Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   44 / 123
(#) aderka válasza Izeg. hozzászólására (») Aug 25, 2009 /

A lényeg, az hogy Foliakondit használj erre a célra. 400V nak is elégnek kell lennie ha az én cikkem alapján építed meg. a kapacitása 12µF körüli legyen.
(#) bobz hozzászólása Aug 26, 2009 /

Sziasztok. A segitsegeteket szeretnem kerni
Tud valaki valamilyen informaciot ehez a lampahoz?
Allitolag 150W-os....
Kiprobaltam 300V-on 50-es 180-as es 330 mikroforatos kondikkal. MEgvan az ereje CSak felek hogy nem lesz hosszu eletu ezekkel a kondikkal. Milyet ajanlotok hozza?
(#) Frodo94 válasza kadam hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Üdv kadam!

Próbáld meg úgy, hogy egy neoncső vagy villanócső kivezetéseire rákapcsolod az egyenirányított 230-voltot, és vékony huzallal körbetekered a csövet. Erre a huzalra egy 150 Ft-os elemes szikragyújtó kivezetéseit kapcsolod. Amikor megnyomod a gombot, elvileg a dróttekervényben lévő nagyfeszültség begerjeszti és felvillantja a fénycsövet. Én nem próbáltam, de állítólag működik!

Szerintem próbáld ki annyit megér!
(#) Frodo94 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Ja ez, igaz, hogy az összes gázkisüléses lámpához kell fojtó . Ezt elfelejtettem. De állítólag akkor fojtóval úgy működik.
(#) bobz válasza Frodo94 hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Mi pont igy csinaltuk. CSak szikragyujto helyett az ongyulytokban is megtalalhato kis csikragyulytot hasznaltuk. A lampa tokeletesen mukodik. A kapcsrajz sem gond. CSak az a gond hogy nem tudjuk hogy meddig szabad terhelni. (milyen kondival es hany volt-tal)
(#) bobz válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 26, 2009 /

Koszi szepen. mi megprobaltuk 300V-on es 300ľF-al. NAgyon allat volt. De csak egy parat villantottunk vele. HA elkeszul a strobi majd rakok fel kepeket
(#) Frodo94 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Üdv!
Felkeltette az érdeklődésemet ez a kapcsolás. Ez most igazából micsoda? Ez nem stroboszkóp, hanem csak egy fénycsőgyújtó ha jól sejtem ugye? Tudsz róla mondani valami tapasztalatot, információt?
Köszi!
(#) Georgee válasza Frodo94 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /

Ezzel ki tudod váltani a fénycső gyújtót Nagyon röviden ennyi.
(#) gaboca323f hozzászólása Szept 11, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Olyan kérésem volna, hogy szükségem lenne egy megépíthető működő 1500-1700 wattos strobira.

Sajnos elég kevés időt tudok gép előtt tölteni, nem tudom az egész fórumot átolvasni, jó lenne ha valaki el tudna nekem küldeni egy ilyen strobiról kapcsrajzot, nyáktervet, esetleg az alkatrészek beszerzésében egy kis segítséget.

Előre is köszönöm, e-mail címem: gaboca.molnar@gmail.com

MG

(#) Georgee válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Olvasgass utána, a modik nem szeretik, ha többször van egy dolog feltöltve.Van kereső is, és ebbe a témába nem tudom, hogy hány strobi van feltéve, de biztos, hogy 10nél több.
(#) ABU hozzászólása Szept 15, 2009 /

Sziasztok!

Haveromnak van az autójában két darab stroboszkóp és úgy szeretné megoldani a villogást, hogy mondjuk háromszor villan az egyik, azután meg háromszor a másik és így tovább...

Arra gondoltam, hogy egy tranzisztoros astabillal vezérelnék két relét, a relék meg kapcsolnák a 12v-ot a stroboszkóphoz. Ezzel meglenne oldva a billegés a sebességet meg a strobin lehetne állítani.

Szerintetek ez így jó, vagy van valami egyszerűbb ötlet? Hirtelen ez a megoldás ugrott be
(#) ABU válasza ABU hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Már nem tudtam szerkeszteni. Elég egy relé is. Egyik stroboszkóp a nyitóérintkezőre a másik meg a záróérintkezőre kapcsolódik.
(#) gaboca323f hozzászólása Szept 22, 2009 /

Üdv!

Tudna valaki segíteni 4 kivezetéses ztr 32 lábkiosztásában???

Mind a 4 lábra megy a tekercsből vezeték!

Előre is köszönöm!
(#) mammut válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Egyszer , kétszer..
Ugyanaz, mint a 3 vezetékes, csak itt önállóan ki vannak vezetve mindkét tekercspár lábai!
Egyébként ez a ZTR32 trafó, a 3 vezetékes pedig a ZTR200.
(#) gaboca323f válasza mammut hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Találtam 3 vezetékes ztr32-est is.

Ezeket a rajzokat én is megtaláltam, az a baj, hogy a trafón nincsenek számmozva a lábak, csak egy bevágás van 2 láb között.

ztr32.jpg

Akkor marad az ellenállás alapján való meghatározás a tekercs nemére.
A kisebb ellenállású lesz primer, a nagyobb szekunder.

Megtaláltam a 3 kivezetéses linkjét.
Nem épített még senki ezzel, átnéztem 1500 hozzászólást meg van 6 oldalnyi google találatlistát, de sehol nem találtam hasznos infót róla.

Bővebben: Link

Én egy ZTR200-assal és egy FT218-as csővel építettem meg, igaz most nézem, hogy a ZTR32 kellene hozzá, ami 6KV-os tüskéket tud, 4KV helyett, bár működik így is a strobi.

Nekem XOP15 van, dragon 1500 kapcsolási rajzal, ha sikerül bekötnöm a trafót akkor holnap élesztem, ma már fáradt vagyok hozzá.

(#) Georgee válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Véletlenül nem bika strobi? :hide:
(#) gaboca323f válasza Georgee hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

De de, az alapján a rajz alapján készült.
(#) levaitamas válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Ha jól megnézed lehet látni a kivezetések tövénél a tekercsvégeket. A vastag a primer, a vékony a szekunder. Én így azonosítottam be.
(#) gaboca323f hozzászólása Szept 23, 2009 /

Na összeraktam, de nem megy lehet keresgélni mi a bibi.
(#) gaboca323f válasza Georgee hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Üdv!

Te ismered ezt a "bika" strobit? Mik lehetnek a buktatói? Nem működik.
(#) Georgee válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Én megépítettem, egyetlen egy kis hiba volt, sérült volt a rézfólia, de nekem egyből működött. A LED villog?
(#) levaitamas válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Nincs előttem a rajza, de a csövön megvan a kb 325V DC?
(#) dB_Thunder válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Az XOP csőnek nem elég a 325 volt DC. Arról nem indul rendesen. Kell neki minimum 600volt amit egy 470nanos kondin kell tárolni.
(#) Georgee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Azért a gyári adatlapon 100 volt van irva (de nem tetszik neki)
(#) gaboca323f válasza Georgee hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Nem nem villog, áramot ves föl induláskor, a 10 volt is megvan, de nem megy
(#) Georgee válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

IC-k jól vannak benne? mindegyik? A vezető sávon nincs szakadás? esetleg forrasztási hiba? A csövön megvan a feszültség?
Következő: »»   44 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem