Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
Inkább tedd ki ide légyszíves, ha valami ötleted van, hogy mindenki láthassa.
Sziasztok! A glicerint mivel és milyen arányban kell elkeverni hogy füstfolyadékot kapjak? Köszi előre
Üdv
Üdv! 1 rész glicerin 2 rész desztillált víz.
sima víz nem jó?
NEM! Azért kell desztillált víz,mert az h2o,a sima vízben meg sok oldott anyag van,pl kálcium,ami szeret vizkő formájában kirakódni a csövek falára!
![]() ![]()
Hát csak egyszeri használatra szeretném( addig csak nem lesz vizköves), mert a boltban ahonnan szoktam szerezni elfogyott az összes, szombaton meg buli és füst az mindenképp kell. Ja és ez nem tiszta glicerin hanem glicerin borax az nem gond? Nem lesz tőle baja senkinek?
Igaz, hogy a saját füstgépemet itthon én is glicerines keverékkel használgatom, de nem tudom, hogy egy bulira több tíz-száz embernél is bevállalnám-e ezt a házi keveréket. Ha valaki esetleg rosszul lenne tőle, akkor elővehetnek téged. Mondjuk én utánanéztem, és nem találtam semmilyen mellékhatását, és én sem lettem tőle rosszul, amikor a garázsba akkora füstöt csináltam vele, hogy alig lehetett látni.
![]()
Én próbáltam tömény glicerinnel, nálam nem jött be. Valahogyan forrott a vasalótalp felszínén, nem terült rendesen szét és párolgott el. Lehet hogy azért, mert a glicerin töményen ilyen zsíros tapintású.
Cseréld le ha nem akad mukodni!
![]() ![]() ![]()
Ehez a füstgéphez milyen folyadék kell? Ez talán jó:http://www.pako.hu/index.php?oldal=detail&cikk2=0000040&PHPSESSID=786aff2e15e404f27a94fdcdcff71f93
Erre gondoltam ehez milyen kell:http://www.pako.hu/index.php?oldal=detail&cikk2=0003701&PHPSESSID=786aff2e15e404f27a94fdcdcff71f93
Én azt nem értem csak, hogy ha a rézcsöves megoldást választom, akkor muszály a mini kompresszor a szivattyú mellé? Nem elég csak a szivattyú, mert végülis ha kicsi a nyílás a cső végén, akkor ahogy elpárolog az anyag, bizonyos nyomással fog kimenni. A másik meg az hogy a cső végén mekkora nyílásnak kell lenni?
![]()
Sziasztok!
Kaptam egy füstgépet javítani de nem tudom,hogy hogyan kellene bekötni a termosztátot(Gondolom,hogy az mert jön ki belőle egy fém drót ami a fűtőszálra van szerelve) Tudnátok nekem segíteni a bekötésben?
Szia!
Nekem is van füstgéphez termosztátt és hogy te feltetted ezt a kérdést ki is próbáltam hogyan is müködik. Nekem ami vannak 3 csatlakozója van. Van egy ami egy P betüvel van megjelölve oda megy rá az áram aztán a másik kettőről megy ki. Ha beállitod egy bizonyos hőfokra akkor az egyik kivezetésen van az alsó hőfok a másikon a felső, azért, hogy ne tudjon se lejebb se fejebb menni. Szerintem így müködik!!!
Szia!
De az enyémen 6 csatlakozási lehetőség van.Akkor melyikbe kössem be?3P van és felette 3 másik csatlakozási lehetőség 1-2-3 és ez van alájuk írva 11.22.33. Ennek a hátulján van egy csavar amit lehet csavargatni.Gondolom ez lenne az amivel betudom állítani,hogy hány fokon tartsa a fűtőszálat. Ez a termosztát úgy működik,hogy ami kijön belőle fém drót az ha eléri a beállított hőmérsékletet akkor a termosztát nem vezet tovább, ugye? A fűtőszálat és a benne lévő motort kitudom valahogy mérni,hogy működnek?
Így feszültség nélkül megmértem de egyik irányba sem sípolt a multiméter tök mind1 hová raktam a mérőkábelt vagy ez normális?Csak akkor vezet a van rajta feszültség?
Szia!
Próbál tekergetni közbe a hőfok szabályzót!!!
Szia!
Átnézegettem kicsit jobban a füstgépet hát a termosztát nem jó és a szivattyú sem. Hol lehet beszerezni 230V termosztátot és szívattyút hozzá?
Szia!
Én akartam épiteni régebben, és szereztem hozzá dolgokat. A szivattyut azt nem tudom, hogy milyen van a gyári gépekben és olyat szereztem ami takaritógépekben van, mert azt mondták, hogy jó bele. Termosztátot meg lényegében bárhol lehet venni tüzeléstechnikai üzlet Bővebben: Link csak egy tip de hasonló üzletekben. Csak nem tudom hogy milyen hőfokon kell üzemeltettni mert itt csak olyan van ami 50-320 fokig lehet szabályozni, de nem olcsó!!!
Szia
És milyen hőfokon kell lenni hogy jó füstött adjon ki, mert az sem mindegy. Nekem ilyen a hőfokszabályzóm és kazán van, ebbe kellene egy fütőszál. Ha egyszer meglessz valamikor is épitve
Most néztem meg
![]() Ugyhogy a 320-as tökéletes
Szia!
Ilyen visszacsapószelepet hol lehet beszerezni? A 280-as is elég lehet a füstgépbe nem,vagy reménytelen a 280-as?
Ilyen motorról beszéltem, ezt lehet használni?
Ez jó. Akkor majd hasznosítom a tudást amit tőled kaptam.
![]() ![]()
Van ablakmosó szivattyúm is, csak azt hittem hogy ez jobb!
Ezt találtam.Szerintem más akvarisztikai boltban is lehet kani.Ennyi pénzt meg megér szerintem.Bővebben: Link
Sziasztok!
Van egy ilyen kazánom füstgépbe Bővebben: Link csak nincs meg a két végébe a csavar, csináltattam bele és még nem furtam ki a közepét. Azt szeretném megtudni, hogy milyen furóval furjam ki aholl bemegy és ahol kimegy a füst. |
Bejelentkezés
Hirdetés |