Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Szerintem ez Terta325-ORION jelzéssel, akkoriban(1955-58)több Terta tipust így exportáltak.Az e.ir.cső sem AZ1(ami akkor már elavult tip. volt), hanem AZ21.Szép darab, ebben a formában ritka példány! Ha jól gondolom, kapcs.rajz a Kádár könyv 2.köt.-ben van.
Üdv!
Van egy ma már múzeálisnak számító multiméterem. Ezt szoktam használni egyszerűbb mérésekhez. Hangfrekin használható voltmérőnek. Van benne védelem, viszont ronda
De magyar
Ha érdekel, adok egy ugyanilyen multit, nekem is van egy.
Szivesen elcserélem. üdv
uhm köszi! Viszont nekem ez a könyv nincs meg, illetve nem lelem a kacsolást, tudál ebben segíteni?
En most probaltam fellelni, es majdnem meg is lett, csak nem ertem mi a gubanc. Gugliba be is irtam: TERTA-325 shematics, amire talalt is egy magyar oldalt, tarolt oldal kepekent szerepel is a kerdeses radio kapcs.rajza, de valojaban nem elerheto z oldal 404-es hiba, pedig a gugli azt irja, h a 2009. dec 5 szerinti allapotot mutatja. LINK
Ugylatszik atmeneti hiba volt, mar muxik az oldal!
Valamennyi "Kádár"könyv letölthető (készülék kapcs.rajzok mappából innenFájlokat egyenként töltsd!
Üdv!
Köszönöm. Ha majd hozzám kerül, Honnan tudok beszerezni csövet? E.P. Kinek lenne eladó csöve hozzá, mert sajnos börzékre nem tudok kijutni.
Próbáld IttTapasztaltam én is, hogy néha csak többszöri belépéssel megy.
Üdv!
Sziasztok.
Szereztem egy lemezjátszós rádiót, afféle zeneszekrényt, a típusa Resprom A104. Sajna a hátlap nincs meg, tud valaki erről bővebb infót, hogy ki a gyártó?
Ennyit tudok csak róla Bővebben: Link
Plusz még egy szerzemény, egy BRG koncert, szinte tökéletes állapotban.
Sehol sem lelek hozzá kapcsolási rajzot. Van esetleg valakinek?
Helló!
Valakinek nincs elfekvőben egy Videoton RA6060s rádióserősítőbe hangerőpotmétere? Az enyémnek annyi baja van, hogy nem lehet teljesen levenni a hangerőt. A potméter 2X5 kivezetéses a loudness miatt, a hátuljára pedig a következő felirat van írva: 2XM10A. Ha valakinek lenne működő potija, az írjon!
Hi!
Nekem van egy ilyen rádióm, még 2006-ban mentettem meg egy lomtalanítás elől. Egy hétig eső áztatta, és mégis működött, működik. Az enyémnek hiányzik a teteje és a polc részének ajtaja. A lemezjátszónak hiányzik a hangszedője, valamint bizonyos pontokon szorul a húrozás, de egyébként a rádió működik. Valahol van kapcsolási rajzom hozzá, megpróbálom előkeríteni Neked. Egyébként Bulgáriában gyártották, mivel 1963-ban a KGST a rádiógyártást elvette az Oriontól és Bulgáriának adta. Ezért volt az AR612 Pacsirta az utolsó Orion rádió.
Az enyém szinte kifogástalan, kívülről, mindene megvan, csak rászorul némi elektronikus szervizelésre. A lemezjátszó rész motorja nem megy de a hangszedő jó.
Az RH rész nem megy sajna, a KH keheskedik, viszont az URH működik.
Ezt a RESPROM gyár készítette, az M10, és az "AKKORD"sorozat RF,HF kapcs rajza ugyanaz, az utóbbiak lemezjátszóval ellátva, többféle dobozban léteztek, egy ugyanilyen nekem is van, kicsi kh.van a hullámváltóban, lj.tűt kellene pótolni.Ha kell valakinek, szívesen elcserélem! Kapcs.rajz mellékelve.
Üdv!
Még 1!A Pacsirtát a VT az ORION után évekig gyártotta, sőt a VT még a 80-s években is gyártott rádiókat.
Üdv!
Üdv. Egy fotó a potencióméteről sokat segítene. Öreg T
Üdv! Hozzájutottam egy Tr-9252/A jelzésű békebeli dc táphoz. Teljesen lenyűgözött a masszivitása, de működni sajnos nem működik. Ha valaki tudna hozzá egy kapcsolási rajzot azt nagyon megköszönném.
Elnézést, de nem tudom hogy írhattam el ennyire. A rádióserősítő típusa RA6363S. Most vettem csak észre az elírást. Ha jól tudom ilyen potmétert elég sok erősítőjükbe raktak. Ilyen volt a Cleopatra-ban is, csak ott 220kohm-os változatban. Holnap megpróbálok képet csinálni róla.
Szia!
Libusnak van hozzá gépkönyve, keresd meg pm-ban! Rendes, biztos fog segíteni! Lhanzi
Sziasztok.
Hol lehet 24V-os skálaizzót beszerezni? illetve tudtok ajánlani olyan boltot, lehetőleg online rendelési lehetőséggel, ahol gumiszíjakat lehet rendelni, mivel a BRG M4 magnóm összes szíja halott. Annyira, hogy miszlikbe van a magnó belsőben, így még mérni is nehéz lesz. Ja 50 év felett már kell a szilikon plasztika...Jó volna teljesen üzemképes állapotba hozni a cuccot, nagyon egyben van, alig használhatták.
Ha jól emlékszem, ezek kőrszelvényüek, eredetit ne is keress,mert azok már biztos túl kemények.Cérnával meg kell mérni a szükséges hosszat,a méret/pi megadja, hogy mely átmérőhöz kell(a megfelelő vastagságú!) "O" -gyűrűt kérni szimmering - O gyűrű boltban. Az átmérőt pár mm.-el kisebbre vedd, hogy a "szíj" kissé feszes legyen.24V. skálaizzót próbálj Tungsram márkaboltból - pl.Itt
Üdv!
Van erre külön topic!Bővebben: Link
Üdv!
Nagymamámnak van ilyen Akkord-104-ese.
Akkord-102 és Akkord-104 kezelési utasítás Különleges nyelvezettel elkövetett irományok
Hellosztok!
Sikerült elhoznom a Kékes sassziját. Valaki tudna adni hozzá egy csövezési rajzot? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

De magyar 
csak rossz a link. 

A potméter 2X5 kivezetéses a loudness miatt, a hátuljára pedig a következő felirat van írva: 2XM10A. Ha valakinek lenne működő potija, az írjon!
Ja 50 év felett már kell a szilikon plasztika...