Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 208
(#) Gabriell1 hozzászólása Okt 21, 2007 /
 
Sziasztok.

A kis neonokat hogyan tudnám begyujtani nincs valami univerzális inverter? Mert a csövek jók felvilan mikor kihúzom a konektorból.
(#) bbalazs_ válasza Gabriell1 hozzászólására (») Okt 24, 2007 /
 
Esetleg nezd meg azt a hattervilagitasi egyseget.
Mekkora, milyen cuccok vannak benne?
A fenycsovek parhuzamosan vannak kapcsolva?
Mekkora fenycsovek vannak benne?

Esetleg kepet is feltehetnel.
Amikor villan es utana semmi, az a leggyakrabban trafohiba, altalaban szekunder kori atutes.
Vagy az egyik primer kor zarlata, ilyenkor altalaban felvezeto a ludas, megpedig a trafohoz legkozelebbi FET szokott pukkanni. Merd ki oket.
(#) ReFi hozzászólása Okt 24, 2007 /
 
Idő közbe meging bedöglött a TV-m, de most ugy néz ki hogy nem az inverterrel lesz a baj.
Hibajelenseg: gyenge háttérvilágítás.
Nincs multim és most nem tudom kimérni hogy meg kapja-e az inverter a 12v-ot.
(#) bbalazs_ válasza ReFi hozzászólására (») Okt 24, 2007 1 /
 
A gyenge hattervili is az inverterrel lehet kapcsolatban.
Vagy ritkabban az alaplapi segedfesz-eloallito (ami az inverternek mondja meg, hogy mekkora kitoltessel menjen). Ott kis smd NPN tranyok szoktak pukkanni.

Lattam, hogy el is adnad.
Valami iranyar?
A cucc merre van?
(#) ReFi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 24, 2007 /
 
PC táprol inditottam az invertert es ment frankon.
Szal nem lesz meg a 12V az alaplapi csatlakozon.
Ha lesz multim kimerem
(#) bbalazs_ válasza ReFi hozzászólására (») Okt 25, 2007 /
 
Huuuu, bocsi, valamit nagyon elneztem.
En Gabriellnek valaszoltam....
(#) wt2151 válasza Gabriell1 hozzászólására (») Dec 28, 2007 /
 
Hello
megvan még a philips lcd tv-d engem érdekelne ha esetleg meg van még akkor lécives irj nekem a wt2151@freemail.hu ra hogy mennyit gondoltál érte na meg hogy hol tudlak elérni (tel szám)
Köszike : Tibi
(#) Fatal 00 hozzászólása Feb 2, 2008 /
 
Sziasztok! Új vagyok itt a segítségetek kérném. Van egy le32r88 tip. Samsung lcd tv-m. A gondom az vele hogy a jobb felső sarkánál világosabb a képe,a szinei is halványabbak. Ha meg fekete a képernyő az a fele világosabb. Próbáltam már állogatni mindehogy de nem tudom eltüntetni. Mi lehet a baja?
(#) ReFi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 27, 2008 /
 
Hello bbalazs

Kicsit feledesbe merült a projekt, de most megint elöszedtem. Inverterre meno csatlakozon 11.5 V van amint radugom az invertert lemegy 7.5V-ra. Valszeg emiatt halovany a vilagitas.
Talaltam egy tranyot aminek a bazisan ott a 12V a kollektoron pedig a 7.5V, B1203 volt rairva.
datasheet

Ilyet mar nem kapni, van helyette 2SB1204.

Ha lecserelem a tranzistort akkor valszeg meg fog javulni?

Köszi.
(#) ReFi válasza ReFi hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /
 
Sikerült ma végre megint megcsinálnom, tényleg azzal volt a baj
(#) bbalazs_ válasza ReFi hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /
 
Bocs, az elozot valamiert nem vettem eszre...
De mindenesetre gratulalok, ugyes vagy!

(#) ReFi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /
 
Lehettem volna ugyeseb, mert amikor szedtem le a rossz tranyot az uj pakaval, leszedtem azt a pad-et is amire a z egesz tranyo ra volt forrasztva hűtés/hö elvezetés gyanánt. Igy egy bordat lehet nem art majd ratenni hogy sokaig birja.
(#) DonCarlos hozzászólása Ápr 13, 2008 /
 
Hello!

Tudom hogy nem tartozik szorosan a témához, de nekem van egy grafikus LCD-m ami EL háttérvilágítással rendelkezik. Ehhez kéne nekem inverter. Van itthon egy kék hidegkatódcsöves moddingcuccom aminek elszált a tápja. A tápba egy tranzisztor és szerintem egy kondi halt meg, ezeket kicserélve müködni fog elvileg. A kijelzőmnek 100v ac és 400Hz kell. Erre annyi van irva(a tápra) hogy 94 V. Ha ezt rákötném akkor mi történne? Előre is köszi a segítséget!
(#) bbalazs_ válasza DonCarlos hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /
 
Igy latatlanban nem tennem ra, akkor sem, ha mukodik.
A hidegkatodosok altalaban 400V felett mennek es joval magasabb frekin.

Ennek sajat tap kell, ami a parametereknek jobban megfelel.
(#) DonCarlos válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /
 
köszi! akkor sajna marad a conradbol rendelés...
(#) jdani hozzászólása Máj 24, 2008 /
 
Helló. VAn nekem egy 15-ös HANSOL monitorom, én nekem is a háttérvilágitással vana gondom. a monitor hibátlanul működik, de nem látni rajta semmit, mivel nicsn háttérvilágitás. most is azt használom, és ugy, hogy rávilágitok a monitorra 20 fehér SMD leddel, és ugy látni valamit rajta. SZétszedtem, és vélemyényem szerint 2 neoncső van benne, ami a háttérvilágitásért szolgál. volt benne az inverter, 2 inverter trafóval. volt rajta 2 kimenet, ami a neonokra jött, és egy bemenet, amin 4 kábel van. le is fotóztam ezeket, és szerwetném a segitségeteket kérni, hogy mit kezdjek ezzel. köszi.
(#) bbalazs_ válasza jdani hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
Elsokent merj ra, hogy van-e feszultseg az F1 jelzesu alkatresz mindket oldalan.
Aztan meg kellene nezni azoknak a haromlabu kicsi alkatreszeknek az integritasat.
(#) Moderátor hozzászólása jdani hozzászólására (») Máj 24, 2008
 
Ajánlani szeretném az IrfanView nevű programot. Azt csináltam, hogy megnyitottam benne az 1,8 MB-os képeidet, aztán elmentettem őket ugyanúgy JPG formátumban, viszont ilyenkor extraként be lehet állítani a mentés előtt az úgynevezett tömörítési arányt. Ezt 50%-ra vettem, és lám-lám, csoda történt, 1,8 MB-ból lett 230 kbyte. Célszerű alkalmazni. Egyébként a kép élességével szerencsére semmi komolyabb gond nincs.
(#) jdani válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
és azért kb hány voltank kelelne ott lenie, hogy anynira állitsam a voltmérőm. és hogy gnoopndolod, hogy mindkét oldalán mérjem? a + tegyem a F1 egyik odlalára, és a - a másik odlarra? Vagy az egyik öodlalát a GND-hez és a másikat az egyik odlalához? De egyébként tuti hogy az? mert nekem minden egyes tippnél szét kell szednem a monitort. ÉS ha az, akkor be lehetne tenni egy vele egyező értékű 5x20-as uveg biztositékot?
(#) Kommy hozzászólása Júl 16, 2008 /
 
Szaiasztok!
Nekem lenne egy VideoSeven (V7) lt20E-1 típusú lcd tévém , aminek az a gondja , hogy amikor bekapcsolnám felvillanik a kép , majd kikapcsol a tévé (készenléti állapotba) ilyen tápegység van benne
(#) majzi hozzászólása Aug 31, 2008 /
 
Üdvözletem mindenkinek
Két kis LCD javításához kérnék segítséget.
Azt egyik egy öklömnyi CASIO TV-7500-hoz keresek kijelző megvilágító csövet ( kép mellékelve), a másik egy kicsit nagyobb tenyérnyi kijelzős NOSE LCDTV5 típusú, ehhez pedig nagyfesz trafót keresek ( a helyének a képét tudom mutatni). Ha tudtok valamit segíteni írjatok légyszi.
köszönöm Majzi
(#) Papp Ferike válasza Kommy hozzászólására (») Aug 31, 2008 /
 
Méregettél benne?
(#) Kommy válasza Papp Ferike hozzászólására (») Aug 31, 2008 /
 
Nem mivel nem tudtam mit lehetne mérni, de most már más a hibajelenség mert működik a tévé csak nincs háttérvilágítás, és ha minden igaz akkor a tranzisztorok valamiért tönkremennek benne, mert azok ki lettek cserélve. és utána felvillant az alsó 1/4 és utánna ki is kapcsolt a tévé, majd újra bekpcsolva működik háttérvilágítás nélkül.
(#) McKey hozzászólása Szept 8, 2008 /
 
Sziasztok!
Van egy AG neovo E-19A LCD monitorom, amiben két fénycső van és az inverterük egy panelen, azon láthatóan mindenből kettő. Az egyik trafó elfüstölt rajta. Egy pillanatra van háttérvilágítás, a fénycsövek jók. Honnan tudok bele megfelelő invertert/trafót szerezni?
(#) Juszuffe hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
Üdv!
Van egy Xerow típusú lcd monitorom és az vele a gondom hogy mikor bekapcsolom felvillan a kép 3 másodpercig majd eltűnik a háttér világítás (képet ad a monitor mert vetült fényben lehet látni) eközben ózont termel a táp rész (jó szimatom van hozzá ) két tekercs van hozzá,
a katódsugárcsövekből nemtudom hogy most 2 avagy 4 van e de 4 csatlakozó van az alapnyákon. Ha lehúzom az egyik pár csatlakozót akkor fel se villan, ha a másik két párat húzom le akkor csinálja a felvillanást . Előfordulhat hogy a 3 darab csatló keramid kondenzátor adta meg magát és egyik áthúz amiatt érzek ózon szagot?
Remélem tudtok segíteni mert jó lenne ha működne a monitor
Üdv : Tomi
(#) Juszuffe hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
Itt van róla egy kép is
annyit hozzáteszek hogy valaki már bűvölt rajta valamit, mert az egyik stekker lába újra van forrasztva....
No meg a kondira rá van írva hogy 15j 6KV . ez egy picit el van szineződve (lehet ez a baj?) bár az a baj hogy nemtalálokj erről az alkatrészröl semmit a neten :S a boltba is csak néztek hogy ez miféle kondi lehet :@
Üdv: Tomi

táp.JPG
    
(#) tami0072 hozzászólása Jún 13, 2009 /
 
Sziasztok ojan csatlakozó hogy LVDS ismerős e vkinek
mert nekem kellene egy ijen kábel a másik vége legyen bármi plazma tv-m csak ilyennel van szerelve.
(#) Ricsi89 hozzászólása Júl 9, 2009 /
 
Helló!
Van egy Philips lcd tv, aminek nincs háttérvilágítása. Szétkaptam, az inverteren egy fet halott. A többi feten 4532-es felirat van. Ez milyen fet lehet? Nem találok róla semmit. Van nekem egy marék irf4435-ös fetem. Abból lehetne-e helyette belerakni? A panelen a biztosíték jó, más hibát nem látok csak ez a szétrobbant fet van. Ha kicserélem, fog menni? Képeket mellékelek.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 10, 2009 /
 
Úgy látom nem sokan olvassák a témát. Ma megjött a fet az inverterhez. beleraktam, de semmi. A tv egyébként megy, dvd lejátszót rákötve hang van, de kép még mindig nincs. Az invertert 3db BIT3106-os IC vezérli. Jeleket kap, de nem csinál semmit. A panelra 24V-os tápfesz megy be és az IC ebből 8V-ot kap. Érdekes, hogy egy csőhöz két trafó van. Ezt nem tudom hogy lehetnek bekötve. Valakinek valami ötlet, hogy miért nem megy az inverter? Gondoltam rá, hogy kevés lenne az IC-nek a tápfesz esetleg? Bár az adatlapon 4-13,5V-ig írják, egy pár oldallal lejjebb egy alapkapcsolásban már 10-13,5V-ig. Mivel elvileg minden alkatrész jó, nem tudom mi lehet a hiba. Érdekes, hogy a többi cső sem megy, nem csak az, amelyiknél halott volt a fet. pedig elvileg másik IC hajtja a többit. Szóval ha az tönkre ment volna, aminél a fet megdöglött, akkor is mennie kellene a többinek, nem? Nem értem miért kell ennyire megbonyolítani a dolgot. :no:
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 10, 2009 /
 
Elfelejtettem mellékelni az IC adatlapját.

bit3106.pdf
    
Következő: »»   2 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem