Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   50 / 123
(#) Georgee válasza bobz hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

nekem kicsit másabbak az értékek a minimum az 5 másodpercenként 1 a maximum a cső sokkol azaz folyamatosan világít. (ez az élettartamot keményen rövidíti) Az értékeket ne kérdezd, mert amikor építettem akkor módosítottam, és nem dokumentáltam.
(#) Georgee válasza bobz hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

A kapcsolóval még a villogási sebességet tudod növelni. Például: normál állásban 1-20 villanás a potival állítod, turbóban 20-40 között. A pontos tartományt nem tudom, meg nem is foglalkoztam vele.
(#) bobz válasza Georgee hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Ertem. Gondoltam hogy nekunk is modositani kelesz.
en kb a 1Hz-tol a szinte vilagitasig gondoltam- az kb 20Hz.
En is tudom hogy az ilyesmi roviditi az elettartamot, es rendesen megfozi a lampat is. ezert fogom a dobozt ugy megepiteni ahogyan te. az elejere teszek ket racsot oldalrol. jobb mintha le lenne zarva uveggel az egesz.
(#) bobz válasza Georgee hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Ertem. Koszi szepen!
(#) DMZ válasza Georgee hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Ha a sima kis strobiból kihagyod az ellenállást (a betáp felől) akkor az is leveri a megszakítót! A cső kisüléskor lényegében rövidre zárja a hálózatot.
Na ezt még nem próbáltam ki!
(#) Georgee válasza DMZ hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Itt a leírás . Mindegyikre érvényes! Az első pár sor

Stro2_2.jpg

(#) DMZ válasza Georgee hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Aha,pont ezt a fajtát nem építettem meg!
Köszi az infót!
(#) Georgee válasza DMZ hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Még én se csak javítottam ilyet. Csak gondoltam megosztom Veletek az infót, miért is kell az ellenállás oda.
(#) Travolta válasza DMZ hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Köszönöm.A héten úgy is itthon vagyok,majd átugrom a bádogoshoz,és megkérem csinálja már meg nekem.

Akkor ne is próbáld! Képes felrobbanni a cső is!
(#) DMZ válasza Travolta hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Nincs mit
A héten úgy is itthon vagyok,majd átugrom a bádogoshoz,és megkérem csinálja már meg nekem.Te is megtudnád csinálni,ha már forrasztani tudsz akkor egy ilyet is össze tudsz dobni!
Igaz türelem kell hozzá!
Nem is akarom kipróbálni,örülök ha még működik a cső!

Ez igaz,csak nincs annyi nyákom,meg sajnálom is.A bádogos meg pikkpakk összedobja.

Visszatérve a kondis strobi,ellenállás nélküli próbájára,minden alkatrészt elküld az örök vadászmezőkre.A teljes rövidrezárási áram átfolyik az áramkörön.Úgyhogy nem gyerekjáték.És sajnos ezt tapasztalatból mondom.
(#) DMZ válasza Travolta hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Megértelek!
Naja feltaláltuk az Új petárdát?
Az szólna rendesen, nem is kicsit!
(#) bobz válasza (») Nov 25, 2009 /

Hat szerintem sem. Mi anno a haverommal osszeraktunk egy csomo elektrolitos kondit. volt koztunk 100V-so de 10 000 mikroforatos is. Na az asztan szolt. es ujra is lehetett tolteni
de kt 300V/1000 mikroforatost is osszraktunk.
az egyetemen talaltam 2000V/500 mikroforatos kondikat, de nem tudtam sehogysem megdurrantani oket. egy csomo volt ott.
(#) DMZ válasza bobz hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Az egyik haverom meg fordítva kötötte a nyákra a kondit a strobiban!
Igaz csak 10uFarádos volt,na az pont úgy szólt mint a petárda és a kondi teteje meg úgy nézett ki mint egy kinyílt virágocska!
Ezért mondják azt hogy az elko-nál mindig figyeljük a polarítást!!
(#) bobz válasza DMZ hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Ja ja. Az en haverom meg egyszer csinalt 1 erositot. 1x50W-os volt, es nem volt bedobozolva. Bekapcsolva hagyta es elment furodni. Mire visszament a szobalyaba meg a csillaron is csillampapir volt. Egy 50µF-os kondi robbant fel. Olyan ideges volt.
(#) r4pt0r válasza Travolta hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Gondolom erregondoltál.

Nah már igénybe is vennék a segítséget. Ebből mindent ki kéne dobni ami nem kell a hangvezérlés mellé. Nem kell magától villognia.

Ügye beszéltük 2db 150Wattos csőhöz kell, szóval a feszduplázót, gyújtótekercset, és a kondit kell duplázni, de a feszduplázóba mi tartozik.

És kell e növelni pl. az ellenállások terhelhetőségét a 2db 150W cső miatt.

Kb így hirtelen ennyi lenne.
(#) Travolta válasza r4pt0r hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Később megpróbálom összeollózni neked.Jelen pillanatban semmi használható elektronikai progi nincs a masinán.Viszont azt néztem,hogy a mini-flash kapcsolása is tökéletesen átalakítható a számodra.
Keresek egy rajzprogit és megrajzolom neked.
(#) r4pt0r válasza Travolta hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Előre is köszönöm.
(#) gaboca323f válasza DMZ hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Ez én is megépítettem, megy is rendesen, annyi bajom van vele, hogy a fényerőt nem nagyon lehet állítani benne.

Valami ötlet? Jótanács?
(#) Georgee válasza gaboca323f hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Nállam se lehetet, feltekertem max-ra és úgy hagytam.
(#) Travolta válasza r4pt0r hozzászólására (») Nov 26, 2009 / 1

Na megrajzoltam neked.Maradtam a hagyományos módszereknél.
Gyorsabb volt.

strobi.jpg

(#) r4pt0r válasza Travolta hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Ohh köszönöm még1x.

Nah ez elég egyszerűnek tűnik.
Azért pár kérdés biztos ami biztos:
- Mondtad hogy itt csak a cső melegszik, akkor gondolom az ellenállás mindegy hány Wattos, bár gondolom a több sose árt
-A csővel párhuzamos ellenállás az 2M2 akar lenni?
- Ha esetleg teszem azt kísérletezni akarok a villanási sebességgel, akkor a 2db 12u-s kondit cseréljem, ami a csővel párhuzamos?
(#) DMZ válasza gaboca323f hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Szia gaboca323f !

A fényerővel nálam is gondok vannak,nem úgy viselkedik ahogy kéne!
Ha tekerek rajta akkor ilyen kis ivet látok rajta a villanócsövön,ha tekerem tovább akkor egyszer csak beindúl a villanás!
Állítólag a 12V-os transzformátor folyásolja be a fényerőt, vagyis a fényerőszabályzóhoz kötöt értékű valamelyik alkatrész nem megfelelő!
Mire azt kibogarásznám hogy melyik alkatrész is az,elmenne karácsony is!
(#) mex válasza DMZ hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Melyik ez a kapcsolás? Ha folyamatos az iv, akkor nem zár le a cső, mert a táp utántáplálja, van akkora teljesitménye.
(#) DMZ válasza mex hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

(#) mex válasza DMZ hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Kutya legyek, ha értem a graetz kapcsolását (illetve nem látom jól a váltófeszültségű pontok kötését).
(#) Travolta válasza mex hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

A graetz itt csak diódaként működik.2-2párhuzamosan kötve,majd az egész sorba.Ez alkotja a feszkétszerező diódáit.Remélem így érthető.

Üdv:Travolta
(#) mex válasza Travolta hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Értem, ezekszerint nem graetz, csak úgy van rajzolva.
Az iv milyen beállitásnál keletkezik? Alacsony, vagy nagyobb villogási frekinél?
(#) Travolta válasza mex hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Graetz kockát szoktak használni benne,gondolom teljesítmény és egyszerűbb helykihasználás végett.
Az ívvel kapcsolatban mire is gondolsz?Nem egészen értem a kérdést.
Következő: »»   50 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem