Fórum témák
» Több friss téma |
nekem kicsit másabbak az értékek a minimum az 5 másodpercenként 1 a maximum a cső sokkol azaz folyamatosan világít. (ez az élettartamot keményen rövidíti) Az értékeket ne kérdezd, mert amikor építettem akkor módosítottam, és nem dokumentáltam.
A kapcsolóval még a villogási sebességet tudod növelni. Például: normál állásban 1-20 villanás a potival állítod, turbóban 20-40 között. A pontos tartományt nem tudom, meg nem is foglalkoztam vele.
Ertem. Gondoltam hogy nekunk is modositani kelesz.
en kb a 1Hz-tol a szinte vilagitasig gondoltam- az kb 20Hz. En is tudom hogy az ilyesmi roviditi az elettartamot, es rendesen megfozi a lampat is. ezert fogom a dobozt ugy megepiteni ahogyan te. az elejere teszek ket racsot oldalrol. jobb mintha le lenne zarva uveggel az egesz.
Ha a sima kis strobiból kihagyod az ellenállást (a betáp felől) akkor az is leveri a megszakítót! A cső kisüléskor lényegében rövidre zárja a hálózatot.
Na ezt még nem próbáltam ki!
Itt a leírás
. Mindegyikre érvényes! Az első pár sor
Aha,pont ezt a fajtát nem építettem meg!
Köszi az infót!
Még én se csak javítottam ilyet. Csak gondoltam megosztom Veletek az infót, miért is kell az ellenállás oda.
Köszönöm.A héten úgy is itthon vagyok,majd átugrom a bádogoshoz,és megkérem csinálja már meg nekem.
Akkor ne is próbáld! Képes felrobbanni a cső is!
Nincs mit
A héten úgy is itthon vagyok,majd átugrom a bádogoshoz,és megkérem csinálja már meg nekem.Te is megtudnád csinálni,ha már forrasztani tudsz akkor egy ilyet is össze tudsz dobni! Igaz türelem kell hozzá! Nem is akarom kipróbálni,örülök ha még működik a cső!
Ez igaz,csak nincs annyi nyákom,meg sajnálom is.A bádogos meg pikkpakk összedobja.
Visszatérve a kondis strobi,ellenállás nélküli próbájára,minden alkatrészt elküld az örök vadászmezőkre.A teljes rövidrezárási áram átfolyik az áramkörön.Úgyhogy nem gyerekjáték.És sajnos ezt tapasztalatból mondom.
Megértelek!
Naja feltaláltuk az Új petárdát? Az szólna rendesen, nem is kicsit!
Hat szerintem sem. Mi anno a haverommal osszeraktunk egy csomo elektrolitos kondit. volt koztunk 100V-so de 10 000 mikroforatos is. Na az asztan szolt. es ujra is lehetett tolteni
![]() de kt 300V/1000 mikroforatost is osszraktunk. az egyetemen talaltam 2000V/500 mikroforatos kondikat, de nem tudtam sehogysem megdurrantani oket. egy csomo volt ott.
Az egyik haverom meg fordítva kötötte a nyákra a kondit a strobiban!
Igaz csak 10uFarádos volt,na az pont úgy szólt mint a petárda és a kondi teteje meg úgy nézett ki mint egy kinyílt virágocska! Ezért mondják azt hogy az elko-nál mindig figyeljük a polarítást!!
Ja ja. Az en haverom meg egyszer csinalt 1 erositot. 1x50W-os volt, es nem volt bedobozolva. Bekapcsolva hagyta es elment furodni. Mire visszament a szobalyaba meg a csillaron is csillampapir volt. Egy 50µF-os kondi robbant fel. Olyan ideges volt.
Gondolom erregondoltál.
Nah már igénybe is vennék a segítséget. Ebből mindent ki kéne dobni ami nem kell a hangvezérlés mellé. Nem kell magától villognia. Ügye beszéltük 2db 150Wattos csőhöz kell, szóval a feszduplázót, gyújtótekercset, és a kondit kell duplázni, de a feszduplázóba mi tartozik. És kell e növelni pl. az ellenállások terhelhetőségét a 2db 150W cső miatt. Kb így hirtelen ennyi lenne. ![]()
Később megpróbálom összeollózni neked.Jelen pillanatban semmi használható elektronikai progi nincs a masinán.Viszont azt néztem,hogy a mini-flash kapcsolása is tökéletesen átalakítható a számodra.
Keresek egy rajzprogit és megrajzolom neked.
Ez én is megépítettem, megy is rendesen, annyi bajom van vele, hogy a fényerőt nem nagyon lehet állítani benne.
Valami ötlet? Jótanács?
Nállam se lehetet, feltekertem max-ra és úgy hagytam.
Na megrajzoltam neked.Maradtam a hagyományos módszereknél.
![]() Gyorsabb volt.
Ohh köszönöm még1x.
Nah ez elég egyszerűnek tűnik. Azért pár kérdés biztos ami biztos: - Mondtad hogy itt csak a cső melegszik, akkor gondolom az ellenállás mindegy hány Wattos, bár gondolom a több sose árt ![]() -A csővel párhuzamos ellenállás az 2M2 akar lenni? - Ha esetleg teszem azt kísérletezni akarok a villanási sebességgel, akkor a 2db 12u-s kondit cseréljem, ami a csővel párhuzamos?
Szia gaboca323f !
A fényerővel nálam is gondok vannak,nem úgy viselkedik ahogy kéne! Ha tekerek rajta akkor ilyen kis ivet látok rajta a villanócsövön,ha tekerem tovább akkor egyszer csak beindúl a villanás! Állítólag a 12V-os transzformátor folyásolja be a fényerőt, vagyis a fényerőszabályzóhoz kötöt értékű valamelyik alkatrész nem megfelelő! Mire azt kibogarásznám hogy melyik alkatrész is az,elmenne karácsony is!
Melyik ez a kapcsolás? Ha folyamatos az iv, akkor nem zár le a cső, mert a táp utántáplálja, van akkora teljesitménye.
Kutya legyek, ha értem a graetz kapcsolását (illetve nem látom jól a váltófeszültségű pontok kötését).
A graetz itt csak diódaként működik.2-2párhuzamosan kötve,majd az egész sorba.Ez alkotja a feszkétszerező diódáit.Remélem így érthető.
Üdv:Travolta
Értem, ezekszerint nem graetz, csak úgy van rajzolva.
Az iv milyen beállitásnál keletkezik? Alacsony, vagy nagyobb villogási frekinél? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Mindegyikre érvényes! Az első pár sor