Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Az a strobi ami a főoldalon találtál az tökéletesen elég lesz a 5*5 szobádhoz,szóval nem egy bonyolult egy kapcsolás,megépítheted nyugottan!! A cső pontos tipusa FT218/250W, de itt megtalálod a gyójtótrafót is hozzá ZTR200! Sok sikert!
Sziasztok!
Tudnátok nekem linkelni 12v-os strobi kapcsolási rajzokat? Olyan kéne ami véletlenszerűen villogtat 2 vakut vagy szabályozható gyorsaságú. Köszi!
Sziasztok! Az 1700-as dragonhoz van valakinek nyák rajza?
Köszi!
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy hogyan csináljak egy hang által vezérelt stroboszkópot... Az alap strobim megvan...csak kellene egy hang által vezérlő áramkör, amit egy mikrofon működtetne... Hogyan lehetne ezt megoldani??? Előre is köszi a válaszokat... ![]()
Több különálló kapcsolással biztosan megoldható: mic előerősítő+sávszűrő+(feszültségerősítő)+optocsatoló
Ezer éve én csináltam ilyen vezérlőt, de már eladtam és a rajza sincs meg.
Kell egy szabályzott mic előerősítő (dinamikakompresszor) ez automatikusan beállítja magát a környezeti hangerőhöz, Ezután jöhet a hangsáv szétválasztása (de ez elhagyható) majd minden hangsávra egy csúcsdetektor. A csúcsdetektor pedig optocsatolón keresztül vezérli a strobit.
Köszi szépen az infókat...
![]() Azt hiszem, hogy neki is állok, hátha sikerül valamit alkotnom ![]()
Simpi mutasd már meg légszi, hol azon a sávszűrő ??
Szia!
Elég ha megcsinálod az ütem vezérlő kapcsolást és az optocsatolón keresztül megadja a jelet! Nekem nagyon jól bevált, 250W-os strobiba van beleszerelve nekem!
Jajj bocs nem neked akartam írni!
Leslie P-nek szól!
Idézet: „Elég ha megcsinálod az ütem vezérlő kapcsolást...” Az általad közölt kapcsolásban benne van minden amit én felsoroltam ![]() Simpi! Félreértettem az írásod. Én rájöttem hogy nem nekem szól.. ![]()
Így van dB_Thunder!
És ![]()
szevasztok
Van egy 20w os stoboszkopom aminek a villogasi sebessege allithato nem tudom mi tortent vele de ha lasu fokozatra kapcsolom egyaltalan nem mukodik es ha gyorsra akkor is vacakol nem a megszokott a fenyerosege meg a sebeseg se a regi ![]() Valakinek van otlete hogy mibaja lehet megkoszonem ha segitene vk ![]()
Valószínű a cső már nem bírja úgy mint rég
![]() üdv: Dávid
Helló.Van egy stroboszkópom amin van két jack aljzat az egyik input a másik output, az van még föléjük írva hogy 12VDC. Távvezérlőt szeretnék hozzá építeni. Azt hittem elég ha beledugom a jack dugóval ellátott kábelt az inputba és mondjuk összeérintem a kábel két végét vagy odateszek egy potméter, de nem villant fel a strobi csak amikor beledugtam a dugót abban a pillanatban egyszer,de utána nem villant. Olyan vezérlőt szeretnék hozzá készíteni amivel potméterrel tudnám írányítani a villogás sebességét és még esetleg gombnyomásra is villogna.A strobin magán van potméter amivel lehet állítani a villogás sebességét. Előre is köszönöm a segítséget,és megértést.
Szia! Azért nem villan amikor összeérinted, mert oda feszültséget kell adni mivel egy optocsatoló van benne.
Ha pl egy 4.5 V-os elemmel próbálnád az már lehet jó lenne. Rajz pedig van a témában csak meg kell keresni ![]()
Hello!
Olyan cuccot szeretnénk barkácsolni a haverokkal, ami úgy villan mint a villámlás. Egy színdarabban szükséges, hogy villámlást érzékeltessünk, hogy lehetne megoldani ezt? Ötletem nem sok van, én valahogy sima neoncsőben gondolkodtam, amit úgy kéne megoldani, hogy ne tudjon bekapcsolni és folyamatosan világítani, hanem csak villogni. Ez lehetséges?
Azt hiszem jó témában vagy
![]() ![]()
Már csak az a probléma, hogy a villanócső a villámnál is gyorsabban villan el, a természeti villamos ívnek pedig tartama van míg eléri, vagy nem , a kisülési ponto(kat)!
Igazából még nincs kész a 250Ws-os (spirális villanócsöves) strobim fényvetője, így nem tudom, hogy felerősítve mekkora teret villant be, de nem hiszem, hogy olyan hatalmas volna.. ![]()
Sziasztok
Kérdésem a következő: itt a hobbielektronikán ami van fent stroboszkóp rajz, abban van négy darab 2,2µF-os kondi. Ugye azok csak pufferkondenzátork? Nekem van egy 16µF-os motorindító kondenzátorom, azt szeretném bele rakni, szerintetetek az úgy jó lesz?Ja igen, és az csak 400V-os az nembaj , uyge?(elvileg az egyenírányított, pufferelt hálózati feszültség is csak 325v)
a 16 mikro szerintem nem baj, viszont a feszültség elvileg ugyan annyi mint a csőé, de rajzról kiderül.
Jó lett volna, ha belinkeled, így nekünk egy kis időt spórolva..... amúgy meg nem találom.
Ha a villanócsővel van párhuzamosan kötve, akkor azoknak a kondiknak a töltése sül ki a villanócsövön egy nagyobb feszültségtüske hatására, amit a sokszorozó trafó állít elő. Ha egyenáramú, tehát polarizált a kondenzátor, akkor betehető, 350V feletti kondi már megfelelő szokott lenni, a kisebb villanócsövekhez.
Elnézést megpróbálom belinkelni..
Stroboszkóp
Szóval a kpcsolási rajz szerint ez szerintem kicserélhető nagyobbra, hiszen csak puffer
![]()
"Ez a kondenzátor sül ki a villanócsövön keresztül. "
Szerintem ha nagyobbra cseréled, akkor lehet, hogy nagyobb villanást érsz el, de csökkented a cső élettartamát. Szerintem. :gumicsirke:
Egyértelmű , egyébként az előbb én is ezt írtam.
De, azok a villanást pufferelő kondik, oda beteheted azt a kondit, DE csak, ha egyenáramú!
Ha váltóáramú, és négyszáz voltos, akkor sokkal jobb, mintha egyenfeszültségű négyszáz voltos példányt épitene be.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |