Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
Megkérdezhetem, hogy mi nincs rendben szerinted Kandóval?
Sziasztok!
Jövőre én is a Kandóra akarok menni. Az lenne a kérdésem, hogy mit tanul, mivel foglalkozik az aki Műszertechnikai és automatizálási ill. az Automatika részre megy tanulni, ill. mi a különbség a kettő közt? Azért is kérdem, mert mint írták el kell dönteni melyik telephelyre jelentkezünk. Köszi!
Ne féljetek elmondani kétségeiteket, az igazság úgyis a kettő között van, de ezzel csak a kívülállókat kavarjátok meg, pedig tök jó lenne ha csak megközelítőleg is lehetne képet alkotni.
Hogy mi nincs rendben?
Maradjuk annyiban, hogy az egész felsőoktatás nincs rendben. Bizony komoly gondok vannak vele. Konkrétan a Kandóval nincs bajom (persze megtanultam az évek alatt, hogy mennyit várjak tőle), csak nem olyan rózsaszínű, mint ahogy azt előttem leírták. Aki laborokba akar járogatni különórákban, fejlesztgetni akar, stb. annak nem itt a helye... no persze itt nem is ez a cél, mert itt jelenleg üzemmérnöki képzés folyik (jó sok humán tantárggyal, ami nem is lenne baj, ha nem a laborok rovására menne). Ennyit a siránkozásról, helyette inkább az jöjjön, amitől jobb lehet: Sajnos a ponthatárok utat nyitnak mindazoknak, akiknek finoman szólva keresnivalójuk sem lenne itt. Ennek a következménye lett a nagy lemorzsolódás. Így aztán be is vezették nem olyan régen, hogy gólyának az előadás kötelező. Nem segített, így most a követelményrendszert kezdték kurtítani, mert hát azért mi az, hogy itt ennyien buknak... Csak azt tudom mondani, hogy szorgalommal, a megfelelő tanárok jó értelemben vett kihasználásával... nem utolsó sorban otthoni munkával (adatgyűjtés, mérések, szimulációk, stb.) gyakorlatilag elég értékes diplomához lehet jutni, de a langyos vízben történő úszkálással, mások munkáját ellopva csupán olyan lesz a diploma értéke, mint bármely más főiskolában. Remélem itt az előbbi típusok találhatóak meg, mint potenciális Kandósok. Az iskola hírnevét meg kell őrizni, és ehhez szorgalmas, értelmes hallgatók kellenek. Sokat agyaltam, hogy itt mindenféle sérelmeket irkáljak, de teljesen felesleges. Azt úgy is mindenki a saját bőrén érzi majd meg. Legyen büszke a Kandós, de ne a semmire! legyen ez a végszó...
Hát igen... Meglátszik a felsőoktatás problémája rendesen. A TVSZ változtatások is ezt tükrözik. Eddig 3- tárgyfelvétel utaán byebye volt, mostmár akárhányszor fellehet venni bármit, vaskos összegekért
A tanároktól is halottam már vissza jópárszor, hogy csúszik le a színvonal, de aki tanulni akar az megtalálja a helyét a Kandón szerintem
Valószínűleg olyanoktól hallottad, akik oda jártak....
Akik Óbudára jártak, olyanok biztos nem mondtak ilyesmit...
Szia, elég mókás, hogy én is pont ugyanezért vagyok itt, és pont az Automatika meg a Műszer közt tipródom én is
![]() Valaki a fenti két szakról légyszi világosítson fel minket... A kisáram - nagyáram dolgon kívül milyen különbségek vannak? Linux-ozni melyiken lehet inkább? Az első két évben van valami különbség, hogy melyik telephelyre megyek? Utána a szakválasztásnál mennyire számít majd? Meg milyenek a laborok, a tanárok, a társaság, stb? Légyszi mondjatok valamit, ami esetleg segít dönteni.Előre is köszi! --efti
Hmm, az előző 40 oldal elég sok mindenre választ adott, (bocs, hogy sok mindent kérdeztem, ami korábban már le lett írva), meg újra átböngésztem a két intézet honlapját, de dönteni még mindig nem tudok
![]() Egy sarkított kérdés, de legalább gyakorlatiasabb: vajon melyik intézet látna szívesebben egy UAV projektet (valami robotrepülőgép-félét)? Ez melyikhez állhat közelebb? Itt most az irányításra és helyzetérzékelésre gondolok inkább, bár ez elég összetett projekt lenne...
Szomorú szívvel mondom, de szerintem műszeren jobban támogatnak majd ilyenben. Mondjuk most én is beleestem abba a hibába, hogy nem ismerem a műszert és úgy mondok véleményt.
Köszi, volt egy ilyen érzésem... Mindegy, hetedike volt megadva határidőnek, úgyhogy megjelöltem Óbudát. A többit meglátjuk. Most van két évem gondolkodni a folytatáson. Aztán ha megtanítanak motort vezérelni mikrokontrollerrel, az sose árt
![]() Üdv, efti
kandó fm es mixaxrchivumokat töltehtek fel? azok az életeim
azok amixek amik örökké élni fognak.
Véletlenül nincs itt olyan (ex)kandós, akinek a 2003-as gólyatábor dvd-je megvan? Azt kajtatom már egy ideje, de sajnos nem sikerült még megszerezni.
Helló!
Nem tudjátok véletlenül, hogy mikor szokott lenni a táv/levelezőnek a beiratkozás? gondolok arra hogy hétvége vagy hétköznap... köszi!
Jelentem felvettek, Kandós leszek!408pont
grat neked
engem is felvettek Joecityt jelöltem be, aztán majd kiderül.....
Gratulálok neked is! Nappalira jelentkeztél?
én a távot, mert dolgozom.
sajnos a nappali nem megy bizonyos okok végett csak összefutunk majd sok sikert
Sok sikert! Majd összefutunk, úgy is lesznek Kandós bulik.
Éljen a Kandó!
így van: tanulás, buli
éljen a Kandó csáó
Engem is felvettek nappalira.
Helló
Engem is felvettek a kandó-ra. De én koleszos szeretnék lenni ilyenkor mi a teendő vagy küldenek tályékoztatót? előre is köszi üdv.
Hamarosan fogsz kapni egy levelet amiben benne lesz minden a beiratkozással és a koleszal kapcsolatos tennivaló. Úgy tudom hogy a koleszjelentkezést leadni mostantól kezdve már csak elektronikusan lehet legalábbis régieknek úgy volt hogy úgy lesz idénytől de lehet már újaknak is. Sok sikert az első félévhez, találkozunk KIN kupán
A jó öreg kinkupa... Már alig várom, hogy immáron hatodszor is részt vegyek rajta
Kár, hogy kettőt ki kellett hagynom Amúgy még mindig várom azon bátor (botor) jelentkezőket, akik 2003-ban kezdtek ÉS voltak gólyatáborban ÉS a 2003-as gólyatábor DVD-jét is birtokolják, hogy nekem is legyen belőle egy példányom (persze az első két feltétel nem feltétlenül kell, hogy teljesüljön a DVD-hez).
Ezt az elektronikus jelentkezést hol tudom leadni?
És az általad említett levelet körülbelül mikor kapom meg? üdv.
Majd a levélben le lesz írva, amit hamarosan meg is fogsz kapni!
Üdv!
Szerintetek melyik érdemesebb: BMF vagy BME, nyilván elektromérnöki szak?
Olvass vissza. A topic elég nagy százaléka erről szól.
A BME-n sokkal mélyebb alapokat kapsz minden tantárgyból és sokkal tágabb ismeretségi körrel rendelkezik ez az intézmény, mint a Kandó, valamint az anyagi helyzete is sokkalta jobb. Sokkal nagyobb és komolyabb lehetőségei vannak az embernek a BME-n, én úgy érzem, így utólag és komolyabban belegondolva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |