Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED TV
 
Témaindító: Jman, idő: Nov 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 3
(#) Jman hozzászólása Nov 8, 2009 /
 
Helo!
A kérdésem/kérésem az lenne, hogy valaki tudna egy alaprajzot, vagy ilyesmit adni, hogy, hogyan épül fel a LED-tv? Csak úgy érdekelne.
(#) kiskacsa2009 válasza Jman hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
Írd be a keresőbe, hogy : "Kapcsolási rajzot keresek"!
Szerk:alaprajza az épületeknek van...
(#) sirály12 válasza Jman hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
Szia.

Hát szerintem nem tudod mit kérsz. Ez olyan, mintha a vosztok úrhalyó teljes rajzát kérnéd. Szal felejtős.
(#) zoox válasza Jman hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
valami ilyenre gondolszBővebben: Link
(#) Jman hozzászólása Nov 8, 2009 /
 
Hát nem igazán ilyenre gondoltam. Hanem, az elnagyolt kapcsolási rajzot, vagy ilyesmit. Tehát, csak a legfőbb dolgokat.
(#) Abukodonozo válasza Jman hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
Elvi rajzra gondolsz, nem kapcsolásira? :whatever:
(#) Ferkógyerek válasza Jman hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
Én azt nem értem hogy miért hívják őket LED-tvnek.
Ugyanúgy egy LCD panel a felelős a kép megjelenítéséért mint a egy hagyományos LCD tévénél, csak a háttérvilágítása LED. A hagyományos LCD-tvket sem "hideg katód fénycső"-tvnek hívták.
Ha kap egy optikai csatlakozót bemenetnek akkor meg Lézer-tvnek fogják hívni, mert így jobban eladható?
Az én logikám szerint azt a tévét lehetne LED-tvnek hívni ahol minden pixelt mondjuk egy RGB-LED állít elő.
De ez csak az én véleményem és lehet megköveztek érte, de nem szeretem ha egy készüléket a benne lévő valamelyik technológia nevével szeretnének eladhatóbbá tenni.
(#) zsoltee0001 válasza zoox hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
Én azt hittem attól LED tv, hogy 1 pixel 1 mniatűr RGB led.
Akkor most kiderül, hogy a háttérvilágítása LED ? Ebbe mi az a nagy szenzáció? Úgy gondoltam eddig is azzal oldották meg.
(#) Ferkógyerek válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
Na pont erről írtam, a felületesen tájékozott vásárló megtévesztése. A marketing mindenek fölött.
(#) zsoltee0001 válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
1-re gondoltunk, úgyhogy semmi gond a logikáddal.
Viszont én ezek után a telómmal fogok vagánykodni, LED-mobil !
Fehér Led-ek világítják meg a kijelzőt, nem?
(#) Abukodonozo válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Nov 8, 2009 /
 
Idézet:
„Ha kap egy optikai csatlakozót bemenetnek akkor meg Lézer-tvnek fogják hívni...”
, ez jó ,amúgy tökéletesen egyetértek veled!
(#) dizi hozzászólása Nov 9, 2009 /
 
LED TV ?
Akkora paraszt vakítás mint az INTELIGENS MOSÓPOR.
Emlékszem amikor ki jött az első PLSMA tv 800 wattot fogyasztott nem volt benne tv tuner meg hangszóró video tuner meg erősítő kellett hozzá ,hogy tudd nézni a szupi Magyar sorozatokat ÉÉÉS került 1millába de mindenki vette vitte mert a szomszédnak is olyan volt most már kapsz 100.eFt-ért is egy 106 -ost deee az a fránya teljesítmény még mindig 300 watt felett van.
Nekem nem ér meg ennyit egyik Magyar műsor sem.
Mai napig egy tizenéves Samsung ontja nekünk a kultúrát LEDEK nélkül. :gumicsirke:
(#) fassenkugel válasza dizi hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
gondolom akinek futi' rá az megérti a nem magyar műsort is. akinek meg nem az fikázza.
(#) zsoltee0001 válasza dizi hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
"az a fránya teljesítmény még mindig 300 watt felett van. "
ezek a teljesítményadatok nem tudom honnan valók, az én LCD tv-m gyárilag 100w-os, de lemértem a múltkor és 60w körül jött ki, szóval a gyárba egy kicsit túloznak.

Apropó LED-tv, nívósabb focimeccseken lehet látni a pálya körül kiépített reklám technikát, az valami blue-box trükk, vagy tényleg körbe vették a focipályát RGB-ledes kijelzővel (elég brutál lehet)?
(#) moltam hozzászólása Nov 9, 2009 /
 
Miért nem jó ezeknek a CRT? Nem kell neki háttérvilágitás se. Olcsóbb is... Na mindegy legalább több TV m lessz lomtalanitáskor...
(#) (Felhasználó 17788) válasza dizi hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
Kedves dizi! Az első generációs tarka (akarom mondani színes) plazmát én a Corában 96-97 karácsonya táján láttam 3,5 vagy 4,5 millió volt. Igen annyi!, és a focilabda olyan csíkot húzott maga után a sebessége miatt mint annak idején a híres "Color Stár"nevű szörnyetegben.
Abban teljesen egyetértek veled, hogy paraszt vakítás az egész. Én egy Sony síkképcsöves 82 cm-s 4/3 képet nézek és nem is fogom lecserélni míg nem muszály.
Mindenképpen az integrált rgb-led-é a jövő, csak aki próbálta már az rgb ledet sziinkronba vezérelni az tudja, hogy miért van csak még most is kísérleti laborokban a prototípus.Üdv:
(#) karpi hozzászólása Nov 9, 2009 /
 
A paradsztvakitas az egyenessen oriasi !.

CRT azert nem jo mert...sokat fogyaszt sok helyet foglal nagyion draga tulajdonkeppen sokkal dragabb mint egy LCD ,LCD fenycsoves vilagitas mar kevesebbet fogyazt de roszabb a kontraszt .Bar nekem van CRT es LCD is a PHILIPS LCD sokkal job a kontraszt mint a CRT Sneider .( leszamitva az allo "fekete " kepet ami egyiknel se fekete.

Led hattervilagitas mar okosabb azert , nincs magasfeszultseg konverter mint a CRT es a fenycsoves LCD -nel.Tehat egy alkatresz -kapcsolas ami a legtobb meghibasodast adja.Azonkivul a LED-ek hatasfoka jobb.

A tobbi a "kep-proceszor" dolga lenne ami altalaban nagyon vacak a skelezasok eseteben.A PHILIPS-nek egy agyondicsert szupe ilyen kep-proceszora van es ha nem eppen a"nativ" felbontast kapja ( felteve HD minosegu mas felbontasu kepet) egy nagy maszatolas lesssz a vegeredmeny.

Itt aztan volt egy nagy "parasztvakitas" eladtak az osszes bovlit HD Ready cimu felirattal amit ugy oda-tettek ontapado foliaval.Had oruljon a vevo.Aztan nezheti a HD maszatokat.

Akinek van kiprobalhatja jominosegu fenykepezogep kulombozo felbontasu kepek megjelenitesevel, aztan mar mozgo kepnel meg roszabb a helyzet.

Osszes monitorom es TV-m kozul a PC-vel birom a legjobb kepet kihozni akar normal digitalis akar HD.

Nem tudom melyik milyen minosegu a LED megvilagitasnal a szinek szempontjabol , vagyis kepfeldolgozasnal megbizhato e?
Feldolgozod a kepet aztan a nyomtaton mas lessz mint amit a kepernyon latsz jonak.Ez a LED- ek altal adott feny egyenetlensegek miatt.

Amugy jol nez ki a LED-hattervilagitott LCD ( a notebook-ban ilyen van ..es jo mert keveset fogyaszt)

Lattam az OLED TV-k mar megjelentek sot a 40cm atmeroju helyett ami most par honapja a maximum volt a Mitzubishi mar hatalmas 155 " -os kepernyo panelokat gyart.Ugy orulnek ennek a "modular" tehnologianak mint "majom a ...." ,Hat nem ugyanilyen volt az eljaras a CRT keperntyokbol osszeallitott nagyatmeroju kepernyoknel ezelott 20 evel ?.Sot most konyebb es pontosabb a digitalis kep kialakitas miatt.

Ami elegge zavaro az a nagy fenyero , 82cm atmeroju LCD szornyu nagy fenyt ad vilagos kepeknel ditrekt serto , ejel ha sotet szobaba nezem nem OK.Ha meg lehuzom a fenyerot oda a kontraszt elvezhetetlen a kep.

Az RGB LED vagy OLED-es TV-k talan jobbak lehetnek ebbol a szempontbol (?).
(#) fassenkugel válasza karpi hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
lcd/tft tv-nek alkalmatlan, max monitornak való. tv-re egyedül plazma ad tökéletes megoldást. magas a kotnrasztaránya, jók a szinek, stb.

ugyanakkor egy lcd tv-nél a háttérvilágitás mindig full power-en megy, plazmánál a max fogyasztást teljes kivezérlésre adják meg, gyakorlatilag fehér képnél. átlagban a plazma fogyasztása nem magasabb, mint azonos méretű lcd fogyasztása.

(#) 52a52a válasza fassenkugel hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
Nem igaz, hogy fullon megy a háttérvilágítás állandóan, szerinted hogy oldják meg Lightsensor által változtatható háttérvilágítást?
A led csak azért csak most terjedt el, mert a fehér fényű ledek eleinte nagy hűtést igényeltek és jóval többet fogyasztottak, mint egy hagyományos LCD tv.
Bármennyire is hihetetlen nem fogyasztanak kevesebbet mint csőves háttérvilágítású tv-k egyenlőre.
A plazma tv-k fogyasztás a ráírt értéket előképnél meg sem közelítette mivel 1,5szer annyit fogyaszt és ugye nem fehér képet meg feketét nézel rajta.
Eleinte a jobb kontraszt arány miatt szerették a plazmákat ma már nem így van.
Csak közlöm hogy a ráírt értékek meg sem közelítik az eredetileg produkált értéket, mivel szemnek nincs szüksége 10-20ezres kontrasztarányra.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Nov 9, 2009 /
 
Az LCD TV-k háttérvilágítása állítható menüből (még írja is, hogy energiatakarékos üzemmód).
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 9, 2009 /
 
Nekem a Philips Lcd tv magától állítja a fényerőt a képi tartalomnak megfelelően. Ha túl sok a világos, akkor lentebb veszi, így nem "égeti" ki az ember szemét este tv-zés közben a túl világos kép.
Amúgy meg tényleg sokat fogyaszt a háttérvilágítás. Hozzám hibásan került a tv, megnéztem az inverter adatlapját és ha jól emlékszem, akkor 24V-os tápfesz mellett valami 3A-t kajált. Na az nem semmi. Most univerzális inverterekkel hajtom a csöveket, amik fele annyit vesznek fel és mindezt 12V-ról. Szóval spóroltam rendesen. Viszont a táp is sokat fűt, meg a proci is. :yes:
(#) slave557 hozzászólása Nov 9, 2009 /
 
Nekünk egy 82 cm-es Nokia(Grundig) márkájú tévénk volt, de néha kikapcsolt, így ami a telken volt azzal kicseréltük , most ez egy eggyel kisebb méretű (ez is crt), a célnak megfelel, de digitális tévénk lett," mert most váltsál, mert kell az neked" (csak azért váltottunk mert olcsóbb).
Mivel kicsi a tévé, ráadásul nem síkképernyős, majd karácson felé egy legolcsóbb kategóriás full-hd-sat veszünk 82centiset eldzsít, vagy filipszet(kb124-126ezer)...
(#) dizi válasza fassenkugel hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
Szeva.
Nálunk is 60 csatorna van sőt van internet is a jó műsorokat én is 3x 2.5-ös felületen nézem projektorról, lehet ,hogy vidéki vagyok de nem paraszt.
(#) dizi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
ÉÉÉs mekkora a te tévéd 37-es ? Nálunk a családban is van egy néhány lapos tv és azok kb 300 wattossak.
Viszont te LCD-ről papolsz én meg PLASMÁT írtam.
Nézz utána kérlek,hogy egy 102 plasma mennyit fogyaszt ,mert ha én veszek akkor ez lesz a minimum képátló de ettől csak nagyobbat szeretnék . üdv :gumicsirke:
(#) karpi válasza fassenkugel hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
Az LCD/TFT TV-m a PHILIPS nagyon jo szin es kontrasztba ha nem sotetbe nezem , a szin/kep proceszor az nem OK skalazasok eseten.
A hatervilagitas allandoan megy csak a fenyerot lehet allitani de kis fenyeron a kep mar nem OK.Plasma-t nem neztem sotetbe a haveromnal .Legkozeleb eloltatom a lampat .
Allitolag a plasma produkciot csokkentettek nagy csalodasok voltak az elvarasokhoz kepest.Allitolag maga a display rohamossabban romlik az elvarasokhoz kepest.
Erre vissza CRT-hez pxelenkenti miniatur crt-kkel megvalositott kijelzot akartak kihozni....kozbe kihoztak az OLED-et es meg egy ujabb megoldasrol is olvastam ..szoval nagy a harc a piacert .
A plasma nem eletkepes semilyen szempontbol , meg ha az idealis megoldas is lenne .

Othoni /hazi cucchoz egy jo kompromisszum kell.
Megjelentek a "zseb LED-es projektor"-ok mar csak egy "bussines" kiegyezes kell es lessz olcso multimedia vetito ami fal meretu kepet adhat minden prolinak. Sotyetitett szobaban mint a moziba turheto a kep fenyessege .Moziba is hozza kel szokni a fenyhez .
(#) dizi válasza slave557 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
L G meg FILIPSZ?
Csak sajnálni tudlak,ilyeneket nem szabad megvenni.
Bővebb infóért keress egy olyan tv szerelőt aki ezzel foglalkozik és nem a 100éves sz....ról nyalogatja a port.
És még véletlenül se az eladót kérdezd, mert mind zizi, ő neki az a lényeg ,hogy eladja a sok kacatot.
A másik sose végy ilyen cuccot karácsonykor mert akkor lehet eladni a legtöbb szutyimotyót ja és drágábban jutsz hozzá.
Ja és ne vegyél olyan helyről ahol a TV mellett sajtot meg tojást is árulnak,(MULTI). VEDD MEG MOST de egy normális márkát ne sajnáld rá a pénzt.
(#) dizi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /
 
Ezt elhiszed? Energia takarékos üzem mód igen ha ki húzod a konnektorból.
(#) dizi válasza (Felhasználó 17788) hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Bocsi én tévedtem nem is 1 milla hanem 4.5 , uram isten, szánalmas.
(#) 52a52a válasza dizi hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Ember nem 3000,5000-es szériát kell megvenni mert azok alsó kategória és szarok ha veszel tv-t mindig a tuner képet nézd meg ne a dvd-ről vetített képet.
(#) 52a52a válasza dizi hozzászólására (») Nov 10, 2009 /
 
Nos a *** philps 2009-től gyártottak stby felvételi teljesítménye 0,15W alatt van és ez nem vicc tudom mert mérjük őket, egyébként az utolsó képcsőves 100Hz tv-knek is 1 W alatt volt a stby fogyasztása!
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem