Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   1 / 81
(#) laci6662 hozzászólása Máj 31, 2009 /
 
Sziasztok!

Abban szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy hogyan lehet a legpontosabban Akai AP-Q310 tip. lemezjátszónál beállítani a tűnyomást, és az antiskating-et?


Üdv: Laci
(#) atya28 válasza laci6662 hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Szia!
Google keresőben antiskating-ra hificity.hu- t javasolta.
A tűnyomást nem árt a fejet (pick-up) gyártó cég ajánlásához igazítani, Pioneer Pl 200-omban nem gyári a fej, de jól megy. Sok sikert. Üdv
(#) burgdavid válasza laci6662 hozzászólására (») Máj 31, 2009 / 4
 
Szia!
A tűnyomást úgy tudod beállítani, hogy a kar végén lévő súlyt addig tekered hátrafelé, amíg a kar mérlegállásba meg nem áll középen. Olyankor a súly előtt lévő tárcsát fordítsd 0-ra. Aztán a súllyal együtt forgasd előre addig, amíg a tárcsán 1,5-2 g körüli értéket látsz. Ehhez jó volna tudni az adott pickup gyári ajánlását, de a legtöbb ilyen hangszedő kb ekkora tűnyomással működik jól.

Az antiskatinget a mérlegállásnál tudod megfigyelni, amikor szépen hintázik a kar, ha valamelyik szélső érték felé állítod, a kar, kimozdul oldalra. Én a 2-es állást javaslom, olyankor középen tartja a kart.
(#) starr válasza burgdavid hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Sziasztok!

Még annyit hozzászólnék, hogy annyi antiskating ahány gramm a tűnyomás!

Persze vannak gyári adatok a pick-up-ra de ki lehet tapasztalni.
Vigyázni a magas tűnyomással mert az vési a lemezt.....de jól szól
(#) burgdavid válasza starr hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
A 1,5-2 gramm az átlagos érték az ilyen lemezgyaluknál, nagyobb tűnyomásra érezhetően elvesznek a magasak, na meg kiegyenesíti a barázdát
Viszont ennyi kell nekik ahhoz hogy normálisan szóljanak
(#) barany165 válasza starr hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Szia! Én anno mértem a tűnyomás, de elöször vizimérték, azután a beállítás. Az antskating beállítása más a gravitációval müködő tipusoknál, más a rugósnál, a mértékegység általánan cN. /centinewton/. Mos a lemezjátszóm pihizik egy pár éve, de majd beüzemelem. Én 1cN-re állítottam a tűnyomást /Shure M95ED/ ami bielliptikus tüvel szerelt. a mérőlemezről a 45kHz-t simán átvitte az említett tűnyomással./HI/.
(#) laci6662 hozzászólása Jún 1, 2009 /
 
Kössz mindenkinek a gyors választ!

Sajnos a pick-up típusát nem tudom, mert nem én vagyok az első tulaj, és már cserélve volt régebben benne, így gyári adataim nincsenek, de remélem ennek ellenére is összejön a beállítás.
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Akkor már leírom magyarul is
(csak hogy használjam azt a csöppcsi angol tudásomat)
(Ez a hangszedő a pioneer PL-740,750,990-es lemezjátszóban megtalálható.)
Típus: mozgó tekercs
Tű: 0.5 Mil gyémánt (PN-5 MC)
Kimenő feszültség: 2.2 mV
Követő erő(tűnyomás): 1.7-2.3 g (optimális 2g)-Skating=2
Frekvenciaátvitel: 10-32,000 Hz(ez nem semmi)
Ajánlott teher: 50 kΩ
Súly: 3.3 g
(#) wifiman hozzászólása Jan 2, 2010 /
 
Üdv. Vásároltam egy SANYO tp1010um lemezjátszót. Véleményeket szeretnék tóla, és arra a kérdésemre választ hogy a képen bekarikázott alkatrész mi?? Előre is köszönöm
(#) doktor válasza wifiman hozzászólására (») Jan 2, 2010 /
 
szerintem az antiskating súly része.
(#) Henky hozzászólása Jan 10, 2010 /
 
Üdv! Első lemezjátszómat vásároltam meg, és ezért felmerült bennem a kérdés. A lemezjátszó típusa Akai AP-100. Szeretném megtudni hogy a hangszedőt (újat, másikat) a headsell-re hogyan tudom rögzíteni, vagyis inkább beállítani pontosan? Keresgéltem a neten, és valamiféle sablon kéne hozzá, ami nincs. Előre is köszönöm.
(#) barany165 válasza Henky hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Szia! Általában szabványos a hangszedők felfogatása- a két csavar távolsága.A "konkord" sorozat meg a "shell"-nél csatlakozik-ami már nembiztos, hogy minden karra jó. Az említet tipusra egyébbként szerintem MM hangszedő maximálisan megfelel-ez általában két csavar. MC, VMS-rendszerű pickuphoz komolyabb futómű illene!Üdv!
(#) Henky hozzászólása Jan 11, 2010 /
 
Köszönöm a gyors választ!

Még arra szeretnék választ kapni hogy magát a hangszedőt hogyan tudnám pontosan beállítani? Olvasgattam ezzel foglalkozó oldalakat, és itt konkrétan bizonyos szögekre gondolok (lemez és tű) és a túlnyúlásra. (itt van 3 kép, hogy mire gondolok) Köszönöm előre is!
(#) shadowsteve hozzászólása Máj 4, 2010 /
 
Sziasztok!
Ez egy élő lemezjátszós témának tűnik úgyhogy itt teszem fel a kérdésem.
Van egy nagyon régi Supraphon Ge 101 lemezjátszóm, ilyen táskás kivitel, szeretném beüzemelni, de sajnos sehol sem találok hozzá tűt. Lehet e bele szerezni valahol vagy esetleg egy másik, hasonló típusú még kapható fajtát átalakítani hogy menjen vele?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) lpcollector válasza shadowsteve hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
Nézz körül itt.
(#) k0munista hozzászólása Máj 23, 2010 /
 
Üdv mindenkinek, épp nemrég sikerült beszereznem egy olcsó taya lemezlejátszót amiben egy akai pc-100 hangszedő van ,tű sajnos nincs hozzá . A kérdésem a következő : vegyek hozzá egy új tűt (3900 ft) , vagy vegyek egy olcsóbb új hangszedőt tűvel ? Eddig ezt a kettőt szemeltem ki :Bővebben: Link és Bővebben: Link vajon melyik lehet a jobb? , a tapasztalaitokra is kivancsi lenék. Előre is köszönöm a válaszaitokat. Üdv
(#) CIROKL válasza k0munista hozzászólására (») Máj 23, 2010 / 2
 
Ebben az árkategóriában természeten az audio-technica 3600L
(#) k0munista válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Nem kötekedni akarok, távol álljék tőllem. De kérlek azt is áruld el hogy mivel jobb az audio-technika hangszedő és mivel rosszabb a masik kettő (akai,mccryp)... Beismerem kicsit szkeptikus vagyok mivel eddig egyiket sem hallottam szólni , de viszont eddig akiket megkerdeztem mindenki mast ''áldott'' sokan az akai-t sokan az audio technikat stb. Mindhármat természetesen nem fogom megvenni, de mivel nagyjából egy árban vannak ezért nehéz választanom, szóval lényeg örülnék egy kis érvelesnek mindhárom mellet. Előre is köszi ! Üdv.
(#) piros1 válasza k0munista hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Rémlik, hogy van valahol egy teljesen originál PC 100 tűm, dobozában. Kezdjem keresgélni?
(#) CIROKL válasza k0munista hozzászólására (») Máj 23, 2010 / 2
 
Idézet:
„Nem kötekedni akarok, távol álljék tőllem”
Nem veszem kötekedésnek !
Idézet:
„azt is áruld el hogy mivel jobb az audio-technika hangszedő és mivel rosszabb a masik kettő”

Nézd erre csak annyit tudok mondani megkell hallgatni mind hármat és te magad is megtudod itélni a három közti különbséget ? Aztán majd eldöntöd miért és mi az ami tetszik a három közül , érvelést itt ebben az esetben fölösleges lenne előreirányozni ,csak is a meghallgatás ami szóba jöhet !
(#) k0munista válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Nos, megvan a megoldás : piros1-től kapok tűt az akaihoz és megveszem az audio-technikat . Remélem jól döntök xD. Most már csak 1 dolog hiányzik, a riaa korrektor . Találtam egy egész olcsót Bővebben: Link kérlek oszd meg velem a vélemenyed ezzel a riaa-val kapcsolatban mert amint elnéztem a picasa webalmumodat rájöttem hogy egy isten vagy a témában , gratulálok, gyönyörű cuccokat csinálsz . Üdv.
(#) CIROKL válasza k0munista hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Idézet:
„megvan a megoldás”
Ez jó döntés , nem azért mondom mert nekem is akai pc-100 -as van , és megvan hozzá az eredeti pick up is meg van egy audio technika is kéznél . Annyit elárulok nekem az utóbbi az ami bejön ebben a kategóriában .
A RIAA korrektorral kapcsolatban meg annyit tudnék mondani hogy megveheted azt a belinket példányt is ? De miért nem építesz te magad , egy egyszerű és nagyszerű kis RIAA megépítése annyira egyszerű mint a zsiroskenyér : Bővebben: Link
(#) piros1 válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Én digitalizálásra használom a lemezjátszómat, és úgy oldottam meg, hogy a korrektor 15cm-es vezetékkel csatlakozik a lemezjátszó kimenetre, 50cm-essel a számítógép bemenetére, és a tápellátás 3m hosszú zsinórral történik, ilyen messze raktam a trafót. Neked nem zavarja a hangszedőt a trafó szórt mágneses tere?
(#) CIROKL válasza piros1 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
[/OFF]Ez már nem konkrétan ebbe a topikba tartozik csak áttételesen ?
Idézet:
„, ilyen messze raktam a trafót”

Ez a megoldás még rosszabb is lehet mint egy gondosan kivitelezett dobozolás ahol a táptrafó is helyt kap ! Ezzel nem mondom hogy nem jó a te általad használt megoldás !
Idézet:
„Neked nem zavarja a hangszedőt a trafó szórt mágneses tere?”

Az előbb már leirtam nagyvonakban a lényeget , a dobozolás és a gondos tervezés is ami még domináló lehet, ezért ha ezekre odafigyelünk akkor nem érhet kellemetlen meglepetés .[OFF]
(#) elektrorudi válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 23, 2010 / 1
 
Hi!
Csatlakozom CIROKL véleményéhez.
Hogy mi szól az AT mellett? Semmi. (Csak az, hogy nekem is van egy ilyen, és szerintem nem rossz... Az árának megfelelő.)
Mi szól a MCCRYPT ellen?
- eredetileg is DJ P.U.-nak gyártották, tehát nagyobb tűnyomás kell hozzá, kisebb az engedékenysége.
- sokkal olcsóbb, mint az AT, és ebben az árkategóriában az ár több-kevesebb utalást adhat a minőségre
- a MCCRYPT-ról kevesen hallottak még (vagy csak én vagyok nagyon tájékozatlan). Tehát kevesebb véleményt tudsz begyűjteni róla.
Mi szól az eredeti tű mellett? Semmi. A fórumokon nem nagyon esik róla szó (25-30 éves valamiről van szó...)
Mi szól az AT 3600L ellen?
Halott gyártó, inkurrenciában megmaradt hangszedőjéről van szó.
Hangszedő vásárlás előtt, én ezen a fórumon érdeklődtem:
AWX
Ennek a fórumnak, mind a 315 oldalát végigolvastam...

A legfontosabb dolog a szakértők szerint (és itt kapcsolódunk ehhez a fórumhoz):
hogy a hangszedőt a legpontosabban állítsd be ! Ezzel többet javíthatsz (ronthatsz) a hangminőségen, mintha egy 2x drágább hangszedőt vettél volna.
(#) piros1 válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Végül is a cím "LEMEZJÁTSZÓ BEÁLLÍTÁSA", ez is a beállításhoz tartozott (nálam), hogy hova teszem a trafót. A lemezjátszó saját trafója érdekes módon nem zavar be, nem tudom hogy oldották meg, még nem vitt rá a lélek szétszedni a gépet. Nyilván megoldható a trafókérdés, mint írod, de nekem valszeg eléggé szórtak a (vaslemez árnyékolású, rézlemez söntölésű) trafóim, azért szenvedtem velük annyit.
(#) CIROKL válasza piros1 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Igen ez a trafó kérdése is , nem mindegy hogy az a trafó milyen célra készült , a gerjesztésén sok mullik !
(#) k0munista válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Idézet:
„De miért nem építesz te magad , egy egyszerű és nagyszerű kis RIAA megépítése annyira egyszerű mint a zsiroskenyér”

Megcsinálnám én, valószinüleg másodjára sikerülne is, csakhát gyenge vagyok én ezekben a full home made dolgokban, egy kittet összedobok lezserül, de már nyák készítés nemigen menne- se tapasztalatom benne se anyagom se felszerelésem hja és a türelem terén se vagyok a legjobb
(#) k0munista válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Hja és lenne még egy kérdésem : mennyiből jött ki az a gyönyörű csöves Riaa? :alien2:
(#) k0munista válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 23, 2010 /
 
Hello. Köszönöm szépen a válaszaidat, pont ezeket akartam hallani ,tisztán érthetően ''mezei'' nyelven. A fórumlinket is köszi, megpóbálom átnyalni ,eleg hasznosnak tünik. Üdv
Következő: »»   1 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem