Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Továbbtanulási tapasztalatok, tanácsok
Lapozás: OK   2 / 4
(#) Mate78 válasza Dani494 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Szia

ösztöndíj rendszerről nem tudok mit mondani, én levelezős ktg. térítéses képzésre jártam.
Te nappalira, vagy levelezőre készülsz?

Negatívumok:

Mi voltunk az első levelező évfolyam, ezért gondok voltak a jegyzet ellátással, mivel a jegyzetek nem készültek el időre.Ez inkább a vége felé jelentkezett, és főleg a szaktantárgyaknál.Sokszor innen-onnan, más iskolák jegyzeteiből tanultunk.Szerintem ez azóta már változott.

Államvizsga előtt nagyon kevés információt kaptunk a részletekről, sokszor késve értek el hozzánk az információk, tehát a tanszék és a hallgatók közti kommunikáció lehetne jobb.

Levelezőn kevés volt a labor mérés, gyakorlati oktatás, de ez vele járója a levelezős képzésnek.

Pozitívumok:

A tanárok nagy része gyakorlatias "beállítottságú", ez nekem nagyon tetszett.

Sok öreg tapasztalt előadó oktat, partnerként kezelve a hallgatókat.

Az iskola infrastruktúrája általánosságban megfelelő.

Ha még valamire konkrétan kíváncsi vagy akkor kérdezz, szívesen válaszolok!

üdv

Máté







(#) tiborkaa hozzászólása Okt 18, 2009 /
 
Helló, sziasztok! Végigolvasgattam amiket itt leírtatok. Én infós középsuliba jártam és ott voltak olyan kerettantárgyak amelyek kissé a gépészet kissé az elektronika felé hajaztak. Nagyon jó tanár tanította ezért szerettem az órákat, aztán negyedikben lehetett fakultációban választani a mérést mint tantárgyat, sajna az előttünk végzők voltak az utolsók akik érettségiztek is az IT(Informatika Technológia) nevű tantárgyból. Aztán én is Jelentkeztem a Pollack-ra villanymérnöknek. Nem vettek fel, és hát gyorsan néznem kellett valami technikumot ami nekem megfelelő lenne. Jelentkeztem Mechatronikai Technikusnak, sikerült. Azt el kell mondanom, hogy nem volt a véremben az elektronika és sajna a szakma sincs, mert miután elvégeztem a technikumot próbáltam itt-ott elhelyezkedni csak azért h legyen szakmai tapasztalatom és nem kellett volna nekem az álom fizetés egyből meg toronyóra lánccal sőt most sem kell! Már 2 éve próbálok elhelyezkedni ezen a területen vagy hasonlón, mert ha azt mondom h Mechatronikai Technikus általában nem tudják h mi fán terem. Jelenleg 1 Japán cégnél dolgozom mint minőségellenőr, a céggel nem lenne gond jó a japánok munkamorálja és náluk még lehet ranglétrát lépni kitartással, ha a magyar vezetők el nem kutyulnák az egészet




Szóval ebből csak annyit szerettem volna kihozni ,hogy egyetértek itt sok hozzászólóval, nagyon nehéz jó döntéseket hozni manapság én magam is a kétségekkel küzdök pár dologban. Viszont amiben biztos vagyok hogy tovább tanulni érdemes én is szeretnék persze inkább elektronika téren (vagy villanyszerelői suliba megyek h az erős áramhoz is legyen közöm papírilag vagy villamosmérnökire) még nem tudom, de 3 műszak mellet ez elég nehéz. Az biztos ,hogy ha van valaki aki Tud neked megfelelő PROTEKCIÓT szerezni (nekem nem volt) akkor a munkahelyen is nagyon sok új dolgot lehet tanulni és sok ujj technológia is van a magyarországi gyárakban. Ugyhogy azért szerintem nem kell annyira csüggedni viszont annál jobban kell tudni jól DÖNTENI

üdv

tiborkaa
(#) sanyo hozzászólása Okt 18, 2009 /
 
Sziasztok én Szerbiából írok...
Nemrég fejeztem a középiskolát egy éve azzal kapcsolatban is elég szép élmények voltak...mikor az egyik "master" fokozatot végzett tanárom megkérdezte tőllünk, hogy gyerekek ez az alkatrész mi? Pedig csak egy nyavajás 4lábú tranzisztor volt. Ebben a pillanatban rájöttem ki a tanárom...kell még ettől több és ez vizsgáztatott le engem??? És középiskolában minek tanulunk elektroncsőről??? Tanulhatnánk a C nyelvről is...hasznosabb 1000x jah iiiigen itt jut újra a képbe az, hogy kitől ha a tanárom azt se tudja mi az, hogy tranzisztor...Na mind1 a középiskola elmúlt minden szép és jó volt 1évet lehúztam az egyetemen, de nem ment úgy ahogy kellene, kivégeztek matekból...elektrotechnikából...pedig tudom hogy néz ki egy tranzisztor most egy kis helyi tv-nél dolgozom mint vágó naaaagyon alacsony fizetéssel...de mit tegyek? Magyarország felé is nézelődök mint iskolák valami egyetem . . . persze kitartással megy az a matek is valahogy... de valahogy olyan nemvonzó az egész, hogy tanulj tanulj és semmi gyakorlat mondjuk több projektet építettem már itthon, persze a magam szórakoztatására imádom a kihívást a munkát és egy külön élmény mikor életképes lesz az áramkör legyen az pic-es vagy analóg . . . További szép napot mindenkinek! Üdw!
(#) damkodav hozzászólása Okt 18, 2009 /
 
Bár belegondolva a mérnök feladata ne éppen a forrasztás,hanem egy dokumentációval egybekötött letesztelt áramkör megalkotása amit az alatta dolgozó technikus megépít.
Egy építészmérnök sem keveri a betont az egyetemen csak az összetevőit tudja.Mert ha keverné is, meg hordaná is ,meg tudná is a szakítószilárdságát és különböző számításokat is tudna vele.
Akkor amire mindent tudna addigra meghalna.
Sajnos mai világunkban annyira összetett egy szakma hogy egy ember nem fedheti le az egészet.
Ezért mondogatják mostanában divatosan a csapatmunkát,hogy közösen már képesek vagytok lefedni egy adott területet.
Ez csak eszmefuttatás volt
(#) Dani494 válasza Mate78 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Hello!
Köszönöm az eddigi válaszaidat(a többieknek is)!
Az a helyzet hogy egyelőre azt se tudom hogy hova menjek tovább.
Az eddigi hozzászólásokból azt szűrtem le hogy a mai világban a BMF nem túl jó hely villany ügyileg.Meg Pestért se vagyok oda(nagy nyüzsgés,por,szmog),ja,és a kolesz is sokba kerül,meg oda 360 pont kell,és ahogy most számoltam nekem olyan 320 körül van.

A másik lehetőség a SZIF lenne.Ez van a legközelebb (50 km),ennek még részletesen nem jártam utána,hogy mi mennyi.

A harmadik(és eddig a legvalószínűbb) a PTE Pollack.Bár 350 km-re van,de ez nem nagyon érdekel,mert nem vágyom haza.A kollégium havi 10k,lenne teljes ellátás(reggeli,ebéd,vacsora).A kollégiumra esélyes vagyok,mert messziről jönnék,és tanulni se lenne gond.Ide idén 206 pont volt a határ úgy tudom.
Az előző hozzászólók valamelyike mondta hogy elég jó az ösztöndíj is.

Áprilisban lesz vége a sulinak,júniusban technikusi vizsga.Ezért elkezdtem egy vagyon-,biztonsági-testőr tanfolyamot,amivel majd áprilistól szeptemberig tudok dolgozni,és elég sokan keresnek vagyonőrőket,szóval jó esélyeim vannak.Az oktató mondta hogy a legrosszabb fizetés is 80 000 Ft-tól kezdődik.Az annyi mint 6*80 000=480 000 Ft.Ez pedig minimum 2,de talán 3 vagy 4 szemeszterre is fedezi a költségeimet.
Ha minden évben csak 2 hónapra találok munkát,már ki van fizetve a következő szemeszterem.

Szóval a kérdésedre hogy nappali vagy levelező,azt tudom válaszolni,hogy az dönti el hova megyek tovább.Ha SZE-re akkor még mindegyik lehet,ha PTE-re akkor csak nappali,de talán még levelező is(bár idén nem indult úgy tudom).

A SZE-n tanult villamos szakon unokatesóm,és ő mondta hogy az integrálást és deriválást(meg úgy a matekot) egy indiai tanár ,mondta' el nekik.Azt mondta hogy töri a magyart,szóval...

De akkor Te ajánlod a SZIF-et.

Ja,azt még elfelejtettem megkérdezni,hogy miért van az,hogy a SZE-re 160,a PTE-re 206 pont kell?Ez jelez valamit az iskolai tanításról,vagy ez csak egy ,szűrő'?
(#) Doszpot válasza Dani494 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Szia!
Nem vagyok kollégista, de a PMMK koleszt most újították fel, elég jó lett. (iskolától kb. 50m ) Vannak más koleszok is, változó minőségben, (ha egy hely becenebe "csótányos" akkor azzal azt hiszem mindent elmondtam) a közlekedés megoldható mindenhonna.
A tanárok át szeretnék adni a tudást, és ha a diák is úgy áll hozzá, akkor ez sikerülni is szokott. (jellemző, hogy a diákok nem úgy állnak hozzá.)
A csúszás abból ered, hogy egy-egy tárgyal előfordul, hogy nem sikerül elsőre. És ez elindít egy lavinát: például keresztfélévben nem indul a tárgy, azután ha fel akarod venni már ütközik egy másikkal, stb. Rosszabb esetben a szakososád csúszik egy évvel valami hiányzó tárgyak miatt. Pl.: nekem a matek miatt, ami annyira nem megy. (aztán az elektró meg a "lényeges" tárgyak már hiába vannak meg, ha nincs elég kredit, hiányzik az előfeltétel...)
Egyébként az egész iskolát most újították fel, egész "szép" lett. A laborokat sajna nem tudom, hogy mennyire piszkálták vagy modernizálták, mert én már az újba kerültem oda. (harmadik évemet kezdtem)
(#) Dani494 válasza Doszpot hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Értem,köszönöm.
(#) damkodav válasza Dani494 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Nem tudom honnan veszed hogy a bmf ***, egy rakás álláshirdetés van fent a honlapon keresik az embereket 400 körüli emberből 140 vagyunk a 3 . félévben az más dolog hogy 30000000 pontal is kitörölted kb.
Olvasd el az előző írásomat nem az a lényeg hol végeztél, én a helyedben egy olyan helyet választanék ami nem a képességeim maximumára van hangolva mert akkor tuti elvérzel matek villany kemény.
Még így is hogy c tanterv van meg különben minden fősuli egyetemet végig lehet csinálni
komolyan nem az a sz***s, hogy nehéz hanem, hogy egyszerre rettenetes sok mindent kérnek számon.
Amúgy meg az egész úgy van kitalálva, hogy hacsak nem vagy teljesen idióta elvégzed, ha felvesznek 9 féléved van államilag finanszírozva ----gondolj bele 7 félév plusz 2 csúszás akkor meg--- hülyéket képeznek
az a lényeg, hogy egy állásinterjúval kezdesz több hasonló emberkével mint te, alapból angolul vagy németül szakmai kérdésekkel szakmaival nem azzal hogy bmf vagy bgf vagy bme kit érdekel a kérdésre tudod e a válasz vagy nem...sajnos ennyi.

És az a legnagyobb baj, hogy egyik suliban sem készítenek fel erre.
(#) Norberto válasza damkodav hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Idézet:
„Ha nem tudsz értelmesen megszólalni akkor vége....és a főiskola erre tanít meg kb.”


Szerintem erre nem tanít meg senkit, hogy értelmesen tudjon megszólalni. Napi tapasztalati szinten mondom ezt, hiszen körül vagyok véve főiskolásokkal, és én is az vagyok. Ebben a témakörben biztosan nem lendít előre senkit. A Kandón legalábbis nem.
(#) Norberto válasza Dani494 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Idézet:
„ZH-kon kipuskázza az anyagot,tanulás helyett pedig bulizni fog.Ez a terve.no comment.”


Hasraütésre azt mondom, hogy a diákok/hallgatók 60-70%-a biztosan ezt csinálja manapság.
(#) Norberto válasza damkodav hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Idézet:
„Egy építészmérnök sem keveri a betont”


Na igen, de attól még élvezheti, ha keveri (mondjuk a korábbi tudásából kifolyólag ismeri ennek a mikéntjét is)...
(#) bankimajki hozzászólása Okt 18, 2009 /
 
Elsőnek is, tökéletesen egyetértek Norberto hozzászólásaival, és a BMF-ről én is szeretnék képet alkotni: Rohamosan fejlődő, és elismert iskola, mindamellett jó itt tanulni. Néha szívatós, de legalább felkészít az életre. A tanárok gyakorlatiasok, és akin látják hogy akarja csinálni azt segítik. Puskázni lehet, de ha mindig azt teszed rosszul jársz, mert szóbelin és vizsgákon nem sok esélyed lesz. Több száz oldalt 1-2 hét alatt megtanulni (ez csak egy tárgy és több is van), nem sok esély van. Amúgy én pl. 5-ösre érettségiztem matekból, és azt hittem nem kell tanulni. Nem is lett meg a matek 1-em. Tehát az iskola szintje szerintem megfelelő. Ha van hozzá egy jó nyelvtudásod, tuti befutó vagy sok cégnél.
(#) joetaylor válasza damkodav hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Nálam a mérnök kategória az, aki a saját szakterületén belül szinte mindent tud. Ezt nem lehet tanítani ehhez idő kell. Szakmai tapasztalatot nem ad semelyik iskola sem. Az iskola sajnos nem tanít meg problémákat megoldani. Nem tanulja meg az ember a konfliktus kezelést sem. Szerintem a magyar cégek kilencven százaléka csak a "kifacsart citromok" előállítására jó. Egy halom jó képességű ember kerül a kiégett érdektelen emberek életútjára. Ezáltal az alkalmazott nem tiszteli a céget és a terméket amit a cég előállít, nem lesz meg a cégnél az a kis extra előny amit a piacon el lehet adni. Az én tapasztalatom az, hogy egy bizonyos méret fölé képtelenség menni úgy, hogy a cég megőrizze a technikai/technológiai versenyképességét. Az ideális elektronikai cég olyan ötszáz és ezer fő körüli létszámmal és USA/Európa/Ázsia megosztottsággal dolgozik. A cég munkahelyi politikájában pedig a "mindenki fontos" a meghatározó. Persze a tisztességes bérezés is beletartozik ebbe a témakörbe, mert ha nem a munkahelyeden dolgozol akkor egy "külső" világban is el kell boldogulnod amihez szükség van a pénzre.
(#) damkodav válasza Norberto hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
Hát lehet hogy a hozzászólásoddal már nekem is egyet kéne értenem mert ha úgy lenne ahogy én mondtam az elején „Ha nem tudsz értelmesen megszólalni akkor vége....és a főiskola erre tanít meg kb.” akkor az én mondandómban sem lennének csillagok
(#) Prinner válasza damkodav hozzászólására (») Okt 18, 2009 /
 
"Bár belegondolva a mérnök feladata ne éppen a forrasztás,hanem egy dokumentációval egybekötött letesztelt áramkör megalkotása amit az alatta dolgozó technikus megépít."

Kérlek látogass el egy akármelyik elektronikai beültetéssel foglalkozó üzembe, és kérdezd meg a hibás késztermékek javításával foglalkozó alkalmazottak végzettségét. Lesz köztük mérnök nagy valószínűséggel, mert amit a technikus nem tud megjavítani, azt a mérnöknek kell. A kandón üzemmérnökképzés zajlik, tehát kaphatnak ilyen jellegű feladatot.
(#) Kovidivi válasza Dani494 hozzászólására (») Okt 19, 2009 /
 
Üdv!
Én a PMMK építészmérnöki szakán tanulok Tudom, nem sok köze van az elektronikához, azt megtartom inkább hobbinak, amit akarok, azt úgyis megtanulom...
A 350km-rel ne törődj. Ha 120km-re laknál, szerintem akkor sem járnál haza sűrűbben hetente egy alkalomnál, és mindenféleképpen kellene koli itt is, meg ott is...
A kollégium... Szóval amire te gondolsz 10.5eFt-ért, az a jakabhegyi kollégium, a "csótányos". Én ott lakom, és örülhetek, hogy sikerült bekerülnöm... Eléggé elfogadható, vannak problémásabb szintek, de simán meg lehet csinálni, hogy csótánymentes legyen a szobád... Egy kis glettelés, festés, stb... Szoba elég nagy, 4en laknak benne, szintenként külön fürdő/wc blokk, napi takarítással.
Ami koli a sulitól van 50m-re, na az a Boszi koli. Havi 15rongyért kapsz egy szobát, saccra 3mX4-5m (?), ebben laknak ketten, eléggé kicsi (remélem, jól saccoltam, de ha vinnél fel egy hangfalat, aminek kellene 2x 30x30cm, na azt nehéz lenne előteremteni...), ez mellett van még egy ugyanilyen szoba, és ez a blokk kap egy fürdőt, és egy wc-t. Ide bekerülni elég nehéz... Az nem elég, hogy 350km-re laksz... Én olyan feltételekkel pályáztam, hogy el sem hittem, hogy nem vettek fel (nagycsaládos, mindhárom gyerek tanuló, 240km, egyik szülő munkanélküli volt akkor, másik minimálbér... Szóval érdekes volt olvasni a papírt, hogy helyhiány miatt elutasítva )
Van mégegy, a Szántó, az messze van a sulitól, nincs sokkal jobb állapotban, mint a Jakabhegyi, és valami 12-13eFt/hó.
A teljes ellátást te honnan vetted? Ilyen nem létezik. Ha fizetsz, ehetsz...
Olyan sincs, hogy ha nem tanulsz jól, kidobnak a koliból. Maximum, ha passzivizálod magad...
Egyébként a PTE-ről nincs rossz véleményem, természetesen sok a káosz, de egy idő után megszokja az ember, és átlátja. A tanárok segítőkészek nagyon, ezt becsülöm, szemétkedéssel ritkán találkozom. De ez az építészmérnöki szak, csak ugyanabban a suliban. Üdv!
(#) g4b3n hozzászólása Okt 21, 2009 /
 
Hali!


Voltam a februári nyílt napon a Pollackon, és nagyon megtetszett a suli, akikkel találkoztam tanárokkal rendesek voltak, a laborok jól felszereltek, ha jól tanulsz a 2. félévtől szép ösztön díjat kapsz, ha nagyon jól, akkor abból eltudod magad tartani - nem szükséges munka -, sőt ha végig , akkor simán lesz munkád is persze ezt mind ,,csak" mondták, de sok példát felhoztak mellettük.
Én idén nyertem felvételt a PMMK villamosmérnöki szakra, csak annyira jártam utána, h csak ezt az egy szakot jelöltem meg, már nagyon várom, h megkezdhessem tanulmányaimat, ugyanis rögtön 2 passzív félévvel kezdtem mivel jelenleg Autótechnikusnak tanulok és úgy mint te júniusban végzek. Én is ott fogok lakni/igaz csupán 100km-re van/, de még nem tudom, h albi vagy kolesz legyen-e.
(#) joetaylor válasza g4b3n hozzászólására (») Okt 21, 2009 /
 
A nyílt nap és a valóság nem mindig egyezik. Sőt. Olyan ez mint amikor használt autót akasz eladni. Ha jön egy vevőjelölt akkor te se mondanád azt, hogy vidd a pénzed a szomszédba mert neki jobb kocsija van eladó.
(#) Dani494 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 21, 2009 /
 
Köszönöm a válaszokat!

Ne haragudj,de nem emlékszem már hogy hol és mikor mire írtam a teljes ellátást.Valószínű elírtam,mert gondoltam hogy a kaja nem tartozik az iskola kollégiumához.Viszont az lehet hogy valahol olvastam olyasmit hogy valamelyik koleszban(talán a boszorkányban) van étel-ellátás is(persze pénzért).
Meg itt a középsuli koleszában is van reggeli ebéd vacsora(azt nem tudom hogy a koleszdíjjal ki van e fizetve).Nem vagyok koleszos csak néhány osztársam,és ők mondták.

De a boszorkányba nem vettek fel Téged nem?Mert nekem aztán8 hogy melyik kolesz,csak vegyenek fel,mert 350 km-ről nem lehet naponta bejárni.(Persze ha a PMMK-ra jelentkezem,ami nagyon valószínű).
Na de majd meglátjuk mert a kínai is akkor megy át a hídon ha odaér.
(#) g4b3n válasza joetaylor hozzászólására (») Okt 21, 2009 /
 
Jaja ez így van, ezért is írtam oda, h ,, ez mind csak mondták" mert nem tudom mennyi a valóság alapja, majd pár ismerőstől körbe érdeklődöm.
(#) Kovidivi válasza Dani494 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /
 
Kolit lehet szerezni, csak tudni kell, hogy mikor, hol kell lenni. Ha jövőre nem kapsz elsőre kolit, akkor utána még fel lehet iratkozni várólistára, és ha az első napon, mikor fel lehet iratkozni, te vagy a 10., akkor tutira lesz kolid, még ha 10km-re is laksz a sulitól... És ezt páran ki is használják... De ez már nem elektronikai téma...
(#) Gery hozzászólása Okt 22, 2009 /
 
Én meg akkor úgy kérdezem, hogy érdemes-e a BME-re menni a neve miatt? Mert végül is európai szinten elismert, szóval munkahely keresésnél előnyben vagyok ha BME-s vagyok?
(#) Stadi válasza Gery hozzászólására (») Okt 22, 2009 /
 
Nem a neve érdekes. Nézd megy, milyen támogatásokat kapott az elmúlt években, milyen rendezvényei vannak (pl. programozó verseny) és ha nem tévedek, először náluk indult kooperatív képzés (Nokia). Aztán nézd meg ilyen szemmel a többi felsőoktatási intézményt, és utána dönts. Ha ma kellene választanom műszaki, informatikai vonalon nappalis képzést, biztos a BME-t választanám. Volt osztálytársaim jártak oda, egyik sem panaszkodott, és úgy vettem észre, pozitív véleménnyel vannak az iskoláról.
(#) vbalint válasza Dani494 hozzászólására (») Okt 22, 2009 /
 
Csak akkor menj főiskolára/egyetemre, ha hajlandó vagy akár a matekot is megtanulni, és a dolgokat ok-okozati összefüggéseiben is vizsgálni. Talán ez a legfontosabb, mert nem attól lesz valaki mérnök, hogy meg tud oldani 15 féle típusfeladatot, hanem ha meg tud oldani egy problémát. Tehát megérti mi miért történik a fizikai világban, mi a feladata, milyen megoldások lehetségesek, majd azt meg is tudja valósítani. Nem egyszerű dolog!
PAPÍRÉRT NE! Azt adnak a boltban, és az puha is. A jelenlegi munkahelyemen nem nézték meg, hogy tényleg megvan-e a diplomám. Nem ez a fontos. Egyszerűen a világ nem így működik...
Én a Pollackon végeztem. Azt azért nem mondanám, hogy olyan magas itt a színvonal, de aki akar, az sok mindent megtanulhat. A tanárokon nem múlik, nekik a tudásuk megvan ahhoz, hogy szakembert képezzenek. Ha érdekel, és utánajársz, segítenek, és akár jó szakember is lehet belőled. Mert sajnos a diákok kb. 80%-a semmilyen tárgyban nem mutat érdeklődést. Azt mindig mondja, hogy ez baj, meg az a baj, de valójában... Gondolhatod ez mennyire motíválja a tanárokat. Mert igazán kényszerítő erő sincs a kezükben, amivel jó útra téríthetik, akit lehet, a többit meg elzavarják a fenébe.
Ha megvan hozzá az eszed, és az elszántságod, akkor menj BME-re inkább.
(#) Dani494 válasza vbalint hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Hidd el,nem a papírért tanulnék tovább.A pénz se motivál.
Nem akarok arcoskodni,de csak azért írom le,hogy 15 évesen a speciális relativitáselméletről szóló könyvet vettem(PC,hifi,pc-játék és egyéb más helyett),mert tényleg érdekel(t).Az más dolog hogy nem értettem mi van benne szó,de már megvan hozzá az alap tudásom hogy tudjam ez meg az mit jelent benne.
Meg azt is írtad hogy ,,Tehát megérti mi miért történik a fizikai világban, mi a feladata, milyen megoldások lehetségesek, majd azt meg is tudja valósítani.''.A kezdő kérdésekben(is) ott vannak a hozzászólásaim,abból leszűrheted hogy annyira részletesen akartam tudni egy egyszerű kapcsolás működését,hogy szegény proli007-et fel is sikerült idegesítenem kicsit.
Na mindegy,már megint sokat beszélek.
Köszönöm a hozzászólást,minden jót!
(#) Kovidivi válasza Dani494 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /
 
Azért óvatosan a bulizás/tanulás arányával!!! Ha mindig csak tanulsz, sosem leszel igazán boldog, ha mindig bulizol, akkor meg okos... Üdv!
(#) Jihad Joe hozzászólása Dec 10, 2009 /
 
szevasztok
én most vagyok 4.-es egy középiskolában (elektronika szakon), már nézegettem hova menjek tovább de még nem tudom. Az lenne kérdésem hogy mit csinál egy villamosmérnök és egy ilyen szakmával hol lehet elhelyezkedni?
előre is kössz
(#) Dani494 válasza Jihad Joe hozzászólására (») Dec 10, 2009 /
 
Szerintem ez elég jól leírja.
Illetve itt.
(#) Jihad Joe válasza Dani494 hozzászólására (») Dec 10, 2009 /
 
nagyon kössz
(#) dbase hozzászólása Dec 10, 2009 /
 
Egyik osztálytársam érettségi után villamosmérnöknek tanult, én 2év elektronikai müszerész.
Ő tanult a dolgokrol, elméletben azaz oktatták én kézzel fogtam, próbáltam javítani sok-sok emberrel megismerkedtem talpraesettebb vagyok, ő meg csak elméletben tud amit belenyomtak.
PLC-t az életbe nem látott még, és még sorolhatnám. Én szemembe nem sokat ér ő így , bocs ha valakit megbántok, de bemagolni valamit és utána visszaadni 1 éven belül nem számít nem tudja miaz, csak magoljon ez az én szemembe nem tudás!
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem