Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Neked nem stroboszkóp, hanem kivezérlésjelző kell.
Például ez a kapcsolás nekem nagyon bejött. Ebből kettőt kellene megépítened, és akkor balra a bal csatornát, jobbra padig a jobb csatornát vezérli ki. Jól nézne ki, kicsit ilyen knight-rider effektet kapnál ![]() Remélem érthető amit írtam, ha nem akkor lerajzolom. ![]() Üdv!
Mindenkinek szép napot.
FIGYELEM DANGER Szeretnék a szemetek elé tárni egy nem minden napi KÍNAI GAGYIT ami simán kaphatná a GYILKOS nevet kínai piacokon lehet ilyen sz.a.r.t be szerezni belseje egy dankóros amatőr szintjét képviseli. HIBÁK. -A hálózati vezeték kereszt metszete nem éri el a 0.5mm-t sem. -Az egész cucc fém dobozban védő földelés semmi. -A hálózati vezeték törés gátló töm szelence híján egy egyszerű csomózással le van tudva. -A két táp kondiról nem is beszélve amik darabonként 200voltossak amikor is 400voltosnak kellene lenniük valami porszívó fázis javító kondik lehetnek és látszik ,hogy valami régi szutykok. EZÉRT HA VALAKI ILYENNEL TALÁLKOZIK, AZONNAL VERJE SZÉT! :eek2: ![]()
Hat elegge durva a porteka :shocking: De a dobozt es a tukrot fel lehet hasznalni
![]()
Drágább a cső, mint maga a komplett strobi.
Érthető persze!
csak kifejezetten a mélyhangoknál szeretném ha ugrálna a ledsor... és kb 30bd LED-el szeretném megvalósítani... úgy, hogy bevilágítsa a szobámat ![]() ehhez valami ötlet ?
Sziasztok!
Megszeretném építeni ezt a Hobbielektornikaán telálható stroboszkópot, és azt szeretném kérdezni, hogy hol tudom beszerezni azt a ztr200-as gyúftótrafót? Mert a Hestore-on már nincs. Illetve a villanócső az lehet 250W-nál nagyobb? mondjuk 500W-os,vagy 1000W-os? Köszi előre is! ![]()
Szia!
A ZTR200 gyújtótrafót megtalálod az elektrokonthanál! Ehez a gyújtótrafóhoz mehet nyugottan a 250W-os villanócső,persze mehet a nagyobb teljesítményű villanócsövek is, de akkor nagyobb kondikat és ellenállásokat kell tenni!
Hello
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e konkrét típusú 230W-os villanócsövet ajánlani. A válaszokat előre is köszönöm
Szia!
Köszi! És az a glimm lámpa milyen legyen, vagy egyátalán mi az? ![]()
Szia!
Nincs mit! A glimmlámpa arra szolgál hogy begyújtsa a villanócsövet! A glimmlámpa ilyen 1cm az egész és két hosszúkás pöcök van benne, és ha áram alatt van akkor narancssárgán világít benne! Csatolok képet róla! Frodo94 csatolt neked egy linket onnan tudsz szerezni glimmlámpákat!
Köszi szépen!
Akkor ezek a glimm lámpák mind ugyanolyanok ugye? És még azt szeretném kérdezni, hogy mennmyire lenne bonyolult hogyha ebbe a kapcsolásba 1000W-os villanócsövet tennék. Tehát konkrétan mit kellene kicserélni mire? Köszi! ![]()
Sziasztok lehet hogy nem teljesen a témához kapcsolodik de lehet kapni kb 2ehuf-ért stroboszkópot és lenne egy olyan kérdésem hogy ugye az 2felé megy és a égő helyére 17-17 db ledet szeretnék kötni ez lehetséges és hogyan? elöre is köszimindenkinek
![]() ![]()
Miről beszélsz? Nem értem
![]()
Nem mert, nem égő van a strobiban hanem villanócső. Nézz egy kicsit utánna mi a különbség a kettő között. Ha LED et szeretnél, akkor 555 vagy hasonlóval hajtsd meg.
oké ki probálom
![]()
Szia!
Igen azok a glimmlámpák mind ugyanolyanok! Milyen kapcsolásra gondoltál? Melyik kapcsolásra? Üdv!
Vagy nemérdemes nagyobbat tenni, nemlesz 4 szer nagyobb a fényereje? Illetve mennyivel lenne drágább egy 1000W-os villanócső?
köszi!
Villanócsövet a http://bulitarhaz.hu-n találsz, 1500Ws kb 5000.-, R1-et cseréld 25W-ra amit hűtesz, a csővel pedig több száz µF-ot tegyél. A sajátomban 385µF van. És ahogy simpi is írta a diódát is cserélned kell.
Köszi a válaszotokat!
Most egyelőre megépítem 250Ws-es csővel, majd kősőbb csinálom nagyobb teljesítménnyel, csak még annyi lenne a kérdésem, hogy a glimmlámpát mindegy hogy hogyteszem bele? Tehát van valami polaritása? Illetve még az hogy a villanócsőnek 3 kivezetése van, vana két végén, és középen. Na most a trafó secunderét kössem a középsőre, és a +,-320V-ot a trafó két végéhez? Illetve még a csőbe az egyik végénél van egy kicsi "spirál rész" azt a -, vagy a +hoz kössem? Köszi! ![]()
Sziasztok, a következő kérdésem lenne, hogy építette-e meg valaki vezérlőt a sztroboszkóhoz mert tanácstalan vagyok. Végigolvastam a fórumot és a közzétett Elliott vezérlőt nem ajánlott összerakni, helyette szeretnék egy olyan vezérlőt ami basszusra (nem mikrofonos) müködik és ha átkapcsolom akkor sima manual módban müködik.
A manual résszel nincs gond 555 ic stb, de az aluláteresztős kapcsolással nem boldogultam, ha valaki estleg tudna segíteni és vannak tapasztalatai akkor szivesen fogadom Üdv.
Sziasztok!
Most felmerült egy probléma, megépítettem a kapcsolást, és az eleén villant 3-4-et a cső, és aztán már csak a glimmlámpa villog, ![]() Köszi!
Szia!
Ha a glimmlámpa villog, akkor nagy baj nem lehet, akkor a glimmlámpától "balra" lévő rész működik. A glimmet mindegy hogy hogy kötöd be, nincs polaritása. Szerintem mérj rá, hogy a cső végein megvan-e a kb. 320 V. Rámérhetsz még, hogy a gyújtótrafó nem szakadt-e meg. Illetve lehet, hogy a tirisztor ment tönkre. Üdv!
Ha óvatosan csavarhúzóval rövidre zárod a tirisztor anódját és katódját egy pillanatra, és bevillan a cső akkor a tirisztor a hunyó!
Mindezt a tirisztor kiszedett állapotában.Mert ha bent van a zárlatos tirisztor,zárogathatod, nem fog csinálni semmit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |