Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
2 nyiltnapon 2x mondták azt hogy 160ról TALÁN felemelik a ponthatárt 190re... Erre 220. Szép és jó csak az OKJ-m nem fogadták el és igy 212 pontom van
Akármi megoldás?
Hát én elsőre a BME-t néztem ki, oda is szeretnék menni, de ugye ott van a 377-es ponthatár. Minden esetre Matek-Fizika fakultációra jelentkeztem
. Csak meg lesz az a 400 pont. De azért a Kandó is ott van a listámon, nagyon fontos lenne, hogy Budapesten járjak suliba. Köszi az infót!
Bármikor újra érettségizhetsz. Az a 220 pont az 2 darab 55%os érettségi. Szerintem nem nagy követelmény.
Üdv
Okoskodni kell, számolgatni, nyelvvizsga mindenképp, emelt éréttségivel kapcsolatban meg abba kell belegondolni, hogy 80% emelt = 100% közép, ha úgy számolod a pontot, hogy a jegyeidet nem veszed figyelembe.
Hát nyelvvizsga lesz az tuti, mert a idén előrehozottan érettségiztem középszinten angolból 97%-ra. Egy kicsit még rágyúrok és nyelvvizsga. Hát fizikábol gondolkoztam az emelt szinten. Matekból meg kétlem, mert azért 80%ra megírni nem lenne semmi. Ha a jegyeimet figyelembe veszik akkor ugye maximum csak 380 pont lehet, ami meg kevés. Na de értem.
Sziasztok!
Segítsetek létszi rendesen eligazodni , hogy távoktatásban mikor kell mennem a suliba. Ahol a félévszámnál "1"-es van, akkor kell nem? http://tavoktatas.bmf.hu/kando.php?menu=3 köszi
Sziasztok!
Igen, m.gyula3, ha most kezded az első féléved akkor úgy van ahogy írtad, azokon a megjelölt napokon kell suliba menned ahol az "1." szerepel. Vannak itt köztünk ősszel kezdő levelezősök is rajtam kívül? Jön valaki a szeptemberi matek előkészítőre? Én 5-ös voltam matekból ,de szerintem ott a helyem.
Halihó!
köszi! Én is ott leszek a matekon elvileg. Köv.héttől meg remélhetőleg matek tanár is lesz. üdv!
Üdv!
A matek előkészítő teljesen felesleges, ha valaki kicsit is tud deriválni, integrálni, függvényt elemezni. De ha nem nehogy azt higgye, hogy az előkészítőn meg fogja tanúlni profira. Esetleg cseppet bevezetik a Matek1 világába. Aki elmegy az előkészítőre az semmilyen plusszi pontot sem fog kapni a továbbiakban. (Semmilyen retorziót nem kap ha nem .) Szerintem inkább a gólyatábor a jobb befektetés. T.:Márk
Ezzel én is egyet értek, bár a matek I-II is ismerős volt, nagyon keveset kellett a középiskolaira "rágyúrni", ezt tudtam mikor felvettek is, de , hogy szokjam a légkört, próbáljam felmérni miben is másabb egy főiskolai tanár mint egy középiskolai, hát elmentem és azt tapasztaltam, hogy azaz 5*x óra úgymond teljesen felesleges, mivel aki ezeket tanulta középiskolában annak azokkal a feladatokkal amiket ott csináltunk nem volt gondja, aki pedig nem tanulta az röpke pár perc alatt amíg ott elmondták miről is van szó nem értette meg. Egyébként a matek előadások teljesen korrektek, ha oda bejártok és otthon tanulmányozzátok akkor meglehet csinálni, elég szájba rágósan elmondanak mindent
A Bsc-nek 'köszönhetően' már nem vészes a matek....--gy
Sziasztok!
Engem is felvettek a Kandóra, így idén kezdek az Óbudai telephelyen. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy a Gólyatábor milyen szokott lenni általában? Érdemes rá elmenni?
Szia!
Bár én még nem tudom, hogy érdemes lesz-e elmenni, de én mindenképpen ott leszek .Mellesleg a felsőoktatásban tanuló ismerőseim nagy százaléka szerint nagyon érdemes elmenni a gólyatáborba - egyrészt mert jó buli szokott lenni úgy általánosságban, másrészt pedig egy kicsit megízlelheted az ottani légkört. No és persze nem utolsósorban megtudhatod a felsőbb évesektől, hogy melyik tantárgyat melyik tanárnál érdemes felvenni.
Végül is jelentkeztem én is. Majd meglátjuk milyen lesz. Nem vagyok egy nagy "partyface", de ahogy te is írtad nemárt megízlelni az ottani légkört, és összeismerkedni az emberekkel...
Sziasztok!
Néhány oldallal előrébb(35.oldal) felkerült a távoktatásos matek tananyag. Én is belenéztem és rögtön az első témakörben találtam egy hibát, de lehet csak én vagyok a hülye? A 6. oldalon a megoldások közt az 1. feladat 2. megoldása mintha nem lenne jó!? Valaki aki vágja a mátrixokat ránézne ,hogy mi az igazság? Remélem nem lesz tele hibákkal ,mert olyan jó érthetően levannak írva a dolgok és szívesen olvasgatom ,hogy már előzetesen legyen némi fogalmam a leendő matek tananyagról. Előre is köszönöm!
Szia,
nekem kijött a helyes eredmény (mármint, ami a megoldásban szerepel), nézd át mégegyszer a Te számolásodat, azok a fránya előjelek szokták megzavarni néha az embert.
Sziasztok!
A Kandón kezdek szeptemberben. Kollégiumban szeretnék lakni. Olyan problémám akadt, h kell egy csomó igazolás, hülyeségekről a szoctám rendszerben. Ha csak ott akarok lakni és nem szeretnék szociális juttatásokat akkor is kell mindez? Ha esetleg van valakinek tapasztalata az írhatna.
Nos, többször is átszámoltam és mindig ugyan azok az eredmények jönnek ki. Mellékeltem a számolást. Igazából az eredmény mátrix második sorának utolsó két elemével van a baj. A tananyagban -7 és 11 jön ki nekem pedig mindig 5 és 27. Mit rontok el ,ha valóban én hibázok?
A kollégiumot szociális helyzet alapján (is) kapod. Igazolj mindent. Különben is jól jön az a pénz évközben!
Szia!
Szerintem nem érdemes vele foglalkozni, "mert ez sem a zh.-n, sem a vizsgán nem fog előfordulni" Illetve vizsgán megkaphatod elméleti kérdésnek, de ott pedig csak magolni kell. Üdv!
heló
Most kaptam ezt a levelet szerintetek mit csináljak mert tanácstalan vagyok ilyenkor mi a teendő... Mondjuk nem is nagyon értem miért kaptam. kösz mindent üdv.
Azért kaptad mert jelentkeztél a felsorolt intézményekbe és a Kandóra fel is vettek. Most szedj össze minden igazolást amit kérnek és küld el minél előbb a megadott címre.
Hello. Én is megyek ősszel Joe city-be levelezőre (másoddiplomásként), és a matek előkészítőre (nemtudom hogy felmentenek-e matekból (GDF - 4-es matek szigorlat, 2004), elvileg szeretném újra áttanulni az egészet, jól jön a fizikához, elektrotechnikához)
Nincs valakinek TANTÁRGY LISTÁJA??? Fél éve találtam egy excel táblázatot a bmf.hu-n, de most sehol sem találom. Szeretném ebben a 3 hétbe elkezdeni az ismétlést az első zhkra.
Matek előkészítőnek semmi értelme, aki még nem jelentkezett, ne is tegye, lesz elég könyv, meg jegyzőkönyv, meg útmutató, amit venni kell. Ha akarod felrakhatok egy első féléves órarendet, külön listám nekem sincs, de ott láthatóak a tantárgyak.
230 pont. Grat. Nekem 212 lett, mert nem fogadták el az OKJ-m. Jövőre ujra jelentkezek, de már nyelvvizsgával... Amúgy igaz, hogy azért lett mindenhova ilyen magas a pontszám, mert most végeztek azok, akik még nyelvi előkészítőre mentek 5 éve és többen voltak mint várták?
Köszi
Elég sok pletyka kering, hogy miért. Tavaly még azt is hajtogatták többen, hogy az államilag támogatott képzés is fizetős (lett volna) és ezért kevesebben adták be.
Akinek kevés pontja lett: Ne csak a többletpontokra gyúrjatok, tessék újra érettségizni matekból. Ingyen van, és nem fog megártani . A 2 halál tantárgy a matek és a villamosságtan.
Mivel anno földrajz lett a választottam (akkor s franc se gondolta volna hogy kitörölhetem vele) idén csináltam egy infót. sajna csak 64% ltt de ez van. Matek újra?
Kizárt. 2éve nem volt matekom. Félek is, hogy fog menni Nyelvvizsgával kb 240 pontom lesz. Ha az nem lesz elég kandóra akkor az már irreális lenne...
Arra próbáltam rávilágítani, hogyha gyenge vagy matekból, be se add inkább amíg nem gyúrsz rá. Pont azért kéne újra nekifeküdnöd a mateknak mert 2 éve nem volt.
Ha első félévben nemszerzed meg a matek aláírást nagyot csúszol... Benn is kell maradni nem csak bejutni Tényleg csak a segítő szándék beszél belőlem!
A pótfelvételivel nem próbálkoztál ?
Szerintem azon felvennének..
Idézet: „Benn is kell maradni nem csak bejutni” Teljesen igaz. A matekkal nem voltak gondjaim sose. Meg a rágyúrás mégsem ugyanaz mint az érettségi szerk: x555 pótfelvételi eljárás csak a mesterképzésen illetve a fizetősön van |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Akármi megoldás?
. Csak meg lesz az a 400 pont. De azért a Kandó is ott van a listámon, nagyon fontos lenne, hogy Budapesten járjak suliba. Köszi az infót!
Jön valaki a szeptemberi matek előkészítőre?
Én 5-ös voltam matekból ,de szerintem ott a helyem.

Szeretném ebben a 3 hétbe elkezdeni az ismétlést az első zhkra.
. A 2 halál tantárgy a matek és a villamosságtan.
Nyelvvizsgával kb 240 pontom lesz. Ha az nem lesz elég kandóra akkor az már irreális lenne...