Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 230V-os mágneskapcsoló üzemeltetése 400V-ról...
Témaindító: kalmi.kalmi, idő: Nov 11, 2009
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Műterhet kell rátenni pl egy 25w izzó.
Milyen műterhet ? Hova ?
Sorba akar kötni a tekercsel egy 170V izzót.
Mi a típusa ennek a mágneskapcsolónak?
Teszek fel néhány képet a motyóról... Eddig nem sikerült bele vennem 400V-os tekercset.... szerintem már nem gyártják. Ganz gyártmány MOL 28-as, motorvédő és mágneskapcsolóval szerelt indító egység...
A tekercset kivettem, az látható a tetején az egyik képen... igen könnyen cserélhető lenne... de sajnos nincs !
Ez az olajba merülős 50' évekbeli KM. Én cserélném mint a huzat valami újabbra. Mekkora motort kapcsol, mennyi az áramfelvétele?
Igen, tényleg olajos az egész ! Egy 3KW-os motort kapcsol... és nincs pénz a cserére !!!
Szerintem is dobja ki a fenébe! Így már érthető a kérdése! Ehhez nem fog kapni semmit sem! De elég húzós egy új kiépítése.. Még egy DIL00- is olyan 4700 Ft körül mozog.. és a motorvédő sem olcsó... aztán nyomógombok meg a doboz..
Jó lenne tényleg tudni, hogy mekkora teljesítményű a motor és mekkora áramra kell tervezni... Apropó! Eddig hogy üzemelt ez a szerkezet? Mert nem mai gyerek.... És eddig valahogy ment... ![]()
Gondolom csillagba. Ezt szinte bármilyen gyártmányú mágneskapcsolóval tudod helyettesíteni, gyakran árulnak az apróban itt is hozzávalót. Csak a behúzótekercs feszültségre kell figyelni, és a teljesítmény (áram) adatokra.
Tekercs ki, áttekercseltetni a kívánt feszültségre. Ettől nincs olcsóbb, és biztonságosabb megoldása az ügynek.
Sosem jártam Cegléden... Malomban már voltam... De akkor nem a motorokat figyeltem...
![]() Manapság pedig ilyeneket javítok és cserélek korszerűbbekre, vagy amilyen raktáron van. Most gőzöm nincs hogy az üzemben hány motor van de már mindegyik volt a kezemben és a motorvédőket is ellenőrzőm hetente de félévente kötelezően is kell! A mágneskapcsolókat már rutinból figyelem! Ha valamelyik már ívet húz akkor rögtön csere...
Nekem van egy ilyen olajkapcsolóm holnap megnézem a tekercset hány voltos.
Mi lenne ha a dobozt kibelelnéd és raknál bele sima mágneskapcsolót.? A nyomógombok maradhatnak mert nekem is igy vannak.
Ez nem rossz ötlet . A kérdés, hogy elfér-e a dobozban az új mágneskapcsoló ?
A mágnes kapcsoló tekercsével párhuzamosan.
Áttekercselni ? Így is 3300 menet van rajta ! Még 2000-et
![]()
Párhuzamosan ?
![]()
Ha cserére sincs pénz akkor semmire sincs .
Nem egészen . Induktivitást kellene mérni, áramfelvételt, és ez alapján átméretezni. Mint ismert, az induktivitás és a menetszám közt négyzetes összefüggés van.
Legfeljebb 3-4 ezer forint van rá... Egyébként eddig egyfázisú motort kapcsolt a kütyü. De a kérés az, hogy 3 fázisú motorra kössem rá. Sajna más gépeket is használnak ugyanazon aljzatról amiben nincs nulla csak 3 fázis és föld. Így nem lehet aljzatot cserélni, mert több dugvillát és aljzatot is érintene a dolog.
Megpróbálom holnapra megmérni az áramfelvételt 230-ra kötve. Ha nem sikerül akkor csak hétfőn lesz rá lehetőségem.
Na jó hagyjuk.
Én a szobában 12v spot lámpák vannak egy sima 12v 200 w trafót szabályzok dimmeres kapcsolóval már tíz éve és ott is van egy 25w izzó műteherként oszt még mindig megy.
Az a baj, hogy nem értem ezt a műterhes dolgot, esetleg egy rajzot ha feltennél az biztosan megvilágosítana, bocs a sötétségért .
Este 11 körül megyek haza mert most a munkahelyemről írok de otthon teszek fel egy elméletet.
Ígérem.
Nem a tekercsel párhuzamosan egy 25-40 wttos 230-as normál izzó és erre sorba rá a módosított dimmer .
CSINÁLOK RAJZOT!
Kapacitív előtét osztó osztó alapból felejtős ekkora terhelésnél nem egy két milliamperről van szó egy lednél max működne.Ezt a nyomvonalas mittudom én mit nem tudom honnan vetted minek kellene azonos keresztmetszet a nullán csak a relé árama folyna el azt nem kell szimmetrikus 3 fázisnál bekötni sehova védőföld nem =nullával de ha kéne is 3KW ra simán elég a 1,5 réz
Komolyan mondjátok amúgy ,hogy akkora válság van hogy nincs 4-5 ezer forintotok,hát akkor el kell menni dolgozni
![]() Nem szabad gányolni mert az már régen nem divat húzz be oda olyan vezetéket amilyen kell és kész... Ha delta ha csillag akkor is kell föld mert jó az ha van ![]() a nulla az meg már nem oszt nem szoroz,és akkor már nem is kell ilyen össze vissza hülye kapcsolásokat csinálni. Mondjuk inkább ne is írtam volna ![]() Vagy ha nincs tényleg semmire pénz, meg nem is érdekel senkit a szabvány vagy hogy meghal e meg ilyesmi akkor el kell menni egy ilyen 3 pólusú dugót venni és akkor fixen bedugni nem kell oda az az ezer éves mágneskapcsoló csak ha kell bedugod ha nem akkor kiszakítod onnan ![]()
Mágneskapcsolóra 5w fogyasztást adnak létezik kisfogyasztású 3,5w (by Telemecanique).De abban a szekrényben sem szeretnék javitani amelyikbe ez a szerkezet be lessz épitve
![]()
Nem tudom mekkora a terhelés de a capacitív osztót elvileg nem befolyásolja. A nulla terhelésével kapcsolatosan igazat adok de valami szabványossági gondok miatt kell "asziszem".
Most már kiderült, hogy ez egy ősrégi MO (mágneses olajkapcsoló) Ennél a teljesítménynél semmi szükség az olajos ívoltásra. Ki kell beleznie és a vaterán vagy a neten máshol egy ezresért megszerezhető általában egy ide alkalmas mágneskapcsoló. A modern kapcsolók sokkal kisebbek, kényelmesen el fog férni a régi kitakarított dobozban.
Amúgy a rezonanciát azért montam mert a kb kiszámolt kapacitásnál lenne, rezonancia freki= amikor a Xc=R
és mivel nekünk a feszt kb a felére kéne osztani az Xc nek kb az ellenállással kéne megegyezni de szerintem ezt a kondenzátor már nem várná meg mert tönkre menne. De lehet hogy nagyon buta vagyok. Amúgy az azonos keresztmetszet valahonnan onnan maradt meg hogy három fázisú rendszerben a nulla vezetőnél sem léphet fel nagyobb áram mint a legnagyobb fázisáram mert a fázisáramok 120 fokra vannak egymástól így azt is elegendő ugyanolyanra választani mint a fázisvezetőket |
Bejelentkezés
Hirdetés |