Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIDI kontroller épités javítás
Lapozás: OK   2 / 11
(#) benjami válasza Mishraa hozzászólására (») Okt 15, 2009 / 1
 
Íme 2 féle változatban a controller. 20MHz-es sima kvarc kell hozzá (hoppá az egyik rajzon hibásan 24Mhz-es van, bár azzal is működik a PIC konfigurációjának módosításával). Az egyik normál DIN csatlakozóval külső táp nélkül, a másik 15p canon csatlakozóval, külső tápegység csatlakoztatási lehetőséggel (USB-ről is megy, nem feltétlenül kell külső táp hozzá, és a táprészt sem feltétlen kell rajta beültetni). A canon-ba sima PC-s midi kábelt lehet beledugni. Azért találtam ki ezt a verziót ki, mert a DIN csatlakozó olyan magas hogy nem fér bele a lapos dobozba. A kijelző a Chipcad-nál kapható tipus, a potik a lomexben kapható olcsó kategóriás fém forgópotik. A program müködik USB-n, egy hibát kell még megoldani, ha a PC-ről küldünk az USB-n üzenetet a MIDI OUT-ra az még nem megy. Jó utánépítést.
(#) ato01 hozzászólása Okt 16, 2009 /
 
óó! Köszönöm szépen a segítséget!Örök hálám!
(#) zetef hozzászólása Okt 17, 2009 /
 
Sziasztok!

Akad eseteleg valaki akit érdekelne a már korábban belinkelt AURORA 224 project?
Tervezem a megépítését; nyákgyártás és az alkatrészbeszerzések folytán keresek társakat!

Várom a jelentkezőket!

Üdv. zetef
(#) ShadeW válasza zetef hozzászólására (») Okt 17, 2009 /
 
Elég meggyőző! mármint kezdetnek nem rossz :yes: Szívesen beneveznék valami hasonlóra (csak több nyomógombbal)
(#) zetef válasza ShadeW hozzászólására (») Okt 17, 2009 /
 
Na remek! Szerintem elég fullos egy kontroller, csak azt tervezték bele a srácok amire tényleg szükség van.

Ha a megépítésében Te is benne vagy, akkor már ketten vagyunk.
(#) Frenkyati hozzászólása Okt 28, 2009 /
 
Hali! Esetleg valaki AVR-rel midi vezérlő kérdésben tudna segíteni? Forgó jog tárcsa + gombok+ potik. Traktor Dj program vezérlésére. Köszi
(#) dj-mike válasza Frenkyati hozzászólására (») Okt 28, 2009 /
 
Engem is érdekelne a dolog.
Amúgy a traktor pro-t a pic-es kontrollerem is vezérli.
(#) fillx hozzászólása Feb 2, 2010 /
 
Sziasztok!
A kapcsolások között levő V-USB MIDI vezérlő bővítésébe fogtam be a minap el is jutottam odáig hogy 24 potit tud kezelni de van egy súlyos problémája ha megnyomok egy gombot akkor megáll a működése

A gombok portB re vannak kötve egy 4x4-es mátrixba

kipróbáltam az eredeti 8 gombos kivitelt is azzal sem működik.

(#) mackomester hozzászólása Márc 10, 2010 /
 
Üdv az Uraknak!

Megépítettem én is Benjami MIDI-vezérlőjét, de egy-két hibába belefutottam... Elsőre nem a megfelelő kijelző okozta a problémát. Ez most megoldódott, viszont a DIN-csatlakozón nincs jel. USB-n megy szépen, a programozás és a vezérlés is tökéletes. Viszont mivel én főleg rack effektek vezérlésére használnám, a DIN-kimenet lenne fontosabb. Próbáltam másik PIC-be égetni a programot, úgy sem volt jó. Benjami volt szíves küldeni privátban egy hex-et, amit Ő tesztelt és működött. Nálam az sem. Valakinek volt már hasonló tapasztalata ezzel az áramkörrel?
(#) suszitibi hozzászólása Máj 10, 2010 /
 
Sziasztok
Én midi vezérlőt szeretnék építeni, vagy a mostani billentyűzetemet átalakítani. A harmonikába kellene egy elektronika, amit a szintetizátorhoz tudok kötni. A midi bill. elektronikája jó lenne, de dinamikus, tehát hangonként két érintkező van. Az a gond, ha egyszerre kapcsol a két érintkező, akkor nem szól a hang. Összesen 12 bemenet kellene, egy oktáv, ennyi kell a harmonika basszusára. Esetleg ha lenne valakinek nem dinamikus midi billentyűzete, elcserélném az enyémre (Fatar cmk137). Ha valaki tud kész elektronikát, az is érdekelne. Persze lehet kapni kimondott harmonika midi vezérlőt, de nagyon drágák, többnyire külföldön kapható és nekem nem kell a billentyűzethez, csak a gombokhoz.
(#) Moderátor hozzászólása suszitibi hozzászólására (») Máj 10, 2010
 
(#) kiskoczka1021 válasza fillx hozzászólására (») Jún 8, 2010 /
 
Hali
Szerintem a gombokhoz kellenek felhúzó ellenállások. Én PIC-el dolgozok és ha ilyen gombot építek a kapcsolásba akkor mindíg van felhúzó ellenállás, ez nem tudom AVR-nél kell-e?
Küldd el a kapcsolását megnézem mi lehet a baja, ha én se látok benne hibát megkérdezem a technikus tanáraimat.
(#) roland9 hozzászólása Júl 17, 2010 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a pioneer djm-700-as keverőbe a midi vezérlő hogyan működik vagy esetleg egy hasonló kapcsolási rajzot tudna-e nekem valaki adni vagy valahogy segíteni, mert most építek épp 1 keverőt és szeretnék bele rakni egy ilyesmit.

Válaszotokat előre is köszönöm!

üdv.: Roland
(#) vaszil29 hozzászólása Aug 10, 2010 /
 
Sziasztok!
Én is készítenék egy MidiBox-ot ehez kérnék némi segítséget.
Keresgéltem olyan oldalakat, ahol komplett projektet lehet találni és letölteni (nyákterv, beültetési rajz, kapcsolás, Pic Hex álomány, ha kell hozzá)
Elképzelésem szerint valami olyasmi ketyerét szeretnék készíteni mint a (Midi Box SEQ v4 beta)
Minden ötletet szivesen fogadok
(#) djluiender hozzászólása Aug 24, 2010 /
 
Sziasztok! Van egy régi, már használaton kívüli szintetizátorom (Yamaha pss-390 A cuccról itt egy fotó: http://www.thaisecondhand.com/view/productpic/p5965597n1.jpg), ami nem rendelkezik midi funkcióval, tehát csatlakozása is csak "line out" van.
A csatlakozó beszerelése nem gond. A kérdés ott merül fel, hogyan tudnám átalakítani midi vezérlővé!?
Akár csak a billentyűzetet vagy az egész gépet.
Minden megoldás érdekel. Köszönöm a segítségeteket!Bővebben: Link :yes:
(#) Burrows válasza djluiender hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Szia!

Ugyanez érdekelne engem is,ha azóta lett megoldás, kérlek jelezd!
Üdv
(#) Rober_4 válasza Burrows hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Szerintem látogassatok el a harmonika midizés topikba!
Ott elég sok infó van róla. Bővebben: Link

A pic programozásához infó itt:

Teljes projektet szerintem még senki nem közölt a He-n, de ha a részekből nem megy az összerakás, akkor fel lehet venni a kapcsolatot a projekteket publikáló fórumtársakkal!
(#) Kigyo válasza djluiender hozzászólására (») Okt 5, 2010 /
 
Szia! Bár én utoljára kb. 20 éve építettem elektronikát, de ennek az esélye semi. A Line out csak hangkimenet, ~775 mV. A MIDI pedig egy olyan protokoll, ami parancsokat küld/fogad pl. ha a billentyűzete leütsz egy billentyűt,, akkor kiad egy parancsot, hogy "Note On +csatorna + hangerő + stb..i. Ez egyfajta kommunikáciő a MIDIS cuccok között már vagy 25 éve (ha nem 30). Szóval ezt max úgy tudod megoldani. hogy építesz egy szintit az előző billentyűzetmechanika felhasználásával. Szóval szvsz inkább nézz körül a használt szinti piacon, mert Line Out-ból MIDI-t nem fogsz csinálni, mert a kettő = három tökkülönböző dolog (analóg, digitális+protokoll)
(#) Burrows válasza Kigyo hozzászólására (») Okt 6, 2010 /
 
Köszi a gyors válaszokat! Az én elképzelésem szerint (bár sokat nem értek az elektronikához,csak érdekel) valamiféle plusz áramkör beépítésére gondoltam, és mivel notebookra kötném, USB-n menne a feszültség.
De úgy tűnik marad a spórolás
(#) suszitibi válasza Burrows hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Szia
A te esetedben, ki kellene venni a gyári elektronikát és készíteni egy midi elektronikát a helyére. Meg kell nézni, milyen elrendezésben van a mostani billentyűzet és ahhoz kell tervezni. Az egész kijön kb. 1500-2000 Ft-ból. Persze akkor, ha van hozzá program. Ha készen lesz a harmonika midim, akkor felteszem abba a fórumba és az oldalamra is. Már a vége felé vagyok, kész van az összes panel, csak be kell őket csavarozni és összekábelezni. Na meg a uC-t feltölteni a programmal. Viszont midi billentyűzethez, van két rajzom is, programmal együtt. Bár az egyik itt a midi bill. fórumon is fent van. Igaz, ezek nem USB-re vannak tervezve.
(#) Burrows válasza suszitibi hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Olvastam az itt megtalálható összes ezzel kapcsolatos írást, persze ahány ház, annyi megoldás Sajnos csak USB-vel való csatlakozás, ami érdekelne, midi->usb átalakítókról nem sok jót hallottam. Össze kell kaparjam műszaki suliban letett emlékeim, de itt azért tényleg nagyon komolyan vágják
Köszi
(#) efiscp válasza Burrows hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Üdv!

Suszitibi jól mondja, a legjobb, ha kidobod belőle az elektronikát, és sajátot hegesztesz bele. Az USB-s MIDI-zésre van egy nagyon jó dokumentum, ami alapján csináltam én is (nálam elektromos dobszerkó készül).

USB-MIDI.pdf
    
(#) kkfarkas hozzászólása Okt 9, 2010 /
 
Üdv!

Találtam egy cikket: http://midi.blog.hu/2010/05/23/barki_csinalhat_midi_kontrollert
Ez a cikk azt akarja mondani hogy erre a "kártyára" csak rákell csatlakoztatni a cuccokat (kapcsolókat...stb) és működik a pl.: MIDI-hangszínszabályzó?!
(#) Rober_4 válasza kkfarkas hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
Tök jónak tűnik. Igen akár midi vezérelt hangszínszabályzót is csinálhatsz belőle. Még tanulmányozom a firmwaret, de úgy látszik az átlagfelhasználó igényeit kielégíti a default beállítás.
Ez a kb 10000Ft-os ár akár meg is érhetné ha valakinek nagyon kell, bár ha a fele lenne akkor biztos, én is vennék egyet.
(#) efiscp válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
A fele árból meg tudod magadnak építeni úgy, hogy hét nyelven beszél. Egyébként az alapötlet nem rossz.
(#) kkfarkas hozzászólása Okt 11, 2010 /
 
az király!
És ennek a segítségével tudnék olyat csinálni hogy egy dj-programhoz (pl Virtual DJ) MIDI-n keresztül egy olyat ami naggyából ezeket: http://deejayervini.webs.com/200606082100_virtual_dj2.jpg vezérli?Csak annyiban másképpen hogy a gomboknak más funkciói vannak és oldalt a fader nem a tempót állítja hanem a hangot....
ez lehetséges?vagy van egyszerűbb megoldás is?
Valaki segítsen please!
(#) suszitibi válasza efiscp hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Helo
Az elektromos dobnak, csak a midi vezérlő részét csinálod? Vagy a hangmodult is? Bár ha USB-s, gondolom laptopon lesz a hangszínkészlet és az ütőfelületeket csinálod úgy, hogy midi jeleket küldjenek.
Én most egy dobmikrofon szettet csinálok. Egy kis keverő, 8sávos, 8 elektret mikrofon, két kimenet, külön a bőröknek és a rezeknek, hogy külön lehessen hangszínelni.
Egyébként, ha készen lesz a midi harmonikám, felteszem a részleteket.
(#) doni82 hozzászólása Okt 18, 2010 /
 
Hello sziasztok.Olvastam (sztapar)kontroller-jét,és arra gondoltam,hogy csinálnék én is egy olyat.Na most.
A kérdésem az volna,hogy lehet e szintetizátorbol csinálni,egy kis átalakítással persze.Arra gondoltam,hogy mivel a midi része már meg van,és a zongora billentyűk helyett toló potik lennének,a nyomó gombok helyett meg tekerős potik.szóval lehetséges ezt így megcsinálni? vagy hülyeség amit itt irkálok?Jo volna,ha tudnátok hozzá szolni valamit.Előre is kössz.
(#) Rober_4 válasza doni82 hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Tehát nyomógombok digitális jelét (0-1), szeretnéd olyan értékké konvertálni, ami egy potméter jelét szimulálja (pl: 0-1-2-3-..127) Szerintem a dolog butaság, ha nincs a szintin pichvezérlő, modulation, poti, illetve vezérlő potik akkor nincsen benne olyan analóg-digitál átalakító, ami neked kéne

Persze a billentyűknél szóba jöhet, egy olyan megoldás, mivel ott két kapcsoló van, ami az eltelt kapcsolási idő különbségéből számít 128 velocity értéket, hogy valami olyan potit kreálsz, amit ha gyorsan mozgatsz más értéket ad mintha lassan. De ez elég furcsa, meg nem is egyszerű a dolog.
(#) doni82 hozzászólása Okt 19, 2010 /
 
kössz szépen hogy válaszoltál,a kérdésemre.
(kaszarober4)
Következő: »»   2 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem