Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   6 / 123
(#) pbalazs válasza Skip hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

A CS1 és a CS3 mentén, meg ahol a C1 és a C2 megy az ellenállásokra, na ott folyik vastagáram. A gyújtókörben nem vészes az áramerősség.
(#) Skip válasza pbalazs hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

a TIC126 os triac helyett egy BAT140 es et kaptam ami hasonló dolgokat tud...
viszont nem tom a lábkiosztásást
itt megtaláltam:
[link=http://www.ortodoxism.ro/datasheets/philips/BTA140_SERIES_2.pdf]http://www.ortodoxism.ro/datasheets/philips/BTA140_SERIES_2.pdf[/link]
de viszont nem tom hogy most melyik melyik
a 3. lábat kell az ic 4 es lábára kötni? és a másik kettőt a a trafóhoz? mindegy melyik fele melyik fele? nem hinném...

230V az átüt a kondi két lába között ha csak levegő van közte? nem valószínű igaz? vagy mégis?

A rajzon egy tirisztor van, nem triak.
Most szerintem használhatsz a tirisztor helyett triakot is. Nem néztem meg tüzetesen, de kb. jó lesz helyette.

Úgy kösd be, hogy a triak (BTA140) T1 és T2 lába legyen a tirisztor (TIC126) A és K helyén. A gate meg ugyanaz mindkettőnél.

A triak tulajdonképpen két tirisztor antiparalell kötve, ezért kétirányú, tehát felcserélheted (nem mindig) a T1 és a T2 lábakat.

Nem üt át, de a kapcsoláson nincs olyan kondi, amin 230V van. Melyik kondira gondoltál?

a kondis dolgot elnéztem!!!
köszi a lábakat bekötöm ugy

a villanócsőbe melyik a plusz és a minusz??
a középső a gyújtó ha igaz
a két szélső közül az egyiknél van egy ilyen kis tekercs! a másiknál csak egy rudacska ( az előzőnél a rudacskára vna tekerve az a spirálos tekercs!)
jah és ez be van szürkülve bellülről! melyik lehet a minusz?

Na ezt nem tudom. Szerintem mindegy, elvi különbség talán nincs is. Próbáld ki így is, úgy is.

okés ki fogom csak bele kéne raknom vmibe... meg átnézem még nyolcszor! bár sztem még addig nem próbálom ki mig nem megyek el biztosíték foglalatot venni! vagy szigszalaggal ragasztok odaaa két drótot idéglenesen! meg alapba sztem nem jó igy ahogy összedugdostam!mmindjárt lefényképezem ha azt mondod hogy kész öngyilkosság akkor mondd meg még most időbe!

a kép nem jó minőség bocsi! de sztem azt fogod mondani hogy nehogy rádgjam a 230 at mer nagyon hülyén van igy összerakva... ha tényleg igy van akkor mondd meg légyszi köszi
bár a legrosszabbat a villanót meg a gyujtóját nem raktam bele! ezt bele lehet ide ebbe rakni?
bocs hogy egyre hülyébbeket kérdezek

DSCK0056.JPG

Hát, ami igaz, az igaz: nagyon csúnya.
Ettől függetlenül működhet. Egyszer úgyis ki kell próbálni.
Csináld úgy, hogy összerakod teljesen, letakarod valamivel, és egy hosszú vezetéken viszed oda a 230V -ot, és így távol leszel induláskor.

király tudom hogy csúnya csúnya csúnya!
de működjön! és ha müxik jobban összerakom!! letakarni mér kell?
(#) MaSTeRFoXX válasza Skip hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

Én annyit javaslok talán hogy köss az egésszel sorba egy jó nagy teljesítményű izzót (vagy többet párhuzamosan) vagy valamit.

Nem kell, csak célszerű. Ha valami repül, akkor ne a szemed közt landoljon.
(#) Báddzsó válasza pbalazs hozzászólására (») Okt 21, 2006 /

Idézet:
„Ha valami repül, akkor ne a szemed közt landoljon.”
az még mindig jobb mint ha a szemében landolna...

huh életem legveszélyesebb konektora lesz! vagyis hát "dugása" de legrosszabb esetbe leveri a biztosítékot! vagyis remélem! Nagyon köszönöm amugy a segítséget!
de majd csak holnap dugom be! még addig párszor átnézem! nagyon köszönöm mégegyszer jó éjt!!! jah és mégegyszer köszi!!
(#) Skip válasza pbalazs hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

hát összeraktam de sajna nem müxik!
lehte hogy nem jól kötöttem be a villanócsövet!
a képen látható villanócsövem van a középső a nagyfesz igaz? arra megy rá a tekercs vékonyszála és a másik kettő közül melyik a plusz és melyik a minusz? egyiken van egy ilyen spirálami köré van tekerve egy rudacskának (a lába)

[off] szabi83 a képet átméretezte! Legközelebb figyelj erre! kösz!

DSCF4161.JPG

(#) bbatka válasza Skip hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

A feszültségek megvannak a villanócsőnél? Valaminek kellene történnie.
(#) Skip válasza bbatka hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

hát ugy csináltam hogy a középső lábra ráraktam a tekercs vékony kivezetését! a másik kettőre már nemt om hogy hogyan a pluszt meg a minuszt.
és az R9 es ellenállás(47k 1W os) melegedett és szagot adott ki de most szét szedtem mégegyszer megpróbálom összerakni... de nagyon melegedett!

Rakd össze mégegyszer és ellenőrízd hogy a triaknak megvan -e a gyújtóimpulzus. Én inkább a rajzon is feltüntetett tirisztort használnám.

olyat nem kaptam de azt mondták ugyanazt tudja mint a másik bár van még egy másik bolt! megpróbálom mégegyszer összerakni! aztán meglássuk lesz ami lesz...

jah amugy a gyujtó impulzus sztem van mer oda raktam egy ledet és az villog! vagyis felvillan amikor a villcsőnek kéne

A triakot akkor felejtsd el és tirisztort használj. Ellenőrizd mégegyszer a gyújtótekercset hogy jó-e egyáltalán illetve valószínűbb hogy fordítva raktad be. Ezt kis váltófeszültséggel tudod megnézni ahogy már korábban is írtam. Utánna meg kell vizsgálni hogy a villanócső részére megvan-e a 200-300V~. Ennél a fajta villanócsőnél szerintem mindegy hogy kötöd be, csak középen legyen az 5KV.
(#) pbalazs válasza Skip hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

A CS2 és a CS3 közül kivetted a rövidzárat?

Szerintem is mindegy a bekötés, de a csövön kb. 650V DC van, nem 300V AC.

Az R9 meg rosszul van méretezve: kb. 300V van rajta (ha éppen nem villan), tehát P = U*U/R képletből 1.9W jön ki. Cseréld ki nagyobb teljesítményűre.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

ill. 200-300V egyen
(#) pbalazs válasza bbatka hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

Ha jobban megnézed, van ott kb. 650V is.
(#) bbatka válasza pbalazs hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

Csak emlékezetből írtam. Olyan rossz az a kép hogy megfájdult a szemem tőle.
(#) pbalazs válasza bbatka hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

Hát, ami igaz, az igaz :yes:
(#) Skip válasza pbalazs hozzászólására (») Okt 22, 2006 /

2Wattos az ellenállás (R9)
a rövidzár kivéve! a gyujtót kicseréltem...(megfordítottam...a villcsőn a két szélét szintugy megfordítottam... de semmi... csak az az R9 melegszik 2 W os létére....

az nemlehet hogy hiányzik az a Glimm meg az a poti?

azt a BTA140 akkor midnenképp cseréljem ki?!
Amugy bocsi a rajzért!
de nem értem én eztet...:S:S:S

mér is működne!
Következő: »»   6 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem