Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köbzoli majd elmeséli, Ő jobban tudja, mint én, nem is formáztam még kondit.
![]()
Börzére jövöl?
![]()
Igen megyek ! akkor ott ugyis találkozunk ? De mondd mit adhatnék érte? Csere - bere !
![]()
[OFF]öööö ez egy fogós kérdés! :hide: nemtudom igazából mit kérjek érte cserébe!
![]() ![]()
Konkretan 100 es 50mF-os kondikro van szo, amiknek a hatarfeszultsege 350/385V. Kiprobalom az altalad leirtakat!
A 6.8V-os futofeszultsegemet csokkenteni valo ellenallas kiszamitasi modjara volnek kivancsi.
Szerintem ez a kis túlfűtés még belefér :yes:
[OFF]Majd a börzén lezsírozzuk a boltot.
R=U/I Vagyis a 6,8V-ból kivonod a 6,3V-ot (nekem 0,5V jött ki, majd ezt osztod a fűtőárammal.
Akkor ugye 0,5V-ot kell ejteni, 700mA áramnál.
Ohm törvégy: R=U/I. 0,5/0,7=0,7 ohm. Teljesítmény: P=U*I 0,5*0,7=0,35. 0,7ohm/0,35W-os ellenállás kell Neked! Azért a 0,35W a minimum, 0,5W-osat tehetnél...
Elhiszem, hogy belefer, de en szeretnem pontosan beallitani, de elektro-matematikai ismereteim hianyosak!
![]()
Én 1W-ost tennék, mert a keletkező hő jobban megoszlana rajta
![]()
jahj te szegény
![]() Az áramerrősség megvan adva a csőnél. Az ellenállásra 0,5V-nak kell esni ugyebár. Ha a fűtésen 400 mA megy át, akkor R=U/I=0,5/0,4=1,25 Ohm De mire leírtam már válaszoltak töben is XD
Igazad van, csak a szam diktalta a kezemnek
![]()
Én is 1W-osat tennék, de laegalább 0,5W-osat, az biztos.
Én két antiparallel kkötött diódát (valami 3A-eseket) kötössem sorba két EL84-el, meg egy ECC85-tel, az nem melegedett, csak egy kicsit.
ECL82 is meg tudná csinálni, biszont akkor 6.2V lenne a fűtőfesz. De ennyi (6.2V) szerintem belefér.
Nekem úgy tanították
![]()
Amíg beáll a fűtőáram, addig jó lesz. Köbzoli is ezt mondja, mérünk áramot, aztán ha annyi, amennyinek kellenie kell, akkor jó lesz.
[OFF]Akkor viszek 4 ecc85-öt és megeszéljük mi legyen az ellenértéke!
![]() ![]()
Borzekrol mit lehet tudni? Hataron tuli vagyok, itt nincsenek borzek. Kelet magyarorszagon hol szoktak ilyeneket rendezni?
Márk, örülök, hogy végre számolsz is.
![]() Ráadásul jól. ![]()
Kit látnak szemeim! Helló!
Köbzoli, teényleg, a P-seknél kell beaállni az áramnak, itt a fesznek kell, végülis az az állandó az E-s csöveknél.. [off]De ezért bocsi, este van. Meg 2x menni egy nap az iskolába.. Bár a 2. az jó volt! Hoztam egy fekvőházas számítópépet, aminek a tápját bontogatom most. (Valami 10x40cm-s panel) Bocsi az OFFért!
PL500-at Mátéval a katalógusban megadott 27V-tal fűtjük. Csak, hogy ne legyen egyértelmű semmi.
![]()
Jó-jó, én is annyit adok a csöveknek, amennyi kell, nem játszok a fűtőfeszültségekkel! A PCL82-imenk is 16V-ot fogok adni, esetleg +1 menet a hálótrafóra, és akkor 16V lesz, ha beterheli egy kicsit a 4 cső a trafót..
Zoli, a katalógus nélkül tényleg nem állunk neki fűteni a csövet! Én egyszer egy DY-nak adtam 6V-t, hát rendesen világított.. Mikor csak 1.5V kell neik.. ![]()
nem, feltétlenül, de azért mégis
![]()
Na pont az El34-et nem ajánlanám, nem is nagyon találni már jót belőle ( matsushita, RFT, Tesla ) Én a 6L6GC-t ajánlanám, vagy az olcsóbb 6P3Sz-e-t, de PL509-cel is lehet jó eredményt elérni . Ugye a 6550, mega KT-88 az egy vagyon, szóval felejtős ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |