Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én értettem amit mondtál , csak úgy láttam más nem ..
Most tekert trafóm egy csévés , DC ellenállásuk 0,4 Ohm az eltérés , de induktivitásban már jóval nagyobb különbség mérhető . Két csévén ez nem lenne .
Gondolom nem a kivezetések kivitelezése miatt ?
ECL86 pp-re készülök én is
![]() ....megmutatod a trafód?..persze érdekelne a felépítése is...ha nem titok ![]()
Meg lehet ennél jobbra is csinálni egy csévén:
http://www.hobbielektronika.hu/apro/images/80e4f702f318e01b35c8ab0e...70.jpg + -- A1 55,9 ohm + -- A2 55,9 ohm + -- UL1 33,6 ohm + -- UL2 33,7 ohm + -- A1 55,6 ohm + -- A2 55,7 ohm + -- UL1 33,5 ohm + -- UL2 33,7 ohm
Ha mérnél induktivitást is már nem lenne ilyen szép a leányzó fekvése , váltóáramú ellenállása még fontosabb szempont . Nem ?
Biztos más lenne a mérés ahogy mondod, de nem tudok induktivitást mérni.
Engem az érdekel, hogy hogyan szól. Tehát ez a DC ellenállás kevésbé izgat, mert ugye van TK 157 klónom aminek van 2-3 ohm eltérés is, mégis nagyon ott van.
Egyszerűen AC mérésékkel is megállapíthatod .
AC feszültséget kapcsolsz rá és megméred az áramát , ebből már megvan a váltóáramú ellenállása és tovább is számolhatsz , ami már az induktivitását is megadja .
Mit szóltok ehhez? Nem éppen barátságos árak, de kezdetnek valami......
Csak a frekimentek elég gyengék.
![]()
No igen, meg látom ezek netto árak. A frekimenetek gondolom névleges teljesítményen lehetnek. A 6C33C-é elég szimpatikus, a két kimenő 20-asból kijön bruttóban.... Ezek új trafók, olcsóbban nemigen lehet kihozni nálunk szerintem amatőr viszonyok között(megvéve a különböző anyagokat, drótokat).
Szerintem nem rossz árak. Csak ezt a VA-t nem értem. Akkora a vas teljesítménye, vagy annyi fog kijönni, ha ahhoz a csőhöz használjuk, meg úgy, ahogy kell.
CHZ, látod ezt? 6N13C PP-hez 5165Ft a kimenő. Mondjuk valami adatlapokat tehetnének fel, a méreteiről, tekercsekről osztásokról...
+ tréfa
![]() Van egy sejtésem, hogy Made in PRC.
Az induktivitást, hogyan lehet kiszámolni. Épp most tekertem két fojtót és jó lenne tudni mit csináltam.
Igen láttam , nem rossz ár .
A saját szememmel láttam őket
![]()
Igen, úgy néznek ki .. kék, sárga, zöld "3M szalag" szigetelésekkel ...
Tényleg nem drága, de akkor, hogy mondanád el, hogy én csináltam!?
Én nem mondanám el, hogy nem Te csináltad
![]()
Deszkamodell formájában üzemel a legújabb EL84-6Sz3P SE (Jani "utasítására" ebben a konfigurációban). A börzén 1000HUF-ért vásárolt kimenőkkel, Jani jóvoltából monoblokk kivitelben. Végre újra van csövesem.
A kimenő kicsit valószínűleg alacsony menetszámú, és sokkal vékonyabb huzallal van az indokoltnál tekerve, miközben rengeteg hely maradt még a csévén. Elég nagy, sőt, túlontúl nagy az Rdc-je a primernek. Kicsit magas a hálózati trafó feszültsége is, a felesleget elfűtöm, 100 Ohm, 2W a váltóágban, 470 Ohm 2W a főpuffer után. És természetesen nem egyezik a két trafó elkötése, így a másodikból hanggenerátort sikerült építeni. Nem biztos, hogy állati jó vétel volt. Mindenesetre szól, és nem is rosszul.
Akkor majd jó lesz beszédet hallgatni
![]()
Örülök, hogy ismét csövezel
![]() ![]()
Építsetek stereo SE-t Bővebben: Link
Jól néznek ki, nekem volt olyan trafóm, de szétszedtem, mert potyogott belőle valami fekete cucc... És 80V-ot adott, némi füstölgés közepette.. Bár a kimenők egyformának látszanak, és nem is drága!
Sajnos csak két fafűrészelés közben érek rá vele foglalkozni. Meg néha még dolgozni is kell. (mint holnap is.) Ma meg lomtalanítottam. Jut eszembe, a c...ny el akarta vinni a Viktória TV-t. De nem adtam neki oda.
Aztán nekiállok a PL5xx -at rendesen megcsinálni, nem vagyok vele elégedett. A 6P-t is ez alapján fogom kivitelezni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |