Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
Szia!
Itt a tantárgy lista. Itt meg az említett Excel táblázat, félévekre bontott tárgyakkal. A matek előkészítőről meg annyit, hogy amelyik tanárnál én voltam ott el sem jutottunk a deriválásig, örült, hogy a középiskolai anyagot belesűrítette abba az 5 napba. Nem mondom, hogy teljesen felesleges volt, aki már rég matekozott annak jól jött egy kis ismétlés, de igazából nem sokat segített, mert vizsgán úgy is deriválni, integrálni kell. Sok sikert a tanuláshoz mindenkinek!
Hali
Az nem tudjátok megmondani hogy azt mikor közlik hogy felvettek e kollégiumba vagy sem? Mert lassan már beiratkozni kell és még mindig nem tudom hogy mi a helyzet. üdv.
Szerintem az még felújítás alatt áll, vagy mi a szösz.
Hello
Köszi szépen a listákat! Matek előkészítőre nem megyek, pont azon a héten leszek délutános, és a főnök nem enged el. Amúgy már van egy matek szigorlatom előző fősulimról, de az még 2004-ben volt... átismétlem házilag. Beiratkozás pénteken.. . :nezze: Idézet: „Beiratkozás pénteken” Szombat lesz az Ezek szerint gondolom nem jössz gólyatáborba, mert akkor a péntek esti hazaérkezésből már tudtál volna erre következtetni. De mindenesetre a kiküldött értesítőn is 29-e szerepel, ami szombatra esik.
Sziasztok!
A könyveket,jegyzeteket mikor és hol vehetik át az elsőévesek? Illetve az államilag támogatott képzésben résztvevőknek is kell érte fizetni? Nem pesti vagyok és munka mellett nem tudok csak úgy kedvemre felutazgatni.
Levelezőn kezdem. Még az érdekelne ,hogy kapunk valami listát ,hogy mit kell megvenni? Nem bánnám ha ezt a beiratkozás idején eltudnám intézni ,mert amiatt is szabadságot kellett kivennem.
Lista lesz biztos. Én sem oda járok, de jövőre el akarom kezdeni (Székesfehérváron mert az közelebb van). Egyébként érdemes felvenni felsőbb évesekkel a kapcsolatot.
Üdv!
Ha bementek a jegyzetboltba és mondjátok, hogy elsőféléves könyvek kellenek akkor ott röktön összeszedik nektek, csak ki kell perkálni a pénzt érte és vihetitek. Tavaj azthiszem 22-24.000Ft körül mozgott az egész féléves könyv ár. A könyveket az államilag támogatott képzésben lévőknek is ki kell fizetni. A Nyóckereseknek a Tavaszmező utcában, a Bécsi útiaknak a Doberdó úton van a jegyzetboltjuk. T.:Márk
A Tavaszmező utcaiban voltam már, azt hiszem az alagsorban van a jegyzetbolt. Azok is vehetnek jegyzetet akiknek nincs tanulói jogviszonyuk az intézménnyel?
Nem vásárolhatnak, mert elkérik a neptun kódot fizetéskor, és ellenőrzik az adatbázisban.
Privátban érdeklődj nálam, megvan 2 év majdnem minden jegyzete.
Ezzel az első éves dumával vigyázni kell a jegyzetboltban. Nekik is van egy listájuk, de pl digit tanárból rögtön 3 van. Az egyik diákat a vetít, a másik kettő meg a saját jegyzetéből tanít. Nem mindegy melyik kapod meg a jegyzetboltban. Utána visszacserélni vagy eladni macerás.
ui.: későbbiekre jó tanács: Schnöller-es villanytan laborra mindig vigyetek számológépet, villanytan jegyzetet, mérési útmutatót, lin-lin papírt és ha kedves az életetek akkor soha ne késsetek (5 másodpercért is rúgott már ki embert a laborból :eek2: ). De mindezek ellenére az ember Nála megtanul mérni az biztos! (6 órás folyamatos mérési tapasztalatból mondom)
Az óbudai jegyzetbolt a Kiscelli utcában van és szerintem ne vegyetek meg előre egy darab jegyzetet sem, mert ha bementek a jegyzetboltba tényleg kapásból rátok sóznak könyveket vagy 20-25ezerért. Első előadásokon úgy is elmondják a tanárok, hogy melyik az a jegyzet ami kell és mi az ami nem
Néhány jegyzetet/könyvet pedig egyáltalán nem érdemes megvenni.
Kérdésem nem függ össze az iskolakezdéssel,de érdekel,hogy mért vitték el a Kandó mozdonyt?
Arra gondolsz, hogy egy Szili került oda?
Mert a vasúttörténeti parkban jobban mutat szerintük
Igen arra gondolok, mert én arra emlékeztem amikor egy-két éve néztem képeket akkor még ott volt. Most meg már eltűnt és került helyére más, ami szerintem nem képvisel akkora értéket. Azért remélem egyszer visszakerül. Olvastam róla és megfogott Kandó személye és maga a mozdony is, ezért érdeklődtem felőle.
Ebben igazad van. Most lettem Kandós és amit olvastam, tényleg hozzá tartozik az iskolához. Kandó életrajza elég érdekes és le a kalappal elötte.
Itt a videó a Kandó mozdony elszállításáról: http://www.youtube.com/watch?v=siIkUGjoQBA Nagyon jó kis videó. Itt van másik link is a vasút villamosításáról. http://gigant.chem.elte.hu/mav/villany.html Érdekes nagyon szerintem. Jó olvasgatást. üdv
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, így sulikezdés előtt. Valamelyikőtök nem keres albérlőtársat? Előző félévben, amikor a szoctámos/koliigénylős papírokat kellett leadni, egy papír elmaradt, így buktam a szoctámot és a kolit egy évre. Írtam az előző kolimnak, hátha visszavennének, de még nem írtak vissza, és az idő sajnos fogy. Nem sokat tudok adni albérletre, így minél olcsóbb lehetőségek érdekelnének, amennyiben tudtok segíteni. Előre is köszönöm segítségetek!
Szia! Tévedés, minden egyforma értéket képvisel, mivel ott van és elkészültek. A Kandó is, Szili is, vagy egy Gigant is. A magyar ipar erejét mutatja. Yoe
A Kandóra holnap (2009.08.28.) megyek beiratkozni az aktuális évre.
Üdv!
Ma megkaptam az értesítést, miszerint felvettek, így nincs szükségem albérletre!
Akkor majd holnap találkozunk!
Üdv!
Velem is -- sejtettem, hogy lesznek még innen levelezősök
![]() Ja, a "hülye kérdések" kategóriából: illik ilyenkor legalább egy nyomorult inget felvenni, vagy elfogadható egy átlag póló+farmer kombináció is?
Értem mire gondoltál, ez ebből a szempontból igaz és jó meglátás. Én arra gondoltam, amikor írtam, hogy nincs akkora értéke, hogy nem fűződik olyan szorosan az iskolához mint a régi Kandó mozdony.
De, ha a magyar ipar erejét képviseli, akkor tényleg értékes a Szili is. Köszönöm a hozzászólást! |
Bejelentkezés
Hirdetés |