Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Siemens S5 kábel
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 3, 2006
Sziasztok!
Van egy Siemens S5 PLC-m U115 CPU-val. Találtam pár kábel rajzot, egyet megépítettem, de nem akar működnia számítógépes progival! Mi lehet a gond? Itt a rajz: Amit nem csináltam még meg Amit megcsináltam azt pedig csatolom. Valaki aki ért hozzá segítsen! Köszönöm!
Nem lehet, hogy rossz otocsatolót használtál? (rossz tipus)
http://www.lammertbies.nl/comm/cable/plc.html#siem
Meg kéne nézni, hogy a telefon milyen feszültség szintekkel kommunikál, és lehet, hogy jobb lenne egy MAX232 -es átalakitó.
Telefon? Ez egy PLC! Amúgy most készítem a másik kapcsolást is! Majd irok, hogy jó-e.
Azért köszi!
Jah bocsánt! Nem figyeltem.
Sok sikert a 2. -hoz!
Helló!
Nekem ez a kapcsolás kiválóan működik, bár kicsivel lassabb mint a PG kommunikációja. ...otthonra jó
Helló!
Azt kérdezném még, hogy ehhez valami driver kell-e? Vagy a prog ielég, mert szereztem! Köszi! Jah és ha értesz ezekhez a PLC-khez akkor még lehet lesz kérdésem!
Hi!
Nem kell hozzá semmi, csak rádugod és megy. (Nekem XP alatt) Ja és persze az S5 program kell hozzá.
Szia ismét!
Megcsináltam ezta kapcsolást is, de most meg nincs itthon MAX232-es IC, mert a másik tönkrement! De még kérdeznék pár dolgot a PLC-vel kapcsolatban. A CPU-n találhatók led-ek és egy kapcsoló, ezeket kérdezném, hogy mit is csinálnak, mit jelentenek, mert nem találtam leirást! Szóval a LED-ek: QV ZY BA A kapcsoló: NR RE OR ezek lennének, a többit tudom! Esetleg messengeren nem tudunk beszélni? Köszi!
Üdv.!
QV: Quittirungsverzug (ált. cimzési hiba) ZY: Ciklusidőtúllépés BA: Digitási kimenet hiba, letiltja a kimeneteket NR: Nicht remanent :újrainditáskor nem maradnak meg a remanens bitek RE: remanent : újrainditáskor megmaradnak a remanens bitek OR: Overall reset (Teljes törlés) Tömören ennyi
Köszi!
Mit lehet tenni, ha a BA LED világít? MA veszek alkatrészt, hétvégén már csaka tokokba kell tenniaz IC-ket, és ki tudom próbálni!
Meg kéne nézned az USTACK-et miket irogat.
Milyen program fut benne?
Az a programtól függ? mert szerintem nincs rajta semmi!
nincs messengered? Ott beszélhetnénk! Köszi!
Függhet attól is igen, de ált. az USTACK-ben lévö adatokból lehet következtetni a stop okára.
Msnen csak ritkán tudok lenni.
Elkészítettem az átalakítót hozzá, de nem akar menni a PLC. Aprogram azt irja ki hogy a PLC nem válaszol! ALED-ek pedig világítanak egyfolytában!
Adatátviteli sebességet nem kell beállítani a COM portnál? Driver biztos nem kell? Egyszer a másik kapcsolásnál,volt olyan hogy villogtak a LED-ek, volt adat átvitel! De most meg se mukkan.
Forditsd meg az rx-et és a tx-et
A PC felölin megforditottam, de nemjó! A plc oldalán is?
Helló!
Találtam egy másik bekötést, amiben nincs optokapu! Nem csinálom meg, mert lehet tönkre megyCOM portom, de szerintem nem úgyvan bekötve rajta a PLC aPC-vel, mint amit megcsináltam! Nézd meg: Ezt a Siemens-es.
Hi!
Hát ezzel ne is kösd össze a PLC-t és a PC-t, mert ez Operator Panelekhez való. A COM portodnak valóban annyi lenne, nem véletlen van a kapcsolásban az opto, mivel galvanikus leválasztás szükséges az RS232-tty átalakitóba.
Helló!
Most megint el kezdenék próbálkozni a PLC-vel, de van egy olyan gond, hogyha runba teszem, akkor a stop és a run led is felvillan egy másodpercre és elalszik mind a kettő. Ha stopban van akkor sem világít a stop led. Valamit lehet vele kezdeni? Köszi!
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy esetleg e-mail-en nem tudnánk-e beszélni, a PLC-vel kapcsolatban. Köszi!
Helló!
Mármint velem?
Most az újabb fejlemény a PLC-vel, az hogy amikor a programot akarom rátölteni, akkor azt irja ki hogy: A PLC válasz nem korrekt!
A PLC felöl jövő adatforgalom pedig megvan, mert villog a LED-je. Bár ha jól látom a másik LED is villog, de nem annyira észrevehetően. Szerinted mi lehet?
Az átalakító és a PC közti kapcsolatot nézd meg hogy a soros vonal jól van e bekötve. ...szerintem
Helló!
Most ott tartok, hogy leellenőriztem mndent. Minden jól van bekötve. És most már van életjel. De nem mindig. Van hogy bele tudom irni a modulokat, mindent tudok csinálni vele, de a kimeneteket nem tudom vezérelni. És ha rátöltöm a programot, akkor is világít a BA LED, de a run és a stop megint felvillan és elalszik. A program amin nézem ezeket: S5W valami magyar, a BMF honlapjáról lehet leszedni ingyenes verzió. Tegnap leszedtem a Fast-soft programját, ami egy kicsit komolyabb már, de az meg azt irja ki hogy unknow PLC device(ismeretlen plc), és nem tudok csinálni semmit sem. Ebben a programban van valahol egy debug menü is, ahol leellenőrzi a plc-t a program, de szerintem az csak online módban megy, mert nem találom. Neked mi a neve a programodnak?
Hi!
Én eredeti Siemens software-rel dolgozom Jókis régi dos-os prog. kék háttérrel... ...de ez a legjobb, nem érdemes ilyen windowsos xarokkal bajlódni. Ezzel minden tutira ól műxik. Ja és az átalakitó kicsit lassabb mint a gyári, több idöbe telik neki pl áttölteni dolgokat, de ráérünk várni ) Szerintem a BA azért világit mert vmi nem stimmel a programodban.
Helló!
Valahogy nem tudom megszerezni a programot tőled? Pesti vagy? Köszi!
Vas megye...
neked tetszik a step5 ??? én kezdetben azért útáltam a PLC-t, mert azon kelett csinálni a hülyébbnél hülyébb feladatokat, a csapat másik fele meg jókis step7-en csinálta... windowsosban még csak Modiconra csináltam programot, de az nekem nagyon tecett, van benne jókis szimulátor, majdnem minden úgy is megy benne mint a vason, csak vannak olyan hibák, amiket az nem lát hibának, de szerintem nem lehet elmondani, hogy mennyire megkönnyíti a fejlesztést...
Helló!
Én körmendi vagyok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |