Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   494 / 1697
(#) vicsys válasza Frankye hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Öreg barátom!
Most mondd, Te hogyan oldottad volna meg ekkora méretben? (Nekem ezek voltak itthon)
A kapcsolási rajz kb. 10 perc, a program megírása újabb 10 perc. Teszteléssel együtt az elkészítés, 27perc. Ehhez jött még 15 perc a youtube-os feltöltéshez.
Sokat dolgoztam vele?
Köszönöm a dicséretet.
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Ja, hogy méretkorlátos volt a dolog?! Az más, akkor nem szóltam semmit azt is halkan... :whistle:
(#) vicsys válasza Frankye hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Igen, mert mint azt írtam ez egy modell autóba lesz beépítve... (és itt nem az új Trabantra gondoltam).
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Süsd meg! A keresztfiam múlt karácsonykor akkora modellautót kapott a nagyanyjáéktól, hogy még utazhatott is rajta. Abba pl. még kicsi is lett volna egy ilyen.
(#) ZSozsóó hozzászólása Nov 1, 2009 /

Sziasztok!

Megosztanám veletek a pár hónapja készült gitárerőlködőm képeit
Sasszija porfestett, cnc-zett, a transzformátorok kiváló minőségű magyar kisipari munka eredményei, jó minőségű alkatrészek, a vezetékelés csalóka, a valóságban sokkal katasztrófálisabb , előlap gravírozott... A kapcsolás jól bevállt vintage marshall kapcsolásokon nyugszik, némi módosítással és egy extra állítható erősítésű előfokkal
Kaptam már miatta hideget - meleget pl.: gáz a ledes kijelzés egy csöves erősítőn, a hangja meg- eddig bárki próbálta- "nem az én stílusom" még szerencse, hogy magamnak építettem
Zajgát, vonalkimenet, trióda/pentóda átkapcsolás...a végben 2db NOS EL34 izzad. Kettőstriódák 12ax7 -es tung- solok...Tekerőgombok arany marshall tekerők, itt még a zajgátnál ezüst a 2 gomb, de már kicseréltük aranyra.
Nagyon sok hála és köszönet a Mesteremnek: L. Attilának, cnc- jével gyönyörű munkát végzett, tanácsai hasznosak voltak, transzformátorai csúcsminőségűek, minden elfogulatlanság nélkül mondom
További szép napot!
Bővebben: Link1
Bővebben: Link2
Bővebben: Link3
Bővebben: Link4
Bővebben: Link5
Bővebben: Link6
Bővebben: Link7
Bővebben: Link8

Most még utoljára kijavítottam, de tessék használni a LINK gombot a hozzászólás-író ablakban!
Frankye
(#) Müszi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Jobb lett volna, ha használnád a LINK gombot.
(#) CIROKL válasza ZSozsóó hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Szia ! szép a géped gratulálok hozzá A csöves topikban is bemutathattad vona ?
(#) hapro válasza ZSozsóó hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Szép munka! Ügyes vagy.
(#) mark.budai válasza ZSozsóó hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Szép lett!
(#) ZSozsóó válasza Müszi hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Bocsi, Láma vagyok az ilyesmihez
Legközelebb figyelek, köszi!
(#) vicsys válasza ZSozsóó hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Gratula! Szép munka! :kalap:
Használd a szövegboxban található LINK gombot.
(#) FMSound hozzászólása Nov 1, 2009 /

Hali!
Elkészültek a power ledes reflektoraim! Mutatnék néhány képet.
(#) FMSound válasza FMSound hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Még képek
(#) bankimajki válasza FMSound hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Jól látom ragasztópisztoly ragacsával van rögzítve a kis borda a házhoz? Nem fog kiolvadni?
(#) FMSound válasza FMSound hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

és még 4 kép
(#) FMSound válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Nem fog. volt hogy 4órát ment a bordán, és alig lett langyos A stabilizáló tranzisztorok annál inkább melegednek.
De azok a nagyobb bordán vannak, a kisebbik bordán a kapcsoló tranzisztook vannak amik a pwm-elést végzik.
(#) Norberto válasza FMSound hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Nem rossz! Mekkora áramot kapnak a LED-ek?
(#) FMSound válasza Norberto hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

350mA, ennyi van a katalogusban ennyit bírnak színenként, de mivel rgb ezért 3x350. Ami pedig a hűtőbordán van 4db 5W-os fehér 1.2Aledenként.
(#) Router válasza FMSound hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Milyen lencséket használsz ha szabad kérdeznem?
(#) pepe33 válasza FMSound hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

1.2A nél hány lumennel világít a fehér led?
(#) FMSound válasza pepe33 hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

175 lumen 1.2A-nél.
(#) patexati hozzászólása Nov 1, 2009 /

Elkészült a PICKit2 watt féle verzióm nagyjából dobozolva is van (holnap kész)Bővebben: Link Elötte a panelról mi bent van van két kép!
(#) sprofan válasza FMSound hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

35lm/w ? Nem belekötés vagy valami de nem a leg jobb hatásfokú a leded Már lehet kapni 100lm/w ebből kettő csak pár forintal drágább mint 1db 5W-os.
Jó-jó, mit akarok én, a lényeg hogy LED-van benne, hisz máris sokkal kisebb a fogyasztása mint egy hagyományos izzónál.
(#) pepe33 válasza sprofan hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

CREE MC-E ez már elég jó minden tekintetben szerintem.
(#) kiskacsa2009 válasza FMSound hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Esetleg rajzot lehet kérni? A bordákat meg a LEDeket honnan szerezted be???
(#) FMSound válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Talán ez már nem ide tartozik, ezért elküldtam privibe.
(#) dolfin hozzászólása Nov 2, 2009 /

Üdv

Befejeztem a kazán termosztátját. Az alábbi képeken láthatjátok.
A hőmérést egy LM35DZ végzi, amit egy LM 324 N erősít a 10x-re mivel nagy távolságon (a kazán és a lakás közt kb 10m-es kábel fut) elmenne az adat. Ezután a kijelző az erősített feszültséget elfelezi és az megy a PI 16F876A AD lábára, amit egy 2x7 szegmenses kijelző ír ki. A kapcsolás kapott még 1 (utólag +1) relét, ami a kazánon lévő levegőnyílást nyitja és zárja egy motor segítségével. A kijelző egységen található még 2 gomb is amellyel a kapcsolási hőmérséklet állítható, illetve a 2 gombot egyszerre megnyomva a levegőnyílás kézzel is nyitható vagy csukható.

Egy kis történet hozzá: eredetileg 16F690-re terveztem a kapcsolást, de a próbapanelen egy hibás 7805-ös miatt hirtelen 20V-ot kapott amit nem igazán tolerált, (kijött belőle a füst ) így tervezhettem át 876A-ra, mert csak az volt otthon.

Üdv
(#) bankimajki válasza dolfin hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Nem spóroltál a nyákkal , de azért nem rossz. A 7805 új volt, amelyik tönkretette a PIC-et?
(#) dolfin válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Üdv

Igen, friss és új volt a 7805 azért is mertem rábízni egyből, de többet ilyet nem csinálok, előbb rámérek hogy tényleg működik-e.
A nyák méretei 80x100mm, 2 oldalassal könnyebb lett volna, de olyannal még nem dolgoztam és otthon sem volt belőle, így kellett némi átkötés. Meg szerintem jól is néz ki a MÜ dobozban
(#) dolfin válasza dolfin hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Jah igen.
A tetején azért van akkora nyák, mert eredetileg arról volt szó hogy az LM 324 N-nek kell negatív feszültség is, nem elég a GND így erre a lehetőségre is felkészültem és kimarattam egy -9V előállítására alkalmas kapcsolást is, és a fent látható Jumper-rel lehetne átkapcsolni a GND-ról a -9V-ra.
Következő: »»   494 / 1697
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem