Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nem tudom, minek szórakozol ellenállásokkal. Miért nem fűtöd egy 6.3V-os tekercsről azt a csövet? Többet kínlódsz már vele, mintha tekernél arra a trafóra. Vagy szerezz egy kis hiperszilt, aztán tekerd meg a hálótrafót Te. TV lemágnesezőtekercsből jól meg lehet tekerni a primert.
Azok az 5cm2-s hiperszilek elég erősek erre a feladatra, és -viszonylag- kis helyen elférnek. A tápot úgyis külön kell építeni a pedáltól.
Kösz, hogy szóltál, majd fokozatosan élesztgetem és figyelem a reakcióit. Kinyitott (spórhelyt) sütőajtóra halyezve akarom egy hétig melengetni az első próba előtt.
Ez is egy jó megoldás amit a Márk mond ! De lenne sok megoldás a fennált gondra . Szerezz egy ECC81-es csövet / Amit nem is olyan egyszerű ? / Annál lehetséges lenne a 12voltról a fűtés , és gyakorlatilag majdnem megeggyezik a 85-el De én a helyedben lennék akkor betennék egy 7805 -ös stabot és kész a közepét felemeled 2 darab 4148-cal így a kimeneten KB 6.5 volt lessz ami neked tökéletesen jó !
![]()
Nem inkább csak 6,2V lesz, ha 2db 1N4148-cal emeled meg a GND-t? Na mindegy, az is jó a csőnek..
Elképzelhető, hogy a Te "eco-módodban" működik így a 6C33C foglalat a falapra szerelve, de nálam már a deszkamodell pozdorjájának is rendesen jön a szaga 20 perc méricskélés után. (Pedig van légrés és furat is bőven).
Így én biztosan elfűteném az erősítő fedlapját ![]() Ezért készítem 2 mm-es alulemezből, persze csak ha összeáll, mi is kerüljön a dobozba...
A 4148 az 0,6 .0,72 között változik Azért ítram hogy KB ? Ebben igazad lehet de ennél a kis torzítónál már leírtuk hogy tök mindeggy hogy alul vagy felül fűtöd azt a szerencsétlen csövet ! Csak végre fűtene már valamivel ?
![]()
7805-el próbáltam már egyszer. Nagyon melegedett (Pár másodperc után forró lett). Ezt a diódás dolgot lerajzolnád nekem?
Van egy ilyen csövem, nem tudok róla semmit. (Lábai felülnézetből így vannak, ránézésre) valakinek ötlete, hogy mi ez? (Pentódára tippelek, mert egy kis résen át látni 2 rácsot a katód körül)
Ez a cső Szerintem valami EF lehet. EF80, Vagy EF86.
[OFF][/OFF][/quote]7805-el próbáltam már egyszer. Nagyon melegedett [OFF][quote] Hűtés nélkül ez sem megy neki is kell hűtőborda ! Hisz majdnem 6 volt esik rajt ?
![]() Idézet: „a közepét felemeled 2 darab 4148-cal így a kimeneten KB 6.5 volt lessz” Ezt részletezd kérlek! ![]()
Egyszerű! Ez a stabilizátor a GND-jéhez képest ad 5V-ot. És ha megemeled két 0.6V-os diódával, tehát 1.2V-tal a GND-jét, akkor az 1.2V, meg az 5V összeadódik, és 6,2V jön ki. Olyan, mintha a csőnél 1,2V-ot ejtenél a katódellenálláson, és még -5V-ot is adsz a g1 ellenállása és a GND közé, akkor az előfesz (-)6,2V lesz.
és a diódákat hova kötöd? egy egszerű sematikus ábrát készítenél nekem?
Köszi! Értem. Márcsak diódát kell szereznem. Ha másnem, majd hétfőn rakom össze.
[off]Nemám nincs otthon 1N4148-asod!
Hát... 2 db-ot vettem, beleraktam a főpaneljébe. Van TV, moitor, stb panelom, körülnézek...
Előtte egyenirányítsam, ugye?
TV-ben, monitorban biztos van. Jó helyette az 1N4001-2-3-4-5-6-7 is. Vagy bármilyen dióda jó, aminek 0,6V a nyitófeszültsége.
Még szép, hogy egyenáramot kér, mert ha váltót adsz neki, az IC FELROBBAN!
Márk ! a diódákat fordítva rajzoltad erre figyelj
![]()
Máshogy 12V jött ki... Így szoktam tenni, így nekem mindig működik...
Hali mindenkinek!
Lehet hogy nem épp végerősítő.. De azért csöves erősítő.. Riaa korrektort szeretnék építeni.. ![]() Ezek a csöveim vannak: - DY86 - PY88 - PCL86 - PCF200 - PCF201 - PL500 - PCL84 - PCL85 - PL504 - ECH84 - EF183 - PCC189 - PCF802 - PCL34 - PCH200 - EF80 Van amiből több van, van amiből csak egy.. Ezek közül ki lehetne hozni egy sztereó Riaa korrektort? ![]() Eddig nem csöveztem.. Tegnap Nagymamám padlásán találtam egy pár új csövet, egyből "tűzbe hozott" építettem volna végfokot de csak 1 kimenő trafóm van.. Ezért gondolkodom a Riaa-ban.. Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv! ![]()
Jaj igen !
![]() ![]()
Hello
Szerintem ezekből a csövekből, nem hozható ki egy RIAA, bár én nem vagyok annyira tapasztalt, de csöves RIAA-ban én mindig ECC83-85 duplatriódákat láttam eddig. A kimenő szerintem a PCL86-é ha szerzel táptrafót abból csinálhatsz egy monó próbaerősítőt, alig kell hozzá alkatrész és szépen szól.
Azért lenne ott egy-két típus, amivel lehetne csinálni, ha a szükség úgy hozná. :yes:
Üdv!
Ez ipari cső, valószínűleg a 6086 lesz, ennek van külső árnyékolása, vagy E80F
Köszi a válaszokat. Jelenleg akkor sokra nem megyek ezzel a csővel
![]() A fűtéshez akkor ezt a diódás feszstabos dolgot megépítem hamarosan, hűtőbordával. Mostmár jó volna ha működne ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |