Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Hol és hogy tudok frekit mérni? Nekem csak multiméteren van freki mérő! De sztm az nem jó hozzá! Meg ugye ez csak 200Khz-ig!
Hát igen, ha elhangolódott akkor másképp visszaállítani az adó frekijét, nem lessz egyszerű. Ez pedig ugyebár 434 MHz, ami nem multiméter kategória. (multiméternél a 200 KHz igen jó érték)
Remélem a vevő oldalon nem állítottál semmit, ha igen, akkor majdnem lehetetlen kategória, ha nem állítottad a vevőt akkor talán bele lehet hangolni, de nem lesz egyszerű. (a széthangolás nullára rontja a "hatótávot")
433 Mhz-es! Ez rajta is van!
Amúgy netán valaki nemtudná az adót belőni 433Mhz-re ha elküldöm neki? Gondolom a tekercsel a 433Mhz-et állítom be!?
Ja amúgy sajna a vevőt is elállítottam! Próbáltam rákeresni!
Az adó egység SAW rezonánátoros-e ?
Hasonlít egy TO-3 tranyóra és felirat esetleg 433,92. Kellene egy egyszerű kis rf. mérőkészüléket összeállítanod 100 mikroA analóg mérő, rf jeldióda, 1 nF kondi és megnézni van e rf jel adáskor.
Olyan nincs rajt!
Itt van a kép, és ami nem látszik az alul egy olyasmi mint egy kvarc, de 4 lába van a tekercstől jobbra vannak a lábak! Annak csak akkor látom a feliratozását ha kiforrasztom!
Megoldható komoly nagyfrekis szervízműszerrel, de ez nem mindíg áll rendelkezésre.
Nem kell megíjedni az egyszerű nem is mérő inkább indikáló kapcsolástól. Az 50-100 mikroA DC műszer plusz minusz kivezetését átkötöd a diódával AA116 tipus jó, katód plussz, anód minusz 1 nF de inkább 10 pF/ mert kevésbé terheli a mérendő kört/ egyik vége dióda katódra, másik az adó tekercs valamelyik végére és ha van rf. jel a mutató kilendül. A műszer negatív kapcsára "ellensúlyként" egy mérőcsipesz 20-30 cm vezetékkel szükséges.
Egyszerű magnó indikátor műszer amit kivezérlés jelzésére használnak.
Ha az rf. indikátor elkészül és valamit jelez, akkor már csak annyi teendőd van hogy a tekercset addig állítod széthúzással vagy összenyomással míg a maximális mutatókitérést el nem éred. Ezzel az adót 433,92 MHz-re behangoltad. Következhet a vevő ami szerintem szuperregeneratív rendszerű lehet és megfelelő helyre csatlakoztatott hangfrekis erősítővel fülre is behangolható.
Jólhangzik, és egyszerűnek!
De még mindig nemtudom honnan veszek mutatós műszert!?
Ez indikálásra tökéletes, érdemes egy kis dobozba beszerelni, mérőkapcsokkal ellátni és a későbbiekben egy
egyszerű de hasznos rf. indikáló müszered lesz. RF. munkákhoz nélkülözhetetlen. Egyébként az adóban a 4 lábu alkatrész biztosan egy kettős SAW rezonátor. Azért szükséges hogy az adó stabil frekit adjon mert a vevő supreg rendszere miatt a sávszélesssége 100 KHz közelében van. Az adó behangolását a rezonátor nagyon megkönnyíti mivel az oszcillátor csak a rezonátor frekin hajlandó rezegni és ha a rezgőkört elhangolod a rezgés leáll.
Tudnál egy bekötést rajzolni nekem?
Még érdekelne a vevőnél is hogy és mire lehet rákötni?
A bekötés annyira egyszerű hogy olvasod amit írtam és közben már építed is
Akkor már csak a cuccok kellenek hozzá!
De azért lenne jó egy rajz, mert nemtudom mikor jönnek össze a cuccok, és könnyebb lenne megcsinálni!
Itt a kapcsolás és némi útmutatás
Köszi! Majd írok ha elakadok!
Már csak be kell gyüjteni a cumókat hozzá!
Sziasztok
Egy egyszerű távirányító megoldást keresek,Egy tolókaput kellene működtetni. Egy relét kellene működtetnie - csak egyszeres működtetés. A kapu már működik egyetlen nyomógombbal.az irányváltás és a leállítást végálláskapcsolók végzik,ezt szeretném kiegészíteni távvezérlővel. Előre is köszönöm
Hali!
Meg van a deprez műszer, de nemtudok vele jelet nézni, mert annyi a jel hossza mint egy villogó led villanási ideje! Hogy tudom a benne lévő adót folyamatos adársa bírni? 3 lába van az adónak!
Próbálkoztam vele, és maga a deprez műszer működik, mert van egy sima 433Mh-es távirányítóm és ha annak rákötöm az antennájára a kondi lábát akkor kitér a műszer!
Mivel lehetne folyamatos adásra bírni az RF adót?
Üdv mindenkinek!
Az MC145026-27 IC-k beszerzésével van gondom, nem találom őket sehol. Valaki esetleg tudja hol lehet kapni őket? Láttam hogy a 26-27eseket ajánlottátok, de szerintem a 26-28 páros lenne a megfelelő, mert a 27-esnek kicsit más a felépítése, a 28-as pedig ténylegesen a 26-os fordítottja. Javítsatok ki ha nem így van. Előre is köszi a segítséget
sziasztok
Szeretnék építeni egy 1 gombos távirányítót motorhoz. Kapcsolási rajzot tud valaki küldeni? Köszi
Üdv!
Tudom hogy ezt a témát már csontig lerágtátok, de nem találtam választ a kérdésemre. Nos én egy kis távírányítós autó adó és vevő elektronikáját szeretném megépíteni, ami lehetőleg négy vagy annál több funkciót tud kezelni. A kérdésem hogy melyik IC párossal lehetne megoldani, amit lehetőleg lehet Magyaroszágon, lehetőség szeint Budapesten kapi, pl Hestore.hu (a frekvenciája mindegy de azért 27mhz-nél legyen több =) ). Tudom hogy most mindenki a tx-2b/rx2-b párost ajánlaná, de mint mondtam olyan IC páros kéne amit viszonylag olcsó és kapható ithhon. Lehetőség szerint a modulokat is kerülném, mert többet is építenék ebből az elektronikából és a modulok elég húzós árban vannak. Ha van rá lehetőség akkor a IC páros leírását is megnézém, de már azzal is megelékszem ha valaki mond egy jó párost Kislac
Sziasztok! Ezen az oldalon találtam nemrég a WILL-I nevű robotot, Bővebben: Link gondoltam utánépítem valamivel nagyobb méretben. Ehhez kellene nekem egy legalább 9 csatornás távirányító, és ha egy mód van rá, akkor nem szeretnék venni. Szóval lényegében ennyi lenne, rajzokat, ötleteket várok.
Előre kösz! :yes:
Sziasztok!
Egy hete találtam itthon két autóriasztót és három távirányítót. Az egyik riasztóból kiforrasztottam a vevő modult, forrasztottam rá hosszabb lábakat úgy néztem ki, ahogy a rajzon(vevő 1) van. Működött ! Sorban kipróbáltam az adókat: semelyikkel nem ment. Egy adót összehangoltam a vevővel, ment de csak a tekercshez közel (kb. 7mm).A másikból(vevő 2) is kiforrasztottam de azt nem tudom, hogyan kell bekötni A képeket egy kicsit feljavítottam Az a kérdésem, (a jó) miért nem megy távolabbról? Előre is, Köszönöm!
Szia kislac66!
Én egy Dickie gyártmányú 40Mhz-es kisautóban láttam RX2 - TX2 ic-t. Ha kiszeded a panelt akkor kész is. Ja és van egy nem használt turbó funkció is benne amit bármire fel tudsz használni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Előre is köszi a segítséget