a nagyok ugy is leszólnak, ha hülyeséget mondtam!
(#) Slope válasza Vaffi hozzászólására (») Máj 17, 2007 /

Milyen routerről van szó?
Egy terminál képernyőfotót lehetne?

elég kevés az infó
(#) Vaffi válasza Slope hozzászólására (») Máj 17, 2007 /

Fonera router.
Csatlakozás után inditom a routert, van mikor a látom ahogy az eszköz bootol, 20-30 másodpercig, utána viszont megjelennek a az össze- vissza karakterek.
(#) napalm hozzászólása Máj 17, 2007 / 4

PC-n ugye ki van kapcsolva a soros port puffer?
(#) Vaffi válasza napalm hozzászólására (») Máj 17, 2007 /

Ez jó kérdés. Hol is nézzem?
(#) Vaffi válasza Vaffi hozzászólására (») Máj 17, 2007 /

Itt egy kép.
A boot végén jött elő.

Viszont a router működik rendesen, lan-on keresztűl elérem.

terminal.JPG

(#) Norberto válasza Vaffi hozzászólására (») Máj 18, 2007 /

Ebben nincs megoldva az a lehetőség firmware-frissítés tekintetében, hogy a LAN által elért "saját menüjében" lehessen új szoftvert feltenni rá?

Az én router-emnél úgy van megoldva, hogy böngészővel meghívom a 192.168.0.1 helyet (ez maga a router a hálózatban), ott kér egy jelszót, belépek, és a router saját menüjében van egy olyan lehetőség, hogy: "firmware upgrade"...

Nálad ez nem megoldott? Feltétlenül szükséges az RS232-es vonal hozzá?
(#) Slope válasza Vaffi hozzászólására (») Máj 18, 2007 /

Elképzelhető hogy nem ASCII karaktereket küld, hanem valami más binárs értéket. A terminál progi csak az ASCII karaktereket "érti"
(#) Vaffi válasza Norberto hozzászólására (») Máj 19, 2007 /

Persze, hogy lehet a web-es felületről frissiteni, de én egy régebbit akarok vissza rakni, amit úgy nem enged.

Még annyi, hogy egy MAX232N jelűt használok.
(#) Slope válasza Vaffi hozzászólására (») Máj 20, 2007 /

Terminál programból nem fogod frissiteni. Azt a sok krixkraxot nem ASCII karakterként küldi. A saját szoftverével kommunikálj. Vagy ott is hiba van?

A kapcsolásod jó, és a MAX232 is elég stabil... nem jellemző ilyesmi rá.
(#) Mate12345 hozzászólása Máj 22, 2009 /

Nekem is hasonló a problémám. Én egy kis modult akarok összekötni Max232N-en keresztül a PC-vel, de valami nem stimmel.

A modul jól küldi a jeleket, az biztos. Bekötöttem minden vezetéket a helyére, az is biztos. (A kérdező kapcs. rajzát használtam én is.)
Még sem történik semmi.

A soros portot úgy teszteltem, hogy összekötöttem a TX-et az RX-szel és küldtem egy jelet, amit a PC meg is kapott.

Amikor viszont a MAX232-est kötöm rá, nem csinál semmit. Nem kap, és nem is küld jelet. Amikor a modul TX és a föld között mérem a feszt, az ugrál 3 és 0.5 V között. (Gondolom a feszmérőm mintavételezési sebességétől függ, hogy mennyit mutat.) Amikor viszont a kivezetés RX és TX-e között mérem a feszt, az stabil -10 V-ot mutat.

Ami esetleg hibalehetőség lehet, az az, hogy nem 5V-ról hajtom a MAX-ot, hanem csak 3.6-ról mert a modul annyit kér.

Hogyan tudnám tesztelni, hogy maga a MAX232 jól működik-e egyáltalán?
(#) Feri007 válasza Vaffi hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Más bootloader soros sebesség, mint amikor már az oprendszer kezeli.

Nem véletlen dd-wrt van a Fonerán? Ott az oprendszer soros konzol sebessége 115200. Értelmetlen ez a döntés, de ez van.
(#) Mate12345 válasza Mate12345 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Egyéb mérések:

Minden lebeg: 14-es láb: -5.8V
12. láb: 3.6V : 14-es láb: -5.8V
12. láb: 0V : 14-es láb: -5.8V
11. láb: 0V : 14-es láb: 5.8V
11. láb: 3.6V : 14-es láb: -5.8V

(Amit nem jelöltem külön, az lebegett.)
(#) Feri007 válasza Mate12345 hozzászólására (») Máj 22, 2009 /

Van külön MAX3232 (3V-os) tipus. A normál nem biztos, hogy megy 3V-ról.
(#) pillerk válasza Vaffi hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

A 6. lábnál biztos jo a kondi polaritása?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem