Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Adott egy mikrokontrolleres gyári solar vezérlő, ami beépített -és sajnos ki nem kapcsolható- fagyvédelemmel rendelkezik. +5 fok kollektor hőmérséklet alatt beindítja a keringetést és "fűti" a napkollektort. Átprogramozni sajnos nem tudom... Kellene egy megoldás arra, hogy a PT1000 hőérzékelő jelét úgy érzékelje a solár vezérlő, hogy sosem megy +5 fok alá a kollektor hőmérséklete. Valahogy be kellene csapni a vezérlőt. Viszont 6-7 fok felett normálisan működjön a mérés.
Ha megméred a PT100 ellenállását pl.:7 celsius fokon és keresel egy akkora ellenállást akkor átverheted. Közé esetleg beiktatsz egy termosztátot, amit szintén beállítasz 7 fokra. Mikor a termosztát 7fok alattit érzékel, akkor az "átverő" ellenállást kapcsolja a vezérlésre, mikor 7celsius fölött, akkor meg a PT100-at. Szükség esetén előfordulhat, hogy kell egy relé még.
Tessék egy táblázat hátha segit PT 1000
Mértem egyet: 1018 ohm +8 celsiusnál.
Rámértem a bekötött érzékelő lábaira: 0.096 V mérhető rajtuk ezen hőmérsékletnél. Ez gondolom a hőmérséklettel arányosan változni fog, mivel ugye a PT1000 ellenállása is változik. A fagyvédelmet valami feszültség figyelő áramkörrel tudnám elképzelni, ami az érzékelőn eső feszültséget figyelné, így nem kellene a termosztát, amit amúgy is macerás lenne kivezetni és bekábelezni. A helyettesítő ellenállás jó ötlet, egy mini relén keresztül kapcsolhatná a solar vezérlő bemenetére egy bizonyos feszültségszintnél. |
Bejelentkezés
Hirdetés |