Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Láttam már olyan halrisztót amit beletették a vízbe, és adok ki egy hangot, amitől a halak megilyedtek és eltakarodtak onnan. én egy olyat szeretnék csinálni ami csalogatja őket valamilyen hanggal (ultrahang, vagy valami ilyesmi) Remélem a problémám megoldható
Szia !
Ilyenről nem is hallottam ,hogy elektromos halcsalogató ,szerintem ez sokakat érdekelne ! Valami olyasmi áramkört tudnék elképzelni ami utánozza a kukac vagy a kukorica hangját .
Esetleg fehozza a víz tetejére napozni, és beteszi a szákba. Majd elmormol érte egy Miatyánkot.
![]()
Mondjuk azt el tudnám képzelni, hogy egy sárga ledet zománchuzalon belógatni a vízbe aminek a végén 2db ceruzaelem van, sárga is és sötétben is látszik mint egy világító kukorica.
![]() Idézet: „Valami olyasmi áramkört tudnék elképzelni ami utánozza a kukac vagy a kukorica hangját .” Haha! nagyon vicces de valami komolyabb áramkört nem léehetne készíteni, szerintem az a ledes az jó lenne ![]() ![]() felőlem fényt is bocsátson ki csak a halak rákapjanak, ez lenne a lényeg
Lehet, hogy ha villogna felkeltené a halak érdeklődését , ki kéne próbálni.
Kipróbáltam az akvárium oldalához odatettem egy zöld villogó LED-et és érdekesnek találták ,volt amelyik többször is megnézte.
ez a téma engem is érdekel
![]() ezt a ledeset valóban ki kéne próbálni, de nem akváriumban ![]()
nekem van egy rajzom egy regi elektronikus konyvbol; allitolag olyan frekit ad ki ami csalogatja a halakat, elokeresem ha van egy kis turelmetek
Hali! A led helyett mért nem jók a fénypatronok? Egyszerűbb. A vadászatban az elektronikus csalogató eszközök a /vad megtévesztésére alkalmas elektronikus akusztikai eszköz/
![]()
itt a rajz ...
ha muxik szoljatok nekem is ![]() fogalmam sincs milyen frekvencian megy... de ha tenyleg jo akkor biztos illegalis ![]() [off][b]Légyszíves kissebb méretű képet tegyél fel!! szabi83
Jó ez a kapcsi (szerintem)
csaak annyi, hogy nincs odaírva, hogy a hangszóró, hogy lehet 75 ohmos vagy lehet hogy 7,5 ohmos? szerintem inkább a 7,5, de ha oda van írva akkor azt nagyon megköszönnöém ha megnéznéd
Hangszórót a víz alá??? Esetleg piezót.Olyan cucc létezik ami elkábítja a halakat árammal és aksiról megy.
A víz allatti ledet már próbálta egy haverom,semmi értelme. Még éjjel sem volt hatása. Véleményem szerint ha horgászni megyek ,akkor a természet szépségét és nyugalmát akarom élvezni. Még a mobilom is kikapcsolom.Bízok a szerencsémben és kortyolgatom a sörömet.
A ledes trükkel mondjuk lehetne pergetni sötétebb vízben úgy hogyha hosszab időközönként villogna...
a konyv azt irja h a hangszoro lehet telefonkagylobol kiszerelt cucc, vagy azok a 4-5 cm atmeroju atlatszo membranu kis hangszorokbol is... de szerintem a piezo is jo kene legyen, fugg a frekitol
![]() ![]() kivitelezeskepp esetleg be lehetne tenni az egeszet valami muanyag tastkba es megkotni a vegetol pedig egy uszon leloganti ![]()
én meg fogom építeni a kapcsolást.
csak azt nem tudom hogy mit szabályoz a két poti? mit szabályoz? meg mi az a piezó vagy mi?
valaki segítsen már !!!
az előző oldalon a kapcsolás!! a kérdés ez előtt ven de azért leírom: én meg fogom építeni a kapcsolást. csak azt nem tudom hogy mit szabályoz a két poti? mit szabályoz?
valaki segítsen már !!!
az előző oldalon a kapcsolás!! a kérdés ez előtt ven de azért leírom: én meg fogom építeni a kapcsolást. csak azt nem tudom hogy mit szabályoz a két poti? mit szabályoz? piezó vagy csak sima hangszórót tegyek bele?
Csá! A rajz jónak tűnik és az igazat megvallva engem is érdekelne a dolog! Szerintem piezoval is meg hangszóróval is meg lehet nézni nem egy nagy dolog nekem otthon van ilyen is olyan is
![]() ![]() Ha vki megépíti akkor írjatok már hogy müxik e a halakra nézve!!!
még vlaki segíthetne (lásd feljebb)
akkor legyen már forgalma ennek a kis topicnak! hiába nem az enyém
Sziasztok!
nekem már majdbnem kész,c sak annyi lenne, hogy bemegyek a boltba és kérek egy piezó hangszórót? Csak ennyi lenne. Nem fgoják megkérdezni hányw-os vagy valami? Mit kell tudnin ezekről a piezó hangszórókról?
kipróbálnád sima hangszóróval hogy megnézni hogy milyen hangot ad ki?
bemész a boltba és azt mondod hogy kell 1 75 OHM-os piezóhangszóró na akkor megcsinálod? mer t mi apámmal nagy horgászok vagyunk. végy ![]()
A kapcsolás már tényleg majdnem kész, de bemegyek a boltba azt mondom, hogy 75 ohmos piezó hangszóró és azt mmondják, hogy egészégedre!, Csak 6 vagy 8 ohmos van. Jóvan nincs viszontlátásra. Nem találok egyszerűen egy normális 75 ophmos piezót, de még hangszóró sincs 75 ohmos, ez a gondom.
Na, figyelemmel kísérem a forumot, de egy kicsit szkeptikusan látok
![]() ![]() ![]()
az az 1 mikrós kondi nem kerámia hanem fóliakondi
remélem ezzel segítettem. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |